Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на отдалечен NVR

Featured Replies

Здравейте,

имаме рутер на мобилен оператор и след него

има 1 камера и nvr - и двете на Hikvision.

В браузъра изписвам примерно 89.34.21.63:94

и иска логин. Пиша го и дава да инсталирам добавката.

Свалям добавката, затварям браузъра, инсталирам отварям,

логвам се и пак я иска.

Даже от https://www.hikvision.com/europe/support/tools/hitools/

свалях добавка, която е за останалите (без IE) и все същото - и в

мозила и в хром и в едж).

С Windows 11 съм.

Сменях и опция за съвместимост, но все не става.

Реших да мъча в IVMS-4200.

Влизам и от там на ръчно добавяне пиша някакво име, отдолу ип, порт и

данните за логин. Светва в зелено.

Не минавам през група, а отивам на Live view, цъкам и цъкам и не се

появява картина.

Къде бъркам?

И с група нещо не се получава както е на клипчетата.

А и то всеки добавя от локалната мрежа нвр или камера.

nvr1.png

nvr2.png

Здравей,

Случва се това, че 7604 иска Internet Explorer. Налага се да отвориш Edge в Internet Explorer mode и тогава ще те огрее.

А проблемът ти с iVMS идва от това, че порт 8000 е отворен и успяваш да се логнеш в машината, но 554 е блокиран и видеопотокът ти спира. През IE този проблем го няма, тъй като там всичко тече през HTTP.

преди 2 часа, Stoqn Petkov написа:

Реших да мъча в IVMS-4200.

To не е мъчене,а точно с тази програма се работи.Когато добавяш ръчно,трябва да зададеш опцията метод на добавяне P2P.В този случай,вместо IP ,се пише SN(Серийния номер) на NVR,неговия username и password (ако не си ги променял са написани отдзад на лепенката на  nvr-ра) A на Live view,където трябва да се вижда камерата,с десен бутон върху Custom view,  зададе ли на опцията за Cannel display  дa e Show all cannels ?Ако не си,a камерата ти е IP ,няма да се показва.

преди 35 минути, Димитър 59 написа:

трябва да зададеш опцията метод на добавяне P2P...

... само ако имаш облачен акаунт в платформата на Hik и си разрешил облака на NVR-а.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

... само ако имаш облачен акаунт в платформата на Hik и си разрешил облака на NVR-а.

Аз имам Dahua nvr и при мен така го добавих в програмата SmartPSS за компютър,която е подобна на неговата.Явно платформата си има облачната услуга,защото със същата програма ги виждам и на смартфон.После автоматично ми открива 5 камери и се виждат онлайн,както и записите от тях.

преди 4 часа, Stoqn Petkov написа:

Не минавам през група, а отивам на Live view, цъкам и цъкам и не се

Аз съм с CMS,. Там първо се "пускат" (свързваш) устройствата, а после с десен клавиш върху самата камера и има опция "главен поток" или "допълнителен поток", т.е. ако "главния" не тръгва автоматично, то избираш "допълнителния". 

Пробвай при теб как е. 

Успех!

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Аз съм с CMS,. Там първо се "пускат" (свързваш) устройствата, а после с десен клавиш върху самата камера и има опция "главен поток" или "допълнителен поток", т.е. ако "главния" не тръгва автоматично, то избираш "допълнителния". 

Пробвай при теб как е. 

Успех!

При него не е с десния бутон да сменя main stream и extra stream. И това, което казваш, няма абсолютно общо с въпроса му.

Отделно стои въпросът, че при тебе главните потоци ненвървят, заради калпавите облаци на XM, което много често те навежда да работиш с ниската резолюция (extra stream). Не ползвайте P2P достъп до камерите си, избягвайте го като практика.

преди 6 минути, Rammkopf написа:

При него не е с десния бутон да сменя main stream и extra stream. И това, което казваш, няма абсолютно общо с въпроса му.

Отделно стои въпросът, че при тебе главните потоци ненвървят, заради калпавите облаци на XM, което много често те навежда да работиш с ниската резолюция (extra stream). Не ползвайте P2P достъп до камерите си, избягвайте го като практика.

