Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забавяне за въстановяване на парите от върната стока

Featured Replies

Здравейте на всички!

Искам съвет какво да правя с тези от fatcool на които им върнах стоката по еконт на 30.09.24г. и ги чакам вече 28 работни дни без събота и неделя. При което те в сайта си са описали възтановяване на парите от 7 до 14 дневен срок. На 21.10.24 получавам обратно писмо в което пишат че моята стока все още я чакат и че връщането на стоката отнемало 14 дни до като стигно до еконт Русе, и пристигне в централния склад Словакия. И щял съм да получа имейл като пристигне при тях. Срока мина имейл няма...

Добре, слагам 2 дни до еконт Русе и почвам да броя 14 дневен срок за връщане на стоката в работни дни от Русе до Словакия. От 3.10 до 22.10 са 14 дни за връщане. Днеска вече сме 6.10 това са 11 дена над допустимото. Ако не получа парите до 11.10.24 какво да правя. Искам да съм подготвен предварително.

• Автор

bubbles благодаря за студената вода но е зима и миналата седмица излязох от болница, така че мися да оставя студената вода за лятото до година. Иначе имаш чувство за хумор!

Ще питам разбира се кога е пристигнала в Русе, и кога е заминала и престигнала в Словакия. Има вариант да е пристигнала в Словакия пък да не са ме уведомили по имейл макар да казаха че задължително ще ме уведомят. За това чакам до другия понеделник за да стане и 14 дневния срок за въстановяване на парите от пристигането на пратката.

Провери дали пратката е пристигнала със Словакия. Ако е пристигнала, може да се обърнеш за съдействие към КЗП. Те ще ти кажат, как да сезираш европейската комисия по правата на потребителя. Мисля, че имат и клон в България. Потърси малко инфо.

Пусни жалба в КЗП, по закон срока за удовлетворяване на рекламация е 30 дни, няма значение работни/почивни. Това само ако е закупено на физическо лице, за юридически не важи.

преди 13 часа, goodly написа:

Здравейте на всички!

Искам съвет какво да правя с тези от fatcool на които им върнах стоката по еконт на 30.09.24г. и ги чакам вече 28 работни дни без събота и неделя. При което те в сайта си са описали възтановяване на парите от 7 до 14 дневен срок. На 21.10.24 получавам обратно писмо в което пишат че моята стока все още я чакат и че връщането на стоката отнемало 14 дни до като стигно до еконт Русе, и пристигне в централния склад Словакия. И щял съм да получа имейл като пристигне при тях. Срока мина имейл няма...

Добре, слагам 2 дни до еконт Русе и почвам да броя 14 дневен срок за връщане на стоката в работни дни от Русе до Словакия. От 3.10 до 22.10 са 14 дни за връщане. Днеска вече сме 6.10 това са 11 дена над допустимото. Ако не получа парите до 11.10.24 какво да правя. Искам да съм подготвен предварително.

Свържиш се с Еконт Русе и с Fatcool и ги питай какво се случва. Ти така ако чакаш .....................

преди 7 часа, goodly написа:

bubbles благодаря за студената вода но е зима и миналата седмица излязох от болница, така че мися да оставя студената вода за лятото до година. Иначе имаш чувство за хумор!

Ще питам разбира се кога е пристигнала в Русе, и кога е заминала и престигнала в Словакия. Има вариант да е пристигнала в Словакия пък да не са ме уведомили по имейл макар да казаха че задължително ще ме уведомят. За това чакам до другия понеделник за да стане и 14 дневния срок за въстановяване на парите от пристигането на пратката.

Извън забавното, защо я върна с еконт. те ли така искат? Имаш ли номер за проследяване, ако да какво пише в информация за местонахождение на пакета?
По банков път ли си плащал?
Оздравявай бързо! 🙂

преди 2 минути, Bubbles написа:

Извън забавното, защо я върна с еконт. те ли така искат? Имаш ли номер за проследяване, ако да какво пише в информация за местонахождение на пакета?
Оздравявай бързо! 🙂

Почваме да вадим дето се вика думите с ченгел. ( коментирам поста ти, не е насочено към теб). Нищо лично към постващия. Разбира се да е жив и здрав. Но пише тук пък няма време да провери. 

• Автор
преди 6 часа, N1K17Y написа:

А защо мислиш, че пратката ти е пристигнала? 

Защото има много не сериозни фирми в днешно време. Забравят, мързи ги. И за това мисля че може да има вариант да е пристигнала все пак.

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Свържиш се с Еконт Русе и с Fatcool и ги питай какво се случва. Ти така ако чакаш .....................

Утре ще имам време и ще се свържа с Еконт да проследя пътя на пратката.

преди 5 часа, Bubbles написа:

Оздравявай бързо! 🙂

Понеже ми е удобно с Еконт и за това я получих чрез тях и я изпратих също по еконт.

Имам касов бон с който платих изпращането и го пазя. Но не съм я проследявал. Утре с това ще се занимавам и без това.

Да по банков път е платен пакета.

Емил Костов

Някои хора нямат твоето свободно време. Ти ако го имаш евала ти браво, радвай му се. И аз намирам свободно време но понякога а може би в повечето случаи не мога. 

