Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Усилване на звука от Youtube

Featured Replies

Напоследък ми се струва, че звука на музикалните видео клипове в тубата са все по-слаби за слушане.  Хардуера и софтуера чрез, който слушам от доста време насам са все едни и същи. Изключил съм в Ютуб опцията "Стабилизиране на звука" или така нареченото DRC - Dynamic Range Compression. Търсих разни плъгини като Loudness Penalty Plugin, които да повишат звука с няколко децибела, но 40 евро не ми се дават. А излекувани такива не намерих в нета. Има ли програма, която да увеличи звука без да го изкривява осезаемо? Ако няма такава програма, в краен случай ще се наложи да се обърна към усилвател за слушалки.

П.п. Веднъж като реклама в тубата ми излезна Ако искате по-силен и качествен звук... или нещо такова беше, заплатете еди колко си пари абонамент на месец.

Разрешен от Joss Bomon

преди 17 минути, plmen88 написа:

Изключил съм в Ютуб опцията "Стабилизиране на звука"

С включена тази опция звука е по-силен и не виждам да има някакво изкривяване.

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

С включена тази опция звука е по-силен и не виждам да има някакво изкривяване.

Може би леко по-силен (вижда се в статистически данни за умници). Но и с тази изключена опция продължава да ми струва слаб. Затова търся нещо за допълнително усилване на звука в тубата - за предпочитане софтуер.

Явно опцията е за изравняване на различните  нива на звука в клиповете. Сигурно си гледал този спец и демонстрацията с включена и изключена опция:

Аз ползвам слушалките винаги през усилвателя на колоните, но ти сигурно ги включваш директно в компютъра. Има го и варианта да си увредиш слуха, ако слушаш продължително време на високи децибели.

Не съм забелязал такова нещо на различни устройства и хардуер ползвам youtube, включително и мобилни. Проблема е при теб, локално най-вероятно. От настройките на звука на съответната ОС си го усили като ти е слаб или ако ползваш усилвател и от там.

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Явно опцията е за изравняване на различните  нива на звука в клиповете. Сигурно си гледал този спец и демонстрацията с включена и изключена опция:

Аз ползвам слушалките винаги през усилвателя на колоните, но ти сигурно ги включваш директно в компютъра. Има го и варианта да си увредиш слуха, ако слушаш продължително време на високи децибели.

Това съм го гледал. 

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Има го и варианта да си увредиш слуха, ако слушаш продължително време на високи децибели.

Не е невъзможно, но към този момент не усещам подобен проблем.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Не съм забелязал такова нещо на различни устройства и хардуер ползвам youtube, включително и мобилни. Проблема е при теб, локално най-вероятно. От настройките на звука на съответната ОС си го усили като ти е слаб или ако ползваш усилвател и от там.

Всичко е на максимум. Проверявал съм десетки пъти преди да напиша тази тема.

току-що, Joss Bomon написа:

Това съм го гледал.

Изтегли си някой софутер за еквалайзер и усилвай от там допълнително, но може да ти изкриви звука. Пробвал ли си с друг браузър?

• Автор

преди 47 минути, Joss Bomon написа:

Не съм ползвал тази добавка, но не пречи да я пробваш:

Доста добре. Има леко изкривяване, но е допустимо. Степента на усилване е внушителна. С децибелометър в пиковите стойности показва с до 10 децибела над това, което слушах до одеве. 

• Автор
преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Цитат: "Фабрично всички нови модели слушалки са ограничени до 85 децибела".

Това, което слушам към момента измерено с децибелометър поставен между двата наушника (драйвъра) на слушалките е около 107 децибела в пиковите стойности (това включително и приложението, което свалих одеве (преди него около 100 децибела)). Сигурен съм, че при прилепянето на наушниците плътно към ухото тази стойност се усилва драстично, защото загубите на звука са минимални (слушалките са много добре шумоизолирани).

Иначе знам за рисковете...

П.п. Слушалките не са тапи.

• Автор
преди 36 минути, цър-вул написа:

С това приложение се работи по-лесно, но при усилване, то прилага твърде много бас и криви повече спрямо горното. И повече от 103 децибела без да изкриви сериозно не успях да достигна с децибелометъра.

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

А това с децибелите - ти по децибели ли слушаш или по слух?

По слух. Но се усеща много добре, че това приложение не усилва достатъчно. А това с децибелите го доказва. Никъде не откривам еквалайзър, който да коригира баса, въпреки че го пише и в описанието.

преди 3 часа, plmen88 написа:

Хардуера и софтуера чрез, който слушам от доста време насам са все едни и същи.

Това не пречи,ако са променени някои настройки в софтуера,да звучи по-тихо.Първо там трябва да се опитва поправяне,а после ако не стане се ровичкай с youtube.

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Това не пречи,ако са променени някои настройки в софтуера,да звучи по-тихо.Първо там трябва да се опитва поправяне,а после ако не стане се ровичкай с youtube.

Не е променяно нищо, гарантирам.

току-що, цър-вул написа:

А да не би в миксера на звуковата карта да е намален звука на браузъра?

Не.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Не.

Не си променял или неволно си намалил и забравил (или друг потребител).Кажи поне каква е системата.

преди 3 минути, plmen88 написа:

От това, че ти не си пипал, не следва, че системата не може да си е променила нещо...

• Автор

Пак казвам. Преди да напиша темата съм си проверил настройките десетки пъти. Само аз сядам на този компютър (жената си има собствен).

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Кажи поне каква е системата.

Sound BlasterX AE-5 Plus, Windows 11 23H2 22631.4317, AKG K371

преди 17 минути, plmen88 написа:

Sound BlasterX AE-5 Plus

Значи пробвай различни настройки на тази звукова карта.Освен нея в уиндоус 11,също има настройки,от които да се изхаби силата на звука.При разни актуализации се е бъгнал звука от някъде и ти трябва да си го откриеш с проби.Включително драйвъра на звука може да не работи правилно.

П.П. Аз също съм с уиндоус 11. На иконата за звука ми има възможност за отваряне на миксер на звука,от където да се вдига нивото на браузъра.Освен това от там може да се иде в настройките на звука,където има различни възможности.Пробвай всички функции.

• Автор
преди 32 минути, Димитър 59 написа:

Значи пробвай различни настройки на тази звукова карта

Картата я имам от 2 години, знам как да работа с нея.

преди 33 минути, Димитър 59 написа:

Пробвай всички функции.

Пробвал съм всички функции.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.