Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със споделяне на принтер

Featured Replies

Смятам че проблема е софтуерен, за това пускам темата тук. И така...

Когато принтера е вкл. в комп. с Windows XP, всичко със sharing-a е ОК. Когато обаче го вкл. на комп. с Windows ME или Windows 98, печати когато си иска и се налага постоянно да го изкл. и вкл. за да тръгне отново. Не излиза никакво съобщение за грешка преди да го изкл. Принтера е HP LaserJet 1020. Същия проблем се получаваше и с принтер HP LaserJet 4. Преинсталирвал съм драйверите много пъти, така че не е проблема и в тях. В мрежата има комп. с Win ME, Win 98 и Win XP. Та ако някой има мнение по въпроса (принтера няма да сменя и искам да го държа под Win ME! за информация на тези които ще ми препоръчат смяна на едно от двете), нека го каже.

Аз имах подобен проблем със същия принтер. Ако имаш и други устройства на USB то се получава конфликт с тях и затова принтера прави така. Аз направих следното: Деинсталирах драйверите на всички устройства, инсталирах първо принтера и след това всички други устройства на USB (в случая беше скенер). След това сложи принтера в едното USB за да го засече там. Друго устройство (ако имаш) в друго USB. След това рестартираш компютъра, а притера да стои само в това USB. След тези манипулации вече нямам гореописания проблем с принтера и си печати винаги, когато потрябва. Ако това не помогне деинсталирай всички драйвери на устройства в USB, и ги инсталирай наново, но този път принтера последен! (на другия комп стана така). И не сменяй USB-то на принтера, в което го сложиш в началото там да си стои! Успех!

Аз имах подобен проблем със същия принтер. Ако имаш и други устройства на USB то се получава конфликт с тях и затова принтера прави така. Аз направих следното: Деинсталирах драйверите на всички устройства, инсталирах първо принтера и след това всички други устройства на USB (в случая беше скенер). След това сложи принтера в едното USB за да го засече там. Друго устройство (ако имаш) в друго USB. След това рестартираш компютъра, а притера да стои само в това USB. След тези манипулации вече нямам гореописания проблем с принтера и си печати винаги, когато потрябва. Ако това не помогне деинсталирай всички драйвери на устройства в USB, и ги инсталирай наново, но този път принтера последен! (на другия комп стана така). И не сменяй USB-то на принтера, в което го сложиш в началото там да си стои! Успех!

nighty е казал, че същият проблем се е получавал и с HP LaserJet 4, а той е само на LPT порт. От тук би трябвало да следва, че проблемът не е в USB-тата, а някъде в мрежовите настройки на Win ME.

Бих препоръчал да прегледат TCP/IP настройките и по-специално file and printer sharing.

Кога отказва да печата - когато изпращаш документ от Win 98 или от Win XP или и от двата когато му е кеф.

Поздрави!!!

• Автор
Ако имаш и други устройства на USB то се получава конфликт с тях и затова принтера прави така.

Само телефона ми, но не стои постоянно включен.

И не сменяй USB-то на принтера, в което го сложиш в началото там да си стои!

Винаги си е на едно и също място, не го сменям.

Бих препоръчал да прегледат TCP/IP настройките и по-специално file and printer sharing.

То в Win ME и 98 няма кой знае какво да им се гледа... Ако имаш нещо конкретно предвид, кажи го.

Кога отказва да печата - когато изпращаш документ от Win 98 или от Win XP или и от двата когато му е кеф.

Отказва когато си поиска, независимо от какъв Windows се пуска печат.

Когато ми кажат че не е отпечатил нищо, изключвам го, на комп-а където е вкл. (Win ME) излиза съобщение за грешка и след включването му в повечето случаи излиза това, което е пуснато за печат.

П.П. Предполагам, че проблема не е в USB-то, защото както вече казах, същия проблем имах с принтер работещ само на LPT порт с Win ME и Win 98. Като последна мярка ще пробвам съвета на tirgertron с преинсталиране на драйверите на устройствата, вкл. в USB-то.

Нямам нищо конкретно предвид.

При мен на Win XP се е случвало да забие spoolsv.exe и като се рестартира се отпечатват нещата, но при Win ME не се сещам дали имаше такова нещо (не съм го ползвал от мнооого време). Иначе съм с HP LaserJet4+ и не е имало проблеми при шерването му.

Като разбереш от какво точно се получава проблема ти и го решиш напиши тук какво е било и как се е решил проблема ако не те затруднява.

Имах и имам твоят проблем. Открих следното: в директория c:\windows\system32\spool\printers се образуват много файлчета с нулева дължина. Когато бройката им стигне около 100-тина се бнаблюдава и описаният ефект. Направих си .BAT файл, който периодично стартирам и той ги зачиства. Това е съдържанието на файла:

@echo off

if not exist c:\windows\system32\spool\printers\*.spl goto NoSPL

attrib -r -s -h c:\windows\system32\spool\printers\*.spl

del c:\windows\system32\spool\printers\*.spl

:NoSPL

if not exist c:\windows\system32\spool\printers\*.shd goto NoSHD

attrib -r -s -h c:\windows\system32\spool\printers\*.shd

del c:\windows\system32\spool\printers\*.shd

:NoSHD

Неразбрах, причината за това поведение. Ако някой даде смислено обяснение, ще съм много благодарен

Имах и имам твоят проблем. Открих следното: в директория c:\windows\system32\spool\printers се образуват много файлчета с нулева дължина. Когато бройката им стигне около 100-тина се бнаблюдава и описаният ефект. Направих си .BAT файл, който периодично стартирам и той ги зачиства. Това е съдържанието на файла:

@echo off

if not exist c:\windows\system32\spool\printers\*.spl goto NoSPL

attrib -r -s -h c:\windows\system32\spool\printers\*.spl

del c:\windows\system32\spool\printers\*.spl

:NoSPL

if not exist c:\windows\system32\spool\printers\*.shd goto NoSHD

attrib -r -s -h c:\windows\system32\spool\printers\*.shd

del c:\windows\system32\spool\printers\*.shd

:NoSHD

Неразбрах, причината за това поведение. Ако някой даде смислено обяснение, ще съм много благодарен

Може би се запълва буфера на принтера и не може да обработи всички файлове (задачи) и затова блокира, а след рестартиране буфера се изпразва и тогава работи коректно. Но аз имах същия проблем и след деинсталиране на всички драйвери и инсталирането им отново проблемът беше решен, без да трия файловете в printers! Сега се печатат по около 80-100 страници дневно без проблеми!

• Автор

Разкарах всички драйвери на устройства по USB-то. Инсталирах принтера (за сега няма да инсталирам драйверите за GSM-a) и сега ще чакам да видя какъв ще е резултата. Относно препълването на буфера - не мисля че е от това, защото повече от 1-2 страници наведнъж рядко се пускат при мен. Така де, средно се печатат по 10-15 листа на ден. Рядко по повече.

Имах и имам твоят проблем. Открих следното...

При мен пътя е следния - C:\Windows\Spool\Printers\, но нямаше нито един файл с дължина 0. Всъшност имаше 4 файла. Изтрих ги, но нямаше ефект.

М/у другото, след преинсталация на драйверите (бях казал че чакам ефекта от тази операция, препоръчана от tigertron) пак направи същия проблем...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.