Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вятъра на промяната в Европа и света задуха, но какво ще донесе?

Featured Replies

• Автор
преди 32 минути, Belefor написа:

Не съм аз човека дето ти е крив. Никога не съм плюл нито ЕС нито САЩ нито Русия. Опитвам се да гледам острани .

Не може да те разбере, не се хаби, той като и повечето хора не може да си представи някой да не е заел страна в нещо, това е като теорияа за вселената - Твърди се че има край само защото човешкия ум не може да приеме че нещо няма край, начало и пр.

• Отговори 58
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Вятъра ще духа супата

• Каквото винаги е носела всяка промяна - "интересни времена" !!! Старите - уморени, отслабнали, недоубити, но все още влиятелни ... Новите - ентусиасти, но още недооформени, недоизмислени, неуравнове

• Благодаря ти за подробния и качествен отговор! Хегемон винаги има, ще е интересно кой ще приеме тази роля и накъде ще води света. Иии да прав си, всички пътища водят към Рим.  🙂 Значи си

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не може да те разбере, не се хаби, той като и повечето хора не може да си представи някой да не е заел страна в нещо, това е като теорияа за вселената - Твърди се че има край само защото човешкия ум не може да приеме че нещо няма край, начало и пр.

Да, да, то по-добре като теб. Твоето мнение не е баш неутрално, даже точно обратното. Ако съберем всичките ти мнения в едно в твой стил то ще е "по-добре е Путин малко да ги попука там, че да ги стегне малко и да стресне за урок Европа, че бая свобода им дадоха и ги развалиха хората". Това е малоумното ти мнение.

преди 3 часа, Гoст написа:

Да, да, то по-добре като теб. Твоето мнение не е баш неутрално, даже точно обратното. Ако съберем всичките ти мнения в едно в твой стил то ще е "по-добре е Путин малко да ги попука там, че да ги стегне малко и да стресне за урок Европа, че бая свобода им дадоха и ги развалиха хората". Това е малоумното ти мнение.

E...

Всеки си има свое собствено мнение по глобалните въпроси. Само защото не съвпада с твоето едва ли е малоумно... 

А аз лично съм против всякакви войни...99% от всички войни могат да се избегнат.

• Автор
преди 3 часа, Гoст написа:

Като почнеш с тая твоята свобода направи ме кинеш от смех.
Где я виде тая свобода можеш ли ми каза?

преди 21 часа, Belefor написа:

А по темата - следващия хегемон ще е Китай. И ще е за най - дълъг и продължителен период от всички преди това. Не е много ясно за добро или за зло на останалия свят.

И аз си мисля за Китай доста дръпнаха а и САЩ се страхуват реално от тях а не от Русия и явно има защо :) 

преди 15 часа, Гoст написа:

Е че това ти е "Западна Европа" и то "най-централната", ако става въпрос да го рабираш къде горе-долу попада на "културния спектър" на континента. "Прогнилия запад" както му викат копейките и русофилите. Ти (не те нападам, а спекулирам но ти само това ми даваш с мненията си и не показваш друго) ако намираш западната култура за опадъчна и си на страната на Русия в тази война (предполагам, ти упорито ми избяга от въпроса на чия страна си), значи съм прав за предположенията си спрямо теб.

Аз не мисля , че запада е прогнил. Единствено не ми е приятно приемането за нормално да има 100000000 различни пола и децата в 'прогнилия' ;) запад  да се облъчват от малки , че е нормално да си сменят пола когато и както си искат.

Руснаците дръпнаха рязко назад с обявяването на тяхната операция (война) срещу Украинците.... но пък мисля , че доста се бяха подготвили за санкциите и може да не са добре в момента но няма да имат гражданска война , каквато назрява в щатите в момента.

ЕС доста се прецака с прекъсване на евтините руски ресурси но реално нямаха никакъв избор.

И докато ЕС/САЩ/Русия са въвлечени в конфликт , Китай изкупува ресурсите на Африка и Австралия и трупа сила.

преди 51 минути, Belefor написа:

Аз не мисля , че запада е прогнил. Единствено не ми е приятно приемането за нормално да има 100000000 различни пола и децата в 'прогнилия' ;) запад  да се облъчват от малки , че е нормално да си сменят пола когато и както си искат.

Руснаците дръпнаха рязко назад с обявяването на тяхната операция (война) срещу Украинците.... но пък мисля , че доста се бяха подготвили за санкциите и може да не са добре в момента но няма да имат гражданска война , каквато назрява в щатите в момента.

