Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Завет с Бога . или обещание пред Бога.

Featured Replies

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Кои закони? :) 

Например светските?

• Отговори 164
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако още не си се съюзил с дядо поп (Диоид) , е крайно време да го направиш. Никой не ти е наливал на сила в устата а сам си се насмуквал.

• Ще си отворя една бира в твоя чест.

• .................
    .................

Според Библията, Бог сключва завет с хората, а не обратното. Заветът е един вид Божие обещание, договор. Ти, ако желаеш да се откажеш от нещо и да го направиш в името на Бог, следва да дадеш ОБЕТ

току-що, Solly написа:

Например светските?

Това какво общо има с религията, мистиката и езотериката? :) 

п.п. По спомен моя тема за Конституцията" бе преместена в друг раздел. -> Там може да прехвърлим спора за светските закони!!!

току-що, (:IdioibI:) написа:

Това какво общо има с религията, мистиката и езотериката? :) 

п.п. По спомен моя тема за Конституцията" бе преместена в друг раздел. -> Там може да прехвърлим спора за светските закони!!!

Добре, тогава кажи защо са дадени Божиите закони, и какво се случва като следствие, ако не ги изпълняваш?

преди 4 минути, Solly написа:

Добре, тогава кажи защо са дадени Божиите закони, и какво се случва като следствие, ако не ги изпълняваш?

Това е написано в СЗ и НЗ. => Това обаче не са закони, а канони!!! Там има Божи заповеди, а не закони! 

п.п. При мюсюлманите имаме Коран, т.е. там имаме вече някаква законност. 

преди 15 минути, (:IdioibI:) написа:

Това е написано в СЗ и НЗ. => Това обаче не са закони, а канони!!! Там има Божи заповеди, а не закони! 

п.п. При мюсюлманите имаме Коран, т.е. там имаме вече някаква законност. 

А като не се спазват Божиите заповеди, Бог не наказва ли, или дава заповедите напразно?

В Библията не на едно място се посочва какво се случва, ако не се спазват тези заповеди и как Бог наказва непослушните.

Еремия 44:13
Защото ще накажа ония, които живеят в Египетската земя, както наказах Ерусалим, с нож, с глад и с мор,

Йов 5:17
Ето, блажен е оня човек, когото Бог изобличава; Затова, не презирай наказанието от Всемогъщия;

Левит 26:18
И ако при всичко това не Ме послушате, тогава ще ви накажа седмократно повече за греховете ви.

Левит 26:28
то и Аз ще ходя противно на вас с ярост и ще ви накажа, да! Аз, седмократно за греховете ви.

Исая 13:11
Ще накажа света за злината им, И нечестивите за беззаконието им;

Еремия 11:22
Прочее, така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще ги накажа; Юношите ще измрат чрез нож, Синовете им и дъщерите им ще измрат от глад,

преди 34 минути, Solly написа:

А като не се спазват Божиите заповеди, Бог не наказва ли, или дава заповедите напразно?

Ако съгрешиш! НО, ако се покаеш и смириш, ти прощава!!! ;) Само Господ е съвършен! Останалите сме грешници. 

п.п. Друг е въпроса за изповядването на греховете си и прочие .... т.е.  молитвите към Бог и получаване на прошка. 

п.п. Примерно: Аз се моля по този начин: Прости ми Боже волните и неволни грехове. Амин -> Все едно е опелото ми!

Уви, първо обаче трябва да надживееш смъртта си и отдадеш останалия си живот в ръцете на Бог!!!

п.п. Иначе, съдът ще е от Господ на "оня" свят = не в този!!! 

преди 28 минути, (:IdioibI:) написа:

съдът ще е от Господ на "оня" свят = не в този!!! 

Да, но както се вижда, съдът е още в този, а не в Онзи свят. Иначе всеки щеше да се покайва и в този свят нямаше да има страдание, но Уви, както виждаме страданията и наказанията се проявяват тук, в този свят и живот!

преди 23 минути, Solly написа:

Да, но както се вижда, съдът е още в този, а не в Онзи свят. Иначе всеки щеше да се покайва и в този свят нямаше да има страдание, но Уви, както виждаме страданията и наказанията се проявяват тук, в този свят и живот!

