Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

След смяна режима от IDE на AHCI windows7 не зарежда

Featured Replies

Разрешен от Joss Bomon

преди 11 минути, Banesc написа:

има дуал боот щото има регистър

като няма  регистър какво да дуалбутне 

Абе що не вземеш направо да му идеш на гости и да му пробваш ракията, па накрая да вземеш и проблема да му оправиш?!

Но гледай само като се напиеш да не хванеш да пробваш и жена му че тогава си е*а макята..t2439.gif.t2444.gif

• Отговори 75
  • Прегледи 4,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Браво! Сега да ти дам един приятелски съвет. Може ли? ....................................................................................... Изчаках, нищо не каза. От тук нататък

• В очакване цялата линукс гилдия да се изреди в темата, за да помага на Windows гуру... Безценно!  Владко, къде са ти имиджите бре?! Я остави 7-та, и слез в мазето да напълниш една чиния с кифтаци

• Благодаря за съвета чичо Стефчо аз с техниката съм се заел сериозно просто допуснах грешка и то в бързината сигурно така се случи. А относно бирите незнам какво намекваш и не ме интересува де но

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 минути, Banesc написа:

е видя ли че така както  ти казах да ми маркираш отговора като решил проблема

има някаква настройка синия екран да не се маха за да се прочете какво пише не ми се гугълва 

Джуджи ти наистина голям образ признавам те. Ако бях на твое място до сега да съм си легна вече и да сънувам как ухажвам комшийката с къдравия мустак.:yanim:

преди 2 минути, grizly написа:

Абе що не вземеш направо да му идеш на гости и да му пробваш ракията, па накрая да вземеш и проблема да му оправиш?!

Но гледай само като се напиеш да не хванеш да пробваш и жена му че тогава си е*а макята...t2444.gif

аз му реших проблема ама не иска да ми даде отметка

току-що, vlado1985 написа:

Токущо направих видеото. Извинявам се забавянето.:D

Като стигна до този екран

image.png.db380d528cf0745b6ca603f137643683.png

защо не избра Safe mode, Safe mode with Networking или Last Know Good Configuration?

• Автор
току-що, jhoro написа:

защо не избра Safe mode, Safe mode with Networking или Last Know Good Configuration?

Защото която и опция да избера пак ме връща отначало да си избирам коя система да стартирам.

преди 1 минута, jhoro написа:

кво става шерлок ?

cmd chkdsk /f

току-що, Banesc написа:

те чети хардиск коруптед понеже го пусна нормално а трябваше  сейвмод

Ти и да четеш не можеш! Пише си „Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption“!

Стартирайте CHKDSK /F, за да проверите за повреда на твърдия диск

Не, че диска е корумпиран!

За грешка 0x0000007B - https://support.microsoft.com/en-us/topic/you-receive-error-stop-error-code-0x0000007b-inaccessible-boot-device-after-you-install-windows-updates-7cc844e4-4daf-a71c-cd23-f99b50d53e31

преди 3 минути, jhoro написа:

Ти и да четеш не можеш! Пише си „Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption“!

Стартирайте CHKDSK /F, за да проверите за повреда на твърдия диск

Не, че диска е корумпиран!

За грешка 0x0000007B - https://support.microsoft.com/en-us/topic/you-receive-error-stop-error-code-0x0000007b-inaccessible-boot-device-after-you-install-windows-updates-7cc844e4-4daf-a71c-cd23-f99b50d53e31

Цитат

(INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE) after you install Windows Updates

браво шерлок аз какво разправям от  4 часа 

преди 2 часа, Banesc написа:

трябва да влезеш в сейв мод 

и да спреш ъпдейтите на уиндолс 7

иска да ти  ъпдейтва  уин 7 до   уин 11...

• Автор

След всички опити явно ми остава като вариант да преинсталирам 7-цата.

@цър-вулСега както съм сменил режима на AHCI дали ще има проблем като преинсталирам 7-цата защото нали тя е капризна към AHCI.

преди 18 минути, vlado1985 написа:

Това ти го предложих още снощи!

преди 11 часа, jhoro написа:

Краен вариант - прибираш си нужната информация и преинсталираш Уин7. Щом не иска да стартира и в двата режима ...

Явно има нещо омазано на този дял/инсталация.

преди 18 минути, vlado1985 написа:

Сега както съм сменил режима на AHCI дали ще има проблем като преинсталирам 7-цата защото нали тя е капризна към AHCI.

Не би трябвало, особено - ако направиш новата инсталация при този интерфейс!

Цитат

Advanced Host Controller Interface - Разширен интерфейс на хост контролер
Режими на работа
Много SATA контролери предлагат избираеми режими на работа:

• наследена паралелна ATA емулация (по-често наричана IDE режим),
  • стандартен AHCI режим (известен също като Native Mode) или
  • специфичен за доставчика RAID (който обикновено позволява AHCI, за да се възползват от неговите възможности ).