ЕС доста се прецака с прекъсване на евтините руски ресурси но реално нямаха никакъв избор.

И докато ЕС/САЩ/Русия са въвлечени в конфликт , Китай изкупува ресурсите на Африка и Австралия и трупа сила.

Причината да нямат гражданска война в Русия е, защото там манталитетът е такъв. По-назад показах клипче, в което разпитват хората от улицата. Сивата маса от възрастни съсухрени от комунизма тьотки, баби, чичовци и дядовци, преминали целия си живот само в репресии и беднотия. Младото поколение отгледано от тях почти в непроменени условия освен че дойде капитализъм не е видяло нищо по същество по-различно в човешките отношения. Казват че за 5 години в Русия може да се промени всичко, но за 100 години нищо. Манталитетът е робски и като при нас тип преклонена глава сабя я не сече, само дето там си имат империя. Държавата там днес се управлява с т.нар. модел "вертикала на властта", а човекът на върха ѝ е просто цар с шайка от верни слуги около себе си, която живее добре. Няма значение коя дума се изпозлва "цар", "върховен секретар на партията", "президент", там просто нещата са така. В щатите няма как да има гражданска война, има такива огромни разлики от щат до щат, че това са все едно отделни държави (каквито всъщност са). В един щат може да има бунтове, но бързо биха ги потушили. Също така граждански войни се случват, ако има враждуващи кланове. Такива явни войни на улиците в САЩ няма, има си негърски бунтове, но тях винаги ги е имало и са по-скоро културен феномен от колкото признак на революционно настроение в цялата страна. Освен това в САЩ 50% живеят наистина много добре, средната класа там наистина я има, имат си и ~ 22 милиона истински милионери, което са 8,5% от американците https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_millionaires , т.е. освен средната класа има не 1%, а цели 8,5 % богаташи или "супер средна класа", а освен това и всички са въоръжени и възпират едни други. То ако ставаше една революция толкова лесно, до сега негърските бунтове да са прерастнали отдавна в "национално революционно освободително движение" или някаква друга работа, но дори черните имат представилите в средната класа и тази на супер богаташите. Да, има хора по улиците на палатки и т.н., но това са силно преувеличени кадри и ти в крайна сметка няма да живееш като тези, които са на социалното дъно на страната, ако си в САЩ и искаш да се стегнеш. Там има работа за всеки буквално, ако не е закачен наркоман, след брутален развод или друга индивидуална причина, все има начин да издрапа. Щом някои от нашите студенти като ходят на бригади там за няколко месеца успяват да си спестят доволна сума, а не е като да са я спестили от живот и на палатки, значи не е толкова лош животът там даже от работа на най-ниските стъпала. Та ето това ти е "прогнилия запад".

преди 12 часа, Bubbles написа:

Като почнеш с тая твоята свобода направи ме кинеш от смех.
Где я виде тая свобода можеш ли ми каза?

Не знам какво се правиш толкова на тъп и разбиращ, мисля че е елементарно ако ти дадат възможност да избераш между "свобода по американски образец" и "свобода по руски образец" кое ще избереш. Свободата си е цял спектър, очевидно е че някъде има "повече свобода" и "по-малко свобода". И обикновено колкото "по-малко свобода" има, толкова по-зле е за обикновения човек, а масовият герой по принцип е некритичен. Влияе се от мненията, които му налагат. Като тия от улицата дето показах, свобода за тях сигурно е това, което им повтарят, че тия момчета на фронта са ги пратили да умират за тяхната свобода. И никой не разбира в крайна сметка какво е свобода, защото нито едните дето ги пращат насила против волята им знаят защо са там, нито тия които са вътре в страната кой знае колко имат право да питат. Очевидно нещо не е наред когато те пращат в затвора за рисунка за мир, не можеш да изразиш мнение, не може да напуснеш страната, защото те гледат като на войник, а ако си жена като родилка дето трябва да ражда войници. За толкова време аз не знам какво толкова не успя да ми разбереш какво не ми харесва и каква е "свободата", която защитавам.

Навсякъде едно и също.

Соросоидите няма ли да измислят нещо ново.

Kamala Harris Dancing GIF by Joe Biden

https://bntnews.bg/news/treti-den-protesti-v-bukuresht-1302455news.html

Хиляди се събраха в знак на недоволство срещу изненадващата победа в първия тур на президентските избори на крайнодесния кандидат Калин Джорджеску.

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

Навсякъде едно и също.

Соросоидите няма ли да измислят нещо ново.

