Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi връзка....

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с Wi-Fi връзка....

Ползвам свободни мрежи с помощта на антена тип "Алфа".

Компа е старичък с Уин7.

Приемам всякакви идеи за настройки, програми и т.н.

Ipv4.JPG

Здравей,

Вързал си се към мрежата на болницата, която вероятно е стар стандарт и не е от най-бързите. Като гледам как сигналът ти е на макс, а си вързан на 54Mbps, ми изглежда като да са още на G стандарт. Или твоята антена е такава. И в двата случая, няма много какво да се направи по софтуерен път, си мисля.

Какъв точно е 'проблема' не става ясно. Ако е това, че пише 'no internet access', най-вероятно проблема е в източника на сигнала.

преди 45 минути, Raze написа:

Какъв точно е 'проблема' не става ясно. Ако е това, че пише 'no internet access', най-вероятно проблема е в източника на сигнала.

Много мрежи са настройват за допълнителна верификация. Така - сигнал има, достъп няма.

Не е задължително AP-то на болницата да е вързано за рутера. И аз съм намирал отворени мрежи, зад които просто няма шлюз. Държавни учреждения ...

Доколкото разбирам си се свързал с мрежата, но не си получил IP. Пробвай със настройките от тук:

image.png.da87a2be933bc7162a22e677427c8c6b.png

Успех!

преди 30 минути, Rammkopf написа:

Не е задължително AP-то на болницата да е вързано за рутера. И аз съм намирал отворени мрежи, зад които просто няма шлюз. Държавни учреждения ...

Много пъти се свързвам с незащитени мрежи, при които след установяване но връзка - „излиза“ бутон „свържи“. Говоря за телефон - на рутер ... не знам как ще стане.
А някои даже искат и регистрация - на съответния сайт.

• Автор

Мрежите си работят(някои поне). Към Болницата са няколко, а има и заведения наблизо.

Проблема е в непостоянния сигнал. Например Два дни има - една седмица няма. Или се засили за 10-15 минути, а после цял ден няма. Случва се един месец има, после две-три седмици никакъв. Или както в случая- показва че е наличен, а не се връзва. Или отваря само по-леките сайтове и търсачката.

Сигнала е N стандарт.

преди 37 минути, jack52 написа:

Мрежите си работят(някои поне). Към Болницата са няколко, а има и заведения наблизо.

Проблема е в непостоянния сигнал. Например Два дни има - една седмица няма. Или се засили за 10-15 минути, а после цял ден няма. Случва се един месец има, после две-три седмици никакъв. Или както в случая- показва че е наличен, а не се връзва. Или отваря само по-леките сайтове и търсачката.

Сигнала е N стандарт.

Силата на сигнала зависи от много фактори. Не знам дали безжичните мрежи светят от AP-та по стените или тавана в коридора, или са разхвърляни по разни едноантенни TP-LINK-ове по бюрата на докторите. Ако са сложени ниско и минават хора покрай тях, едно човече спокойно ти поглъща 3-4 децибела, което ти е половината сила на сигнала. Като добавиш и препятствия като стена, стъкла, врата и прочие, те нещата се подреждат. Тази Алфа с 2 антени ли е? Можеш ли да ги въртиш независимо една от друга в пространството? Трябва да формират ъгъл от 90 градуса, така си пречат най-малко с деструктивна интерференция една на друга. И после, като си ги завъртял на 90 градуса една спрямо друга, трябва да откриеш сам как да ги завъртиш спрямо антените на AP-то, което свети към тебе. Съвпадението по поляризация на антените играе критична роля в усилването (или затихването) на сигнала. Ако разглеждаме антените като стрелките на часовник в пространството, за по-нагледно, то на AP-тата по стени и тавани най-често вградените антени сочат на 6:15 (или 6:45). Ако твоите са щръкнали като заешки учишки и стоят на 2 без 10, разликата в поляризацията между твоите антени (които стоят така "диагонално" - \_/ ) и тези на AP-то (които са хоризонтално и вертикално - __| ) е 45 градуса, което ти събаря отново половината сигнал, само от кофти поляризация. Играй си с разположението на антените на Алфа-та и ще уцелиш на кое AP как му е кеф по фън шуй да си завъртиш твоите антени спрямо неговите. Звучи смешно, но това е работещата практика. Презумпцията, че просто ще разпънем 2 антени нанейде и все ще хванем нещо работещо, е изключително грешна. Имай предвид, че Алфа-та е с омни антени, т.е. кръгови. Освен полезния сигнал откъм AP-то, което търсиш, чуват и всичкия шум около тях, което драстично ти свива съотношението сигнал-шум, а оттам следват още по-големи проблеми с връзката.

Няма гаранция при WiFi мрежите, особено при големи разстояния. Като искаш сигурен интернет, плащай си на някой доставчик. За без пари толкова.

