Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на GF7300GT!

Featured Replies

Моля да ми помогнете и да ми кажете как да си клокна новата видео карта GF7300GT 128bit,256mb DDR3,1.2ns ;) каква програма трябва да ползвам и да ми кажете до колко е нормално да я клокна и точно кое как и каде се пипа.

С уважение Стелио :)

Прочети тази тема и погледни дали имаш конвейри за отключване, после си свали ATI Tool и започни с клокването. Можеш да пуснеш програмата да намери максималните честоти (Find Max Core/Find Max Mem), kато сама качва и тества за артифакти, можеш да го правиш и сам, като покачваш на малки стъпки (10 MhZ) и тестваш сам за артифакти. Качваш и тестваш, докато се появят грешки, после сваляш с 5 MhZ и тестваш пак. Успех и да се похвалиш с постигнатото! ;)

untitledpz6.png

Моля да ми помогнете и да ми кажете как да си клокна новата видео карта GF7300GT 128bit,256mb DDR3,1.2ns ;) каква програма трябва да ползвам и да ми кажете до колко е нормално да я клокна и точно кое как и каде се пипа.

С уважение Стелио :hush:

iovi вече се отзова (да не си прекалил с RedBull-a, a)!

По принцип при оувърклока няма "нормално" клокване, при всеки е различно, зависи от много неща... Трябва сам да разбереш колко е максимума, който можеш да "изстискаш" от видеото, но ако смяташ да я държиш на такива "върхови" честоти, по-добре помисли за адекватно охлаждане, например Zalman VF-700 (/900) Cu (има и със син LED) или FS-V7 (с червен LED) ако те "кефят" дискотеки в кутията! Алтернатива е по-евтиния XC-80Cu на Pentagram или пък "близнака" му от алуминий - XC-80Al, който на дори още по-ниска цена предлага отлични охлаждащи характеристики!

P.S.: Нелеп ми звучи факта, че с програма с "ATI" в името се клокват карти на NVidia :down: !

• Автор

Пробвах първо с програма която ми даде Iovi ама нещо май не стана както трябва,и заради това пробвах с драиверите 91.31 в.Биос-5.73.22.25 и натиснах автоматично да ми ги определи и ми ги закова на 570-ядро и 824 рам в Idle според евереста t e 60 градуса(много ли е ?) моля ви кажете ми добре ли е ?

iovi вече се отзова (да не си прекалил с RedBull-a, a)!

P.S.: Нелеп ми звучи факта, че с програма с "ATI" в името се клокват карти на NVidia ;) !

На бира съм, ама явно и тя помага :down:

Малко странно е, но за момента ATI Tool е най-удобната програма за клок на карти, било то и Nvidia. С Riva Tuner се активирват само конвейрите, въпреки че става и тя за клок, но няма 3D Тест за артифакти.

Пробвах първо с програма която ми даде Iovi ама нещо май не стана както трябва,и заради това пробвах с драиверите 91.31 в.Биос-5.73.22.25 и натиснах автоматично да ми ги определи и ми ги закова на 570-ядро и 824 рам в Idle според евереста t e 60 градуса(много ли е ?) моля ви кажете ми добре ли е ?

Кое не е станало и с коя от двете програми пробва, дал съм в темата Riva Tuner за отключване на конвейри и ATI Tool за клок. Не може да не става, по скоро ти си сбъркал някъде.

И внимавай, защото един приятел (който също е регистриран) така си беше заковал с драйвърите картата, че после не ставаше нищо от нея. Не прави големи скокове в честотите, а клоквай бавно на малки стъпки. Иначе може след няколко дена да пуснеш тема свързана с артифакти :hush:

В момента картата трябва да е с честоти 500/1000 MHz или близки до тези.Без модове и смяна на охлаждането , картата би трябвяло без проблем да върви на 600/1500 MHz( дотук предполагам можеш да стигнеш с посочения от iovi Ati Tool . Оттам насетне и трябва по-добро охлаждане и по-лесният начин на клок е с готов биос ,който можеш да свалиш оттук и да решиш проблема с клокването . Другото ,което ще ти свърши добра работа е промяната на таймингите - оригинално са

• tRC с 30 на 24
  • tRFC с 38 на 34
  • tRAS с 18 на 12
  • tRcdRD с 12 на 6
  • tRcdWR с 8 на 2
  • tRRD с 8 на 2 във втората колонка са новите стойности.За по-голям клок е необходим волтмод, в резултат на който се повишава напрежението на паметите на 2.25V - след който евентуално и с водно охлаждане картата би могла да държи стабилни 800/ 1700MHz.

Ето подробно описание как и с какво се клоква графична карта.
Оттам насетне и трябва по-добро охлаждане и по-лесният начин на клок е с готов биос ,който можеш да свалиш оттук и да решиш проблема с клокването

Не е ли най-добре да сподели за каква карта става дума (пройзводител) и да се види дали въобще ще има смисъл от смяна на БИОС-а. А и човека незнае как да клокне картата с програма, камо ли пък да смени БИОС-а.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Не е ли най-добре да сподели за каква карта става дума (пройзводител) и да се види дали въобще ще има смисъл от смяна на БИОС-а. А и човека незнае как да клокне картата с програма, камо ли пък да смени БИОС-а.

Смяната на Биос в много случаи е доста по лесен начин да се справиш с клокването на картата - тъй като настройките са готови и са проверени за този тип видео карта . Има и друг начин - да не повтарям това ,което е писано в темата за клок - с програмката NiBITOR е възможно сам да си редактираш Биос след като си определил точните параметри на собствената ти карта.

За да изтискаш още от 7300GT, ще се наложи смяна на Bios, Volt mod, разхлабване на таймингите на паметта и отключване на всичките конвейери, все рисковани операции и като цяло не ти ги препоръчвам.

Засега пробвай с програмка да вдигнеш честотите на графичния процесор и паметта.

Няма да е зле, да се помисли за по-добро охлаждане, ако картата не разполага с удачно за целта :P

Редактирано от myd (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.