Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с активация.

Featured Replies

преди 11 минути, Banesc написа:

това са регионални  особености

Това са пълни простотии. Що не пишеш Линдолс? Хем неграмотно, хем нагло. Абе, кажи му пернишки винкеу и повече не го бутай. 

• Отговори 53
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аза като ти разправям, че си най умният във форума, ти го приемаш, все едно те обиждам. И преди малко ти го казах в другата тема - че хората от Перник са много знаещи и начетени, но правителството не

• Виж и това: I updated Windows 11 to the 24H2 version, the activation for it was - Microsoft Community Иначе нищо ново от микромеките да осер@т нещо. Аз направо бих ползвал activation script и да

• Много зе дразня като видя думичката "уиндолс". Изговаря се и се пише УИНДОУС - преведено означава прозорци...  Научете ги тези неща, елементарни са

Публикувани изображения

преди 1 минута, цър-вул написа:

Това са пълни простотии. Що не пишеш Линдолс? 

трябва да се пише както се чува

уиндолс

https://translate.google.com/?sl=auto&tl=bg&op=translate

напиши windows   и чуй как го казва жената 

Жената явно и тя не знае английски.... колко жалко, хайде да не спамим в темата на човека.

• Автор

Извинявам се, че днес не бях на линия. Руди, аз от Майкрософт директно не съм купувал нищо. Аз си поръчах лаптопа от Емаг с инсталиран Уиндоус на него. Какво да искам от Майкрософт ? Лиценза е ОЕМ. Доколкото разбрах, такъв лиценз важи само за устройството, на което е инсталиран, тоест за лаптопа, който купих. Isitofia, мислиш ли, че така ще стане ? Освен това лаптопа няма гнездо за диск. Къде, да пъхна инсталационния диск ? 

(:IdioibI:), това ли да е ключа за активация върху лаптопа ?

004.JPG

да, моя също е купен от емаг и се активира сам при нова инсталация, дано и твоя да е такъв - няма как да кажа за твоя със сигурност, защото на моя съпруг, който също е купен от емаг пък не става по този начин...  За инсталацията ти трябва Уиндоус на флашка щом нямаш диск. Но при мен става само на Уиндоус 11, доколкото разбрах ти си Уиндоус 10 или се бъркам ?

• Автор
преди 45 минути, isitofia написа:

да, моя също е купен от емаг и се активира сам при нова инсталация, дано и твоя да е такъв - няма как да кажа за твоя със сигурност, защото на моя съпруг, който също е купен от емаг пък не става по този начин...  За инсталацията ти трябва Уиндоус на флашка щом нямаш диск. Но при мен става само на Уиндоус 11, доколкото разбрах ти си Уиндоус 10 или се бъркам ?

С Уиндоус 11 съм. Откъде, да взема тази флашка ? 

Според мен, ти ако имаше наистина OEM лиценз, нямаше да може така лесно да се затрие след ъпдейт. Той е вързан или с BIOS, или с акаунта ти в Microsoft, не съм сигурен, изчакай цър-вул да пише, той е в час с тия работи. 

Въпросът е, че аз примерно миналата седмица преинсталирах 5 или 6 пъти компа, имах софтуерни проблеми. включително онзи ден и на мен ми дойде същия ъпдейт. Е няма, компютърът ми си стои активиран. Щом един път са ме научили от MS, активацията си стои.

Щом не си давал изрично пари за лиценз, и нямаш фактура, най-смисленото нещо, което можеш да направиш, е предложението на Raze :

на 8.12.2024 г. в 1:12, Raze написа:

Аз направо бих ползвал activation script и да не се занимавам с глупостите им.

преди 12 часа, isitofia написа:

И спираш ъпдейтите, аз съм ги спряла отдавна и нямам проблеми.

Ъпдейтите не трябва да се спират.

преди 16 часа, tulski написа:

Извинявам се, че днес не бях на линия. Руди, аз от Майкрософт директно не съм купувал нищо. Аз си поръчах лаптопа от Емаг с инсталиран Уиндоус на него. Какво да искам от Майкрософт ? Лиценза е ОЕМ. Доколкото разбрах, такъв лиценз важи само за устройството, на което е инсталиран, тоест за лаптопа, който купих. Isitofia, мислиш ли, че така ще стане ? Освен това лаптопа няма гнездо за диск. Къде, да пъхна инсталационния диск ? 

(:IdioibI:), това ли да е ключа за активация върху лаптопа ?

004.JPG

Ето това изглежда да ти е ключа  на 'уиндовса....

image.png.bdf40e826889cfa20c2a06d50b47149b.png

• Автор
преди 12 часа, Rudy M. написа:

Според мен, ти ако имаше наистина OEM лиценз, нямаше да може така лесно да се затрие след ъпдейт. Той е вързан или с BIOS, или с акаунта ти в Microsoft, не съм сигурен, изчакай цър-вул да пише, той е в час с тия работи. 