Не се вижда. :) Тук имаш изкривено виждане, т.е. концентрираш се в страданието и само това виждаш. Отделно, че в твоите помисли само то съществува, т.е. самите ти помисли са греховни!!! 

п.п. След като си го видяла, то защо не си помогнала на момента??? 

Образно: Седиш някъде удобно, на топло и т.н. и "удряш клавишите", а не правиш нищо добро, за да не страдат определени човеци. :) За сметка на това си се загрижела за животните. :)  И "викаш" не убивайте животните и не се хранете с плата им. :) 

преди 12 минути, (:IdioibI:) написа:

Не се вижда. :) Тук имаш изкривено виждане, т.е. концентрира си се в страданието и само това виждаш. Отделно, че в твоите помисли само то съществува, т.е. самите ти помисли са греховни!!! 

п.п. След като си го видяла, то защо не си помогнала на момента??? 

Образно: Седиш някъде удобно, на топло и т.н. и "удряш клавишите", а не правиш нищо добро, за да не страдат определени човеци. :) За сметка на това си се загрижела за животните. :)  И "викаш" не убивайте животните и не се хранете с плата им. :) 

Напротив, аз съм реалист и виждам реалната картина в света. А тя е че има и радост, и щастие, и любов, но има и страдание. Може би е 50 на 50.

А аз няма как да помогна на някой, който сам не осъзнава грешките си. А и след като това е желанието на Бог спрямо този човек, коя съм аз, че да му помагам?! Всеки сам трябва да се осъзнае и всеки сам трябва да намери правилния път. 

преди 8 минути, Solly написа:

Напротив, аз съм реалист и виждам реалната картина в света. А тя е че има и радост, и щастие, и любов, но има и страдание. Може би е 50 на 50.

А аз няма как да помогна на някой, който сам не осъзнава грешките си. А и след като това е желанието на Бог спрямо този човек, коя съм аз, че да му помагам?! Всеки сам трябва да се осъзнае и всеки сам трябва да намери правилния път. 

:) Е, успя да ме разсмееш. :) Благодаря ти! :) 

Що ми се оправдаваш? -> Отричането на какво е признак в психоанализата??? 

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Може би е 50 на 50.

Може би, но не знаеш!!! :) Защо??? :) 

п.п. Съвет: Помагай на близките си хора. Чуждите не ги мисли! 

Успех!

преди 2 часа, Solly написа:

Напротив, аз съм реалист и виждам реалната картина в света.

опа, значи Solly  е от мъжки род, а е писал във профила си  пол - неопределен, защо така

иначе трябва да напише, аз съм реалистка и тогава е от женски род човек

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

е защо така,значи да става какво си ще с чуждите хора, които не ги познаваш изобщо, тъпата Библия на това ли учи, лицемерен тъпак

как беше Царя нашия като беше министър председател на страната ни и каза  по телевизията че нас не ни интересувало какво е станало в САЩ на 11.09.2001г, защото било далеч от нас да си падат кулите и да си умират хора него не го засяга и нарежда и другите в държавата да станат на неговото мнение

май всички сте тъпаци тук

преди 3 часа, some_spirit написа:

значи Solly  е от мъжки род, а е писал във профила си  пол - неопределен, защо така

А думата човек от мъжки или женски род е? И ако е от мъжки род, защо има и жена човек?

преди 6 минути, Solly написа:

А думата човек от мъжки или женски род е? И ако е от мъжки род, защо има и жена човек?

защото така е направен българският език, питай защо е така тези които са го правели, аз само го ползвам

думата "човек" означава и мъже и жени ..............или на Земята има само мъже човеци и как ще се размножават тогава, жената също е човек .......

• Автор
преди 12 часа, Solly написа:

В Библията не на едно място се посочва какво се случва, ако не се спазват тези заповеди и как Бог наказва непослушните.

Еремия 44:13
Защото ще накажа ония, които живеят в Египетската земя, както наказах Ерусалим, с нож, с глад и с мор,

Йов 5:17
Ето, блажен е оня човек, когото Бог изобличава; Затова, не презирай наказанието от Всемогъщия;

Левит 26:18
И ако при всичко това не Ме послушате, тогава ще ви накажа седмократно повече за греховете ви.

Левит 26:28
то и Аз ще ходя противно на вас с ярост и ще ви накажа, да! Аз, седмократно за греховете ви.

