Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пеевската съдебна система

Featured Replies

Реално той я притежава. И сега, като отмъщение, че не му се дава официално власт, отваря вратите за нов разкол в БПЦ. Аз нямам думи!!!! Мутрите заради власт са готови да подпалят държавата!!!

Цитат

Според богослови разколът между старостилците и БПЦ е много по-страшен от разкола между синодите на покойните Пимен и Максим. Има разбиране в църковните среди, че при старостилците православието е запазено в много по-чист и автентичен вид.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19594679

• Автор

Някои са били дребсита и не помнят разкола на църквата. Аз пък помня. Какво лошо имало ли? Има го това, че сега всяка една секта може да си регистрира църква. Това първо, а второ - разколът е религиозният вариант на гражданската война. Разделение на народа по верски признак.

САЩ са майстори в тия неща. От тъпи безверници и сектанти - масони, какво друго да очакваш?

преди 13 минути, Anneliese написа:

Някои са били дребсита и не помнят разкола на църквата. Аз пък помня. Какво лошо имало ли? Има го това, че сега всяка една секта може да си регистрира църква. Това първо, а второ - разколът е религиозният вариант на гражданската война. Разделение на народа по верски признак.

САЩ са майстори в тия неща. От тъпи безверници и сектанти - масони, какво друго да очакваш?

Какво те интересува това? Ще ходиш в който си искаш "храм" и там ще си даваш парите. Запознай се с Първата поправка на Американската Конституция

Берковишкия кукуряк за всичко обвинява американците докато се налива с американска кока-кола :)

• Автор
преди 6 минути, teo-glavata написа:

Какво те интересува това? Ще ходиш в който си искаш "храм" и там ще си даваш парите. Запознай се с Първата поправка на Американската Конституция

Ние не сме САЩ!!!:hit: Кви поправки те гонят тебе?

Harry Potter Eye Roll GIF

преди 7 минути, ined написа:

Берковишкия кукуряк за всичко обвинява американците докато се налива с американска кока-кола :)

Swearing Back To School GIF by NETFLIX

преди 7 минути, Anneliese написа:

Ние не сме САЩ!!!:hit: Кви поправки те гонят тебе?

Harry Potter Eye Roll GIF

Казах ти просто да се запознаеш с въпросния текст. Ама ти няма как да го осмислиш. 

В кратко резюме:

Цитат

Конституцията гарантира свобода на религията и на съвестта. Вероизповеданията могат да практикуват религията си без да се регистрират, но регистрираните се ползват с известни предимства, включително правото да получават финансиране от държавата, да поддържат свои училища и лечебни заведения, както и да бъдат освобождавани от данък върху притежаваните имоти. По Конституция Източното православие е признато за „традиционна“ религия на държавата, а законът освобождава Българската православна църква (БПЦ) от изискването за регистрация.

• Автор

Пак ти казвам, тук не е САЩ и тук американските закони не важат. В нашите закони в момента няма промяна, съдът просто си позволи опасен прецедент.

И спри с рекламите на САЩ, не сме в 90 - те години на 20 век и не ядем доматите с колците.

Celebrate New Year GIF by Butlerm

преди 2 минути, Anneliese написа:

Пак ти казвам, тук не е САЩ и тук американските закони не важат. В нашите закони в момента няма промяна, съдът просто си позволи опасен прецедент.

И спри с рекламите на САЩ, не сме в 90 - те години на 20 век и не ядем доматите с колците.

Celebrate New Year GIF by Butlerm

Пак нищо не разбра. Цитираното е резюме на Законодателството в Бг. ВКС просто спазва Конституцията и предотвратява огромни щети, при съответни искове в ЕСПЧ.

Ето ти и извадки от вашата Конституция (аз съм с двойно гражданство):

Цитат

Чл. 11. [...] (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа [...] Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (2) Религиозните институции са отделени от държавата. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи. (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани. Чл. 58. [...] (2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

• Автор

Точно тия с двойното гражданство са свръх либерални, затова не се обаждайте! Щото ви знам колко точно сте лоялни на България!World Cup No GIF by Degree Men

преди 1 минута, Anneliese написа:

Точно тия с двойното гражданство са свръх либерални, затова не се обаждайте! Щото ви знам колко точно сте лоялни на България!World Cup No GIF by Degree Men

Най после, ще отговориш ли на въпроса:

Какво общо има Пеевски с решението на ВКС, което визираш?

А, дали ще се обаждаме или не....не зависи от теб! Законите в РБ ми дават това право => ще се възползвам, ако е в моя полза

• Автор

Вие от толкова либерализъм и пола не си знаете. Седнали да ми разбират от право.

Give Up Omg GIF by Jasmine Star

преди 1 минута, Anneliese написа:

Вие от толкова либерализъм и пола не си знаете. Седнали да ми разбират от право.

Защо рекламираш Американски продукти - в случая Apple? Защо ползваш Американска ОС? Защо ползваш медикаменти, разработени от Американски компании?

• Автор

Нямам какво да си кажа с малограмотник като теб!

