Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избор на телефон?

Featured Replies

Здравейте! Искам да си закупя нов телефон и съм се спря на този - Xiaomi Poco F6 8/256GB. На лист има много добър процесор и достатъчно рам, но ме интересуват мнения на хора с този телефон. До сега съм бил с Xiaomi Redmi Note 10 Pro и съм наясно с ОС на Xiaomi.

Разрешен от N1K17Y

А защо ти трябват мнения само на собственици на модела? Мислиш ли, че ще бъдат точни и изчерпателни, и ще ти дадат нужната информация?

Според мен е по-добре човек, като се е спрял на даден модел, да изгледа 1-2 добри ревюта, и оттам да си състави мнение. Има сайтове, които са много добри в това отношение, например Poco F6 в GSMArena.com .

Накратко - доста добър телефон за цената си. Има само два недостатъка - батерията не държи много (в сравнение с аналогични модели на същата цена), и има виртуален сензор за близост (физически е за предпочитане). Ако не са ти проблем тези неща - купувай смело.

• Автор
преди 8 минути, Rudy M. написа:

А защо ти трябват мнения само на собственици на модела? Мислиш ли, че ще бъдат точни и изчерпателни, и ще ти дадат нужната информация?

Според мен е по-добре човек, като се е спрял на даден модел, да изгледа 1-2 добри ревюта, и оттам да си състави мнение. Има сайтове, които са много добри в това отношение, например Poco F6 в GSMArena.com .

Накратко - доста добър телефон за цената си. Има само два недостатъка - батерията не държи много (в сравнение с аналогични модели на същата цена), и има виртуален сензор за близост (физически е за предпочитане). Ако не са ти проблем тези неща - купувай смело.

Тва с батерията и аз го четох, ама доколкото разбрах се дължи на неоптимизирането на процесора, а то и без това телефона идва с 90w зарядно.

• Решение

Нямам телефона, но си е супер. Само, че следващото поколение ще е след около 3 месеца, пък не е като сегашното да го взимаш на някакво намаление, а си му е пълната цена. Бих ти препоръчал Х7 Про, буквално днес го пуснаха

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x7_pro-13582.php

Х серията е малко по-орязана от от Ф, но нов модел срещу стария и нещата се променят. Имаш доста по-големичка батерия, процесорът е по-добър, останалите неща са горе-долу еднакви, но ще имаш 1 година по-дълго ъпдейти. 

• Автор
преди 2 минути, N1K17Y написа:

Нямам телефона, но си е супер. Само, че следващото поколение ще е след около 3 месеца, пък не е като сегашното да го взимаш на някакво намаление, а си му е пълната цена. Бих ти препоръчал Х7 Про, буквално днес го пуснаха

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x7_pro-13582.php

Х серията е малко по-орязана от от Ф, но нов модел срещу стария и нещата се променят. Имаш доста по-големичка батерия, процесорът е по-добър, останалите неща са горе-долу еднакви, но ще имаш 1 година по-дълго ъпдейти. 

Да изглежда добър, но сигурно и цената ще му е повече, а и не намирам сайт от който мога да видя.

преди 5 минути, Крумянката написа:

Да изглежда добър, но сигурно и цената ще му е повече, а и не намирам сайт от който мога да видя.

https://amzn.eu/d/adVxndx

Доста повече ще имам довере на гаранцията от Амазон, отколкото на Ситител. 

• Автор
току-що, N1K17Y написа:

https://amzn.eu/d/adVxndx

Доста повече ще имам довере на гаранцията от Амазон, отколкото на Ситител. 

Добре, но кой е официалният дистрибутор от който мога да вземам телефони на Шиоми за България?

преди 1 минута, Крумянката написа:

Добре, но кой е официалният дистрибутор от който мога да вземам телефони на Шиоми за България?

Не мога да ти помогна тук, нямам представа. Аз лично поръчвам от магазини на, които имам доверие, че ще ми уважат гаранция, ако се наложи, с кого се свързват, не ме интересува. 

• Автор
току-що, N1K17Y написа:

Не мога да ти помогна тук, нямам представа. Аз лично поръчвам от магазини на, които имам доверие, че ще ми уважат гаранция, ако се наложи, с кого се свързват, не ме интересува. 

На кои имаш довериеи знаеш ли кога този телефон ще дойде в България?

На кои имаш довериеи знаеш ли кога този телефон ще дойде в България?

Емаг, Озон и въобще други големи магазини за техника като цяло, не само телефони. Само че там цената е един 20% нагоре, ей така за нищо. Ситител не съм ползвал, но съм търсил информация за тях, използват собствен сервиз за ремонтите, но поне са коректна фирма и гаранцията ти не е фалшива като от разните гаражни магазинчета, при които ще намериш най-ниската цена. 