При него по-вероятно е да е "затворен" някой порт било то на ниво ОС или в Рутера. Облачните услуги се базират на "тунели", затова и ги считаш за "калпави". ;) 

За P2P си "прав", но това е въпрос на избор, т.е. какво да ми гледат??? От воайори не ме е страх. :) => Не се занимавам с противозаконни деяния. ;) Нека гледат, нека да слушат, нека да знаят! :) 

• Автор
преди 6 часа, Rammkopf написа:

Здравей,

Случва се това, че 7604 иска Internet Explorer. Налага се да отвориш Edge в Internet Explorer mode и тогава ще те огрее.

А проблемът ти с iVMS идва от това, че порт 8000 е отворен и успяваш да се логнеш в машината, но 554 е блокиран и видеопотокът ти спира. През IE този проблем го няма, тъй като там всичко тече през HTTP.

https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

показва, че 554 е отворен.

добавил съм адреса в ie mode, но все иска добавката - прикачвам снимка.

преди 6 часа, Димитър 59 написа:

To не е мъчене,а точно с тази програма се работи.Когато добавяш ръчно,трябва да зададеш опцията метод на добавяне P2P.В този случай,вместо IP ,се пише SN(Серийния номер) на NVR,неговия username и password (ако не си ги променял са написани отдзад на лепенката на  nvr-ра) A на Live view,където трябва да се вижда камерата,с десен бутон върху Custom view,  зададе ли на опцията за Cannel display  дa e Show all cannels ?Ако не си,a камерата ти е IP ,няма да се показва.

лошо. Ще трябва да се ходи физически до нвр....

преди 6 часа, Rammkopf написа:

безплатно ли е това?

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Пробвай при теб как е. 

Успех!

това с главният и допълнителният (1 и 2) ги има в браузър. в IVMS - го няма. Или поне при мен не излиза.

Има бутон "play" и после 3 точки, но явно не е активно, че нищо не се случва там.

току-що, Rammkopf написа:

а какво/как да направя, за да тръгне?

iemode.png

преди 29 минути, (:IdioibI:) написа:

При него по-вероятно е да е "затворен" някой порт било то на ниво ОС или в Рутера. Облачните услуги се базират на "тунели", затова и ги считаш за "калпави". ;) 

За P2P си "прав", но това е въпрос на избор, т.е. какво да ми гледат??? От воайори не ме е страх. :) => Не се занимавам с противозаконни деяния. ;) Нека гледат, нека да слушат, нека да знаят! :) 

Не се базират на тунели, а на шлюзове и са опасни. Не е въпросът да те гледат, никого не го интересува какво снимаш. Камерите, NVR-ите, DVR-ите и т.ню са компютър с Linux, свързан с Интернет. 1 камера не е нищо, сама по себе си, но като съберат 200-300 хиляди гугудки като теб, вече става сериозна маса и този рояк от подчинени устройства се ползва за кибер-оръжие. В най-лошия случай, ще му ползват експлойтите, да ти го ресетнат, за да ти е гадно.

преди 20 минути, Stoqn Petkov написа:

https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

показва, че 554 е отворен.

добавил съм адреса в ie mode, но все иска добавката - прикачвам снимка.

безплатно ли е това?

това с главният и допълнителният (1 и 2) ги има в браузър. в IVMS - го няма. Или поне при мен не излиза.

Има бутон "play" и после 3 точки, но явно не е активно, че нищо не се случва там.

а какво/как да направя, за да тръгне?

iemode.png

Облакът е безплатен, затова е и толкова гаден и несигурен. Нямам идея какъв ти е случаят, рутерчето има някакви проблеми с NAT. Говори с оператора си.

преди 1 час, Stoqn Petkov написа:

Ами то,без да знаеш точните настройки записани на самия NVR (IP,Port който използва,акаунт)и т.н.,няма как да стане.Щом е на друго място,значи e с друг рутер и друго IP.Затова ти казах да пробваш метод с P2P. Aз,вместо да ходя до NVR,взех настройките за отдалечен достъп от програмата инсталирана на смартфона,която си работеше.Така от друго място си настроих програмата на лаптопа. Също може да инсталираш  програмата на Nikvision - HiTools Delivery ,тя е помощна към iVMS-4200 VS HIKMICRO , с която трябва да гледаш камерата.

преди 3 часа, Stoqn Petkov написа:

IVMS

В момента го инсталирах на виртуална машина,  за да погледна. 

