Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за външен диск

Featured Replies

• Автор
преди 43 минути, Димитър 59 написа:

Ще види празна кутия,с място,където се слага SSD-тo....

Screenshot - 22.11.2024 г. , 19_54_02.png

преди 5 минути, jhoro написа:

Фърмуер за празна кутия???

Имам кейс за 2,5“ диск - има само преходник от SATA към USB.

Какво според теб управлява интерфейса към USB?

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Какво според теб управлява интерфейса към USB?

Направих си експеримент - празна кутия не я засича! Като сложа диск вътре - тогава показва. Ясно е, че има управление - не не го отчита като сторидж.

преди 9 минути, jhoro написа:

Исках само да ти напомня, че еМаг не поемат цялата отговорност и не са като АлиЕкспрес - да гонят тъговците.

Мерси бе Жоре. Утре ще им заложа котлона на пра-баба ми, щото е от 1957 година. Никой нямаше тогава електрически котлона, докато тя се гордееше с него. Все някого ще баламосам, макр и не с много добър изглед на последният.

преди 4 минути, Vladimir Tomov написа:

Screenshot - 22.11.2024 г. , 19_54_02.png

А т'ва черното - пробва ли да го отвориш?

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Мерси бе Жоре. Утре ще им заложа котлона на пра-баба ми, щото е от 1957 година. Никой нямаше тогава електрически котлона, докато тя се гордееше с него. Вся някого ще баламосам, макр и не с много добър изглед на последният.

Стефчо - ако пра-баба ти е доживяла до 1957 - имаш да черпиш. От дълголетен род ще излезеш.

преди 2 минути, jhoro написа:

Направих си експеримент - празна кутия не я засича! Като сложа диск вътре - тогава показва. Ясно е, че има управление - не не го отчита като сторидж.

При теб е сктито нейде по интерфейсния кабел, но понеже си от Габрово, няма да те открехваме много. Не всичко трябва да знаеш. Току виж си забогатял от това.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

При теб е сктито нейде по интерфейсния кабел, но понеже си от Габрово, няма да те открехваме много. Не всичко трябва да знаеш. Току виж си забогатял от това.

Нищо не ти разбрах?

преди 4 минути, jhoro написа:

Стефчо - ако пра-баба ти е доживяла до 1957 - имаш да черпиш. От дълголетен род ще излезеш.

Пра баба ми почина през 1967. Бил съм на 18 години.

преди 8 минути, jhoro написа:

Автора да отвори кутията за да се спре с гадаенето в темата.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

То това беше и моето желание, но той явно никого не ЕБАВА! За една кутийка от 50 грама изписахме 2 стрници  информация без да разбере някой, че питащият е схванал какво е направил. Аз се оттеглям и  го заобкалям като срещна друг негов пост. Разочарова ме тотално! А може би и ВАС.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

току-що, Колев 74 написа:

То това беше и моето желание, но той явно никого не ЕБАВА!

Ми аз ко му рекох???

преди 9 минути, jhoro написа:

Явно аФтора мисли за картонената кутия!

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Това е флаш паметта на която е качен фърмуера.

Никъде не видях 2TB размер, пък бил той и само програмирано число във фърмуера.

преди 31 минути, цър-вул написа:

Никъде не видях 2TB размер, пък бил той и само програмирано число във фърмуера.

Най вероятно тези 2TB ще се покажат като втори дял когато се постави диск 2TB.

Той какъвто 2,5 инчов  да сложи в кутийката и след включване ще се покаже неговият обем. Мен ме е стах да не се опита да сложи в нея 3,5 инчов.

преди 5 минути, Колев 74 написа:

Той какъвто 2,5 инчов  да сложи в кутийката и след включване ще се покаже неговият обем. Мен ме е стах да не се опита да сложи в нея 3,5 инчов.

На всички Ви, приятни почивни дни и много смях  -   

до напикаване!  ❤️

преди 15 минути, Колев 74 написа:

Изпит в милиционерска школа. Тест: дават им дървени сфера, куб и пирамида, които трябва да се вкарат в тръби със съответните сечения. След теста кандидатите се разделят на две групи:
А. Пълни идиоти.
Б. Много силни.

Не се е прекарал само той: Купих "16TB външен M.2 SSD" за $ 20 и получих това, което заслужавах:

Очаквах един от онези евтини дискове с нисък капацитет, които бяха модифицирани да изглеждат като чудовище от 16TB.

Това, което видях, беше още по-разочароващо.

Ето и диска, който получих по пощата! На пръв поглед изглежда добре.

Ето и диска, който получих по пощата! На пръв поглед изглежда добре.

Много обещания за M.2 задвижват добротата на опаковката.

Обещания, обещания

Обещания, обещания

Опаковката изглежда добре. Прилича на истински продукт.

Още обещания

Извадих диска от кутията, включих го в системата

Изненада, дискът не проработи.

Шотът и аксесоарите

Взех инструментите си и започнах да го отварям и за секунди имах смелостта и устройството разля тайните си - вътре нямаше M.2 дискове, но вместо това 64GB microSD карта, монтирана в USB-C microSD четец на карти.

Разкриване на тайните на нагона

Разкриване на тайните на нагона:

Няма М.2 водач. Вместо това microSD карта.

Не M.2 диск в очите

Няма M.2 диск

По принцип устройството е USB-C microSD четец на карти.

USB-C microSD четец на карти

USB-C microSD четец на карти

microSD картата беше повредена и напълно неизползваема. Нищо, което съм опитал, не може да го съживи.

Корупирана 64GB microSD карта

Корупирана 64GB microSD карта

В общи линии, всичко е боклук.

Е, малката чанта и USB-A към USB-C кабела бяха хубави и всичко, но не за 20 долара.

Не забравяйте, че ако една сделка изглежда твърде добра, за да е истина, това е.

преди 8 минути, Димитър 59 написа:

Е, малката чанта и USB-A към USB-C кабела бяха хубави и всичко, но не 20 за долара хубави.

Не забравяйте, че ако една сделка изглежда твърде добра, за да е истина, това е.

Ефтиното излиза скъпо!

• 1 месец по-късно...

Във въпросната кутийка се поставя solid state disk (флаш технология) на цокъл М.2 който може да е тип B-key или М-key, според типът диск - NVME/PCIe или от по-старите SATA. На сродните сайтове е написано, че може да ползва както B, така и М, но доколкото се вижда отблизо - на цокъла е отбелязан  Key-B, т.е. възможен е монтаж само на SSD от по-стария тип. Може да се ползва като външен диск или може да се ползва за мигриране на операционната система от компютъра през  USB. За целта е подходящ Samsung Magician към диск на същия производител. След това външният диск се поставя на мястото на стария диск в компютъра - при положение, че съществува въпросния М.2(Key B) цокъл.

970vs860.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.