Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане на Windows

Featured Replies

Разрешен от Гост

• Автор

По принцип не ми е проблем. Но няма смисъл - открих "виновника" :)

Ядосах се, и почнах по "бабешкия начин" - чиста инсталация на отделен дял, слагане на всеки компонент (драйвери, софтуер, важни настройки) един по един, и рестарт след всеки. Драйверите минаха успешно, но след като сложих антивирусната, веднага почна да забива преди десктопа. 

Така че - причината е Panda Doom. Беше прилична антивирусна, ползвал съм я много години, но явно нещо са я оплескали. 

Интересно, че ако само я спра от StartUp менюто, пак бави. Трябва напълно да се деинсталира. Което и направих, и сега съм ОК.

Благодаря на всички за съветите и отделеното време :wors:  Темата е приключена, отивам в Антивирусния раздел да питам за някаква безплатна защита. 

• Отговори 60
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

A защо просто не го приемеш, че е така и да си ползваш машината. И аз като инсталирах в началото Windows зареждаше бързо, сега се мотае също по 1 минута. Така е направена тая проклета ОС.

• По принцип не ми е проблем. Но няма смисъл - открих "виновника" Ядосах се, и почнах по "бабешкия начин" - чиста инсталация на отделен дял, слагане на всеки компонент (драйвери, софтуер, важни на

• Пробвай да създадеш един нов профил и да видиш как ще се логне там

Публикувани изображения

И аз имах съмнения за нея, след като я видях в снимките, но предположих, че си пробвал преди да я инсталираш. Както и да е, щом си намерил причината, нямаш проблем да ползваш вградения АВ, достатъчно добър е когато се спазват основни правила за безопасност. Ако държиш на външен софтуер - Kaspersky Free /има линкове и достатъчно коментари в тази тема и автора я актуализира постоянно/.

image.thumb.png.8d3d6aa16d514afe8c4c67689247775f.png

Test antivirus software for Windows 11 - October 2024 | AV-TEST

преди 3 часа, Rudy M. написа:

отивам в Антивирусния раздел да питам за някаква безплатна защита. 

Безплатната защита е по-зле от Дефендера. Или си купи или карай само с Дефендера. Мисля че е доста добър и достатъчен.

При Уиндоус 11 и 10 много рядко има нужда да се свалят и инсталират драйвери ръчно - може да си сложил някой драйвер, който да е с грешна версия и да не му пасва и затова да се забавя... Не ги слагай ръчно, остави го сам да си ги инсталира, и ако видиш, че има някой, който не е сложил - тогава добавяй.

• Автор
преди 11 часа, isitofia написа:

При Уиндоус 11 и 10 много рядко има нужда да се свалят и инсталират драйвери ръчно - може да си сложил някой драйвер, който да е с грешна версия и да не му пасва и затова да се забавя... Не ги слагай ръчно, остави го сам да си ги инсталира, и ако видиш, че има някой, който не е сложил - тогава добавяй.

Първо - изрично съм написал, че проблемът е от антивирусната. Разбра се, темата е приключена.

И второ - що ли си мисля, че съм по-наясно от теб кога къде какви драйвери да слагам?... :angry: 

преди 12 часа, isitofia написа:

При Уиндоус 11 и 10 много рядко има нужда да се свалят и инсталират драйвери ръчно

И е така, и не е така. Всичко е много специфично. Темата е коментирана неведнъж. Има устройства, които работят по-добре с драйвър на M$, има такива, които си искат драйвъра на производителя, за да работят по-добре.
Пресен пример има в темата за Windows 11 от преди 3-4 дни. Мрежова карта с контролер на Realtek с драйвъра на M$ достига 120-130Mbps, а с драйвъра на Realtek - 230-250Mbps.

Шом сте наясно, за какъв цяр ви беше тази тема изобщо, като сте толкова сигурен че е от антивирусбата и пак искате помощ..... или така да има темички... О, я....

преди 9 минути, isitofia написа:

Шом сте наясно, за какъв цяр ви беше тази тема изобщо, като сте толкова сигурен че е от антивирусбата и пак искате помощ..... или така да има темички... О, я....

Ако беше прочел обстойно темата от самото начало, щеше да разбереш, че до извода за причината се стигна по време на дебата в темата. 

Да видим с тоя профил колко дена ще изкараш, преди да го замениш с друг... О, я....

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Ако беше прочел обстойно темата от самото начало, щеше да разбереш, че до извода за причината се стигна по време на дебата в темата. 

Да видим с тоя профил колко дена ще изкараш, преди да го замениш с друг... О, я....

преди 15 часа, isitofia написа:

да, моя също е купен от емаг и се активира сам при нова инсталация, дано и твоя да е такъв - няма как да кажа за твоя със сигурност, защото на моя съпруг, който също е купен от емаг пък не става по този начин...  За инсталацията ти трябва Уиндоус на флашка щом нямаш диск. Но при мен става само на Уиндоус 11, доколкото разбрах ти си Уиндоус 10 или се бъркам ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.