Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко Ви е сметката за тока?

Featured Replies

Стана ми интересно. Колко Ви е сметката за тока този месец, какви уреди използвате и на какво се отоплявате? Питам, защото сега аз ще изляза виновна за раздутата от преносителите на енергия сметка.

Ако продължават в същия дух, предвиждам пак протести срещу високите цени на тока.:popcorn2:

• Отговори 52
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• малко е сложно в нашия вход  сложиха обща поща и пускат всички неща вътре а пощите са вътре заключени...  и кой каквото награби си е негово прост народ слаба държава общото събрани

• 180 ...35кв или 45....не са ми важни... ...климатик...конвекторче...бойлер... ...и 5-6 перални на ден...мойта е манЯчка...

• защото искам  да получавам хартиени писма 

Публикувани изображения

200 лв, отоплявам се на ток. Но от тук на татък ще е повече. Сега дневната става 0.29лв, а нощната 0.19 лв. Протести при този заспал народ не очаквай. Цялата система е насочена срещу потребителя. А от 1.07 очаквам  ново вдигане на цената на тока.

• Автор

Нашата е.............344,87.  51 лв отиват за пренос през разпределителна мрежа. Нещо два пъти дневна и два пъти нощна и не знам още си какво............  И ние сме на ток, а бяхме на парно с дърва, наше си. Май градът ни насила мина на "еко".

Явно сте забравили предишните протести при високите цени на тока. Народът не е чак толкова заспал. Народът не е давал съгласие за увеличаването на цената на тока!:angry:

"Електрохолд" не излязоха по - читави от ЧЕЗ................

преди 36 минути, Anneliese написа:

Стана ми интересно. Колко Ви е сметката за тока този месец, какви уреди използвате и на какво се отоплявате? Питам, защото сега аз ще изляза виновна за раздутата от преносителите на енергия сметка.

Ако продължават в същия дух, предвиждам пак протести срещу високите цени на тока.:popcorn2:

Всяка година сметките за ток плащани м. януари, са високи. Изглежда от там си избиват премиите  за новогодишните празници на служителите в енергийните дружества.

• Автор
преди 4 минути, Solly написа:

Всяка година сметките за ток плащани м. януари, са високи. Изглежда от там си избиват премиите  за новогодишните празници на служителите в енергийните дружества.

Ясна работата значи!:angry:

Климатици между 150-200 лв ток ма не ги ползваме нон стоп

преди 11 минути, Anneliese написа:

Електрохолд" не излязоха по - читави от ЧЕЗ

То те са си същите. Само добавиха някой други далаверки и затова си смениха името.

Аз не мога да разбера защо нощната е по-евтина? При толкова наслагани фотоволтаици и излишък от енергия през деня, дневната трябва да е в пъти по-евтина от нощната.

току-що, ined написа:

Аз не мога да разбера защо нощната е по-евтина?

не е  по евтина

а се харчи по -малко щото  народа спи

и щото  аеца бачка нонстоп 

преди 9 минути, Banesc написа:

970 лв

Жужи много цифри си добавил

• Автор

А при нас насадиха сума ти соларни панели  на двата входа на града. Едното си беше недокосната природна местност, а го разораха и направиха на тъп соларен парк и започнаха да строят къщи и там а другото беше земеделска земя и бивша бензиностанция. Задължиха всички да са със слънчеви панели и пак токът не е евтин.

Като ходихме лятото на Северното Черноморие и бяхме на Шабла, зяпнахме от изумление, като видяхме огромния ветропарк. Целият район е загрозен, о тия тъпи перки не можеш да видиш природата. Простотия до шия!:angry:

преди 4 минути, Banesc написа:

не е  по евтина

а се харчи по -малко щото  народа спи

Аз съм нощна птица, но нощния ток ни е направо за без пари. Две лампи + включени компютър и телевизор + денонощно включен хладилник+ пералня нощем. И отвреме - навреме свети лампата в тоалетната.

Денем е същото без осветлението и сметката е по - висока. Е, работят печката, микровълновата и кафемашината.

преди 6 минути, Anneliese написа:

к+ пералня нощем

нямате право да вдигате шум  след 22 часа

преди 7 минути, Anneliese написа:

Е, работят печката, микровълновата и кафемашината.

точно те харчат  ток

всичко което  преобразува електрическата енергия в топлинна харчи в  десетки пъти повече ток

90% от  сметката за ток е  отопление и готварска печка 

• Автор

Само че апартаментът е наш, тъй че тия простотии с шума не при нас. Съседите долу са ни роднини и няма проблеми. Все пак нощната тарифа е по - евтина.

