Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забавена работа на компютър

Featured Replies

Привет.

Причината за пускането на тази тема е чувствителното забавяне при работата на тази машина. Проблемът не е от скоро.

Processor    Intel(R) Pentium(R) CPU G4560 @ 3.50GHz   3.50 GHz
Installed RAM    16.0 GB (15.7 GB usable)
SSD ADATA SU800NS38

Edition    Windows 11 Pro Version    22H2
Installed on    ‎21.‎7.‎2023 ‎г.
OS build    22621.4317
Experience    Windows Feature Experience Pack 1000.22700.1041.0

Прикачвам нужните файлове и моля за мнение относно съмнение за зараза, водеща до чувствителното забавяне в работата.

Addition.txt FRST.txt

Привет,

По-късно ще разгледам файловете пак, защото съм на работа в момента, но на бърз преглед не открих нищо притеснително от зловреден характер.

В секцията за грешките също няма особени сериозни неща - грешка свързана с VSS услугата свързана с System Restore, но вие и без това ползвате AOMEI, грешки относно Secure Boot, но то и без това вашия процесор не се поддържа от 11 и вие явно се използвали заобикаляне на изискванията, грешки свързани с четеца на карти (но едва ли е свързано с влошената производителност) и т.н. Нищо особено.

Препоръчвам да следите в Task Manager и да видите дали там ще хванете виновника. Процесора макар и добър бюджетен модел за 2017-та идва леко слаб вече. Само 2 ядра и 4 нишки. Иначе пък ползвате SSD, паметта явно ви стига, защото е заета на 47% според логовете. Може да пуснете AutoRuns и да видите дали не можете да махнете някои от отметките пред излишните според вас стартиращи с Windows елементи. Пуснете и там стандартните проверки - cleanmgr за почистване, TRIM (от менюто за дефрагментиране), проверка за грешки с CHKDSK X: /B (заменете X с C, че форума слага емотикони), евентуално проверка на системните файлове с SFC /Scannow и Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth и т.н.

Направете и една проверка с KVRT:

https://www.kaspersky.com/downloads/free-virus-removal-tool

• Автор

@B-boy/StyLe/ Благодаря за бързия отговор. Аз също се съмнявам за наличието на зараза, защото с тази машина се борави изключително внимателно. Но, все пак ... Проверката за грешки чрез SFC /Scannow показа и коригира открити развалени файлове /това - преди Вашия отговор/. Ще пробвам и останалите Ви препоръки. Да, за съжаление машината е стара и ОС е инталирана със заобикаляне на изискванията. Ще помисля и по този въпрос. Когато имам резултати от проверките - ще пиша в тази тема. Лек ден !

преди 1 час, 2249 написа:

Processor    Intel(R) Pentium(R) CPU G4560 @ 3.50GHz   3.50 GHz

С това не може да очакваш чудеса. Ако имаш възможност го пенсионирай и взимай нещо по съвременно. 

преди 2 минути, 2249 написа:

@B-boy/StyLe/ Благодаря за бързия отговор. Аз също се съмнявам за наличието на зараза, защото с тази машина се борави изключително внимателно.

Здравейте,

Май се получи недорозумение. Аз написах точно обратното. Че според мен не се касае за наличието на зловреден софтуер, но все пак за всеки случай предложих да сканирате с KVRT от линка горе.

Аз лично не видях зловредна активност ПОНЕ според предоставените лог файлове.

• Автор

Да, възможно е да не съм се изразил правилно. И аз не смятам, че системата е заразена, но за всеки случай пуснах темата, за да огледате файловете.

В какво точно се изразява 'забавянето'? Може да покажеш и SMART статуса на диска. Ако в task manager по време на забавянето процесора е постоянно натоварен, вариант е да се смени с някой I5/I7, подходящ за тази дънна платка, но пък тогава трябва да се види дали и захранването и охлаждането ще са достатъчни, може да се наложи и те да се подменят. Общо-взето да се инвестира в този сокет не си струва особено, най-добре да се вземе нова и съвременна конфигурация.

CPU-Upgrade: Intel Pentium G4560 CPU

Здравейте и от мен..! В такива случаи аз бих направил clean boot ...Малко по бавно се случват нещата с него , но повярвайте ми доста ще ви помогне..! 

How to perform a clean boot in Windows - Microsoft Support

How to perform a clean boot of Windows 11 | Windows Central

Цитат

Чисто зареждане“ стартира Windows с минимален набор от драйвери и стартиращи програми, така че да можете да определите дали фонова програма пречи на вашата система.  Това е подобно на стартирането на Windows в безопасен режим, но ви предоставя повече контрол върху това кои услуги и програми се изпълняват при стартиране, за да ви помогне да изолирате причината за проблема.

Виждам че тук нещата не се променят...! :) 

преди 2 часа, icotonev написа:

Виждам че тук нещата не се променят...! :) 

Аз одобрих постовете, защото прецених, че темата не е за този раздел (но не съм я преместил за да не се обърка потребителя, който я е отворил). На по-късен етап. Иначе нямаше да има разбори. :)

Иначе се радвам да те видя наоколо! :)

Аз нямах впредвит постовете и какво се случва в тази тема...! Като цяло ми беше мисълта..Иначе аз не съм пропускал какво става из форума ..да не кажа редовно..но поне в седмицата веднъж - два ..чета почти всичко което ме интересува... Това се отнася не само за Калдата..а и за всички форуми по света в които участвам...!

Така че се извинявам ако съм засегнал някой с този коментар..!🙂

• Автор

@Raze Ми бавно работи машината. Цъкам върху файл - чакам секунди - отваря се. Пускам счетоводната програма - чакам - отваря се. Най-фрапиращото от вчера - през счетоводната програма правя импорт на месечни банкови извлечения. Импорт на един месец отнема 30 - 40 минути. Инсталирах същата програма на мой работен лаптоп с Intel i5 - същия импорт отне 3 минути !!! Надали разриката в процесорите е толкова огромна ...

@icotonev clean boot е добра идея ...

преди 7 минути, 2249 написа:

Ми бавно работи машината. Цъкам върху файл - чакам секунди - отваря се. Пускам счетоводната програма - чакам - отваря се. Най-фрапиращото от вчера - през счетоводната програма правя импорт на месечни банкови извлечения. Импорт на един месец отнема 30 - 40 минути.

преди 8 часа, Raze написа:

Може да покажеш и SMART статуса на диска. Ако в task manager по време на забавянето процесора е постоянно натоварен

Тези неща провери ли ги?

• Автор

Сори, цял ден нямахме нет в офиса. SSD е Adata и през техния софтуер виждам, че статусът му е 100%. Без никакви грешки. В Task Manager не виждам нищо притеснително.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.