Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на бюджетен телефон с добра камера

Featured Replies

Здравейте, притежавам от малко над 4г. галакси А31. Като цяло не съм доволен. Батерията пада бързо, камерата е отврат, след избор на меню мисли по 2-3 сек.
Интересува ме телефон, който да прави хубави снимки, да има отличен GPS и да е възможно по-енергоспестяващ. Игри не играя, основно ползвам браузър, GPS, разговори и разни юзър френдли приложения. Не съм определил бюджет, но ми се иска да се вмъкна до 500лв с нещо надеждно, което да търкалям години. Телефоните изобщо не са ми страст, така, че не искам нещо флагманско. Работя като техник, случва се да го изтървам, за това не искам и да е със стъклен корпус /разбрах, че има и такива/.  

Аз си взех това: Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G с процесор Snapdragon 7s Gen 2, който може да се намери на прилична цена от тук и след премахване на рекламите стана страхотен телефон - доста бърз, с много добра камера и отличен GPS приемник. Ползвам го и за снимки и за навигация и е перфектен. Батерията държи за сега 2 дни при работа с него или 3 дни при не голямо ползване. За сега е доста добър телефон.

преди 2 часа, tigertron написа:

Аз си взех това: Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G с процесор Snapdragon 7s Gen 2, който може да се намери на прилична цена от тук и след премахване на рекламите стана страхотен телефон - доста бърз, с много добра камера и отличен GPS приемник. Ползвам го и за снимки и за навигация и е перфектен. Батерията държи за сега 2 дни при работа с него или 3 дни при не голямо ползване. За сега е доста добър телефон.

на 30.07.2024 г. в 20:21, ivottoshev написа:

Престанете да препоръчвате телефони от allgsm и buebest. За тези два сайта (които всъщност са един и същи, но с различен скин) има хиляди негативни коментари в нета и дори тук има тема за тях:

https://www.kaldata.com/forums/topic/300072-покупка-на-телефон-от-buy-best/

преди 6 часа, ivottoshev написа:

От нашия байбест съм купил една дузина телефони. До час са ми приели поръчката, на другия ден е на адрес и то на атрактивни цени! Всичко си е било запечатано и т.н. Никакви дертове до сега. Ако купувам обаче нещо по-скъпо тогава бих си избрал вече магазин, не онлайн такъв!

преди 10 часа, parmobil написа:

off

Ти обзаведе ли се с онова, дето го искаше?

На 11-ти в 21:00 го поръчах и на 13-ти в 15:45 вече беше при мен. От Полша през Лайпциг та в ръчичките ми за ден и половина благодарение на DHL.  Не можах да повярвам :D

преди 9 часа, stefan_mil4ev написа:

https://mi-bulgaria.com/buy/redmi-note-13-pro-5g/

Спирам се на това, мнения? Видях, че по-горе е препоръчан.

Гадна камера, слаба батерия, виртуален сензор за близост. Прекалено скъп за това, което предлага. Лош избор.

За толкова пари - по-добре Nothing Phone 2a .

преди 45 минути, Rudy M. написа:

Гадна камера, слаба батерия, виртуален сензор за близост. Прекалено скъп за това, което предлага. Лош избор.

За толкова пари - по-добре Nothing Phone 2a .

И к`во и е слабо на батерията, като твоето предложение е със 100 mAh по- малко ?

преди 13 часа, stefan_mil4ev написа:

преди 13 часа, stefan_mil4ev написа:

На съпругата и взех пролетта този - Redmi Note 13 Pro 4G . С модела с 5G има разлика основно в процесор и дисплей и естествено поддържа 5G мобилна свързаност, а е и в бюджета! ... Между другото прави страхотни снимки, има перфектна стабилизация при зумване!

• Автор
преди 37 минути, JohnTRIVOLTA написа:

На съпругата и взех пролетта този - Redmi Note 13 Pro 4G . С модела с 5G има разлика основно в процесор и дисплей и естествено поддържа 5G мобилна свързаност, а е и в бюджета! ... Между другото прави страхотни снимки, има перфектна стабилизация при зумване!

А дали си заслужава по-високата цена на по-добрият процесор и има ли проблем със сензора за близост?

преди 12 минути, stefan_mil4ev написа:

А дали си заслужава по-високата цена на по-добрият процесор и има ли проблем със сензора за близост?

И аз се двоумях реално между двата модела 4G и 5G варианта. Но си е въпрос на лично решение, камерите ме съмнява да имат разлика, съпругата не е претенциозна от към дисплей амолед или олед, резолюция, свързаност мобилна или безжична, а и над 500пв. навлизаме в друг клас телефони където има по-богат избор, а бюджета ни бе за нещо около 400лв.което да върши основните си задачи!

преди 5 часа, lupis написа:

И к`во и е слабо на батерията, като твоето предложение е със 100 mAh по- малко ?

В случая автономността на Шаомито е много по-малка. Може би проФесорът му е по-гладен за ток, или пък Андроид-а на англичаните е далеч по-чист и не е наблъскан с излишни приложения :speak:

https://www.gsmarena.com/nothing_phone_2a-review-2681p3.php#bt&bat2=12581

1414159047_.png.828b153de732c55779c18aeca3d0663b.png

Въобще по отношение на батерия, Nothing 2a е един от най-добре представящите се телефони на пазара. Аз му бях хвърлил око, тъй като за мен това винаги е било един от водещите критерии при избор на телефон, но не го взех само защото ме подразни това, че тъпите англичани го продават без зарядно в кутията :)

Значи въпросът е не по- слаба батерия, а по- натоварена ОС.Шаомитата действително имат много излишни приложения и вградени реклами, но има достатъчно инфо как се премахват.

на 13.08.2024 г. в 11:34, tigertron написа:

как се премахват рекламите ? мерси :)

преди 34 минути, stefan_mil4ev написа:

Днес видях на живо Redmi Note и Nothing phone. Определено 2рият работи по- гладко и камерата е по-добра.

Кой Redmi Note, че има и чиста 13 и 13 5Г и т.н.? Как се разбира за камерата коя е по добра на поглед само? Тези "Нищо телефон" нямат една функционалност, на които някои държат много включително и аз - infrared !

• Автор
преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Кой Redmi Note, че има и чиста 13 и 13 5Г и т.н.? Как се разбира за камерата коя е по добра на поглед само? Тези "Нищо телефон" нямат една функционалност, на които някои държат много включително и аз - infrared !

Ами, на поглед разбира се. 13 pro 5G. Разцъках го, не работи така гладко, както нищо телефона, разлика голяма има между двата, честно! За камерата, пуснах в магазина и гледам цветове, чистота на изображението, изцяло визуално гледам. Не съм си играл с никакви настеойки. Обстойно ги разцъках и двата, нищо телефона, с две ръце казвам, работи много по-гладко. 

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Ако се спреш на Nothing, имай предвид че идва без зарядно в кутията. Оригиналното струва 40лв в ЕМаг

За тези пари по-добре Poco F6 !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.