Това парно на ток го намразих вече. То и не топли кой знае колко. Заради елхата в стаята ми, се наложи да го намалим. И пак токът е скъп!:angry:

преди 4 минути, Banesc написа:

точно те харчат  ток

всичко което  преобразува електрическата енергия в топлинна харчи в  десетки пъти повече ток

90% от  сметката за ток е  отопление и готварска печка 

Ами готвихме ударно за празници. За Бъдни вечер, Коледа, Нова година, именния ден на нашите. Вчера поне излязохме да се почерпим по случай рождения ден на сестра ми, тя си е в София. Държим до рождения и ден елхата и после я махаме. Една година мама я хвана мързела и елхата откара у нас чак до началото на март месец.:giggle1:

Предусещам, че пак ще стоя на студено, а тъкмо оздравявам, а иначе съм и болна от автоимунно и не трябва да стоя на студено.

Тати е кълбо от нерви за сметката за тока. Не съм го карала аз да минаваме на електрическо отопление. А имахме и мъгливи дни, та осветлението работеше и денем.

преди 46 минути, ined написа:

Аз не мога да разбера защо нощната е по-евтина? При толкова наслагани фотоволтаици и излишък от енергия през деня, дневната трябва да е в пъти по-евтина от нощната.

Това е остатък от времето, когато имаше голямо потребление и по-малко производство денем. Даже "промишлената енергия" беше с три тарифи - дневна, нощна и пикова. Нощната беше най-евтина с цел стимулиране консумацията през нощта.

Колкото до фотоволтаиците - няма такава зависимост. В някои моменти изкупната цена за ФЕЦ е нулева или направо ги изключват, но потребителите нищо не усещат!

По темата - имам данни за хоследните 17 години, за нашето жилище. Средно годишно консумираме по 4500 kWh, в зависимост от годината. Като пари - 1100 - 1300 лева. Ползваме само електроенергия- нищо друго.

преди 21 минути, Anneliese написа:

. Не съм го карала аз да минаваме на електрическо отопление.

от електиречоското отопление е сметката 

трябва дърва въглища  газ  ама и те поскъпнаха

преди 23 минути, Anneliese написа:

а иначе съм и болна от автоимунно и не трябва да стоя на студено.

автоимунните се влияят от животински кости

примерно   дребна риба с костите

разни варива с цели кости или на прах 

вируснитес варени телешки кости 

И малък анализ на бисерите! Много обичам - когато аматьори ми обсняват!

преди 1 час, hjhj написа:

200 лв, отоплявам се на ток.

преди 1 час, petie1 написа:

Климатици между 150-200 лв ток ма не ги ползваме нон стоп

Когато казвате суми - уточнявайте също какво отоплавате като площ и до какви градуси.
Вкъщи са 110 кв.м. и температурата е 20-21 градуса макс.

преди 1 час, Banesc написа:

970 лв

За цяла година е добре!

преди 1 час, Solly написа:

Всяка година сметките за ток плащани м. януари, са високи.

Това може да е заради многото дни, когато хората с вкъщи, а може да има разлики в дните на отчитане.

Не бъркай ВЕЦ с АЕЦ, който работи „нон-стоп“ - щото трудно се спира.

Точно ВЕЦ-овете балансират системата - пускат се и се спират когато трябва.

Ти май не си виждал нова пералня? 35-40 dB - не се чува, даже до нея да стоиш.

преди 50 минути, Anneliese написа:

...

Тати е кълбо от нерви за сметката за тока. ...

...

Всяко кълбо от нерви ти спира първо нета.

(стара ескимоска поговорка)

spacer.png

преди 4 часа, Anneliese написа:

Колко Ви е сметката за тока този месец, какви уреди използвате и на какво се отоплявате?

преди 2 часа, jhoro написа:

Когато казвате суми - уточнявайте също какво отоплавате като площ и до какви градуси.
Вкъщи са 110 кв.м. и температурата е 20-21 градуса макс.

Къде тук пише за квадрати и температури? :)

преди 21 минути, petie1 написа:

Къде тук пише за квадрати и температури? :)

Ако перефразирам един израз - дето уж Сталин го е казал - ще се получи:

Има потребление и отопление - има сметка. Няма отопления - няма сметка!

Преди да питаш нещо - помисли поне малко.

преди 4 часа, hjhj написа:

Сега дневната става 0.29лв, а нощната 0.19 лв.

За Електрохолд нощната тарифа е 0,17 лв. Но се предвижда да отпадне. Иначе плащаме по около 60 лв. месечно като се отопляваме на дърва и готвенето е 2/3 на газ.

А цената на тока не е висока, но ще стане.

преди 9 минути, The Lone Star написа:

Защото ще излезем на свободния пазар.

Защо ще излизаме на свободния пазар, щом така цената на тока ще се повиши и живота на хората ще стане по-труден?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.