Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi връзка....

Featured Replies

преди 1 минута, jhoro написа:

По-горе казаха - тетъринг направо от телефон.

И що трябва да препържва телефона, като може и иначе?

преди 19 минути, цър-вул написа:

И що трябва да препържва телефона, като може и иначе?

Щото не винаги "може и иначе"!

• Автор
преди 2 часа, M.Николов написа:

И от колко време лежи в тази болница?

Месеци?

Tук има грешка. Не съм споменал да съм пациент.

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Първо да сподели какво дава това: ipconfig :) 

. ... !  :)

Тогава отнемаш на някоя "маймуна" правата и си ти! :)

Какво имаш впедвид?

преди 5 часа, Rammkopf написа:

Тази Алфа с 2 антени ли е?

Алфата е с една антена. Модела е  Alfa AWUS036H - една много "интересна" машинка, ако си запознат....

преди 2 часа, vlado1985 написа:

и това се преодолява лесно с подходящия инструмент.

С Кали, ли?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Може нещо в настройките ми да не е наред?! Определено и силата на сигнала варира.

На мен ми е по-интересно, че има сигнал, скорост, обмен на трафик!, а няма връзка...

преди 2 часа, M.Николов написа:

И от колко време лежи в тази болница?

Месеци?

Tук има грешка. Не съм споменал да съм пациент.

Първо да сподели какво дава това: ipconfig :) 

. ... !  :)

Тогава отнемаш на някоя "маймуна" правата и си ти! :)

Какво имаш впедвид?

преди 5 часа, Rammkopf написа:

Тази Алфа с 2 антени ли е?

Алфата е с една антена. Модела е  Alfa AWUS036H - една много "интересна" машинка, ако си запознат....

преди 2 часа, vlado1985 написа:

и това се преодолява лесно с подходящия инструмент.

С Кали, ли?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Може нещо в настройките ми да не е наред?! Определено и силата на сигнала варира.

На мен ми е по-интересно, че има сигнал, скорост, обмен на трафик!, а няма връзка...

преди 41 минути, jack52 написа:

С Кали, ли?

Не аз използвам друга програма но няма да поствам линк а и официалния линк на автора от доста време вече не работи а и не ми се иска да нарушавам правилата на форума.

Програмата се казва router scan последната и стабилна версия е v2.60 Но не очаквай чудеса програмата се справя отлично с мрежи с активиран wps е и да е изключен пак се справя но ще ти трябват ip адресите на целите които ще сканираш.

преди 1 час, jack52 написа:

Тази Алфа е архаична и работи на G. Както казах в един от първите си постове:

преди 9 часа, Rammkopf написа:

Като гледам как сигналът ти е на макс, а си вързан на 54Mbps, ми изглежда като да са още на G стандарт. Или твоята антена е такава. И в двата случая, няма много какво да се направи по софтуерен път, си мисля.

преди 1 час, jack52 написа:

Сигнал има, защото съответното АР (с това SSID) работи в дадения момент. Скоростта, която виждаш, е договорената м/у АР-то и клиента - в твоя случай - максималната възможна на "Алфата" (не е N, a e G). "Връзка" с глобалната мрежа няма, зашото, в дадения момент, шлюза/рутера/стената не пуска заявки от това АР "на вън" - в публичното пространство. Тук причини има много. А трафика, който виждаш е само служебния обмен на информация м/у двете устройства - в L2.

преди 8 часа, jhoro написа:

Много пъти се свързвам с незащитени мрежи, при които след установяване но връзка - „излиза“ бутон „свържи“. Говоря за телефон - на рутер ... не знам как ще стане.
А някои даже искат и регистрация - на съответния сайт.

Да. Казва се Captive portal. Може да се ползва за много цели - това е малка локална страничка, която според написани правила в стената на граничния рутер, дава публичен достъп на клиента, при определени условия. Дали безжично или по жица - няма значение. Примерно, в ресторант - първо ще трябва да видиш някоя друга рекламка, и чак тогава достъп до сурат тефтер. Или в хотел - паролата за WiFi за твоето устройство, е валидна само в периода на пребиваване....е обикновено /аз поне/ давам плюс няколко часа

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Да. Казва се Captive portal. Може да се ползва за много цели - това е малка локална страничка, която според написани правила в стената на граничния рутер, дава публичен достъп на клиента, при определени условия. Дали безжично или по жица - няма значение. Примерно, в ресторант - първо ще трябва да видиш някоя друга рекламка, и чак тогава достъп до сурат тефтер. Или в хотел - паролата за WiFi за твоето устройство, е валидна само в периода на пребиваване....е обикновено /аз поне/ давам плюс няколко часа

Изобщо не ме интересува как се казва, но ... това е - ПРАВ СИ!

В добавка - понякога просто искат да си наблюдават потребителите!

преди 2 минути, jhoro написа:

Не понякога - поне в хотелски вариант. Винаги! Искам и валиден мейл, за да мога после да го спамя, поне за известно време

току-що, teo-glavata написа:

Не понякога - поне в хотелски вариант. Винаги! Искам и валиден мейл, за да мога после да го спамя, поне за известно време

Говорех за по-мащабни мрежи - примерно за автобуси, влакове, банки - които оперират на територията на цялата страна (поне).
Имам над 20 подобни регистрации.

на 12.12.2024 г. в 20:08, jhoro написа:

"пациентите"! ;) 

на 12.12.2024 г. в 18:34, jack52 написа:

Какво имаш впедвид?

Плащаш и имаш повече права!!! Защо не ползваш друг "етаж"?! 4-тият е за луди!!!  :) 

на 12.12.2024 г. в 20:14, jhoro написа:

примерно за автобуси, влакове, банки

Там "маймуните" са по-малко. ;) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.