Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старичък компютър не иска да зарежда и седи на черен екран

Featured Replies

Оф нали не очакваш да чета подробно цялата тема. В първия пост пише само SSD-то не и ОС. 

• Отговори 51
  • Прегледи 12,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Направи ресет на биоса от джъмпера на дъното или чрез изваждане на батерията за няколко минути (на изключен от контакта компютър) и виж дали ще запали нормално след това.

• Видя ли в спецификациите на дъното в кои слотове да включваш модулите памет? Пробва ли различните варианти за dual chanel? С една плочка памет винаги ли работи безпроблемно и продължително време?

• Провери коя ти е версията на БИОСа. Дъното ти има 4 ревизии. Виж коя точно е твоята, трябва да я пише на долния ляв ъгъл на платката и изтегли правилната версия на новия биос от сайта на Gigabyte. Сло

Публикувани изображения

преди 1 минута, sunabouzu написа:

Оф нали не очакваш да чета подробно цялата тема. В първия пост пише само SSD-то не и ОС. 

Нали затова съм задал „уточняващ въпрос“!

на 8.09.2024 г. в 22:42, jhoro написа:

Хубаво казвате "компютър не иска да зарежда", ама каква Операционна система и откъде - от хард диска, от външен носител или изобщо?

Пък и „цялата тема“ е само една страница!

• Автор

Сложих стария хард диск ,на който имам windows 7 и  няма промяна . Следваща стъпка е да прочета как се флашва биос и да обновя

преди 13 часа, Nikita' написа:

Дефектирал процесор. :)

Ти видя ли какъв му е процесора?! Аз не съм и чувал за такъв някъде и някога да е дефектирал. Виж, за дъната на Gigabaytе не е като да не могат да сервират подобен проблем... 

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Ти видя ли какъв му е процесора?! Аз не съм и чувал за такъв някъде и някога да е дефектирал. Виж, за дъната на Gigabaytе не е като да не могат да сервират подобен проблем... 

Аз също се съмнявам проблема да е в процесора. Най-вероятно става въпрос за някаква несъвместимост, макар в тези поколения несъвместимостите да бяха рядкост. Възможно е разбира се да е дефект в самата рам памет или дъното. Аз така или иначе не получих отговор на въпроса ми, винаги ли го е имало проблема с тази памет или е от скоро. Ако се е появил в последствие, едва ли ъпдейт на БИОС ще помогне. Не е зле ако има възможност да се пробва и с друго захранване, макар това да беше качествено на времето.

Дъна платка - до колкото се разбира проблем с конкретен слот на РАМ няма.

Захранването - въртят се вентилаторите картина няма. Което означава, че захранва дъното.

Видео карта - работи.

РАМ памет - работи.

Процесор - за него нищо не се казва. Автора да каже пипал ли е нещо по него или цокъла, да е мазал с паста и да се охлепал цокъла, не знам, гадая. След като РАМ паметите работят и няма проблем с слотовете остава процесора. Той контактува с РАМ памета, черен екран при включване означава, че процесора не зарежда до БИОС. Да здрав е, но не е невъзможно да не дефектира. 

Дефектирал процесор! Това е моето мнение, а дали е вярно в сервиз ще се разбере. 

Кога започна да го прави този проблем и преди това нещо пипано ли ???

преди 12 часа, venci_1913 написа:

Сложих стария хард диск ,на който имам windows 7 и  няма промяна . Следваща стъпка е да прочета как се флашва биос и да обновя

Проблема ти го прави преди БИОС, първо трябва да зареди БИОС , да свт не монитора и след това да се появи проблем. При това което си написал се разбира, че не зарежда БИОС, а само се завъртат вентилаторите. Поправи ме ако греша. 🙂 

При това положение флаш на БИОС няма да промени ситуацията.

преди 25 минути, Nikita' написа:

Дъна платка - до колкото се разбира проблем с конкретен слот на РАМ няма.

Захранването - въртят се вентилаторите картина няма. Което означава, че захранва дъното.

Видео карта - работи.

РАМ памет - работи.

Процесор - за него нищо не се казва. Автора да каже пипал ли е нещо по него или цокъла, да е мазал с паста и да се охлепал цокъла, не знам, гадая. След като РАМ паметите работят и няма проблем с слотовете остава процесора. Той контактува с РАМ памета, черен екран при включване означава, че процесора не зарежда до БИОС. Да здрав е, но не е невъзможно да не дефектира. 

Дефектирал процесор! Това е моето мнение, а дали е вярно в сервиз ще се разбере. 

Кога започна да го прави този проблем и преди това нещо пипано ли ???

Проблема ти го прави преди БИОС, първо трябва да зареди БИОС , да свт не монитора и след това да се появи проблем. При това което си написал се разбира, че не зарежда БИОС, а само се завъртат вентилаторите. Поправи ме ако греша. 🙂 

При това положение флаш на БИОС няма да промени ситуацията.

