Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Завет с Бога . или обещание пред Бога.

Featured Replies

преди 43 минути, (:IdioibI:) написа:

Вие може да мислите, че сте заслужили, но сте неоправдани пред Бог, защото вашия господар не е Господ!  

Ти пък кой си да казваш кой е оправдан и кой не?

Не знам за какви други господари говориш, но се заблуждаваш.

• Отговори 164
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако още не си се съюзил с дядо поп (Диоид) , е крайно време да го направиш. Никой не ти е наливал на сила в устата а сам си се насмуквал.

• Ще си отворя една бира в твоя чест.

• .................
    .................

Според Библията, Бог сключва завет с хората, а не обратното. Заветът е един вид Божие обещание, договор. Ти, ако желаеш да се откажеш от нещо и да го направиш в името на Бог, следва да дадеш ОБЕТ

преди 48 минути, Solly написа:

Ти пък кой си да казваш кой е оправдан и кой не?

Не знам за какви други господари говориш, но се заблуждаваш.

@Anzhel Dimitrov e слуга на бога. :) Аз съм обикновен грешник! :) => Може би съм онеправдан, но поне знам, че Бог и карма не могат да се съчетаят, защото всяка съдба може да се промени, т.е. на всеки съгрешил, Бог му дава безброй шансове до кончината му, за да заживее праведно по Божията промисъл. 

п.п. За мен не се тревожи, т.е. не ми е необходимо да разбирам какво е страдание, защото имам съдник = Господ! :) 

преди 19 минути, (:IdioibI:) написа:

Бог и карма не могат да се съчетаят,

Глупости! Кармата е Божествена справедливост - всеки да получи това което е посял. 

Но също е вярно, че Бог дава шанс да се осъзнаеш, покаеш и поправиш. Но който няма съзнание затова, не може да се осъзнае и оттам не може да поправи грешките си. Много хора не вярват в кармата и предпочитат да продължават да грешат, тъй-като смятат, че няма справедливост в света.

преди 2 минути, Solly написа:

Глупости! Кармата е Божествена справедливост - всеки да получи това което е посял. 

Но също е вярно, че Бог дава шанс да се осъзнаеш, покаеш и поправиш. Но който няма съзнание затова, не може да се осъзнае и оттам не може да поправи грешките си. Много хора не вярват в кармата и предпочитат да продължават да грешат, тъй-като смятат, че няма справедливост в света.

Съдбата ти ("кармата" ти), не е Божествено справедлива, защото иначе прехвърляш отговорността на Бог, т.е. това си е бягане от отговорност към живота ти! 

Знайно е, че Бог не наказва! Бог е милостив! Правиш ли нещата по Божията промисъл, то не ще ти споходи Божията справедливост! 

Винаги може да се промени "кармата"!!! Въпроса се свежда до колко съзнанието ти е еластично. ;) 

(В една субкултура съществува следното: Съзнанието ти е градинар на подсъзнанието ти.) 

Всичко се свежда до: Ти или може да простиш грешката на другия или да го накажеш! Накажеш ли го, то променяш неговата "карма". Към какво?! Добро за него или добро за себе си? 

Няма как да знаеш какъв опит имам по отношение на причинно следствените връзки. :) -> Предполагам не си била в безсъзнание, нали?! Именно тогава се вижда дали си човек или си подобие на твар! 

• Автор
преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

@Anzhel Dimitrov e слуга на бога. :) Аз съм обикновен грешник! :) => Може би съм онеправдан, но поне знам, че Бог и карма не могат да се съчетаят, защото всяка съдба може да се промени, т.е. на всеки съгрешил, Бог му дава безброй шансове до кончината му, за да заживее праведно по Божията промисъл. 

Да , аз съм слуга на Бога и служа още и на хората , като се опитвам да обърна възможно най - много във Вяра , и да им напомням да избягват греха , като свидетелствам ,че има Вечност след смъртта и че човешкият живот е нищо в сравнение с вечността.

Относно кармата и причинно следствените връзки за наказанията и възнагражденията от Бога съм съгласен , защото - дори и това че ще съм в Рая след смъртта си пак е следствие от делата ми .

преди 5 часа, Solly написа:

Кармата е Божествена справедливост - всеки да получи това което е посял. 

И още вярват че всичко свършва със смъртта , а дори не искат да си помислят ,че всъщност всичко започва със смъртта - или вечно щастие и изпълнени мечти , или вечни мъки ...

преди 21 часа, Solly написа:

Вие, невярващите, както и религиозните вярващи, си представяте Бог като човек или някакво същество, което може да се види. 

никъде не съм писал че бог е като човека или като някакво същество, да се разберем ..........

но бог не е това което пише в библията и казва църквата

• Автор
преди 31 минути, some_spirit написа:

никъде не съм писал че бог е като човека или като някакво същество, да се разберем ..........

Бог е и съставна единица на всичко , присъства във всичко , и понякога има проявления с различни форми и значение .

преди 1 час, some_spirit написа:

И аз не приемам Бог да е това което са описали там.

Но ти как си представяш Бог, щом твърдиш, че не е такъв какъвто е описан в религиите?

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

И аз не приемам Бог да е това което са описали там.

Може ли и ти да опишеш как си представяш ,, Божията Промисъл " и изобщо каква е концепцията ти за Бога или да го наречем ,, Вселенски Висш Разум " ? 