Въпросът е, че аз примерно миналата седмица преинсталирах 5 или 6 пъти компа, имах софтуерни проблеми. включително онзи ден и на мен ми дойде същия ъпдейт. Е няма, компютърът ми си стои активиран. Щом един път са ме научили от MS, активацията си стои.

Щом не си давал изрично пари за лиценз, и нямаш фактура, най-смисленото нещо, което можеш да направиш, е предложението на Raze :

Самия лаптоп беше около 600, но платих 900, именно заради Уиндоуса на него. А и на опаковката пише ОЕМ лиценз. Нямам никаква причина, да лъжа. 

Аз не казвам, че лъжеш. Но понеже съм работил в магазини за компютри, имам някаква представа как стоят нещата. Ако ти си купил лиценз за Windows отделно от лаптопа, той трябва да бъде изрично написан във фактурата или касовата бележка. Независимо какъв е. Ние сме продавали и refurbished лицензи, от стари бракувани компютри, които вече не се използват. за тях серийният номер даже е написан на фактурата за лаптопа. Затова поисках да ми я покажеш, да видя за какво точно става дума. 

Не може да си получил едновременно ОЕМ лиценз, и инсталационен диск :) . Двете неща си противоречат. Диск се дава за Retail лиценз. ОЕМ лицензът е вграден в лаптопа от производителя.

Можеш да прочетеш малко повече >>> ТУК <<< за различните видове лицензи. 

на 9.12.2024 г. в 11:14, В. Велев написа:

Ъпдейтите не трябва да се спират.

Причина ? Единствената причина, за да не се спрат скапаните и затормозяващите работа на машината ъпдейти е, че след спирането им спира Майкрософт Сторе.... Аз поне не виждам смисъл постоянно да ми се тъпчат някакви ъпдейти и да ми бавят работата... Работи си добре и без тях. Един път ъпдейтване му стига..

на 9.12.2024 г. в 1:29, tulski написа:

С Уиндоус 11 съм. Откъде, да взема тази флашка ? 

Сваля се Уиндоуса и се записва на флашка, от сайта на Майкрософт разбира се, не се занимавай с тпренти и прочие... Това е съвсем друга и обширна тема - може да я запишеш с RUFUS. После бутваш и инсталираш Уиндоус... Но като гледам, по-добре някой да ти направи това упражнение.... и ако имаш ОЕМ лиценз, както споменаха по-напред, Уиндоуса сам ще се активира, ако няма - пишеш серийния номер, който са ти дали. Но щом на опаковката ти пише ОЕМ лиценз - би трябвало да се получи това със самоактивирането... 

• Автор
преди 1 час, isitofia написа:

Причина ? Единствената причина, за да не се спрат скапаните и затормозяващите работа на машината ъпдейти е, че след спирането им спира Майкрософт Сторе.... Аз поне не виждам смисъл постоянно да ми се тъпчат някакви ъпдейти и да ми бавят работата... Работи си добре и без тях. Един път ъпдейтване му стига..

Сваля се Уиндоуса и се записва на флашка, от сайта на Майкрософт разбира се, не се занимавай с тпренти и прочие... Това е съвсем друга и обширна тема - може да я запишеш с RUFUS. После бутваш и инсталираш Уиндоус... Но като гледам, по-добре някой да ти направи това упражнение.... и ако имаш ОЕМ лиценз, както споменаха по-напред, Уиндоуса сам ще се активира, ако няма - пишеш серийния номер, който са ти дали. Но щом на опаковката ти пише ОЕМ лиценз - би трябвало да се получи това със самоактивирането... 

Благодаря. Явно за пореден път се прецаках. Винаги тегля късата клечка. 

На мен  преди няколко месеца ми се омаза 11-ката и ми се наложи да и дам да се възстанови защото ме домързя да преинсталирам на чисто.

И след като се възстанови джама ми мрънка, че не съм го бил активирал и нали все не намирам, време да се занимавам сутринта взех да го чопкам. Няколко пъти избирах отстраняване на проблеми ама ъъъъъ неще и неще та взе че ми писна и нали всеки път си активирам джама с txt файл дръпнах си нов txt файл стартирах го с админ права и за няма и минута джама се активира. Та според мен поне другите гимнастики предложени на автора са излишни дърпа си един txt файл и забравя за всякакви глупости.

https://msguides.com/windows-11

От тази статия малко по надолу може да си копне кода в текстови документ и да го запише в bat file

преди 11 часа, isitofia написа:

Няма проблем. Щом така си решила.