Към @Rammkopf, CMS прави експорт на камерите във файл с разширение .bin. С какво да го конвертирам във файл с разширение .csv, за да импортна камерите в IVMS? 

преди 38 минути, (:IdioibI:) написа:

В момента го инсталирах на виртуална машина,  за да погледна. 

Към @Rammkopf, CMS прави експорт на камерите във файл с разширение .bin. С какво да го конвертирам във файл с разширение .csv, за да импортна камерите в IVMS? 

CSV е текстов файл, докато BIN-файлът е в 16-тичен формат и директна конверсия няма. Още повече, камерите ти работят по протокол NETIP на порт 34567, а Hik-овете стрелят през 8000 на техен си друг протокол, което е тотално друга вселена. Твоите китайки ПО ПРИНЦИП поддържат и Hik протокола през порт 8000, ДЕ ФАКТО имат проблем с имплементацията (кражбата) му в китайските процесори на XM. Този номер минава предимно на китайки с процесор на Huawei и новата му итерация - GOUKE. С една дума, дори да опиташ да си добавиш камерите в iVMS, има немалък шанс изобщо да не тръгнат. За съжаление, iVMS не ти позволява и да добавяш камери през ONVIF, както е в CMS, иначе можеше да пробваш да ги дръпнеш през 8899.

Между другото, отвори им мрежовите настройки на китайките си и виж дали "Onvif check" е отметнато. На XM530W и XM550AI процесорите, в по-ранните версии на фърмуера тази опция беше изключена. Това позволява на нападател да ти гледа камерата през 8899 без потребител и парола.

И, под секрет, на iVMS опцията му за импорт на камери от CSV е счупена и дава грешка, така или иначе. :)

преди 1 час, Rammkopf написа:

8899

Това ми трябваше, т.е. да оправя порта. ;) 

Благодаря!

Правя в момента тестове на виртуална. :) 

Ще споделя резултата.

п.п. през 8899 за момента не се справям. 

(Има и други фактори, но ......) по-късно ще споделя!

п.п. Нещата не са "сложни" или "прости", а си трябва знания, но по-важно е духът ти, за да го направиш въпреки, че привидно "не става"!

Успех!

Така ... да преговорим: 8899 е портът за ONVIF. Този отворен протокол НЕ СЕ ПОДДЪРЖА от iVMS.

Твоите усилия са като опитите за забременяване на мъж от оня виц за радио "Ереван": по принцип, не става, но в Анадола опитите продължават.

• Автор
на 22.11.2024 г. в 10:23, Димитър 59 написа:

Ами то,без да знаеш точните настройки записани на самия NVR (IP,Port който използва,акаунт)и т.н.,няма как да стане.Щом е на друго място,значи e с друг рутер и друго IP.Затова ти казах да пробваш метод с P2P. Aз,вместо да ходя до NVR,взех настройките за отдалечен достъп от програмата инсталирана на смартфона,която си работеше.Така от друго място си настроих програмата на лаптопа. Също може да инсталираш  програмата на Nikvision - HiTools Delivery ,тя е помощна към iVMS-4200 VS HIKMICRO , с която трябва да гледаш камерата.

да, зад дру рутер с реално статично ип са. През браузър нещата работят - т.е иска ми user/pass и влизам, но после

иска добавка, която и след инсталация пак ми я иска.

Затова търсех друг вариант да гледам нвр-а.

Чакай сега, нали бяха зад рутера на оператора? Кажи точно каква ти е топологията. Виваком и A1 ти позволяват да имаш публичен IP адрес на 4G-рътера, зад него можеш да си сложиш твой и да го пуснеш в DMZ на първия, ако изобщо има смисъл от това.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 24.11.2024 г. в 12:35, Rammkopf написа:

Чакай сега, нали бяха зад рутера на оператора? Кажи точно каква ти е топологията. Виваком и A1 ти позволяват да имаш публичен IP адрес на 4G-рътера, зад него можеш да си сложиш твой и да го пуснеш в DMZ на първия, ако изобщо има смисъл от това.

да, зад рутер са. На ментелските **** и рутера има реално Ip. В лан-а нвр и камерата са 192.168.5.** примерно.

но не мога този нвр (зад ментелският рутер) да го добавя в ivms или друг nvr

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.