То биос си зарежда, компютъра и той си работи нормално с една плочка, с две плочки също ако не се изключва, по твоята логика и проблем с процесора не може да има. Аз не казвам, че не е дефектирал, а че е малко вроятно. Иначе, това че се въртят вентилаторите не означава, че захранването захранва дъното правилно. Биоса може да се флашне като се сложи само едната платка памет на слота където няма проблеми

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

Вчера вечерта ми изписа това ,за съжаление нямах време да сменя биоса .

Имам едно питане относно флашването .Трябва ли да се буутва флашката или просто копирам и поставям зип файла

received_1237911593882237.jpeg

Ти сигурен ли си, че си нулирал биоса?

Зареди си му Load optimized defaults преди да правиш каквото и да е

• Автор

Бях махнал батерията на дъното за 5 минути на изключен контакт.

преди 1 минута, venci_1913 написа:

Бях махнал батерията за 5 минути.

И от кога са проблемите, този въпрос ти го задавам за 3-ти път.

• Автор

От около седмица започнаха проблемите.Има ли смисъл , когато съм вкъщи да флашна биоса или според вас е в друго проблемът?

Какво направи преди да започнат проблемите?

преди 6 минути, venci_1913 написа:

От около седмица започнаха проблемите.Има ли смисъл , когато съм вкъщи да флашна биоса или според вас е в друго проблемът?

Ако преди това е работил нормално със същия хардуер, шанса да се оправят проблемите с флаш на БИОС е нищожен. Въведи както казах Load optimized defaults и виж как ще се държи компютъра след това.

Ако пак има проблеми си закарай компютъра на сервиз ако възнамеряваш да го ползваш и не планираш да го сменяш

• Автор

Купих едно устройство , което се слага на юсб и се ползва , като wifi за климатик ,телевизор и тн.То седеше постоянно включено в юсб , дори , когато компютърът е изключен .Още същият ден го махнах , когато не зареди ОС.

А нещо да сте пипали вътре в касата/кутията преди да се появи проблема?

• Автор

Не съм пипал нищо по компютъра . Имаше си и стабилно прах , която я почистих ,след като писах в темата.

Как мога да диагностицирам дали дъното е заминало или захранването ?

Явно няма да стане нищо с промяна на БИОСА и трябва да се ориентирам към друго дъно , процесор и рам....но искам да съм сигурен в захранването , че е изправно.

преди 19 минути, venci_1913 написа:

Не съм пипал нищо по компютъра . Имаше си и стабилно прах , която я почистих ,след като писах в темата.

Как мога да диагностицирам дали дъното е заминало или захранването ?

Явно няма да стане нищо с промяна на БИОСА и трябва да се ориентирам към друго дъно , процесор и рам....но искам да съм сигурен в захранването , че е изправно.

Това се прави на принципа проба-грешка. За това ти казах да отидеш в сервиз, защото на теб може да ти излезе много скъпо. Друг е въпроса заслужава ли си да се наливат въобще пари в 10 годишна платформа

преди 1 час, цър-вул написа:

И?

Какъв отговор чакаш от човек, който казна

преди 1 час, venci_1913 написа:

едно устройство , което се слага на юсб и се ползва , като wifi

на Wi-Fi адаптера?

Цитат

Изпратили блондинка в космоса с две кучета. От земята им се обадили:

-Шарро

- Бау!

- Шаро, натисни зеленото копче!

Шаро натиснал зеленото копче.

- Рекс.

- Бау!

- Рекс, натисни синьото копче!

Рекс натиснал синьото копче.

- Блонди.

- Бау!

- Не ми лай, а нахрани кучетата и не пипай нищо!

преди 1 час, venci_1913 написа:

Вчера вечерта ми изписа това ,за съжаление нямах време да сменя биоса

Изписаното е следствие на махането на батерията. Трябва да се посочи и запамети в менюто Boot на БИОС диска с Windows или UEFI boot manager.

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Изписаното е следствие на махането на батерията...

Той след махането на батерията вече беше споделил, че компютъра е включен и продължава с проблемите.

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Той след махането на батерията вече беше споделил, че компютъра е включен и продължава с проблемите.

Не стана ясно и дали е свалял процесора от сокета при "почистването" и дали не е окривил пинове на сокета.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Не стана ясно и дали е свалял процесора от сокета при "почистването" и дали не е окривил пинове на сокета.

Аз разбрах, че е почистил праха СЛЕД като е установил проблемите, не преди това.

• Автор

Не съм свалял изобщо охладителя на процесора . Единствено почистих повърхностно дъното от прах , а слотовете за рамта и видео картата ги почистих по-сериозно .

преди 5 минути, venci_1913 написа:

а слотовете за рамта и видео картата ги почистих по-сериозно

Това преди или след като се появи проблема?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.