Кога ще доийдат тук, предполагам няколко седмици. Защо не те устройва да поръчаш от немския Амазон? 

• Автор
преди 4 минути, N1K17Y написа:

Емаг, Озон и въобще други големи магазини за техника като цяло, не само телефони. Само че там цената е един 20% нагоре, ей така за нищо. Ситител не съм ползвал, но съм търсил информация за тях, използват собствен сервиз за ремонтите, но поне са коректна фирма и гаранцията ти не е фалшива като от разните гаражни магазинчета, при които ще намериш най-ниската цена. 

Кога ще доийдат тук, предполагам няколко седмици. Защо не те устройва да поръчаш от немския Амазон? 

Защото не знам как стои работата с гаранцията и няма на кой да се оплачеш. Само знам, че Амазон доставят и до България.

Защото не знам как стои работата с гаранцията и нямам на кой да се оплачеш. Само знам, че Амазон доставят и до България.

Амазон имат вероятно най-добрата политика за рекламации и гаранции. Потърси информация, предостатъчно има. Ако ти се наложи, със сигурност би имал повече проблеми с който и да е български магазин. 

преди 3 часа, Крумянката написа:

Защото не знам как стои работата с гаранцията и няма на кой да се оплачеш. Само знам, че Амазон доставят и до България.

Аз си купих от белгийска верига магазини един Xiaomi точно защото ми е сигурна гаранцията, докато търговците в амазоните по отношение на телефоните, може да окаже че са съмнителни.

В моя случай цената в Белгия по време на зимните намаления този месец, си е почти същата като цените при измамниците от алиекспрес, при които гаранция със сигурност няма, като ти кажат прати го по пощата първо и после, ами не сме го получили и ала бала ...

Най-добре си купувай телефони в България от стабилни търговци, всичко друго е рисковано.

п.п.
който не ми вярва, дадох 119€ за Redmi 14C, а да го намери по-евтино утре от измамниците китайци , при които гаранция няма по подразбиране

Здравейте. извинявам се предварително! Въпросът ми е отново е свързан със съвет за телефон, но за ДЕТЕ. Този септември е първи клас и с майка му се усетихме, че най- вероятно е дошло времето. Не исам да го дам тогава за да може да свикне, а и да не мисли само за него. Не знам добра идея ли е да е смарт? Какви сте взимали на вашите деца? Жена ми беше споделя, че с началото на учебната година една нейна колежка прибира телефоните на децата. Искаме да имаме връзка с детето, както и то с нас, но не искаме да се зомбира на телефона.  

• 2 седмици по-късно...

Здравейте искам да си купя нов телефон защото на моят Huawei mate 20 lite не му работи вайбъра хахаха как звучи само, но да от две години, ако телефона заспи за десет минути и някой ме търси не ми звъни изобщо. Какво ли не правих, рестартирах, преинсталирах, разреших всичко в настройките и не ще. Ходих при специалисти и ме посъветваха да си купя нов телефон защото Huawei не  работи с Гугъл и не се синхронизира затова и този проблем . Иначе телефона е пушка , работи си само този пуст вайбър ми разказва играта, а има хора, които само там могат да ме намерят и когато пожелаят не вдигам и стават сцени :) Може ли да ме посъветвате, какъв телефон да избера до 450лева айде 500лева. Искам да мога да сърфирам в нета, фейсбук, инстаграм, да чета книги и да говоря във вайбър по всяко време когато ме търсят все едно ми звъни мобилният ;) Правя снимки, но не искам супер дупур фотоапарат да се вижда кво сме снимали хихи. Благодаря ви за отделеното време.

преди 7 часа, zeta86 написа:

Искам да мога да сърфирам в нета, фейсбук, инстаграм, да чета книги и да говоря във вайбър по всяко време когато ме търсят все едно ми звъни мобилният ;) 

Това го може всеки телефон до 450, че и по-евтин. Избери си какъвто те влече.

Прегледах в Технополис какво има, погледът ми се спря на Realme C75 . Има всичко нужно, че и в повече - прахо- и водоизолация, голям 90Hz дисплей, доста изчистен Android 14, стерео говорители, страничен сензор за пръстов отпечатък, физически сензор за близост, 6000 mAh батерия. За 350 лв. е супер :) .

преди 10 часа, Rudy M. написа:

Това го може всеки телефон до 450, че и по-евтин. Избери си какъвто те влече.

