Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уиндос облака ми е пълен, как да освободя място?

Featured Replies

От две седмици обалака е пълен и не мога да получавам мейли, а и имам още 83гб свобода на хардиска. Продължавам да трия файлове, а той си остава пълен. Изтрих и доста мейли, но няма резултат. Изпускам важни работи, понеже майла ми е блокиран заради шибания облак. Как да освободя място? И има ли начин да не се запаметява нищо в облака?

Не си казал кой е облака. На някои трябва и кошчето да се изпразва. 

П.П.

То в заглавието. Кошчето изпразваш също.

преди 16 минути, ianpav написа:

Не си казал кой е облака. На някои трябва и кошчето да се изпразва. 

П.П.

То в заглавието. Кошчето изпразваш също.

Хакерски филми не си ли гледал, най-ценните неща се съхраняват в кошчето, ако го изпразни ще ги затрие.

преди 3 часа, Коркодила написа:

И има ли начин да не се запаметява нищо в облака?

Аз чисто и просто не ползвам никакъв облак.
Като видя нещо в боза 11 което ми прилича на облак и го трия веднага.

• Автор
преди 2 часа, Белгиеца написа:

И аз не ползвам уж, обаче май някои папки са прикрепени към облака като работен плод и документи и като изтрих няколко филма от там и се управи.

преди 11 минути, Коркодила написа:

работен плод

Я, пак! Какво ще да е това?
И съхраняване на големи файлове на десктопа, не е най-добрата идея Колко стотин GB  е папка Desktop?

преди 7 часа, Коркодила написа:

Как да освободя място?

Монтираш OneDrive като локален диск
Анализираш заетото пространство с някой от инструментите за анализ на заето дисково пространство като Treesize или Windirstat

преди 1 час, цър-вул написа:

:offtopic_s:
Ноу си умен! Linux не ползва боблаци, да? 

Какъв линукс те гони бе, ало ?
Имам си безплатна боза 11 на същия компютър на отделно SSD.
Тази година я пусках бозицата 1 път, за да я ползвам с четец на лични карти белгийски, да записваме час на синчето при една докторица през Интернет.
Ето виждаш ли, уважих я бозата 11, да не се чувства пренебрегната, че никой не я eбe за слива.

преди 1 час, Коркодила написа:

И аз не ползвам уж, обаче май някои папки са прикрепени към облака като работен плод и документи и като изтрих няколко филма от там и се управи.

Ти нещо ми говориш на крокодилски тука, не мога да ти помогна.
Тоя уиндоус да не е на лаптоп инсталиран предварително и ти да не знаеш как да разкарваш разни гадости ?

• Автор
преди 5 минути, Белгиеца написа:

Тази година я пусках бозицата 1 път, за да я ползвам с четец на лични карти белгийски, да записваме час на синчето при една докторица през Интернет.
Ето виждаш ли, уважих я бозата 11, да не се чувства пренебрегната, че никой не я eбe за слива.

Тоя уиндоус да не е на лаптоп инсталиран предварително и ти да не знаеш как да разкарваш разни гадости ?

Да купих лаптопа с тоя уиндос инсталиран. Бачка си идеално, като изключим тая простотия с тоя облак, който за втори път ми върти номер да не мога да получавам мейли.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

....
Ето виждаш ли, уважих я бозата 11,

Пак се правиш на скромен.
Нали ангела учи китайски и компа й си нагодил с "бозица". Даже на Магдаленчо компа бил дву-факторен: xubuntu - win10.
Иначе отделно SSD не е проблем да го управляваш с Цe-Ka ключе. Намери си ssd pin map schematic diagram interface. После резак на 3.3V линия. Поялник за улуци и царят си ти.

Е мейлите на какъв адрес са , микрософтска тъпотия ли някаква ?
На gmail.com  или  yahoo.com не можеш ли да ползваш да получаваш поща?

преди 2 минути, Profruit написа:

Иначе отделно SSD не е проблем да го управляваш с Цe-Ka ключе. Намери си ssd pin map schematic diagram interface. После резак на 3.3V линия. Поялник за улуци и царят си ти.

