Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България през 2042 година

Featured Replies

Нека да предположим, че бляновете на Коцето Копейкин България да напусне  ЕС и НАТО се сбъднат и това се случи някъде около 2029 година.  Турция също излиза от НАТО по това време, като силно влошава отношенията си със страните от ЕС и НАТО. За разлика от Турция обаче България запазва добри отношения с НАТО и ЕС за радост на евроатлантиците. Нещо повече слагат начало на преговори отново да се върне в ЕС и НАТО след бунтове и преврат в София през 2033 г..  В Кърджали и районите около него обаче мюсюлманите с турско самосъзнание започват да се бунтуват. Управляващите в София се отнасят лошо с тях и българските турци искат автономия. Турската армия влиза в пограничен район през 2034 г., който е анексиран, въпреки санкциите на страните от ЕС и САЩ. В Югоизточна България започва гражданска война между редовната българска армия и доброволци сапаратисти, подпомагани от Турция. Гражданската война се превръща във война между България и Турция на 24.02.2042 година, когато Турция напада България с цел да "освободи"  територии, които смята за нейни (Съединението през 1885 г. било незаконно) и да принуди България да не влиза в НАТО. България въпреки, че не е член на НАТО и ЕС е подпомогната от всички страни от ЕС, САЩ, Канада и други. Наложени са огромни санкции на Турция и заклеймена като агресор. България получава огромно количество оръжие и боеприпаси, както и по 50 милиарда евро на година. 30% от българите напускат България. Мъжете нямат право, тъй като режимът в София им забранява да я напуснат. Ловят хора по улиците за да ги пращат на фронта. Територията е по-важна от живота на хората и режимът е готов да я защитава до последният жив българин. Дефицитът на страната надхвърля 30%, положението е ужасно, но войната продължава повече от две години и половина. С две думи България по онова време е в подобно положение каквото сега е в Украйна. Турция е съгласна на мир, но има две условия. България да се откаже от една трета от териториите си и да има статут на неутрална страна и да няма право да влезе в НАТО. Ако има референдум по този въпрос и сте живи по онова време, как ще гласувате? 

Мечо боба се яде с наденица не са фърля с цел гадаене на  бъдещето бре ,квот си написал туй Абигия Анан ясновидеца не мож го измисли :speak:

Тук има наченки на бъдещ фантастично-утопичен роман, бъдещ бестселър и от там реализация във филм :chinese:

• Автор
преди 22 минути, Bubbles написа:

Нострадамусов, я кажи числата за тотото утре.

Ама туй на лични, че ще има много шестици. :) 

преди 21 минути, AAUUXX написа:

Мечо боба се яде с наденица не са фърля с цел гадаене на  бъдещето бре ,квот си написал туй Абигия Анан ясновидеца не мож го измисли :speak:

Идеята ми беше да се поставим на мястото на украинците. Никъв боб не фърлям...

Никой не може да каже каква ще е България след 20 години. Стига пуска теми и писа глупости. Излез навън и се разходи, времето вече е приятно. Махни се за малко от тоя форум! 

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Никой не може да каже каква ще е България след 20 години. Стига пуска теми и писа глупости. Излез навън и се разходи, времето вече е приятно. Махни се за малко от тоя форум! 

Приятно, ама друг път. Досега бях навън....Не се опитвам да предсказвам бъдещето. Виж какво съм писал по-горе на AAUUXX...

преди 34 минути, Мечо Хубавеца написа:

Приятно, ама друг път. Досега бях навън....Не се опитвам да предсказвам бъдещето. Виж какво съм писал по-горе на AAUUXX...

Верно! И кое не му е приятното на времето и на една разходка! 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Идеята ми беше да се поставим на мястото на украинците. Никъв боб не фърлям...

Няма как да се поставим на мястото на украинците като не знаем в детайли какво е зародило конфликта им с Русия ,нали си наясно че без конфликт между двете страни нямаше да има тези военни операции в момента? 