преди 2 минути, Raze написа:

Няма гаранция при WiFi мрежите, особено при големи разстояния. Като искаш сигурен интернет, плащай си на някой доставчик. За без пари толкова.

Е, човекът лежи в болница, ти направо го опрай ...

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Това не е много ясно, но при този вариант може да се ползва мрежа на мобилен оператор, който има добър обхват на даденото място. Като гледам, всички оператори предлагат карти с предплатен интернет.

преди 32 минути, Rammkopf написа:

Силата на сигнала зависи от много фактори.

На кой сигнал обаче???

Тук говорим за двустранна комуникация. Затова питам - сигнала на рутера или сигнала на питащия?

Щом е обществено място - в някои моменти може да стават „много маймунките“ и рутера „да не чува добре“ сигнала на автора.

преди 51 минути, jhoro написа:

На кой сигнал обаче???

Тук говорим за двустранна комуникация. Затова питам - сигнала на рутера или сигнала на питащия?

Щом е обществено място - в някои моменти може да стават „много маймунките“ и рутера „да не чува добре“ сигнала на автора.

Тогава отнемаш на някоя "маймуна" правата и си ти! :) 

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Тогава отнемаш на някоя "маймуна" правата и си ти! :) 

Отнемаш, ама си трябват права!

преди 13 минути, jhoro написа:

Отнемаш, ама си трябват права!

Първо да сподели какво дава това: ipconfig :) 

преди 1 час, jhoro написа:

На кой сигнал обаче???

И на двамата - както на сигнала от AP-то към тебе, така и на сигнала от теб към AP-то.

преди 15 минути, (:IdioibI:) написа:

Първо да сподели какво дава това: ipconfig :) 

IP адрес, подмрежова маска, шлюз, DNS кешове ... все полезни неща, но абсолютно нерелевантни към нивото на сигнала на безжичната мрежа. :)

преди 1 час, Raze написа:

Това не е много ясно, но при този вариант може да се ползва мрежа на мобилен оператор, който има добър обхват на даденото място. Като гледам, всички оператори предлагат карти с предплатен интернет.

По принцип, може. Но повечето са метрирани на мегабайт, вързан си с договор и ти набутват рутер. Мойта катo лежа в болницата, бях ѝ дал един MikroTik с 4G. Лекуващият лекар само дето не ѝ прегризал артерията с поглед, като видял такова нещо на шкафчето. Като че кой знае какво внасяш в тая болница.

Зареждаш на мобилния, ако ти трябва за друго устройство пускаш хотспот. Няма нужда и рутери чак да се носят. На мен по ковида ми се беше наложило да вляза за 10 дни в болницата и така правих и с лаптопа. Уж имаше и безжичен интернет, но само до първите 2-3 етажа, аз бях на 7-8 мисля.

преди 1 час, Rammkopf написа:

И от колко време лежи в тази болница?

Месеци?

😄

преди 3 часа, jack52 написа:

Проблема е в непостоянния сигнал. Например Два дни има - една седмица няма. Или се засили за 10-15 минути, а после цял ден няма. Случва се един месец има, после две-три седмици никакъв.

@jack52Не сте написал модела на тази антена алфа но както и да е.

Освен тази мрежа на болницата към друга мрежа не сте ли пробвали да се свържете вярно е някои мрежи които са заключени ще трябва да им знаете паролите но и това се преодолява лесно с подходящия инструмент.

преди 1 час, Rammkopf написа:
преди 3 часа, Raze написа:

при този вариант може да се ползва мрежа на мобилен оператор, който има добър обхват на даденото място. Като гледам, всички оператори предлагат карти с предплатен интернет.

По принцип, може. Но повечето са метрирани на мегабайт, вързан си с договор и ти набутват рутер. Мойта катo лежа в болницата, бях ѝ дал един MikroTik с 4G.

Тук ми се загуби логиката! Защо свързваш „мрежа на мобилен оператор“ с LTE рутер?

Освен това - мобилен рутер се дава само с дата СИМ на абонаментен план - не на предплатен.

преди 53 минути, jhoro написа:

Тук ми се загуби логиката! Защо свързваш „мрежа на мобилен оператор“ с LTE рутер?

Освен това - мобилен рутер се дава само с дата СИМ на абонаментен план - не на предплатен.

Е ... с какво друго да я свързвам? С GPRS модем? :D

преди 57 минути, jhoro написа:

мобилен рутер се дава само с дата СИМ на абонаментен план

преди 2 часа, Rammkopf написа:

бях ѝ дал един MikroTik с 4G

@jhoro, кой оператор дава Микротици? 😎

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Е ... с какво друго да я свързвам? С GPRS модем? :D

По-горе казаха - тетъринг направо от телефон.

Нищо не каза за плановете?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Кой оператор дава Микротици? 😎

Ба ли мааму - кой какво дава. Аз си купувам сам - с (ко)оператори не се занимавам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.