Бог може да се разглежда в два основни аспекта - като абсолют и като демиург. Като абсолют той е неизменен и безпределен. В аспекта си на демиург, творец, създател, той е вече ограничен (като проява, не като потенциал), притежаващ индивидуалност, конкретни цели (план, замисъл) и воля. Как могат да се съвместят тези два аспекта в разбиранията на Бог, всеки сам трябва да открие спорез знанията, възгледите и разбиранията си.

• Автор
на 5.12.2024 г. в 9:49, Theros написа:

Бог може да се разглежда в два основни аспекта - като абсолют и като демиург. Като абсолют той е неизменен и безпределен. В аспекта си на демиург, творец, създател, той е вече ограничен (като проява, не като потенциал), притежаващ индивидуалност, конкретни цели (план, замисъл) и воля. Как могат да се съвместят тези два аспекта в разбиранията на Бог, всеки сам трябва да открие спорез знанията, възгледите и разбиранията си.

Бога е  само абсолют , Безпределен и Неизменен . 

Двата аспекта не могат да се комбинират .

на 4.12.2024 г. в 9:44, (:IdioibI:) написа:

Знайно е, че Бог не наказва! Бог е милостив!

Както виждаме от света около нас, Бог наказва чрез Кармата.

Всички страдания са следствие от наказание. Гладът, бедността, мизерията, болестите, недъзите ... всичко е следствие. 

преди 2 минути, Solly написа:

Както виждаме от света около нас, Бог наказва чрез Кармата.

Всички страдания са следствие от наказание. Гладът, бедността, мизерията, болестите, недъзите ... всичко е следствие. 

Какво са виновни хилядите мигранти, че бягат от мизерията, болестите, бедността, войните по родните им земи? Защо там Бог ги наказва? :) => Това карма ли е? :) 

току-що, (:IdioibI:) написа:

Какво са виновни хилядите мигранти, че бягат от мизерията, болестите, бедността, войните по родните им земи? Защо там Бог ги наказва? :) => Това карма ли е? :) 

Да, всичко е Карма. Това е следствие на техни предишни дела. Всички са наказани по един или друг начин чрез войните и което се случва в местата в които живеят.

преди 3 минути, Solly написа:

Това е следствие на техни предишни дела.

Дете на 7 какви дела може да върши? :) 

Или дете на 4 или 1???

Дете на 7 какви дела може да върши? :) 

А дете, което се ражда с недъзи, защо е наказано? Изглежда че няма друго обяснение, освен с делата от предишен живот.

преди 4 минути, Solly написа:

А дете, което се ражда с недъзи, защо е наказано? Изглежда че няма друго обяснение, освен с делата от предишен живот.

Кой ти каза, че това е наказание? 

Предишни животи няма!!! -> Няма доказателства за това!!! 

п.п. Изначално колко човеци е имало, а сега човечеството колко наброява? От къде са се пръкнали повече? От кой предишен живот? 

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Кой ти каза, че това е наказание? 

Предишни животи няма!!! -> Няма доказателства за това!!! 

За този който търси - има безброй доказателства. А и няма никакво друго адекватно обяснение защо малки деца се раждат с недъзи или се разболяват от лоши болести.

преди 4 минути, Solly написа:

За този който търси - има безброй доказателства. А и няма никакво друго адекватно обяснение защо малки деца се раждат с недъзи или се разболяват от лоши болести.

По тази причина защо деца умират?! Дори някои се раждат мъртви!? => Това карма ли е? Какво не са направели в предишния си живот, че Бог ги лишава от живот в този свят? 

По тази причина защо деца умират? Дори някои се раждат мъртви? 

По същата причина - Карма! Тяхна и на родителите.

преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

п.п. Изначално колко човеци е имало, а сега човечеството колко наброява? От къде са се пръкнали повече? От кой предишен живот?

Бог има безгранична способност да създава колкото желае хора, животни и души.

Има други планети с още много души, които могат да се въплъщават в нови тела.

преди 3 минути, Solly написа:

По същата причина - Карма! Тяхна и на родителите.

Айде ... на родителите ... :) Докато стигнем до прародителите и т.н. .... :) 

Това, че живота в този свят има начало и край е факт, но няма доказателства, че някой се е върнал и се е преродил в този свят! 

Да възкръсне => Има, но да се прероди няма!!! 

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Айде ... на родителите ... :) Докато стигнем до прародителите и т.н. .... :) ова, че живота в този свят има начало и край е факт, но няма доказателства, че някой се е върнал и се е преродил в този свят! 

Като споменах родители, имах предвид, че чрез децата родителите също биват наказвани. Какво по-голямо наказание може да има за родител чието дете е болно от неизлечима болест, или се ражда например без крайници, сляпо, с недъзи или умствено изостанало?!

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

но няма доказателства, че някой се е върнал и се е преродил в този свят! 

Има достатъчно изследвания на тази тема, както и разкази на хора спомнящи си предишни животи. Но не считам за нужно да ровя, за да ти ги давам като доказателства. Който се интересува - ще намери!

преди 1 минута, Solly написа:

Като споменах родители, имах предвид, че чрез децата родителите също биват наказвани. Какво по-голямо наказание може да има за родител чието дете е болно от неизлечима болест, или се ражда например без крайници, сляпо, с недъзи или умствено изостанало?!

Защо е наказание? 

преди 1 минута, Solly написа:

А защо са създадени законите?

Кои закони? :) 

п.п. Определени закономерности все още не са изследвани. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.