Исая 13:11
Ще накажа света за злината им, И нечестивите за беззаконието им;

Еремия 11:22
Прочее, така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще ги накажа; Юношите ще измрат чрез нож, Синовете им и дъщерите им ще измрат от глад,

Наказва и още как . А за Отвъдното пенсията намалява .

преди 11 часа, (:IdioibI:) написа:

Ако съгрешиш! НО, ако се покаеш и смириш, ти прощава!!! ;) Само Господ е съвършен! Останалите сме грешници. 

Забравяш че ако съгрешиш - трябва да изкупиш  греха си . 

преди 10 часа, Solly написа:

Вяра без дела е мъртва . 

Остава и да кажеш , че ако видиш човек припаднал на пешеходна пътека - няма да помогна , и ще отминеш .

преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

:) Е, успя да ме разсмееш. :) Благодаря ти! :) 

Що ми се оправдаваш? -> Отричането на какво е признак в психоанализата??? 

Може би, но не знаеш!!! :) Защо??? :) 

Успех!

На близките - лесно , но изпитанията на вярата са навсякъде .

преди 9 часа, some_spirit написа:

опа, значи Solly  е от мъжки род, а е писал във профила си  пол - неопределен, защо така

Опаа ЛГБТ 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Остава и да кажеш , че ако видиш човек припаднал на пешеходна пътека - няма да помогна , и ще отминеш .

Не знаеш какви са делата ми и дали помагам или не. Не винаги трябва да се помага, особено когато помощта не е поискана.

• Автор
преди 3 часа, Solly написа:

Не знаеш какви са делата ми и дали помагам или не. Не винаги трябва да се помага, особено когато помощта не е поискана.

Не знам - позна от първия път . Епа той в несвяст , ти го подминаваш и го гази някоя кола , заради будистките изцепки . 

преди 17 часа, some_spirit написа:

е защо така,значи да става какво си ще с чуждите хора, които не ги познаваш изобщо, тъпата Библия на това ли учи, лицемерен тъпак

Не, не учи на това, а на друго: За да помагаш на всеки, то всеки трябва да чувстваш близък, т.е. почнеш ли да проявяваш двойния стандарт, то осъзнаваш, че си в грях. ;) 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Не, не учи на това, а на друго: За да помагаш на всеки, то всеки трябва да чувстваш близък, т.е. почнеш ли да проявяваш двойния стандарт, то осъзнаваш, че си в грях. ;) 

А Исус учи ли на всеки да се помага?

преди 5 минути, Solly написа:

А Исус учи ли на всеки да се помага?

Това го има в НЗ. Ти признаваш ли Исус от Назарет за свой Господ?  

п.п. Показателно е с възкресението на Лазар. 

преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

Това го има в НЗ. Ти признаваш ли Исус от Назарет за свой Господ?  

Не, не го признавам, защото не признавам човешки богове за най-висшият Бог Творец и Създател на всичко в света.

Сам, Исус не е създал нищо.

Сам, Исус не е създал нищо.

Затова пък е правил чудеса. Това как го разбираш?

п.п. Между другото коя жена е правила чудеса или кое животно е способно да направи чудо? :)  

преди 6 минути, (:IdioibI:) написа:

Затова пък е правил чудеса. Това как го разбираш?

п.п. Между другото коя жена е правила чудеса или кое животно е способно да направи чудо? :)  

Жените, които правят чудеса, ги наричат магьосници, и са ги горили на кладите!

преди 10 минути, Solly написа:

Жените, които правят чудеса, ги наричат магьосници и и са ги горили на кладите!

вещици ... :) Както и да е ... :) 

Има много мистики, които определено не са разгадани от човечеството, т.е. мнозинството не знаят как се прави чудо, но това е друга тема ... 

Та и твоя бог е измислен, т.е. какво е сътворил?! Теб, този Свят, Космос или Вселената? 

За разлика от твоя бог, то моя Бог посредством своя син Христос е направил уникална религия по която съвремието ни се определя от появата на Исус от Назарет. :) 

Абсолютно всичко! 

И считаш, че ти принадлежи ли? :) Щото му вярваш ли? :) 

п.п. ОК, явно имаш проблеми с човеците, но за сметка на това тачиш животните, това пък защо? -> В момента "има" мъртво коте, би ли го възкресило?  То каква карма е имало, че е умряло? :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.