Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

EON TV Box и проблем със слушалки

Featured Replies

Здравейте,

Та ето какъв е проблемът - пуснаха ни днес EON (на Виваком). Обаче има проблем с телевизора при майка ми. До тук бяхме на оператор Net1 (които Виваком купиха преди няколко години). Понеже майка ми не чува (на 79г е), бях свързал един слушалки (с три метра кабел) към аудиожака на телевизора при което положение (има настройка в телевизора) имаше вариант звука на телевизора да е на 0, докато през врътката за звука на слушалките тя да си наглася силата на звука (което е удобно когато гледа телевизия нощно време, тъй като не може тогава телевизора на бумти и да се чува навсякъде). Само че с преминаване към EON Smart Box (през който става цялото навигиране, включително изгасяне и включване на телевизора) този сценарии не работи. Т.е. ако през дистанционното на EON Smart Box-а намаля звука до 0, то и в слушалките не се чува нищо (каквото и да правя със врътката им за звука, нищо не се променя). Ако съответно увелича звука през дистанционното, се чува и в слушалките и на телевизора, което очевидно не е вариант. И сега въпросите са два:

1. Има ли начин това да се промени (да бъде както е било в началния вариант - когато нямаше бокс) - не намерих такава настройка в бокс-а?
  2. Според данните в информация за у-вото (а и тази на кутията)  - Bluetooth има. Само че в настройките (мрежи) не намирам вариант да го пусна (ако има, можеше да пробвам със безжични слушалки дали би се случило нещо по-различно).

Колкото до телевизора - той е модел на 7 години (има WiFi, няма Bluetooth) Philips 43PFS5301/12 

За бокса информацията на кутията е: EON United Smart Box SDSTB02

Разрешен от Raze

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Здравейте,

Та ето какъв е проблемът - пуснаха ни днес EON (на Виваком). Обаче има проблем с телевизора при майка ми. До тук бяхме на оператор Net1 (които Виваком купиха преди няколко години). Понеже майка ми не чува (на 79г е), бях свързал един слушалки (с три метра кабел) към аудиожака на телевизора при което положение (има настройка в телевизора) имаше вариант звука на телевизора да е на 0, докато през врътката за звука на слушалките тя да си наглася силата на звука (което е удобно когато гледа телевизия нощно време, тъй като не може тогава телевизора на бумти и да се чува навсякъде). Само че с преминаване към EON Smart Box (през който става цялото навигиране, включително изгасяне и включване на телевизора) този сценарии не работи. Т.е. ако през дистанционното на EON Smart Box-а намаля звука до 0, то и в слушалките не се чува нищо (каквото и да правя със врътката им за звука, нищо не се променя). Ако съответно увелича звука през дистанционното, се чува и в слушалките и на телевизора, което очевидно не е вариант. И сега въпросите са два:

1. Има ли начин това да се промени (да бъде както е било в началния вариант - когато нямаше бокс) - не намерих такава настройка в бокс-а?
  2. Според данните в информация за у-вото (а и тази на кутията)  - Bluetooth има. Само че в настройките (мрежи) не намирам вариант да го пусна (ако има, можеше да пробвам със безжични слушалки дали би се случило нещо по-различно).

Колкото до телевизора - той е модел на 7 години (има WiFi, няма Bluetooth) Philips 43PFS5301/12 

За бокса информацията на кутията е: EON United Smart Box SDSTB02

EON Smart Box (през който става цялото навигиране, включително изгасяне и включване на телевизора) - Това не е вярно. Управлявай си телевизора с неговото дистанционно.

• Автор
преди 29 минути, Емил Костов написа:

EON Smart Box (през който става цялото навигиране, включително изгасяне и включване на телевизора) - Това не е вярно. Управлявай си телевизора с неговото дистанционно.

Ами техниците, които го инсталираха, казаха през него да стават нещата (включително включване/гасене) на телевизора. Пък и да го управлявам от неговото си дистанционно, как ще достъпвам списъка с каналите? И най-вече - какво променя това по отношение на проблемът със слушалките?

Емил Костов,  има модели на Самсунг, Тошиба, Сони, JVC, Панасоник, които се гасят и пускат с дистанционното на ЕОН. За тази цел телевизора, трябва да има HDMI Arc, за да стане тая работа. Не става при всички марки и модели. Дистанционното на тв-то, по принцип е само за пускане  и спиране(ако самия eon не го прави). Иначе смяна на канали, видеотеката и прочие с дистанционното на eon. Bluetooth Има в приемника, защото дистанционното се връзва с него чрез тази технология. Натисни къщичката(под кръглия бутон/джойстик) и после давай нагоре и в дясно, докато избереш зъбното колело. Там влизаш вече може да видиш bluetooth настройка и да вържеш слушалки.

PS: Малко тафтология се получи.

• Решение

А като намалиш звука на телевизора през неговото дистанционно на 0 продължава ли да се чува звук в слушалките? Ако да, мисля, че това е отговора на въпроса ти.