Face Palm No GIF by Ryn Dean

преди 2 часа, Anneliese написа:

а ти знаеш ли си твоя:D

преди 1 час, Anneliese написа:

Нямам какво да си кажа с малограмотник като теб!

Face Palm No GIF by Ryn Dean

на бас че нямаш и средно:D че и основно нямаш

Съмнявам се Пеевски да има нещо общо с това. Както и американците. Както и че ще се стигне до разкол и гражданска война заради това. Прилича на буря в чаша вода.

Лично аз не мога да разбера, какво общо има Пеевски с отварянето на новата Българска Православна Старостилна Църква.
По закон всеки може да основе църква. 
Аз съм на мнението, че нямаме нужда от православната църква. По-добре е да имаме протестантски църкви, които събират по няколко хиляди човека. Може и държавата да се намеси и да подпомогне този вид църкви, като им предостави зали като Арена София.

• Автор
преди 9 часа, sky1 написа:

Лично аз не мога да разбера, какво общо има Пеевски с отварянето на новата Българска Православна Старостилна Църква.
По закон всеки може да основе църква. 
Аз съм на мнението, че нямаме нужда от православната църква. По-добре е да имаме протестантски църкви, които събират по няколко хиляди човека. Може и държавата да се намеси и да подпомогне този вид църкви, като им предостави зали като Арена София.

Ти добре ли си бе, тия са сектанти! Знаеш ли колко разклонения има протестанството? Доста, сред тях са и доста секти. И от католицизма нямаме нужда. Някои сме чували за "Опус Деи" и за католическите свещеници.:getout:

преди 10 часа, The Lone Star написа:

Съмнявам се Пеевски да има нещо общо с това. Както и американците. Както и че ще се стигне до разкол и гражданска война заради това. Прилича на буря в чаша вода.

Явно си малък и не помниш или не знаеш, че имаше разкол в църквата. Аз помня. И не беше хубав. Седесарите от зор да се направят на интересни, бяха канили Пимен, който не беше и патриарх, на една инагурация. На покойния патриарх Максим  му съсипаха здравето с простотиите че бил руски агент и подобни простотии. Много кал и жлъч по него имаше, защото не им влезе в обяснителен режим на тези, не излезе и с компромати, държа се достойно и почтено, направи каквото можа, за да не завладеят разните там западни секти страната. Като "Свидетелите на Йехова" и подобни.

Разкол в църквата не е на добре. Хората започват да се делят, намесва се и политиката. Не виждат ли какво става сега? Западните слуги реват за смяната на името на катедралния ни храм, плюят по руския светец, плюят и по сегашния ни патриарх по същия начин, както плюха по патриарх Максим. Добре, че патриарх Даниил не им се връзва на тези, както и че ги поставя на място с подходящите думи! Той наистина е достоен за проста си, беше ни чудесен митрополит на нашия район.

Помня и как завърши предния разкол. Беше през 2004 година май........... Полицията влезе в църкви и различни сгради на алтернативите и ги изгони от там. Скоро след това разколникът Пимен поиска прошка и дотук беше цялата отвратителна история.

Повярвай ми, тоя свинко е способен да използва всичко, дори и църковните дела, за да все раздор и разделение в нашата държава.

на 26.12.2024 г. в 18:20, teo-glavata написа:

Запознай се с Първата поправка на Американската Конституция

Която гласи какво:  Колкото повече затъпяваш, толкова повече за американец ставаш. Йо, дуде.

преди 34 минути, Sliderum2 написа:

Която гласи какво:  Колкото повече затъпяваш, толкова повече за американец ставаш. Йо, дуде.

Какво гласи - можеш сам да намериш и прочетеш. Това основата на съвременните демократични общества. За червени кухи кратуни - няма значение! Те //кратуните/, така или иначе са вреден дивеч

преди 10 часа, Anneliese написа:
преди 20 часа, The Lone Star написа:

Явно си малък и не помниш ...

Трудно е да запомниш нещо, което не си знаел. Макар и по обективни причини. Един път да си права - верно е дребен тоя. Обаче тарикат. Прай се на голям ситния. Мимикрира. И слуша руски песни за камуфлаж.

• Автор

Правната комисия прие законови промени, забраняващи регистрация на старостилната църква

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

Парламентарната правна комисия разгледа и единодушно прие три законопроекта за промени в Закона за вероизповеданията. С текстовете на ГЕРБ, "Възраждане" и БСП се цели да се попречи на възможността за регистрация на повече от една православна църква.
Поводът е решението на Върховния касационен съд (ВКС) в регистъра на вероизповеданията да бъде вписана Българската православна старостилна църква. 

Становище срещу текстовете имаше само бившият правосъден министър Атанас Славов, който заяви, че споделя целта за утвърждаване на българската православна църква, но с текстовете се нарушава независимостта на съдебната система и се създава риск за ново решение срещу България на Европейския съд по правата на човека

Предстои законопроектите да бъдат разгледани в пленарна зала. Очакването е това да се случи още тази седмица.

Източник: "Дневник"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.