Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с GeForce 7600 GS

Featured Replies

Здравейте. Взех си преди около седмица GeForce 7600 GS 256Mb 128-bit, за AGP дъно.

Е хубаво, но след това компа почна в най-необикновено време да рестартира или да забива. И това не само когато я натоварвам, защото веднъж се ресна, когато единственото нещо, което правех, бе да свалям от торенти и да ровя из сайтове. А като я слагах, я занесох в сервиза, за да ми проверят и захранване, охлаждане, ала-бала. Там я сложиха, тестваха, казаха, че всичко бачка както трябва. Пък ето сега - проблеми. Не знам дали е от картата де, като се натовари като че ли качва 60+ градуса, което май си е нормално. Някакви идеи?

Редактирано от PAM3EC (преглед на промените)

Здравейте. Взех си преди около седмица GeForce 7600 GT 256Mb 128-bit, за AGP дъно.

Е хубаво, но след това компа почна в най-необикновено време да рестартира или да забива. И това не само когато я натоварвам, защото веднъж се ресна, когато единственото нещо, което правех, бе да свалям от торенти и да ровя из сайтове. А като я слагах, я занесох в сервиза, за да ми проверят и захранване, охлаждане, ала-бала. Там я сложиха, тестваха, казаха, че всичко бачка както трябва. Пък ето сега - проблеми. Не знам дали е от картата де, като се натовари като че ли качва 60+ градуса, което май си е нормално. Някакви идеи?

Като за начало може да споделиш конфигурацията си!

Какво ти е захранването - марково или "куче" и колко вата е?

Според мен не ти стига мощност и когато се понатовари се ресва! Но нека да видим конфигурацията ти и така да помислим по-добре!

айде лека вечер cool.gif

Здравейте. Взех си преди около седмица GeForce 7600 GT 256Mb 128-bit, за AGP дъно.

Температурата е нормална. Предполагам не си погледнал многжеството подобни проблеми (конкретно за твоята карта няма, но принципно проблемите се повтарят).

1. Отвори кутията и виж дали на линията от захранването, на която е картата има накачулени още устройства чрез разклонители и ако е така, прехвърли нещо на друга линия. Възможно е по този начин да не и достига тока.

2. Влез в биоса и погледни функцията AGP Fast Writes дали е активирана и ако е, и дай Desable.

3. Ако горните съвети не помогнат, деинсталирай драйвъра, изчисти хубаво регистрите и го инсталирай наново.

Пиши после какво е станало и къде е бил проблема (ако съветите ми ти помогнат де). :)

В заглавието картата е GS ,в темата GT - последно коя от двете е ? След като са я проверявали в сервиз да не би случайно да са забравили да и прикачат допълнителното захранване ( малко вероятно ,но възможно ) , или както kavalera казва - да не би захранването на компютъра да е слабо (жълто) ?

Здравейте. Взех си преди около седмица GeForce 7600 GS 256Mb 128-bit, за AGP дъно.

Цъкни с десен бутон на My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - Settings и махни отметката на Automatically restart, ако ти изкарва след това сини екрани, запиши съдържанието им и гu пусни тук.

Ако проблемът не е софтуерен, се насочи към видеокартата или захранването, явно едно от двете прави проблема, щом се е появил c новата карта cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор
Температурата е нормална. Предполагам не си погледнал многжеството подобни проблеми (конкретно за твоята карта няма, но принципно проблемите се повтарят).

1. Отвори кутията и виж дали на линията от захранването, на която е картата има накачулени още устройства чрез разклонители и ако е така, прехвърли нещо на друга линия. Възможно е по този начин да не и достига тока.

2. Влез в биоса и погледни функцията AGP Fast Writes дали е активирана и ако е, и дай Desable.

3. Ако горните съвети не помогнат, деинсталирай драйвъра, изчисти хубаво регистрите и го инсталирай наново.

Пиши после какво е станало и къде е бил проблема (ако съветите ми ти помогнат де). :angry:

Така. Първо се извинявам за разминаването между заглавието и съдържанието на темата - картата е GS.

А сега за резултатите: първо пробвах с драйвери и регистри - нищо.

Захранването - смених някои неща, но като цяло захранването ми е такова, че не позволява много-много преустройства. Така или иначе - нищо.

Биоса - амиии..... колкото и да гледах, всяка една функция прерових - AGP Fast Writes НЯМА. Гледах други хелпове - пише, че обикновено е в Advanced Chipset Settings. Е при мен такъв раздел хич няма.

В една друга тема питах дали има някакъв начин да си захранването какво ми е, щото гаранцията отдавна е изтекла и съм я затрил, в евереста не всичко май пише, а пък на захранването на кутията има стикер с характеристики, от които и грам не вдявам.

Иначе ако върши някаква работа - останалата част от компа е Pentium 4 2.6Ghz HT, 512Mb RAM DDR400, Maxtor 6E030L0 (30 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133), Gigabyte GA-8I848P(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Сега напоследък като че ли забелязвам, че май харда прегрява и се чудя дали пък не забива и не се ресва от това. Въпроса е, обаче, че се появи само и единствено след слагането на новата карта...

И преди съм имал период на рестартиране заради прегравяне, но си изчистих вентилите и се оправи. Сега обаче не е от това, или поне не от тези вентили, които могат да се почистват, щото са изчистени максимално...

Редактирано от PAM3EC (преглед на промените)

Сега става по-ясно .Първо си мисля , че трябва да си смениш захранването ( щом е старо - по всяка вероятност вече е за смяна - предполагам ,че е и 300 W - отговорил съм ти в другата тема , като кажеш колко вата е ,ще сме сигурни ) Ефекта се е проявил след слагането на новата карта именно защото на нея и трябва повече ток , а захранването не може да и го осигури . Прегряването на харддиска изобщо не е добре . Еверест ще ти покаже каква е температурата на харда и ако е повече от 40 до 45 * макс .просто му сложи вент да духа и да го охлажда.

Що се отнася до опциите в твоя Биос - като влезеш в Биос натисни ctrl + F1 ,за да ти се появат и допълнителните опции - потърси тогава въпросния AGP Fast Writes ( тогава ще го намериш ,по всяка вероятност ).

• Автор

Значи, дори и ctrl + F1 не се появява нийде из менютата такава опция... Най-близкото възможно е Fast chip select...

А ако взимам ново захранване, на такава конфигурация какво би ми препоръчал?

За такава конфигурация стандартното , евтино измежду добрите захранвания е PSU FORTRON ATX-350PNF /350W -30 $ ( ще ти свъши работа и 300 W , но винаги е добре да има резерв ) .

Порови в книжката на дъното из функциите на Биос , за да откриеш евентуално въпросната опция . Нямам такова дъно подръка , за да го поразровя .

PAM3EC може ли да попитам нова ли я взе тази карта или втора ръка и за колко пари

• Автор
PAM3EC може ли да попитам нова ли я взе тази карта или втора ръка и за колко пари

Нова, 124$, ама от вътрешни хора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.