Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Vpn в Windows 10

Featured Replies

В момента се опитвам да инсталирам Vpn от фирмата Chris P.C. sri software company.

Версията им е от тази година и е модифицирана. Но има някои тънкости с които се срещам 

за първи път и за това ще ми е нужна помощ, за да направя нещата така както трябва

Spoiler

RelevantKnowledge - стороннее вредоносное ПО, 
вшитое в инсталлятор OFF версии, 
внимание при установке !!!

Создает папку в:
c:\Windows\System32\RelevantKnowledge Setup
c:\Windows\System32\rlls.dll, rlls64.dll - троян

Разделы и записи в реестре, более десятка:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\ZoneMap\Domains\relevantknowledge.com

ChrisPC Anonymous Proxy Pro.jpg

преди 31 минути, Optium написа:

Версията им е от тази година и е модифицирана.

Не е модифицирана, а е нелегална - едва ли си дал 39$ за pro лиценза. Що се отнася до предупреждението (руския ми е на ниво минус много), разбирам, чв в кракнатата версия има зловреден код, демек бацили

ПС: Защо ти е подобно нещо, като примерно Opera си има нативно Proxy? И все пак, прави разлика м/у VPN и Proxy

• Автор

Инсталаторът ще го провера с Virus Total, защото ако има зловредни елементи те ще са там.

В .zip пакета който изтеглих няма крекове, пачове и други неща, а само инсталатора за настолната версия.

Portable версията е в друга /отделна/ папка в пакета, която не съм я пипал.

Но какви са тези създавания на папки в "system 32" и дописвания в Регистъра !? 

### Ако имате повече време и желание, може да хвърлите поглед на този пакет и си кажете мнението

дали от този "храст" може да изскочи заек . . . 

преди 3 минути, Optium написа:

Инсталаторът ще го провера с Virus Total, защото ако има зловредни елементи те ще са там.

Не е сигурно на 100%

преди 4 минути, Optium написа:

В .zip пакета който изтеглих няма крекове, пачове и други неща, а само инсталатора за настолната версия.

Каква е разликата?

преди 6 минути, Optium написа:

Но какви са тези създавания на папки в "system 32" и дописвания в Регистъра !? 

Ами, това са зловредните "неща"

"...дали от този "храст" може да изскочи заек . . . "

Абе ти толкова години, денем и нощем събира софтуер и накрая пак теб са те споходили кукошинките. Лошо бе Седларов. Има много добри препарати по селскостопанските магазини и ще ти помогнат.

• Автор

Проверих инсталатора на програмата на VirusTotal и Dr.WEB и дава само едно незначително:

Program.Unwanted.5498

Откъде идват другите опасности ?

преди 5 минути, Optium написа:

Проверих инсталатора на програмата на VirusTotal и Dr.WEB и дава само едно незначително:

Program.Unwanted.5498

Като ровиш из руски сайтове трябва да си подготвен за "изненади". Направи си тема в раздела за лечителите. 

преди 19 минути, Optium написа:

Program.Unwanted.5498

Идват от там, че за толкова години не се научи как да ползваш компютър и сваляш разни кракнати програми уж да минеш тънко...Nikksi в раздела за лечителите ще им побелеят косите от него...

Двойни изненади, освен руски вече има и севернокорейски сюрпризи с поздрави от Ким Чен Ун,

7bcb6e58688a662b42d4d1f65375611b.jpg

преди 2 часа, Optium написа:

c:\Windows\System32\RelevantKnowledge Setup

https://forums.malwarebytes.com/topic/183518-removal-instructions-for-relevantknowledge/

преди 1 час, nikssi написа:

раздела за лечителите. 

Абе, търсих, ама Знахари не намерих... 😎

И впн безплатен има ,но не създавате тема за безплатен впн или не четете .

Proton vpn бяха издали локацията на терорист преди години , но ако искате безплатен може да го пробвате. Да не говорим колко още има безплатни.

Ето го линка с обяснение и снимки как да ползваме безплатно 4 локации.

• Автор

Една година ползвах версията Pro на тази програма и останах много доволен.

Но лиценза ми свърши  и сега вече 3-ти ден се мъча с безплатната версия на програмата,

с която не мога да прихвана нито една локация. Това е така, защото при безплатния вариант 

на програмата използваш чужди сървъри, за които компанията не носи никаква отговорност !

Така че може да стоиш и половин работен ден, докато успееш случайно да се "вържеш" някъде.

Така че тази попара сме я сърбали вече, друже:

Официалната страница на Chris P.C.srt Software Company

Относно безплатните версии на прехваления швейцарски Proton, не ми ги хвалете,

тъй като от година им ползвам пощата и виждам на практика, от колко ограничителни рестрикции

съм притиснат. Така че смятям да я сменям с "Outlook new" на Microsoft, която е пуснаха тази година и има повече опции.

А и не знам какво "забележително" постижение може да бъде за една фирма, да пусне безплатна версия с 4-ри шибани локации.

За този който реши да я ползва ще е истинска излъгация, докато за фирмата ще е рекламен трик / капан / за набавянето

на бъдещи платени клиенти !

преди 2 часа, Optium написа:

А и не знам какво "забележително" постижение може да бъде за една фирма, да пусне безплатна версия с 4-ри шибани локации.

За този който реши да я ползва ще е истинска излъгация, докато за фирмата ще е рекламен трик / капан / за набавянето

на бъдещи платени клиенти !

A ти как мислиш се поддържат собствени сървъри? С чушки и домати не става. Трябват $$$$.

• Автор

От направената от мен справка в Интернет, относно възможността за ползването на безплатна функция

в някой от по-известните брандове VPN, намерих следната класация за 2023 година, на шестте от най-търсените !

Има известно предпочитание за последната от списъка /оградена в червено/, която е с най-голяма честотна 

лента за ползване от 2 GB/месец. Бих желал да разбера и мнението на някой от форума по този въпрос,

който ползва някой от тези VPN(и) изброени в таблицата:

Шестте най-търсени VPN услуги за 2023 година.jpg

преди 5 часа, Optium написа:

Бих желал да разбера и мнението

Какво по точно искате да разберете? Скорост, лаг, пинг или нещо друго.  Аз  ползвам безплатно впн и операционна система , която е създадена да дава безплатен впн не само програми. тор браузъра ползвате ли го? Той може да ви свърши работа зависи какво искате , защото казват че там е по бавен интернета, мисля , че се дължеше на многократното пренасочване от 1 тунел в друг да го наречем тунелизирането. Аз изпробвам Proton VPN безплатния вариянт и ми харесва скороста. Пробвам го на линукс , на уин не съм го качвал. А както писах по горе ако искате от флашка да си стартирате някое дистро с впн ето линк https://www.techradar.com/news/best-linux-distro-privacy-security

От тея съм изпробвал Kodachi и Tails. И от двете съм доволен , но Tails е с по бавна скорост поради тор връзката

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.