Прегледах в Технополис какво има, погледът ми се спря на Realme C75 . Има всичко нужно, че и в повече - прахо- и водоизолация, голям 90Hz дисплей, доста изчистен Android 14, стерео говорители, страничен сензор за пръстов отпечатък, физически сензор за близост, 6000 mAh батерия. За 350 лв. е супер :) .

Благодаря ви, забравих да кажа , че ми предложиха три телефона от фирмата в която имам абонамент  а именно Redminote 14, Samsung a15 , tcl nxt paper прочетох коментари и за трите най добрите отзиви са за последният, защото можеш да четеш и усещането е като да гледаш хартия ... Питам знаещите, защото за мен телефона е необходимост, но не се прехласвам и не държа да е ай фон , но все пак да взема нещо което ще издържи най малко 6 години, както сегашният без да ми създава проблеми със зацепване, блокиране и прочие. Не съм веща , четох много и се оплетох, като пиле в калчища ха ха ха 

преди 7 часа, zeta86 написа:

Благодаря ви, забравих да кажа , че ми предложиха три телефона от фирмата в която имам абонамент  а именно Redminote 14, Samsung a15 , tcl nxt paper прочетох коментари и за трите най добрите отзиви са за последният, защото можеш да четеш и усещането е като да гледаш хартия ... Питам знаещите, защото за мен телефона е необходимост, но не се прехласвам и не държа да е ай фон , но все пак да взема нещо което ще издържи най малко 6 години, както сегашният без да ми създава проблеми със зацепване, блокиране и прочие. Не съм веща , четох много и се оплетох, като пиле в калчища ха ха ха 

Tcl nxt paper е модел, който вече е на две години, а TCL не се славят с дълга поддръжка, така че със сигурност преди да са изтекли шестте години (които Вие сте поставили за срок), много от приложенията ще спрат да работят безпроблемно поради остаряла версия на устройството Ви

Redmi note 14 (тук не казвате дали е 5G или 4G модела, но предполагам че става дума за 5-тицата) e с по-добри процесор и камера от SAMSUNG а15, но идва без зарядно в кутията и предвид по-високата му цена по принцип, на практика става почти два пъти по-скъп

SAMSUNG а15 - модел на една година, но за разлика от TCL има прекрасна софтуерна поддръжка и ще получите във времето поне Андроид15 , а може би и 16-ката, демек не би трябвало да има бъдещи проблеми с приложенията. Друг плюс е добрата автономност на батерията

С две думи: Според мен TCL-а трябва да отпадне. От останалите два - ако ще ги плаща фирмата, искайте REDMI-то, ако ще го плащате Вие - взимайте SAMSUNG-а, защото разликата в цената не си заслужава.

MOTOROLA MOTO G85 256GB 12GB 5G DUAL SIM не знам дали съм сгрешила но за 460 лева си поръчах тази моторола когато разгледах характеристиките ми допадна от раз и така веднага поръчах. Очаквам и мнения от по знаещите дали не съм направила грешка :)  Благодаря

преди 34 минути, zeta86 написа:

MOTOROLA MOTO G85 256GB 12GB 5G DUAL SIM не знам дали съм сгрешила но за 460 лева си поръчах тази моторола когато разгледах характеристиките ми допадна от раз и така веднага поръчах. Очаквам и мнения от по знаещите дали не съм направила грешка :)  Благодаря

След като вече е поръчан, какъв е смисълът да търсиш мнения?... Още повече, че досега обсъждахме съвсем други модели, и явно мненията ни не бяха взети под внимание.

Така че аз ще си мълча за Motorola-та :)

преди 29 минути, Rudy M. написа:

След като вече е поръчан, какъв е смисълът да търсиш мнения?... Още повече, че досега обсъждахме съвсем други модели, и явно мненията ни не бяха взети под внимание.

Така че аз ще си мълча за Motorola-та :)

Поръчката мога да я откажа исках да чуя мнения бях повлияна от това че е 12 гига и ще няколко неща, също така с това което се случва в Америка се страхувам че китайските андроиди може да спрат ъпдейтите, както резнаха хуауей ... аз съм супер доволна от моя телефон но без ъпдейти е нищо нали?  не знам какво да мисля. Хубава вечер

преди 49 минути, zeta86 написа:

Поръчката мога да я откажа исках да чуя мнения бях повлияна от това че е 12 гига и ще няколко неща, също така с това което се случва в Америка се страхувам че китайските андроиди може да спрат ъпдейтите, както резнаха хуауей ... аз съм супер доволна от моя телефон но без ъпдейти е нищо нали?  не знам какво да мисля. Хубава вечер

Щом ви е харесал го взимайте. Само да кажа, че мобилното подразделение на Моторола отдавна е продадено на Леново. С две думи - телефонът ви все пак ще е китайски :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.