Intel препоръчва избор на режим RAID на техните дънни платки (който също позволява AHCI), а не режим AHCI/SATA за максимална гъвкавост.

Пп. Много мразя да си припомням нещата на зор - щото явно има нещо омазано!
А се налага припомняне, защото помня само това - което ползвам постоянно.

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Явно има нещо омазано на този дял/инсталация.

Да и се съмнявам че нещо в регистрите се е омазало и от тасм и boot.

преди 4 минути, jhoro написа:

Не би трябвало, особено - ако направиш новата инсталация при този интерфейс!

Да прав си но по спомен си спомням че преди на механичен диск 7-цата се мръщеше на AHCI и трябваше да се насипва допълнително драйвера в буутващата флашка.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Технологията на диска определя в какъв режим да се настрои, а не ОС.

Да това напълно го бях забравил и изключил след малко ще пробвам с easybcd  да видя дали ще има промяна.

преди 23 минути, vlado1985 написа:

Да и се съмнявам че нещо в регистрите се е омазало и от тасм и boot.

Регистрите на всяка инсталация са си само нейни!

Ти можеш да влезеш в Уин 11 и да промениш файловете в папката на Уин 7 - но това е ... или висш пилотаж, или харакири!

преди 23 минути, vlado1985 написа:

Да прав си но по спомен си спомням че преди на механичен диск 7-цата се мръщеше на AHCI и трябваше да се насипва допълнително драйвера в буутващата флашка.

Мръщела се е, щото е инстарирана при IDE режим и няма драйвер за AHCI режим.

Цитат

Проблеми със зареждането на системния диск
Някои операционни системи, по-специално Windows Vista , Windows 7 , Windows 8 , Windows 8.1 и Windows 10 , не се конфигурират да зареждат AHCI драйвера при зареждане, ако SATA контролерът не е бил в режим AHCI по време на инсталирането на операционната система. Въпреки че това е лесно поправимо състояние, то остава постоянен проблем със стандарта AHCI.

Пак ще покажа поредността на зареждане

Цитат

Как работи MBR
Когато компютърът се стартира, BIOS се зарежда в паметта. BIOS е малък програмен код, който е записан в ROM на дънната платка. BIOS изпълнява следните стъпки:

1. Извършва проверка на паметта, дисковете и периферните устройства.
  2. Изчита MBR от първия сектор на твърдия диск.
  3. Изпълнява зареждащия код на MBR.

Зареждащият код на MBR изпълнява следните стъпки:

1. Проверява таблицата на дяловете, за да определи дали има активен дял.
  2. Ако има активен дял, зарежда зареждащия сектор на активния дял в паметта.
  3. Прехвърля контрола на зареждащия сектор на активния дял.

Зареждащият сектор на активния дял изпълнява следните стъпки:

1. Изпълнява код, който подготвя хардуера за зареждане на операционната система.
    При теб „гърми“ тук!
  2. Зарежда операционната система в паметта.
  3. Прехвърля контрола на операционната система.
  • Автор

За сега има малко напредък в easybcd от меню edit boot menu маркирах 7-цата да зарежда първа сейфнах и дадох рестарт като преди това не влезнах в биос. Исках да видя как ще зареди и естествено в режим AHCI 7-цата не зареди смених режима на IDE и си зареди 7-цата без проблеми но в IDE 11-ката не зарежда.

преди 1 час, vlado1985 написа:

@цър-вулСега както съм сменил режима на AHCI дали ще има проблем като преинсталирам 7-цата защото нали тя е капризна към AHCI.

За нова инсталация - не

преди 22 минути, vlado1985 написа:

и си зареди 7-цата без проблеми

Сега направи промените в регистратурата, рестартиорай, влез в BIOS и задай AHCI.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Сега направи промените в регистратурата, рестартиорай, влез в BIOS и задай AHCI.

С тази „регистратура“ - направо падам! Знам, че говориш за РЕГИСТРИ, ама ...

РЗИ-Враца разкри колко минути е продължило бавенето на регистратурата на  починалата жена : Konkurent.bg

преди 32 минути, vlado1985 написа:

За сега има малко напредък в easybcd от меню edit boot menu маркирах 7-цата да зарежда първа сейфнах и дадох рестарт като преди това не влезнах в биос. Исках да видя как ще зареди и естествено в режим AHCI 7-цата не зареди смених режима на IDE и си зареди 7-цата без проблеми но в IDE 11-ката не зарежда.

Дадох линк към страницата Advanced Host Controller Interface (AHCI), но май трябваше да цитирам цялата!

