Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с активация.

Featured Replies

Здравейте !  Пролетта си поръчах и купих от Емаг лаптоп с инсталиран на него Уиндоус 11 хоум. Получих и запечатан инсталационен диск.  До вчера всичко работеше перфектно. От снощи се появи следния проблем. Снощи получих някакъв ъпдейт - Windows 11, version 24H2 Успешно инсталиране на ‎6.‎12.‎2024 ‎г. Не съм сигурен, дали е заради него, може и да е друга причина. Екрана ми стои черен, няма я темата на Уиндоус. Не ми позволява, да сложа друга тема, да калибрирам дисплея и т.н. В долния десен ъгъл на монитора ми излиза Активирайте Уиндоус. Пише Уиндоус не е активиран. И като натисна Активирай сега излиза - Уиндоус съобщи, че на устройството не е открит продуктов ключ. Код на грешка: 0xC004F213. Взех инсталационния диск видях червена лепенка, а над нея надпис: Gently scratch to reveal product key. Внимателно търках, но се оказа, че защитния слой, който трябва, да се премахне не може, да се изтърка или отлепи. Слоя се оказа дебело, плътно залепено тиксо / скоч/. Тиксо трудно ще го изтъркаш, без да го скъсаш. Това и стана и кода за активация беше унищожен. Влязох в сайта на Уиндоус и във формата за контакти се опитах, да опиша проблема, но тя позволява само 80 символа, не знам, дали ще ме разберат и отговорят. Звънях на някакви телефони на поддръжката на Уиндоус, но ми се каза, че номера е непълен. Ето снимка. Предполагам, може да се уверите, че такова тиксо не може, да се изтърка или отлепи. Издъних се глупаво, ама не знаех, какво да направя. Някой има ли идея, може ли да се направи нещо ? 

1.JPG

• Отговори 53
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аза като ти разправям, че си най умният във форума, ти го приемаш, все едно те обиждам. И преди малко ти го казах в другата тема - че хората от Перник са много знаещи и начетени, но правителството не

• Виж и това: I updated Windows 11 to the 24H2 version, the activation for it was - Microsoft Community Иначе нищо ново от микромеките да осер@т нещо. Аз направо бих ползвал activation script и да

• Много зе дразня като видя думичката "уиндолс". Изговаря се и се пише УИНДОУС - преведено означава прозорци...  Научете ги тези неща, елементарни са

Публикувани изображения

Папка Windows.old има ли на С:?
Ако имаш Microsoft акаунт, влез там, избери името си в горния десен ъгъл и след това избери Хронология на поръчките. Намери еднократната покупка

преди 3 години си записах уиндолс  10 и забраних ъпдейтите и всичко ми върви перфектно 

иначе по принцип  уиндолс 7 е най- добър ама нарочно го прецаха за да си купуваме нови компютри с повече рам 

преди 28 минути, tulski написа:

Здравейте !  Пролетта си поръчах и купих от Емаг лаптоп с инсталиран на него Уиндоус 11 хоум. Получих и запечатан инсталационен диск.  До вчера всичко работеше перфектно. От снощи се появи следния проблем. Снощи получих някакъв ъпдейт - Windows 11, version 24H2 Успешно инсталиране на ‎6.‎12.‎2024 ‎г. Не съм сигурен, дали е заради него, може и да е друга причина. Екрана ми стои черен, няма я темата на Уиндоус. Не ми позволява, да сложа друга тема, да калибрирам дисплея и т.н. В долния десен ъгъл на монитора ми излиза Активирайте Уиндоус. Пише Уиндоус не е активиран. И като натисна Активирай сега излиза - Уиндоус съобщи, че на устройството не е открит продуктов ключ. Код на грешка: 0xC004F213. Взех инсталационния диск видях червена лепенка, а над нея надпис: Gently scratch to reveal product key. Внимателно търках, но се оказа, че защитния слой, който трябва, да се премахне не може, да се изтърка или отлепи. Слоя се оказа дебело, плътно залепено тиксо / скоч/. Тиксо трудно ще го изтъркаш, без да го скъсаш. Това и стана и кода за активация беше унищожен. Влязох в сайта на Уиндоус и във формата за контакти се опитах, да опиша проблема, но тя позволява само 80 символа, не знам, дали ще ме разберат и отговорят. Звънях на някакви телефони на поддръжката на Уиндоус, но ми се каза, че номера е непълен. Ето снимка. Предполагам, може да се уверите, че такова тиксо не може, да се изтърка или отлепи. Издъних се глупаво, ама не знаех, какво да направя. Някой има ли идея, може ли да се направи нещо ? 