Kamala Harris Dancing GIF by Joe Biden

https://bntnews.bg/news/treti-den-protesti-v-bukuresht-1302455news.html

Хиляди се събраха в знак на недоволство срещу изненадващата победа в първия тур на президентските избори на крайнодесния кандидат Калин Джорджеску.

Голяма изненада на президентските избори в Румъния: десният хардлайнер Калин Джорджеску отива на балотаж. Той е крайно религиозен, с проруски позиции и критикува членството на Румъния в НАТО.

Вятърът на промяната

преди 7 минути, Belefor написа:

Голяма изненада на президентските избори в Румъния: десният хардлайнер Калин Джорджеску отива на балотаж. Той е крайно религиозен, с проруски позиции и критикува членството на Румъния в НАТО.

Вятърът на промяната

Нещо като партия Възраждане в България и AfD в Германия.

Сирия се размъти. Или се разгоря ...
Поредния ритник отзад, който си разменят "империята" и "варварите" ...
Някои съображения и незабелязани от нас събития и прояви, осветени от Хазин.
Следим "мача" и загряваме около тъч-линията

• Автор
преди 1 час, Недко написа:

Сирия се размъти. Или се разгоря ...
Поредния ритник отзад, който си разменят "империята" и "варварите" ...
Някои съображения и незабелязани от нас събития и прояви, осветени от Хазин.
Следим "мача" и загряваме около тъч-линията

Нищо чудно, тия които досега бяха силните на деня ще направят всичко възможно за да си задържат влиянието колкото се може по-дълго, това включва ескалация на всички налични тлеещи или горящи конфликти, виж например руския конфликт, разрешиха на украинската област да стреля с далекобойни ракети, Путин реагира и естествено всичките т.нар. атлантици ревнаха.
В Грузия какво става? Управялващите им казват "Не сме готови още за кандидати за ЕС, затова ще ОТЛОЖИМ началото на преговорите за да може да се подготвим", ония веднага гръмнали че управялващите не искали ЕС, в Румъния заради Джорджеску цяла седмица плакаха разни активисти на т.нар. евроатлантици че Румъния щяла да излезе от НАТО и ЕС, че щяла да прави завой към Русия и прочее врели некипели...
...всъщност какво дежа вю, тука за парламентарните избори беше кажи-речи същото, Националния фронт спчели на първи тур, в седмицата до втория се активизираха всякакви свини да дърдорят глупости, социалните мрежи кипяха от видеа и колажи които плашеха арабите и негрите че ще ги изселят, накрая комунистите се обединиха с Меленшон и Макрон и обърнаха.
Това  колкала няма да го пуснат лесно.

преди 6 часа, Bubbles написа:

В Грузия какво става? Управялващите им казват "Не сме готови още за кандидати за ЕС, затова ще ОТЛОЖИМ началото на преговорите за да може да се подготвим", ония веднага гръмнали че управялващите не искали ЕС

"Не, не, там няма руски подлоги, просто с търпение искат да си изчакат хората, защото грузинците са мъдри, искат работите им да се опекат повече, че да са по-качествени като кандидат член един много далечен ден като кандидатстват в бъдещето (и колкото по-далечен, толкоз по-добре)". Направо си си на страната на руските подлоги и ще ти обясня логически защо.

Държавите които кандидатстват за член на ЕС ще се избият само и само да започнат преговорите им за присъединяване да започнат по-скоро. Само руски подлоги могат да използват такъв фалшив предтекст "ама ние не сме готови още, нека почакаме за НАТО и ЕС (при това докато гледаме "спокойно" какво става междувременно с Украйна)". Точно сега е исторически шанс и вратите за скачане в западните съюзи са по-широко отворени от всякога, защото точно сега Русия е заета с войната. Ако Грузия се куми и седи и чака за ЕС по някакъв вътрешен натиск (застъпниците за "изчакване" са ясно на всички като тамшните руски подлоги), тогава Русия може да стане в по-изгодна позиция след като войната приключи и да си прибере Грузия по живо по здраво и даже и без шамари и грузниците да изгубят този исторически шанс.

