Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След смяна режима от IDE на AHCI windows7 не зарежда

Featured Replies

Здравейте както се вижда в заглавието след смяна на режима win7 не зарежда. Иползвам 7-цата и win11 в dual boot 11-kata си зарежда нормално след смяна на режима но win7 неиска да зареди преди да направя промените си поиграх в регистрите под win11 да променям някои настройки като използвах този сайт. https://us.informatiweb.net/tutorials/it/windows/windows-7-switching-from-ide-to-ahci-without-reinstalling-windows.html 

И след това се появи проблема някой ако има идея как да оправя проблема или се е сбъсквал с подобен проблем нека сподели.

Разрешен от Joss Bomon

• Отговори 75
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Браво! Сега да ти дам един приятелски съвет. Може ли? ....................................................................................... Изчаках, нищо не каза. От тук нататък

• В очакване цялата линукс гилдия да се изреди в темата, за да помага на Windows гуру... Безценно!  Владко, къде са ти имиджите бре?! Я остави 7-та, и слез в мазето да напълниш една чиния с кифтаци

• Благодаря за съвета чичо Стефчо аз с техниката съм се заел сериозно просто допуснах грешка и то в бързината сигурно така се случи. А относно бирите незнам какво намекваш и не ме интересува де но

Публикувани изображения

• Автор

Значи като смених режима на AHCI win11 си зарежда без проблеми но като опитам да заредя 7-цата и неиска да зареди показва ми набързо екран с греки и много бързо се скрива дори и в safe mode  не ме пуска.

Диска е SSD biostar 120gb

Я виж това (на английски е) - Активиране на режим AHCI в Windows 7

Пп. Нямам Windows 7 за проба.

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Я виж това (на английски е) - Активиране на режим AHCI в Windows 7

Пп. Нямам Windows 7 за проба.

Благодаря но като не зарежда win7 и немога да я достъпя няма как пипам в регистрите или да пробвам както съм логнат в win11  от него да променям настройките в регистрите.

В очакване цялата линукс гилдия да се изреди в темата, за да помага на Windows гуру... Безценно! :wub:

Владко, къде са ти имиджите бре?! Я остави 7-та, и слез в мазето да напълниш една чиния с кифтаци и да подкараш 20-30 бири...

преди 9 минути, vlado1985 написа:

Благодаря но като не зарежда win7 и немога да я достъпя няма как пипам в регистрите или да пробвам както съм логнат в win11  от него да променям настройките в регистрите.

Пише

Цитат

7) Влезте в BIOS конфигурацията на вашата дънна платка и променете SATA режима от IDE на AHCI. Запазете новата конфигурация на BIOS.

Не можеш ли да направиш обратното? За влизане в BIOS - не ти трябва да зареждаш ОС.

• Автор
преди 4 минути, jhoro написа:

Не можеш ли да направиш обратното? За влизане в BIOS - не ти трябва да зареждаш ОС.

Мога да влезна в биос и да сменя режима от AHCI на IDE и това го правих но веднага ми изскача син екран че не може да зареди системата.

преди 17 минути, Joss Bomon написа:

Владко, къде са ти имиджите бре?! Я остави 7-та, и слез в мазето да напълниш една чиния с кифтаци и да подкараш 20-30 бири...

Ако беше чел внимателно щеше да разбереш че всичко това направих под win11 и слд като смених режима 7-ца неиска да зареди и даже се съмнявам много имидж да помогне в тази ситуация.

преди 6 минути, vlado1985 написа:

7-ца неиска да зареди и даже се съмнявам много имидж да помогне в тази ситуация.

Дерзай, дерзай! Ако не се оправиш, линуксджиите ще те оправят... От баба огънче не чакай...

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Дерзай, дерзай! Ако не се оправиш, линуксджиите ще те оправят... От баба огънче не чакай...

Вместо да спамиш и ръсиш глупости друго занимание нямаш ли си?

преди 4 минути, vlado1985 написа:

Мога да влезна в биос и да сменя режима от AHCI на IDE и това го правих но веднага ми изскача син екран че не може да зареди системата.

преди 10 минути, vlado1985 написа:

Смяната на режима е ясна но проблема е че в dual boot неиска да зареди другата система и няма достъпване.

Доколкото разбирам - двете ОС са на един диск.

Виж и тази тема - https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/167190-Windows-7-AHCI-to-IDE - да не преразказвам.

И пробвай да запишеш какви съобщения показва

преди 1 час, vlado1985 написа:

като опитам да заредя 7-цата и не иска да зареди показва ми набързо екран с греки и много бързо се скрива дори и в safe mode  не ме пуска.

Снимай видео и пусни на забавен каданс.

• Автор
преди 9 минути, jhoro написа:

Виж и тази тема - https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/167190-Windows-7-AHCI-to-IDE - да не преразказвам.

И пробвай да запишеш какви съобщения показва

Мисля че точно от регистрите като променях стойностите на ключовете нещо се е объркало сега ще рестартирам и ще избера IDE и ще направя клип.