1.JPG

Какво имаш на Activation:

81r4Y0w.png

преди 11 минути, Banesc написа:

преди 3 години си записах уиндолс  10 и забраних ъпдейтите и всичко ми върви перфектно 

иначе по принцип  уиндолс 7 е най- добър ама нарочно го прецаха за да си купуваме нови компютри с повече рам 

Аза като ти разправям, че си най умният във форума, ти го приемаш, все едно те обиждам. И преди малко ти го казах в другата тема - че хората от Перник са много знаещи и начетени, но правителството не им обръща никакво внимабние.

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Аза като ти разправям, че си най умният във форума, ти го приемаш, все едно те обиждам. И преди малко ти го казах в другата тема - че хората от Перник са много знаещи и начетени, но правителството не им обръща никакво внимабние.

никога не съм приемал че ме обиждаш 

ти си един от малкото с реалистично мислене в това сайтче 

преди 37 минути, Banesc написа:

И всичко това как е свързано с решаването на проблема на автора? НИКАК!

преди 2 минути, цър-вул написа:

И всичко това как е свързано с решаването на проблема на автора? НИКАК!

не съм се занивал с комютри от както си инсталирах  уиндолс 10 и забраних  ъпдейтете не твърдя нищо на 100 %  може да греша  1-2 %  

• Автор

Цър-вул, да имам Уиндоус олд на С. Имам акаунт в Майкрософт, но там не виждам хронология на поръчки или покупки. Ще разгледам подробно линка, който си дал, но ако ще иска кода върху пакета, то той е унищожен. 

преди 10 минути, tulski написа:

В.Велев, ето това ми показва: 

Екранна снимка 2024-12-07 210155.png

Екранна снимка 2024-12-07 210452.png

Така. Това очаквах, но питах че бях забравил. Сега ще ти кажа защо.

Аз смених цял компютър който нямаше нищо общо с тоя на който ми беше активиран Windows. Имах като твоя екран. И започнах няколко пъти да натискам "Отстраняване на неизправности". И в един момент се получи.

Сега. Има и едно "НО". Аз имах акаунт и влязох вътре и махнах стария компютър. При теб не е такъв случая, но можеш да пробваш да махнеш компютъра щом имаш акаунт. И постоянно си натискаш "Отстраняване на неизправности".

Поне опитай. Не казвам че при теб ще стане.

• Автор

В.Велев, съветваш ме периодично да натискам Отстраняване на неизправности" ?  Руди, фактурата сега не ми се търси, не ми е подръка. Мога, да покажа снимка на пакета, ако ще те задоволи. Ако ще решиш проблема, да вървя, да търся фактурата.

013.JPG

преди 7 минути, tulski написа:

В.Велев, съветваш ме периодично да натискам Отстраняване на неизправности" ?

В смисъл натискаш и чакаш. То ще върти, проверява и най-често ще е пак същия екран. След това пак натискаш. Ако не стане рестартираш и пак натискаш и чакаш.

Не помня след кой път се получи при мен, но беше след 4-я може би. А може и след 10-я.

Просто искам да видя какъв ключ си купил. Защото за пръв път чувам търговец да лепне розово тиксо върху него, на диска. Ключът е пари (и то доста, ако е истински), не мисля, че някой би рискувал да го похаби просто така.

Ако си купил оригинален лиценз, можеш да искаш от Майкрософт да ти възстановят активацията, като им представиш фактурата. Обаче ако е някой от онези за по $10-$20 - просто забрави. 

Виж и това: I updated Windows 11 to the 24H2 version, the activation for it was - Microsoft Community

Иначе нищо ново от микромеките да осер@т нещо. Аз направо бих ползвал activation script и да не се занимавам с глупостите им.

преди 8 часа, tulski написа:

013.JPG

Преведи си много внимателно текста в това "писмо".  "Ключът" от "загадката" е в него, т.е. виждам само OEM pre installation tools .... 

Някъде (обикновено където е батерията на лаптопа) трябва да има ключ за активация. 

Успех! 

п.п. Вероятността да са ти продали ключ с изтекъл срок за поддръжка е голям, т.е. проблема го отнеси към търговеца от където си закупил лаптопа. 

на 7.12.2024 г. в 20:04, Banesc написа:

не съм се занивал с комютри от както си инсталирах  уиндолс 10 и забраних  ъпдейтете не твърдя нищо на 100 %  може да греша  1-2 %  

Много зе дразня като видя думичката "уиндолс". Изговаря се и се пише УИНДОУС - преведено означава прозорци...  Научете ги тези неща, елементарни са :(

преди 2 минути, isitofia написа:

Много зе дразня като видя думичката "уиндолс". Изговаря се и се пише УИНДОУС - преведено означава прозорци...  Научете ги тези неща, елементарни са :(

това са регионални  особености

а на гръцки слънце е илиос

До автора - вместо да си играеш да активираш отново, ако нямаш нищо важно в компютъра, инсталирай наново Уиндоуса - ако компютъра ти има ключ в него сам ще го активира, когато после му включиш интернета. И спираш ъпдейтите, аз съм ги спряла отдавна и нямам проблеми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.