"Тръмп със заплахи срещу държавите от БРИКС

БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка и други страни"
https://www.vesti.bg/sviat/trymp-sys-zaplahi-sreshtu-dyrzhavite-ot-briks-6214818

• Автор
преди 8 минути, Недко написа:

"Тръмп със заплахи срещу държавите от БРИКС

БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка и други страни"
https://www.vesti.bg/sviat/trymp-sys-zaplahi-sreshtu-dyrzhavite-ot-briks-6214818

Колкото и да ръмжи нищо не може да направи, говорим за 4 от 7те най големи по площ страни в света плюс ЮАР на която не й дреме от никой плюс че две тия страни държат половината население на планетата а Китай вече ги изпревари икономически, така че и да реве и да не реве все е тая.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Колкото и да ръмжи нищо не може да направи, говорим за 4 от 7те най големи по площ страни в света плюс ЮАР на която не й дреме от никой плюс че две тия страни държат половината население на планетата а Китай вече ги изпревари икономически, така че и да реве и да не реве все е тая.

"„Изискваме ангажимент от тези страни, че няма да създават нова валута на БРИКС, нито да подкрепят друга валута, която да замени могъщия щатски долар, или ще бъдат изправени пред 100% тарифи и трябва да очакват да се сбогуват с продажбите в прекрасната американска икономика“, написа Тръмп в своята социална мрежа „Трут Соушъл“ (Truth Social).
       „Те могат да си намерят друга „жертва“. Няма никакъв шанс страните от БРИКС да заменят американския долар в международната търговия и всяка страна, която се опита, трябва да помаха за сбогом на Америка“, добави той."

• Автор
преди 25 минути, Недко написа:

"„Изискваме ангажимент от тези страни, че няма да създават нова валута на БРИКС, нито да подкрепят друга валута, която да замени могъщия щатски долар, или ще бъдат изправени пред 100% тарифи и трябва да очакват да се сбогуват с продажбите в прекрасната американска икономика“, написа Тръмп в своята социална мрежа „Трут Соушъл“ (Truth Social).
       „Те могат да си намерят друга „жертва“. Няма никакъв шанс страните от БРИКС да заменят американския долар в международната търговия и всяка страна, която се опита, трябва да помаха за сбогом на Америка“, добави той."

Абе ясно, четох го, може да си дърдори колкото иска, но реално нищо не може да направи защото щатите са зависими и от Китай и от Индия но особено от Китай, а иначе плаче защото добре знае че реалната стойност на "могъщия" щатски долар е колкото на парче тоалетна хартия.

• Автор
преди 17 часа, Недко написа:

Аха Грузия гори и всичките медии се надпреварват коя по-силно да реве, а когато цяла Франция гореше срещу Макрон едва обелваха по някоя дума.

Южна Корея либералите обявиха военно положение.

Какво да искаш от демократи и либерали. Те си искат война и това е.

Япония срещу Южна Корея. Южна Корея срещу Северна Корея.

• Автор
преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Южна Корея либералите обявиха военно положение.

Какво да искаш от демократи и либерали. Те си искат война и това е.

Япония срещу Южна Корея. Южна Корея срещу Северна Корея.

Цитат

По думите му мярката е необходима за защита на страната от "комунистическите сили". 

Това бил казал южнокорейския президент. С глас се смея.

Че то тия всичките начело с нашите тука управници са по-бетер и от т.нар комунисти. :lol6:

преди 10 минути, Bubbles написа:

Това бил казал южнокорейския президент. С глас се смея.

Че то тия всичките начело с нашите тука управници са по-бетер и от т.нар комунисти. :lol6:

21 век и все още се водят войни. Страдат малкия човек. Тоя дърт.а чанта си стои на топло в кабинета и си прибира паричките. Обикновеният човек ще ду,ха пак супата.

КОЛКО Е ЗАБАВНО И СМЕШНО!

AA1vbbzD.img?w=768&h=432&m=6&x=554&y=116

• Автор
преди 1 минута, The Lone Star написа:

САЩ искат да направят майдан като в Украйна.

Съмнявам се понеже Южна корея е сред преданите съюзници на щатите пък и корейците не са толкова фанатизирани като промитите мозъци в Украинска област.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

21 век и все още се водят войни. Страдат малкия човек. Тоя дърт.а чанта си стои на топло в кабинета и си прибира паричките. Обикновеният човек ще ду,ха пак супата.

КОЛКО Е ЗАБАВНО И СМЕШНО!

Абе и за тия видов ден ще дойде, конкретно това с брадата е пътник до няколко месеца.

преди 21 минути, Bubbles написа:

Това бил казал южнокорейския президент.

Изданието пише, че президентът Юн Сок Йол е провел спешно съвещание през нощта, след което е заявил, че съществува заплаха от парализа на властта и в основана на това е опита за започване на процедура по импийчмънт срещу него

🤪

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.