Утре ще пиша да ви информирам какво съм научил от еконт за пакета.

Лека ви вечер!

преди 2 минути, goodly написа:

Защото има много не сериозни фирми в днешно време. Забравят, мързи ги. И за това мисля че може да има вариант да е пристигнала все пак.

Понеже ми е удобно с Еконт и за това я получих чрез тях и я изпратих също по еконт.

Имам касов бон с който платих изпращането и го пазя. Но не съм я проследявал. Утре с това ще се занимавам и без това.

Емил Костов

Някои хора нямат твоето свободно време. Ти ако го имаш евала ти браво, радвай му се. И аз намирам свободно време но понякога а може би в повечето случаи не мога. 

Лека ви вечер!

Както написах, нищо лично и не съм го казал да се сърдиш. 10 минути време си длъжен да намериш, щом трябва да ти връщат пари, както намери 30 минути за форума. Проблемът е твой, не наш. Ние можем да дадем съвет, коментар или да съчувстваме, но нищо повече.

• Автор

Няма за какво да се сърдя споко! Ето на намерих 10 мин. и писах. Да, проблема е мой, аз имам да взимам не вие. Сумата е около 50лв. но ще си ги търся.

преди 3 часа, goodly написа:

Емил Костов

Лека ви вечер!

Да, може. Само че разбери дали е пристигнала, преди да си търсиш парите. 

• Автор

Ето отново нямах време, но днес намерих и се свързах с офиса на еконт от който пратих. От там ми заявиха че пратката която върнах при тях на 30.09 е пристигнала в Русе централен склад на 01.10. Обадих се в Русе да разбера кога пратката е излезнала, и те ми казаха че още на същия ден 01.10 от fatcool са я вземали от Еконт Русе. И сега почвам да броя до 14.10 им е срока със събота и неделя. С 26 дена над обявените в официалния им сайт срок за обратна достава е превишен. Ни пари ни вест!

Мога ли да ги съдя или какво мога да направя за да ги накажа по някакъв начин. Това не е нормално!!! Все още не съм се свързал с Fatcool.

преди 8 часа, goodly написа:

Ето отново нямах време, но днес намерих и се свързах с офиса на еконт от който пратих. От там ми заявиха че пратката която върнах при тях на 30.09 е пристигнала в Русе централен склад на 01.10. Обадих се в Русе да разбера кога пратката е излезнала, и те ми казаха че още на същия ден 01.10 от fatcool са я вземали от Еконт Русе. И сега почвам да броя до 14.10 им е срока със събота и неделя. С 26 дена над обявените в официалния им сайт срок за обратна достава е превишен. Ни пари ни вест!

Мога ли да ги съдя или какво мога да направя за да ги накажа по някакъв начин. Това не е нормално!!! Все още не съм се свързал с Fatcool.

Абе човек ти наред ли си. Как така не си се свързал с Fatcool?! Ти не разбра ли, че болният търси доктора. В случая ти си потърпевш и си мълчиш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Ами ако има начин да ги осъдя за какво да ги притеснявам хорицата, те пак ще разберат, самоче по друг начин. Ако подам жалба в ecc.bg там какво ще могат да направят. В смисъл аз искам някакъв вид обещитение за това че чакам толкова време и още ще чакам...?

преди 16 часа, goodly написа:

Ами ако има начин да ги осъдя за какво да ги притеснявам хорицата, те пак ще разберат, самоче по друг начин. Ако подам жалба в ecc.bg там какво ще могат да направят. В смисъл аз искам някакъв вид обещитение за това че чакам толкова време и още ще чакам...?

И за кое по-точно ще го осъдиш?! Изгорел си поне 5 пъти:

image.png.1ef93f64def58ef085bb562aacba14b2.png

• Автор

Това за удължаването не ме бърка защото моята поръчка е изпратена на 30.09 направи си сам сметката че поръчка следователно е създадена много преди 1.10. И на 1.10 пратката беше пристигнала в Русе и на същия ден са я взели за Словакия. 

Някой ще ми каже ли дали мога да получя нещо от тях като утешителна награда възоснова на това че не си спазват сроковете и ми бавят парите които са ми необходими?

• Автор

В крайна сметка подадох жалба в ecc, вдигнах врява на търговеца и отново му изпратих касовата бележка с номер на товарителницата. Получих писмо че ще въстановят парите уш. Да видим колко време ще ги чакам сега. Същевременно чакам от ecc да реагират до 10 дена да видим и те какво ще направят и ще кажат. Може да стане така, че да получа парите обратно и след това от ecc да се свържат с мен. Но нека да ги има и тях  тия от факткул в списъка на некоректни.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Възтановиха ми парите на 15 ноември, от ecc повече не са се свързали с мен, възможно е вече да са кореспондирали и да са приключили случая! За мен все пак няма никаква компенсация за дето чаках толкова дълго. Нищо, минало свършено простимо е. Благодаря на всички отзовали се, и ви пожелавам да нямате проблеми като моите! Весело изкарване на предстоящите празници след по-малко от месец!

преди 11 часа, goodly написа:

За мен все пак няма никаква компенсация за дето чаках толкова дълго.

Важното е, че са ти върнали парите. Компенсация не очаквай. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.