Деди на новия комп под четеца на ДВД-та съм му ръгнал едно с 4 копчета.
Кое копче натисна, тоя диск има ток или ДВД-то има ток, да ми не бръмчи излишно при всяко пускане ( рядко му се случва да работи).
Та едно копче за бозицата, едно за xubuntu дето пиша от него и едно за друго xubuntu което е само за банката.
Няма облаци няма вятър и мъгла. Всичко е под контрол.
И gmail.com си работи без проблеми и без реклами през лиско.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

...

A бе шапшалини, каква банка? Ти нали си на ясла при ангела!? К'во къташ в тази банка? 12к евро за новия марокански бидон?
Чак пък две инстанции на xubuntu. Параноята ти е изсмукала гънките. И басните за флашката, която ръгаш, зареждаш pclinux? Тук каква е далаверата бе ензюперикс?

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Аз пък ползвам "Облак" понякога - мента и мастичка 1:1 разбъркани и разклатени

преди 1 час, Profruit написа:

И басните за флашката, която ръгаш, зареждаш pclinuxos? Тук каква е далаверата бе ензюперикс?

Ръгаш флашката у USB2 порт и boot с опцията copy to RAM.
Пущаш лиско да се зареди, вадиш флашката и после дириш у Гошо кво ти требва.
Отваряш 2 - 3 страници със списъците от гошовите резултати, без да кликаш по самите линкове за сега.
После сваляш безплатен ВПН и го тураш у Лиско и с псевдоним и парола се логваш.
Чак след това посещаваш линковете от списъците и киризиш кво ти душа сака.
Нема да ти е зор за страници с заложени капани или хакерски пинизи да ти ровят из компа, оти има само RAM. 
Като се измориш от киризенето спираш компа и той забравил всичко, после спираш модема и пак го пускаш да ти даде ново динамично ИП и си ни лук ял, ни лук мирисал.
Урсула и еврейна Барел нищо не разбрали къде си ходил и кво си зяпал.
Па то и ти си забравил , ако не си си записал на лист хартия посетени url-и.
А интернет доставчикът е прихванал само търсенето в Гошо, без да знае на кой линк си кликнал и колко време си зяпал там. Ако ти прати куките да ровят из дисковете - еми деди нема нищо да намерят. Те така. Та нема да ти требват адвокати и посещения при скъпи психоложки после. 

на 5.10.2024 г. в 17:37, Белгиеца написа:

Мале, културата ти и поведението ти е под нулата :( 

на 5.10.2024 г. в 9:43, Коркодила написа:

От две седмици обалака е пълен и не мога да получавам мейли, а и имам още 83гб свобода на хардиска. Продължавам да трия файлове, а той си остава пълен. Изтрих и доста мейли, но няма резултат. Изпускам важни работи, понеже майла ми е блокиран заради шибания облак. Как да освободя място? И има ли начин да не се запаметява нищо в облака?

Продай си ЛЕГЕНДАРНИЯ гоуф за скрап и с парите си купи по голям облак?

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Belefor написа:

Гадно е напи като другите карат истински автомобили, а ти се мъчиш с тоя миксер на ток и заради него си се нагълтат със заеми като патка с горещи л@йма.

• 1 месец по-късно...
на 7.10.2024 г. в 13:33, Belefor написа:

Мале, културата ти и поведението ти е под нулата :( 

Ти пъл чак сега го забеляза това!!! Културата му никога не е била над нулата от как се е регистриал тук. Мъчихме се по всячески начин д я повдигнем до -0,5, ама се оказа, че зависело най много от...него. Накрая го оставихме на самотек.

• Автор
преди 10 часа, Колев 74 написа:

Ти пъл чак сега го забеляза това!!! Културата му никога не е била над нулата от как се е регистриал тук. Мъчихме се по всячески начин д я повдигнем до -0,5, ама се оказа, че зависело най много от...него. Накрая го оставихме на самотек.

Преместих си го в другия крачол.

на 5.10.2024 г. в 10:43, Коркодила написа:

майла ми е блокиран

Куйо тий блокирано?

на 5.10.2024 г. в 10:43, Коркодила написа:

обалака е пълен

Гръмни го с отрицателентелен заряд да са извали

на 7.10.2024 г. в 14:29, Belefor написа:

Бил е легенда... А по темата, не ползвам облака щото си имам два външни диска по 4 ТБ, но съм забелязал, че при стартиране на бозата, стария лаптоп се тормозеше докато зареди това one drive. След спирането, нещата се оправяха.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.