Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Край на безплатния обяд - Ubuntu 6.10

Featured Replies

• Автор
По ред на номерата:

1. GNOME може да е всичко, но не е "бъгливо". Напротив..в повечето случаи се държи по-стабилно от KDE (за протокола - използвам KDЕ въпреки всичко).

2. Това дето live cd-то ти скапва GRUB-а някакси не ми се вярва!

3. За забиването на инсталатора не знам..не ми се е случвало въпреки 5-те инсталации на различни машини и на различни версии на Ubuntu. Предполагам не е лошо да пишеш за случая във форумите на Ubuntu.

4. А да си добавил universe или multiuniverse?

5. Няма make...и няма как да има всичко в един диск. Но това не пречи да изтеглиш 30-40 MB компилатори и библиотеки, че да тръгнат нещата.

6. Ядрото е далече от "2-рата световна". Просто никой не смее да вкарва най-новите неща в една дистрибуция, която се предполага, че ще се използва като Production система.

7. XMMS е един от най-старите и лошо свирещи плеъри за Линукс. Явно просто не си чувал как звучи mp3 пуснато през xine или gstreamer. Да не говорим, че XMMS е базирано на GTK1 и има множество проблеми с Unicode (а използването на всичко друго е, как да се изразя, от "2-рата световна".

П.П. Не съм див защитник на една или друга дистрибуция. Аз самият не ползвам нито ubuntu, нито Дебиан. Но да се говори, че една дистрибуция, която е на първо място в Distrowatch, е жалка не мога да го понеса :)

Update: XMMS си е даже в main. http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/x/xmms/

Ами и аз ше я подкарам по твоя ред:

1. Аз ползвам КДЕ и Fluxbox, заради отчайващо бъгавия ГНОМЕ, който на всеки 5 отворени прозореца ги затваря сам.

2. На теб може да не ти се вярва ама ГРУБ се скапа още с първия буут на Убунту САМО като лайф ЦД.

3. Със забиването на инсталатора най-много ми падна в очите.

4. Добавих ги и още как.

5. Един Линукс дето няма команда "make" не е Линукс.

6. Кернела е толкова стар че екслойтите за него са в изобилие.

7. XMMS си е класика в жанра. Колкото до проблема с кирилицата вече и за негои си има решение. Чувал съм как свирят мп-тата през xine разбира се. Та нали амарок ползва звуковата схема на xine. Не намирам особена разлика с xmms, освен че тежи 2 пъти повече от него.

• 1 месец по-късно...
Вижте сега,

Не съм предоставил новината в калдата, за да водя безмислени спорове с разни философи, а да я споделя с вас. Мен дори и не ме вълнува особено тъй като смятам Убунту,Кубунту,Ексбунту и пр. за една жалка ОС, която представлява скупосан Дебиан.

Ми като е скупосана, какво се дървиш толкова,м> ohmy.gif

И това дето го описваш кво ти скапвало и кво не, явно ти неможеш да го инсталираш като хората, а мейк можеш да си го добавиш после хахаха, ламер!

А и още нещо, пътрво прочети опътванията на www.ubuntuguide.org как се добавят хранилища, па после говори, жалкия в случая си ти. Мога да ти кажа, че Убунту би заместила всеки един кекав Виндовс :)angry.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.