Тоз ЕОН е леко негоден за управление, т.е. не е интуитивен! Аз съм на ЕОН със смарт бокс и телевизор НЕО който не е смарт.Като дойдоха да ми инсталират ЕОН-а техниците казаха, че дистанционното на ЕОН може да управлява и телевизора като за целта се въвеждали някакви кодове на ЕОН-а ли на неговото дистанционно ли, не ми казаха!?И това управление от ЕОН-а трябва да включва и изключва телевизора.Вкарваха кодове, чесаха се дето не ги сърби и не стана номера.Като си тръгнаха аз включих arc на телевизора и се получиха нещата.Сега като включа бокса от дистанционното той включва телевизира по HDMI и го изключва като изключа.На дистанционното на ЕОН горе в ляво има един бутон.С този бутон се избира дали дистанционното да управлява ЕОН или телевизора.Когато съм избрал телевизора от дистанционното мога да усилвам и намалявам звука на телевизора и да сменям каналите на ЕОН със стрелките нагоре/надолу.Другите бутони на дистанционното не работят.Може би ако се въведат други кодове да се променят нещата.

Пропуснах да добавя, че телевизора се управлява по инфра ред а ЕОН по блутут с дистанционното на ЕОН.

преди 1 час, *S197* написа:

Емил Костов,  има модели на Самсунг, Тошиба, Сони, JVC, Панасоник, които се гасят и пускат с дистанционното на ЕОН. За тази цел телевизора, трябва да има HDMI Arc, за да стане тая работа. Не става при всички марки и модели. Дистанционното на тв-то, по принцип е само за пускане  и спиране(ако самия eon не го прави). Иначе смяна на канали, видеотеката и прочие с дистанционното на eon. Bluetooth Има в приемника, защото дистанционното се връзва с него чрез тази технология. Натисни къщичката(под кръглия бутон/джойстик) и после давай нагоре и в дясно, докато избереш зъбното колело. Там влизаш вече може да видиш bluetooth настройка и да вържеш слушалки.

HDMI ARC/eARC e възвратен аудио канал.

Това, за което имаш предвид се наричае HDMI CEC

• Автор
преди 4 часа, Raze написа:

А като намалиш звука на телевизора през неговото дистанционно на 0 продължава ли да се чува звук в слушалките? Ако да, мисля, че това е отговора на въпроса ти.

Срам не срам ще кажа, че си поиграх с оригиналното дистанционно (това на телевизора) и не знам какво точно направих, но като резултат се получи така, че в момента при пускане на телевизора със EON-ското дистанционно, звука се чува само през слушалките (кабелните), което беше търсения ефект. Също така, ако не ми е достатъчно силен, пак със същото дистанционно мога да усиля звука, което отново се отразява само на звука в слушалките (иначе не се чува, което е идеално). Така че мисля, че твоето предложение реши проблемът (и ще го маркирам като такова). 

преди 4 часа, *S197* написа:

Тука за съжаление няма блутут настройка (ще прикача видео към поста). А ми се ще да разбера може ли да се ползва блутута на бокса, понеже на другия телевизор (който го ползва баща ми и който е абсолютно същия) ще е добре да мога да му бодна блутут слушалките (че той също не чува добре, но понякога в хола е майка ми (там ѝ е компютъра) и той го намалява за да не ѝ пречи и гледа без звук, което е тъпо.

преди 14 часа, *S197* написа:

Не трябва да се използват дистанционните на оператора. Има си дистанционно за телевизора.Омръзнало ми е да се карам и да се ядосвам с техници за тая глупост. Постоянно се занимавм с подобни проблеми.

преди 16 часа, Петър Ангелов написа:

Ами техниците, които го инсталираха, казаха през него да стават нещата (включително включване/гасене) на телевизора. Пък и да го управлявам от неговото си дистанционно, как ще достъпвам списъка с каналите? И най-вече - какво променя това по отношение на проблемът със слушалките?

Слушалките нали ги включваш към телевизора. Приемникът на Виваком не играе роля в случая.

• Автор
преди 9 часа, Емил Костов написа:

Не трябва да се използват дистанционните на оператора. Има си дистанционно за телевизора.Омръзнало ми е да се карам и да се ядосвам с техници за тая глупост. Постоянно се занимавм с подобни проблеми.

Едно уточнение да направя - опитах се да ползвам дистанционното на телевизора и не става с него по една основна причина. С копчето за смяна на каналите единствено мога да избирам програми от текущия канал, но не и да сменям каналите, както правеше когато го нямаше EON-ския бокс. 

Включи HDMI-CEC, виж в упътването на телевизора как се активира (накъде в настройките на HDMI трябва да е). Виж и на приемника дали е активирано, ако след като го активираш на телевизора не работи. След това трябва да можеш с дистанционното на телевизора да управляваш и приемника.