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Няма как да се поставим на мястото на украинците като не знаем в детайли какво е зародило конфликта им с Русия ,нали си наясно че без конфликт между двете страни нямаше да има тези военни операции в момента? 

Какво значение имат детайлите? Важно е какво им е положението. То е ужасно за украинците и ако искат да се промени, Украйна и Русия трябва да започнат мирни преговори...

преди 1 час, Емил Костов написа:

Верно! И кое не му е приятното на времето и на една разходка! 

Дъжд вали, духа вятър...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Какво значение имат детайлите? Важно е какво им е положението. То е ужасно за украинците и ако искат да се промени, Украйна и Русия трябва да започнат мирни преговори...

Детайлите са в основата на всичко. Положението им е такова каквото са си го направили ,политиците им са избрани от тях ,те решават дали да се промени нещо и как да се променя изобщо, да преговарят или е не ,не е наш проблем това.

• Автор
преди 53 минути, AAUUXX написа:

Детайлите са в основата на всичко. Положението им е такова каквото са си го направили ,политиците им са избрани от тях ,те решават дали да се промени нещо и как да се променя изобщо, да преговарят или е не ,не е наш проблем това.

Не твърдя обратното. Сами са си виновни, само че не е вярно, че не ни засяга. Санкциите и помощите за Украйна отслабват ЕС.

Интересно ми е, ако ни се случи същото, каквото се стана с Украйна, тия които подкрепят украинците, дали ще отидат на фронта да се бият с турците, защото са ни нападнали. 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Не твърдя обратното. Сами са си виновни, само че не е вярно, че не ни засяга. Санкциите и помощите за Украйна отслабват ЕС.

Интересно ми е, ако ни се случи същото, каквото се стана с Украйна, тия които подкрепят украинците, дали ще отидат на фронта да се бият с турците, защото са ни нападнали. 

Сициално за тебе ако ни нападнат турците от социалното министерство ще ти отпуснат две кофи вазелин за да посрещнеш трудностите подготвен.

• Автор
преди 32 минути, ined написа:

Сициално за тебе ако ни нападнат турците от социалното министерство ще ти отпуснат две кофи вазелин за да посрещнеш трудностите подготвен.

Ти така ли се подготвяш за трудностите? Ще посрещнеш турците с вазелин. 

преди 40 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ти така ли се подготвяш за трудностите? Ще посрещнеш турците с вазелин. 

Не, аз хващам куфарите и да ме няма, а честта с посрещането оставям за тебе.

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

Не, аз хващам куфарите и да ме няма, а честта с посрещането оставям за тебе.

Разбрах, ще си плюеш на петите...Ако има референдум да отстъпим ли територии, ще гласуваш ли и как? Може да го направиш и в чужбина. 

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Разбрах, ще си плюеш на петите...Ако има референдум да отстъпим ли територии, ще гласуваш ли и как? Може да го направиш и в чужбина. 

Мечо! Я направи една анкета и ти като Гражданчето, че нещо много си приличате с него.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

На какво ще плюя си е моя работа, в първия пост си нацвъкал един куп глупости и очакваш някой ще тръгне да се бие заради това. Не господине, оправяй се сам или си пий хапчетата и по-полеко с фантазиите.

• Автор
преди 7 часа, ined написа:

На какво ще плюя си е моя работа, в първия пост си нацвъкал един куп глупости и очакваш някой ще тръгне да се бие заради това. Не господине, оправяй се сам или си пий хапчетата и по-полеко с фантазиите.

Нищо не си разбрал. Явно снощи си прекалил с пиенето. Очаквам тези, които подкрепят безрезервно Украйна да заявят, че ще защитят дори с цената на живота си България, ако е нападната...

преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

За никой не е ясно защо избраха санкции пред дипломация ЕС ,но явно така са наредили началниците им.

преди 14 часа, Мечо Хубавеца написа:

Едвали ще се случи нещо по различно от това което в Украйна се случи като процес. Всичко е въпрос на политика ,а политик не бива да е всеки, политика е задължен да обединява ,не да разединява народа в една държава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.