преди 14 минути, jhoro написа:

Дано поне са на различни дялове!

Ако стартираш Уин11 - имаш ли достъп до другия дял?

Краен вариант - прибираш си нужната информация и преинсталираш Уин7. Щом не иска да стартира и в двата режима ...
Макар, че - не разбирам защо я държиш.

CSM режима в BIOS включен ли е? Ако е на UEFI няма да зареди. Също така няма да е лошо да покажеш и грешката на синия екран, ако това не помогне.

преди 19 минути, vlado1985 написа:

Мисля че точно от регистрите като променях стойностите на ключовете нещо се е объркало

Работата мирише на chipset driver - затрил си го при промяната.

А доколкото си спомням - регистрите на всеки Уиндоус са си отделно, само негови.

• Автор

Преди малко направих клип качвам го да го видите.

https://youtu.be/Sp_ItkFq6zg

преди 28 минути, jhoro написа:

Дано поне са на различни дялове!

Ако стартираш Уин11 - имаш ли достъп до другия дял?

Краен вариант - прибираш си нужната информация и преинсталираш Уин7. Щом не иска да стартира и в двата режима ...
Макар, че - не разбирам защо я държиш.

Да като стартирам 11-ката имам достъп до дяла на 7-цата държа я защото и нея използвам.

преди 20 минути, Raze написа:

CSM режима в BIOS включен ли е? Ако е на UEFI няма да зареди. Също така няма да е лошо да покажеш и грешката на синия екран, ако това не помогне.

Не CSM  не ми е включен и двете системи са в MBR.

Тоест изобщо не позлваш UEFI boot? Windows 7 под UEFI няма да тръгне, освен ако не е инсталиран по този начин, което не е много лесно и едва ли си го правил, още повече, че си и под MBR. Включи CSM. Но на мен по ми прилича на омазан boot дял. Доколкото виждам от клипа, нямаш работеща ОС, понеже и windows 10 не можеш да стартираш, така ли е? Можеш да потърсиш грешката в гугъл и да пробваш решенията, примерно това: Stop error 7B or Inaccessible_Boot_Device troubleshooting - Windows Client | Microsoft Learn

преди 19 минути, vlado1985 написа:

Преди малко направих клип качвам го да го видите. https://youtu.be/Sp_ItkFq6zg

Тук не виждам дуал буут менюто?

преди 20 минути, vlado1985 написа:

Да като стартирам 11-ката имам достъп до дяла на 7-цата държа я защото и нея използвам.

Не питах защо държиш Уин7 по принцип, а дали държиш на тази инсталация?

преди 1 минута, Raze написа:

Доколкото виждам от клипа, нямаш работеща ОС, понеже и windows 10 не можеш да стартираш, така ли е?

Имаш предвид Уин 11?

преди 23 минути, vlado1985 написа:

Преди малко направих клип качвам го да го видите.

https://youtu.be/Sp_ItkFq6zg

Не CSM  не ми е включен и двете системи са в MBR.

ганчо

направи си  кой диск ти е първо бутващо устройство

натиска  се F8 за да се влезе в сейв мод  преди да зараде уиндолса постояннно 

преди 3 минути, Banesc написа:

ганчо

Само ти ли не разбра, че диска е един?

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Тоест изобщо не позлваш UEFI boot? Windows 7 под UEFI няма да тръгне, освен ако не е инсталиран по този начин, което не е много лесно и едва ли си го правил, още повече, че си и под MBR. Включи CSM. Но на мен по ми прилича на омазан boot дял. Доколкото виждам от клипа, нямаш работеща ОС, понеже и windows 10 не можеш да стартираш, така ли е? Можеш да потърсиш грешката в гугъл и да пробваш решенията, примерно това: Stop error 7B or Inaccessible_Boot_Device troubleshooting - Windows Client | Microsoft Learn

Да uefi не ползвам то не че немога да конвертирам диска от mbr в gpt просто не ми се занимава.

А за боот да прав си нещо се е омазал като пипах в регистрите а за работеща система win11 си бачка и преди да се заиграя с регистрите бях логнат в 11-ката и през нея си играх да променям стойностите на ключовете. И

като дадох рестарт и в биос промених режима 11-ката си зареди без проблеми но 7-ца неиска да зареди.

преди 8 минути, jhoro написа:

Тук не виждам дуал буут менюто?

Да на клипа не се вижда dual boot защото като дадох рестарт и влезнах в биос да сменя режимите.

преди 5 минути, Banesc написа:

ганчо

Джуджи мерси но си спести глупостите за себеси.

току-що, jhoro написа:

преди 1 минута, jhoro написа:

мога да чета

3 са

2 диска и  1 двд

преди 2 часа, vlado1985 написа:

И след това се появи проблема някой ако има идея как да оправя проблема или се е сбъсквал с подобен проблем нека сподели.

трябва да влезеш в сейв мод 

и да спреш ъпдейтите на уиндолс 7

иска да ти  ъпдейтва  уин 7 до   уин 11...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.