преди 9 минути, Петър Ангелов написа:

Едно уточнение да направя - опитах се да ползвам дистанционното на телевизора и не става с него по една основна причина. С копчето за смяна на каналите единствено мога да избирам програми от текущия канал, но не и да сменям каналите, както правеше когато го нямаше EON-ския бокс. 

Човек вкарай малко мисъл! КАНАЛИТЕ се сменят от дистанционното на ВИВАКОМ! ТО управлява приемника на ВИВАКОМ. Дистанционното на ТЕЛЕВИЗОРА, управлява ТЕЛЕВИЗОРА! 

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Човек вкарай малко мисъл! КАНАЛИТЕ се сменят от дистанционното на ВИВАКОМ! ТО управлява приемника на ВИВАКОМ. Дистанционното на ТЕЛЕВИЗОРА, управлява ТЕЛЕВИЗОРА! 

Противоречиш си. Виж какво си написал по-горе - че не трябва да се използва дистанционното на Рибаком, а това на телевизора.

преди 2 минути, Петър Ангелов написа:

Противоречиш си. Виж какво си написал по-горе - че не трябва да се използва дистанционното на Рибаком, а това на телевизора.

Абсолютно не си противереча. Ще го напиша за последен път и повече няма да се занимавам,

С дистанционното на виваком управляваш приемника, а с дистанционното на телевизора управляваш телевизора. 

Ето, че си противоречиш. Първо пишеш, че не трябва да се ползва дистанционното на оператора,

а после си писал, че трябва да се ползва дистанционното на ВИВАКОМ:

преди 1 час, Емил Костов написа:

За това аз ще обобщя: дистанционното на телевизора се ползва само за пускане и спиране на.... телевизора, а дистанционното на EON- се ползва за смяна на каналите и увеличаване на звука. По принцип на клиента му се казва, да си настрои по-силно звука от дист. на телевизора, а после с другото да си го наглася по преценка. Самия приемник може да не се спира, та като пуснеш ТВ-то, да ти тръгне канала директно.

Аз имам приемник на а1, като си включа HDMI-CEC с дистанционното на телевизора управлявам приемника, което си е много по-удобно. Основните функции на телевизора също мога да ги управлявам с дистанционното. Това на а1 го ползвам само за някои по-специфични функции, които не мога да ползвам с дистанционното на телевизора.

Предполагам и на еон-а нещата се случват по същия начин, както и на всяко подобно устройство.

На другия телевизор имам андроид плеър. Телевизора е над 10 годишен панасоник, като включа HDMI-CEC опцията с дистанционното на телевизора управлявам андроид-а.

преди 21 часа, Петър Ангелов написа:

Срам не срам ще кажа, че си поиграх с оригиналното дистанционно (това на телевизора) и не знам какво точно направих, но като резултат се получи така, че в момента при пускане на телевизора със EON-ското дистанционно, звука се чува само през слушалките (кабелните), което беше търсения ефект. Също така, ако не ми е достатъчно силен, пак със същото дистанционно мога да усиля звука, което отново се отразява само на звука в слушалките (иначе не се чува, което е идеално). Така че мисля, че твоето предложение реши проблемът (и ще го маркирам като такова). 

Тука за съжаление няма блутут настройка (ще прикача видео към поста). А ми се ще да разбера може ли да се ползва блутута на бокса, понеже на другия телевизор (който го ползва баща ми и който е абсолютно същия) ще е добре да мога да му бодна блутут слушалките (че той също не чува добре, но понякога в хола е майка ми (там ѝ е компютъра) и той го намалява за да не ѝ пречи и гледа без звук, което е тъпо.

Вероятно има разминаване, но я виж това, което е оградено в синьо:

Там виж  на точка 3, където пише "Добави аксесоар"

Screenshot 2024-10-22 205719.jpg

преди 14 часа, *S197* написа:

Ето, че си противоречиш. Първо пишеш, че не трябва да се ползва дистанционното на оператора,

а после си писал, че трябва да се ползва дистанционното на ВИВАКОМ:

За това аз ще обобщя: дистанционното на телевизора се ползва само за пускане и спиране на.... телевизора, а дистанционното на EON- се ползва за смяна на каналите и увеличаване на звука. По принцип на клиента му се казва, да си настрои по-силно звука от дист. на телевизора, а после с другото да си го наглася по преценка. Самия приемник може да не се спира, та като пуснеш ТВ-то, да ти тръгне канала директно.

Дистанционното на приемника се ползва за работа с приемника. Дистанционното на телевизора се с ползва за работа с телевизора. НЕ си противореча.

преди 9 часа, Емил Костов написа:

Дистанционното на приемника се ползва за работа с приемника. Дистанционното на телевизора се с ползва за работа с телевизора. НЕ си противореча.

Пак ще напиша, че има телевизори като Самсунг, Сони, Панасоник , Тошиба, които се спират с дистанционното на EON. Така спира телевизора и приемника. Пускането става по същия начин. Така елиминираш едното дистанционно.

PS: Не при всички модели е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.