Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с viber. Предложете друг messenger за win 7

Featured Replies

Преди 2 месеца вайбър-а ме изхвърли от комп с уин 7 и не разрешава да влезна с обяснението "няма интернет". На лаптопа (с уин 10) няма проблем с вайбъра. Има ново състемно изискване компа да с уин 10 или уин 11, иначе не разрешава достъп. Заради един вайбър не ми се преминава на уин 10 и на компа. Въпросът ми е, има ли някаква вратичка да тръгне вайбъра на вин 7?

Ако няма възможност вайбъра да работи на уин 7, бихте ли ми предложили друг messenger който няма претенции към ОС на устройствата. Устройствата са доста разнообразни с различни ОС - уин 10, уин 7, уин ХР, андроди от 4 до 14. По принцип в групата се изпращат предимно линкове към статии и снимки...

Разрешен от Gangosa

• Автор
преди 10 минути, цър-вул написа:

Пробвай с Viber 17.5.1.2

Или 17.5.1.2 Portable

Последните две години бях с Viber 17.5.1.2 и не можех да ъпдейтна по-нова версия, но сега и с нея не дава. Деинсталирах я и след това отново я инсталирах и не става. След това опитах последната версия Viber 23.5.1 , но пак не стана. Накрая опитах и една съвсем стара версия Viber 12.2.0.54, но пак не става. Отново се върнах на Viber 17.5.1.2 , но пак изписва "няма интернет".

преди 12 минути, Gangosa написа:

И трябва да принуди всичките си контакти да ползват imo?
@_1912_, провери портовете в стената отворени ли са:
https://help.viber.com/hc/en-us/articles/8805123374365-Opening-ports-for-Rakuten-Viber-on-desktop

https://web.telegram.org/

Не се изисква инсталация даже.

• Решение

Тука https://www.afterdawn.com/software/network/instant_messaging/viber_for_windows.cfm/v6_7_2_9

или тука https://filehippo.com/download_viber/4.1.0.1703.0/

преди 2 минути, цър-вул написа:

Да

• Автор
преди 21 минути, Gangosa написа:

Или пробвайте с тея , но не съм сигурен за уин 7  https://imo.im/

На уин 7 става, но на андроид 4.4.2 не става :(

преди 1 час, _1912_ написа:

Преди 2 месеца вайбър-а ме изхвърли от комп с уин 7 и не разрешава да влезна с обяснението "няма интернет". На лаптопа (с уин 10) няма проблем с вайбъра. Има ново състемно изискване компа да с уин 10 или уин 11, иначе не разрешава достъп. Заради един вайбър не ми се преминава на уин 10 и на компа. Въпросът ми е, има ли някаква вратичка да тръгне вайбъра на вин 7?

Ако няма възможност вайбъра да работи на уин 7, бихте ли ми предложили друг messenger който няма претенции към ОС на устройствата. Устройствата са доста разнообразни с различни ОС - уин 10, уин 7, уин ХР, андроди от 4 до 14. По принцип в групата се изпращат предимно линкове към статии и снимки...

И баба ми тъй не щеше да премине от ХР на нещо, което е по-ново, съвременно и т.н. ама премина и към 7ца, и 10ка в следствие, а сега иска 11ка. Каза че не боляло :newspaper:

Провери в телефона си да не би да image.png.9afc85a891cc1ca1a1961138e3e30dd0.pngе "блокиран" компютъра с 7-цата.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

@_1912_, провери портовете в стената отворени ли са:
https://help.viber.com/hc/en-us/articles/8805123374365-Opening-ports-for-Rakuten-Viber-on-desktop

Портовете са отворени, но не става

2024-09-08_185623.jpg

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

И баба ми тъй не щеше да премине от ХР на нещо, което е по-ново, съвременно и т.н. ама премина и към 7ца, и 10ка в следствие, а сега иска 11ка. Каза че не боляло :newspaper:

Поздрави на баба ви...

преди 37 минути, <:IdioibI:> написа:

Провери в телефона си да не би да image.png.9afc85a891cc1ca1a1961138e3e30dd0.pngе "блокиран" компютъра с 7-цата.

На телефона ми нямам вайбър.

преди 2 минути, _1912_ написа:

На телефона ми нямам вайбър.

Как си го инсталирал на PC???

Наскоро имаше подобна тема във форума, общо-взето минаваш на друга, поддържана ОС или не ползваш viber.

• Автор
преди 27 минути, <:IdioibI:> написа:

С код чрез SMS

преди 26 минути, <:IdioibI:> написа:

Нормално се инсталира. Малко по трикова е активацията. Номера с "неработеща камера" вече не върви - трябва да се намери начин за сканиране на QR кода

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:

Наскоро имаше подобна тема във форума, общо-взето минаваш на друга, поддържана ОС или не ползваш viber.

Преди да отворя дискусията, проверих за подобна тема, но не открих. Ако може линк да дадете?

преди 4 минути, _1912_ написа:

С код чрез SMS

Обясни как става, че жената няма "умен" телефон.

И аз не мога да намеря, но помня, че пак се даваха предложения за версии за windows 7 и нищо не сработи. Общо-взето нямаш избор.

• Автор
преди 10 минути, teo-glavata написа:

Нормално се инсталира. Малко по трикова е активацията. Номера с "неработеща камера" вече не върви - трябва да се намери начин за сканиране на QR кода

Щом не става с номера ""неработеща камера", то тогава си слагаш GSM картата в някой нов смартфон, сканира се с телефона QR-кода и си готов...

преди 1 минута, Raze написа:

И аз не мога да намеря, но помня, че пак се даваха предложения за версии за windows 7 и нищо не сработи. Общо-взето нямаш избор.

Не е до версията - работещи за 7 има. В общи линии:

Инсталираш емулатор

Инсталираш viber

Даваш валиден тел.номер

Получаваш SMS с 6 цифрения код (на простия телефон) - имаш 30 сек да го въведеш

С това viber е инсталиран и активиран на "телефона"

Инсталираш и клиента за PC

Следваш стъпките

Като дойде екрана с QR кода си правиш една екранна снимка

Побутрваш я леко в някой редактор на растери и си разпечатваш кода

Връщаш се в емулатора и ползваш камерата на компа за "сканиране" на QR кода

Това е

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Два месеца опитвам различни неща, но не става. Затова попитах във форума - все пак българите сме талантлив народ и доста проблеми съм решавал с питане във форуми.

Преди +20 години се ползваше "мирка" ли беше, после ICQ, после скайп, после нещо друго имаше, последните десетина година основно вайбър.

Явно ще се минава на друг месинджър, но вече опитах няколко и не се получава.

преди 3 часа, _1912_ написа:

Въпросът ми е, има ли някаква вратичка да тръгне вайбъра на вин 7?

При мене тръгва на това:
https://www.android-x86.org/installhowto.html

инсталирано на една USB флашка, която си я забучвам у компа и тръгва андроид вместо бозата.
Като не ти трябва Вайбъра си ползваш пак боза 7 от твърдия диск.
Двете системи нямат нищо общо, като няма забучена флашка = няма андроид.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

При мене тръгва на това:
https://www.android-x86.org/installhowto.html

инсталирано на една USB флашка, която си я забучвам у компа и тръгва андроид вместо бозата.
Като не ти трябва Вайбъра си ползваш пак боза 7 от твърдия диск.
Двете системи нямат нищо общо, като няма забучена флашка = няма андроид.

Абе гений неземен, ами ако ми трябва едновременно и боза 7 и вайбър?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.