Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Xp на старо PC

Featured Replies

Въпроса ми е мога ли да сложа XP на машина 700mhz и 128RAm,конфигурацийката е малко старичка,на 5-6 години най-малко.На 98 върви идеално,но дали ще е стабилна системата ако сложа XP?

Въпроса ми е мога ли да сложа XP на машина 700mhz и 128RAm,конфигурацийката е малко старичка,на 5-6 години най-малко.На 98 върви идеално,но дали ще е стабилна системата ако сложа XP?

Ще върви и така ( няма нужда от притеснения ),но е добре да и добавиш още Рам памет .

Аз съм сложил ХР на подобна машина, само че на 800 MhZ и върви добре. Не би трябвало да имаш проблем.

Може и погледни това:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=26796&st=0

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=30998&hl=

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=24320&st=0

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=16590&st=0

Препоръчвам ти Windows XP Home или си направи някоя Lite версия с премахнати приложения на Windows.

Стария ми компютър беше на 750 мегахерца и 256 (2х128) SDR рам памет и нямах никакви проблеми. Е, от време на време като го понатовариш, се замисляше за малко, но си работеше добре. Аз бях доволен.

Става трябва само малко да го поорежеш.

Нищо няма да режеш! Полза няма. :eek:

Стария ми компютър беше на 750 мегахерца и 256 (2х128) SDR рам памет и нямах никакви проблеми. Е, от време на време като го понатовариш, се замисляше за малко, но си работеше добре. Аз бях доволен.

Не се притеснявай - ще ти върви без никакви проблеми. Слагай го, но няма как да ти върви по-добре от 98. Все пак 98 е правен е точно за машините от това време, не е въпроса до параметрите.

Ще си върви като нормален компютър, ХП върви на къде къде по-слаби машини... :hush:

А ако не те удовлетворява производителността (което не го вярвам), може да си сложиш Уин 2000, който може да го пишеш като олекотен ХП. ;)

Определено Windows XP може да върви добре под по-слаба машина. Просто трябва да се премахнат "тежките" визуални ефекти, да се инсталират по-леки програми (Kaspersky AV примерно ще бави доволно добре, WinAmp също. Алтернативи - NOD32 / ClamAV и Foobar2000) и да не се пускат много приложения едновременно.

Да не забравяме все пак, че XP SP1 е завършен през 2001 година. SP2 ще бави, но производителността в този случай се пада за сметка на сигурността.

• Автор

Мерси,ще пробвам,но щом казвате явно няма да има проблеми,а и Pc-то няма да се товари много,използва се основно за достъп до Интернет и гледане на филми,то с таз конфигурация не са много възможностите.

Няма да има проблеми с такава машина, инсталирал съм неорязан XP на PentiumII 433 + 64mb и си работеше, но не трябва да се прекалява с приложенията!

Трябва да внимаваш ако ще записваш дискове, че тази памет ще ти дойде на ръба!

Ако е само за интернет и филми няма проблем.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.