Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ваденки ни казват коя маршрутка крива, коя - права

Featured Replies

top_logo.jpg

За специални стикери в маршрутните таксита в София, които ще се поставят на видно място и ще отличават легитимните маршрутни таксита, са се разбрали днес столичният кмет Бойко Борисов и представители на Сдружението на маршрутните превозвачи, съобщиха от общината.

Стикерите ще бъдат одобрени от общината, а издаването им ще е за сметка на превозвачите.

Стикерите ще бъдат поставени след седмица и за тях ще бъдат информирани както гражданите, така и контролните органи.

До тази мярка се стига заради проблем с нерегламентирани превози от "пиратски" маршрутки, за който превозвачите са информирали кмета.

На срещата в общината са присъствали председателят на комисията по транспорт към Столичния общински съвет Станимир Зашев, заместник-кметът Цветан Цветанов и секретарят на общината Росен Желязков. От страна на превозвачите са присъствали управителите на фирмите "ЕГ-6", "Сиси-Т", "Карина- СПС", "Борекс-Транс" и "Сева-Транс".

По време на разговора кметът е поискал от управителите да предприемат конкретни мерки за спазване на правилата за движение от водачите на маршрутки.

Борисов е уверил, че ще поиска от КАТ и ДАИ да контролират по-строго дейността им и че настоява те също да засилят контрола върху броя на пътуващите с цел да се избегнат пътнотранспортни произшествия.

Управителите на транспортните фирми са се съгласили с искането за спазване на правилата за движение и са информирали кмета за заведени срещу тях дела от граждани заради откази на шофьорите да допуснат пътници във вече пълен бус.

:shy11: Как мислите, колко време ще е необходимо на българина, за да опорочи и обезсмисли и тази идея? Моят отговор е: не повече от няколко месеца.

:baby: Нямам възможност да коментирам намерението да бъдат вкарани в правия път водачите на маршрутки, като бъдат заставени да спазват правилника, защото тези думи предизвикват у мен неудържим нервен смях.

:) Все по-малко хора спазват не само правилника за движение по пътищата, но и правилата, които поддържат едно общество здраво. Това ми навява мисълта, че обществото се руши. Колко ли време е необходимо разрушенията да станат необратими? Доста повече от няколко месеца, но все пак периодът е краен.

:) Дано обществото успее да се самоизлекува чрез драстични мерки за въвеждане на ред. Иначе...

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Трябва и стикери за шофьорите простаци каквито са 90% от тия на маршрутките.Със закон немогат да ги задължат да късат билетчета,то и досега беше задължително..

• Автор
Трябва и стикери за шофьорите простаци каквито са 90% от тия на маршрутките.Със закон немогат да ги задължат да късат билетчета,то и досега беше задължително..

Аз имах неблагоразумието да ползвам маршрутка при последното ми пребиваване в София. За първи и за последен път ! Простак зад волана, каращ като луд и за капак - издънил чалгата.... angry.gif

Айде няма нужда - може и без тях!

Бе аз преди ходех на работа в една ланка с маршрутка 32,страшна работа.Това билети незнаеха какво е,чалга,мърсотия и тъпканица.Шофьора простак и вика на всеки все едно му е бащиния,това знаци,светофари...той е над тия неща.Бе незнам къде ги събират просто тия.За тия длъжности и таксиметрови услуги трябва да се минава освен на психо и на тест за интилигентност.Трябва да ги научат че анцунга не е официална дреха и вътре не се пуши.

А като човек няма избор - или по-точно е пред избора : 3 раздрънкани икаруса или тролея, всеки през 20 минути, или една ужасна, тъпкана маршрутка, в която се натъпкват близо 30 човека , а шофьорът непременно ще те прекара до точката Х като наруши максимум възможни правила за движение по пътищата, междувременно ще си говори по джиесема, докато ти залиташ от единия край на маршрутката до другия поради бясното му каране с една ръка, или пък няма как да залиташ, защото цялото множество хора вътре сте буквално един върху друг ... Билетчетата са лукс, въобще не ги броим ...

Ако имаш такъв избор - какво правиш? Пътуваш всяка сутрин с такси или собствен автомобил - чудесно, за който може да си го позволи ... Но не трябва ли обществения транспорт да не е синоним на "транспортен ад" - от раздрънканите трамваи, тролеи и автобуси, които със сигурност са по-стари от мен - до "алтернативния" транспорт - в лицето на прашните, задушливи, претъпкани и рисковани маршрутки :angry:

Честно казано, аз не бих се оплакала от това, че на са ме качили, когато маршрутката е била претъпкана. По-скоро бих завела дело, че по време на услуга, за която съм си платила, се създава риск за моето здраве и спокойствие като в ПС с 9 седящи и 5-6 правостоящи места се натъпкват почти три пъти повече на брой хора. Не знам дали има такава Наредба или заповед - да не се приемат повече от 6 правостоящи пътници - но, според мен, това е едно възможно решение на поне един от проблемите с тези легендарни маршрутки.

Иначе - за нарушенията отдавна сме разбрали на теория какво е решението : постоянен контрол и ефективно налагне и събиране на глоби ... ако доживеем да го разберем и на практика - животът ще ни стане доста по-лесен :speak:

Редактирано от shanna (преглед на промените)

• Автор
Честно казано, аз не бих се оплакала от това, че на са ме качили, когато маршрутката е била претъпкана. По-скоро бих завела дело, че по време на услуга, за която съм си платила, се създава риск за моето здраве и спокойствие като в ПС с 9 седящи и 5-6 правостоящи места се натъпкват почти три пъти повече на брой хора. Не знам дали има такава Наредба или заповед - да не се приемат повече от 6 правостоящи пътници - но, според мен, това е едно възможно решение на поне един от проблемите с тези легендарни маршрутки.

До колкото знам във всяка нормална държава в този тип МПС-та е забранено правостоящи. Поне тук е така (а Израел никак не се води за нормална д-ва :angry: )

До колкото знам във всяка нормална държава в този тип МПС-та е забранено правостоящи. Поне тук е така (а Израел никак не се води за нормална д-ва :angry: )

Ето я иронията - а аз си мечтая правостоящите да не са повече от 5-6 :speak:

Бе аз преди ходех на работа в една ланка с маршрутка 32,страшна работа.Това билети незнаеха какво е,чалга,мърсотия и тъпканица.Шофьора простак и вика на всеки все едно му е бащиния,това знаци,светофари...той е над тия неща.Бе незнам къде ги събират просто тия.За тия длъжности и таксиметрови услуги трябва да се минава освен на психо и на тест за интилигентност.Трябва да ги научат че анцунга не е официална дреха и вътре не се пуши.

Не си спомням кой кандидат за Президент беше казал: "В София дойдоха много хора с хавлиени чорапи" но трябва да се допълни " +анцунзи"

Аз съм от Варна и като изключим блъсканицата всичко си ни е наред тук на маршрутните таксита - шофьорите са облечени с риза и панталон, не приказват, а си гледат пътя, дават си билетчета, спират където им кажеш (стига да е възможно), музика ако има - то тя е тиха. Има и камери вътре в маршрутките, на които още им се чудя закакво са...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.