Цитат

В Windows Vista и Windows 7 това може да се коригира чрез конфигуриране на msahci драйвера на устройството да стартира по време на зареждане (а не при поискване). Задаването на не-AHCI режим (т.е. IDE или комбиниран режим) в BIOS ще позволи на потребителя да стартира Windows и по този начин може да се извърши необходимата промяна в системния регистър . Следователно потребителят има възможност да продължи да използва системата в комбиниран режим или да превключи към режим AHCI. [ 8 ] Между другото с Windows 10 и 8, това може да бъде коригирано чрез принудително презареждане на правилните драйвери по време на безопасен режим . [ 9 ]

• Автор

Вече се оправих.

А ето и как след като използвах easybcd от edit boot menu маркирах 7-цата сейфнах и си зареди нормално. Влезнах в регистрите и промених ключовете след това дадох рестарт влезнах в биос и смених режима от IDE на AHCi и сега двете системи си зареждат нормално в режим AHCI.

За решение на проблема се чудя макар че се оказа че след като пипах регистрите под 11-ката съм омазал и boot. Решението се пада на @Joss Bomonзащото ме подцети за easybcd и с нейна помощ да си оправя кашата макар че програмата не съм я ползвал от доста време и си поиграх с нея .

преди 26 минути, vlado1985 написа:

Вече се оправих.

А ето и как след като използвах easybcd от edit boot menu маркирах 7-цата сейфнах и си зареди нормално. Влезнах в регистрите и промених ключовете след това дадох рестарт влезнах в биос и смених режима от IDE на AHCi и сега двете системи си зареждат нормално в режим AHCI.

За решение на проблема се чудя макар че се оказа че след като пипах регистрите под 11-ката съм омазал и boot. Решението се пада на @Joss Bomonзащото ме подцети за easybcd и с нейна помощ да си оправя кашата макар че програмата не съм я ползвал от доста време и си поиграх с нея .

Браво!

Сега да ти дам един приятелски съвет. Може ли?

.......................................................................................

Изчаках, нищо не каза.

От тук нататък се заеми по сериозно с техниката, отколкото с бирите. По две най много на ден - ти стигат!

• Автор
преди 5 минути, Колев 74 написа:

Браво!

Сега да ти дам един приятелски съвет. Може ли?

.......................................................................................

Изчаках, нищо не каза.

От тук нататък се заеми по сериозно с техниката, отколкото с бирите. По две най много на ден - ти стигат!

Благодаря за съвета чичо Стефчо аз с техниката съм се заел сериозно просто допуснах грешка и то в бързината сигурно така се случи.

А относно бирите незнам какво намекваш и не ме интересува де но това което си чел по други мои постове неозначава че нон стоп къркам.:D

преди 12 часа, Banesc написа:

New-Bitmap-Image-10.png

дай им ъпдейт и дай рестарт

и пусни същата тема .

пак шуробаджанащина

преди 44 минути, vlado1985 написа:

преди 45 минути, vlado1985 написа:

преди 21 минути, Banesc написа:

пак шуробаджанащина

Няма шуробаджанащина и няма + за теб. Аз не съм се обаждал, нито писал в темата. А ти си написал един куп глупости. Всичките са за раздел" БИСЕРИ", включително и ТИ! Когато хората се майтапят, го правят в оня раздел а не в сериозен-технически. Не знаеш, още по вече - не разбираш. значи че трябва само да четеш и да се учиш. Вчерашен келеш, и ти барабар Петко с мъжете. Ама, пиши си , само че там дето си силен. А аз винаги ти поставям + като видя че питаш някоя мома"Имаш ли си гадже" А тя, ако те попита имаш ли си пишка, не зная какво ще и отговориш!

преди 26 минути, vlado1985 написа:

Благодаря за съвета чичо Стефчо аз с техниката съм се заел сериозно просто допуснах грешка и то в бързината сигурно така се случи.

А относно бирите незнам какво намекваш и не ме интересува де но това което си чел по други мои постове неозначава че нон стоп къркам.:D

Нищо лошо не съм казал по твой адрес. Само те...съветвам.

преди 7 минути, Banesc написа:

пак шуробаджанащина

Ако си започнал да пи**еш газ - да спираме „Турски поток“?

Ще напълниш газохранилището Чирен.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

А тя, ако те попита имаш ли си пишка, не зная какво ще и отговориш!

Дали има е само половината питане. Другата е - дали знае, как се ползва.

преди 4 минути, jhoro написа:

Ако си започнал да пи**еш газ - да спираме „Турски поток“?

Ще напълниш газохранилището Чирен.

Дали има е само половината питане. Другата е - дали знае, как се ползва.

Може и да знае. Не в пубертета, а навярно и "практиката" му е твърде оскъдна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.