Но все пак ъпдейтите не са самоцел и не се пускат ей така защото им е кеф на създателите на дадена ОС. Повечето ъпдейти се създават и пускат по сигнали и оплаквания на потребители, които са открили грешки в ОС. Други са от самите разработчици на ОС, които най-добре знаят къде има още по-скрити и невидими грешки.

Ти и антивирусните дефиниции ли си спряла?

преди 12 часа, В. Велев написа:

Няма проблем. Щом така си решила.

Но все пак ъпдейтите не са самоцел и не се пускат ей така защото им е кеф на създателите на дадена ОС. Повечето ъпдейти се създават и пускат по сигнали и оплаквания на потребители, които са открили грешки в ОС. Други са от самите разработчици на ОС, които най-добре знаят къде има още по-скрити и невидими грешки.

Ти и антивирусните дефиниции ли си спряла?

Антвирусните дефиниции си ми вървят, но съм спряла ъпдейтите, които смятате толкова за важни - въпрос на вкус :) След година-две с тези ъпдейти машината ще стане супер бавна, колкото и рам да има и т.н. :)

преди 15 часа, 2249 написа:

Четете какво ви пише @цър-вул

какво пише - хубаво е човек да се научи сам да си прави бутващи флашки и да си инсталира уиндоус сам..... пък за по-лесно нека си пробва активационните скриптове и т.н. :)

@цър-вул кое ти е толкова смешно? Не мога да разбера вие като си пишете тука от преди 100 години за многознаещи ли се имате или за богове на тема компютри, смалете си малко самочувствието и приемете, че има и други хора с познания като вас... Не да се хихикате като първолаци! Или ти стана смешно това, че може да инсталира Уиндоус с флашка, след като няма СД??? М ) дефинирай си смеха, ако обичаш?

преди 13 минути, isitofia написа:

хубаво е човек да се научи сам да си прави бутващи флашки

Щооо? От 20-ина години не съм ползвал флашка зареждаща Windows Setup... Инсталирам направо от windows iso

преди 16 минути, isitofia написа:

но съм спряла ъпдейтите, които смятате толкова за важни - въпрос на вкус

1. Да сте чували, че в някои държави спирането/забраняването на актуализациите е криминализиирано?

преди 17 минути, isitofia написа:

След година-две с тези ъпдейти машината ще стане супер бавна, колкото и рам да има и т.н.

Това може да го каже само човек, който не е пипвал инструментите на Windows за поддръжка/почистване.

преди 21 минути, isitofia написа:

какво пише - хубаво е човек да се научи сам да си прави бутващи флашки и да си инсталира уиндоус сам..... пък за по-лесно нека си пробва активационните скриптове

Тук съвсем омеси козите.

преди 33 минути, isitofia написа:

След година-две с тези ъпдейти машината ще стане супер бавна, колкото и рам да има и т.н. :)

Да се чудиш как моя windows е инсталиран в края на 2018, преживял е няколко смени на хардуер, включително дъна и процесори, дискове и видеокарти. От тогава само е ъпгрейдван и ъпдейтван, в момента си работи достатъчно бързо и адекватно. Дори анитивирусна не ползвам, defender е деактивиран още в началото. А не като да няма какъв ли не инсталиран софтуер и игри, постоянно инсталирам и деинсталирам игри и програми, дори и кракнати.

oX9fOVq.png

на 8.12.2024 г. в 22:54, Banesc написа:

на 8.12.2024 г. в 23:56, tulski написа:

004.JPG

преди 22 минути, цър-вул написа:

Щооо? От 20-ина години не съм ползвал флашка зареждаща Windows Setup... Инсталирам направо от windows iso

1. Да сте чували, че в някои държави спирането/забраняването на актуализациите е криминализиирано?

Това може да го каже само човек, който не е пипвал инструментите на Windows за поддръжка/почистване.

Тук съвсем омеси козите.

Един въпрос с повишена готовност - как ще инсталираш Уиндоус направо от ISO ??? Питам за една приятелка, щото тука си говорим за напълно чиста и нова инсталация, след формат - а или може би не сме го написали това :) ??? Та искам да знам и аз така да си инсталирам компа, без флашки, без нищо - хоп направо от исо-то :) ??? Тъ?

преди 53 минути, цър-вул написа:

тва са пропаднали държави

преди 36 минути, isitofia написа:

, без нищо - хоп направо от исо-то :) ??? Тъ?

това исо нали някъде трябва да е като информация ....  

да се зареди като бутващо при рестарт ....

преди 2 часа, цър-вул написа:

Във форума има теми на @DarkEdge по въпроса

Тая тема уж DarkEdge я е писал, ама belivakov и ExaFlop бая са я редактирали ...

Май е по-прaвилно да се напише - "Автор - творчески колектив" :D .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.