Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашна конфигурация 1500-1800 лв.

Featured Replies

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Усещам как полееека бутате човека от 1500-1800 на 2500 и зайде...

Като гледам - как се надхващат със супер-дупер компоненти ... 
И как върша всичко, посочено от автора - конфигурация за ежедневието (клипове, филми, ms office)“с много по-умряла щайга.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Не е това. Не казвам, че трябва да се добави тази карта, а че тя си заслужава парите...

192 bit шина, 12 GB GDDR6, 2800MHz и е модел от декември 2024 год.

Както и да е, не ми отговаряйте...

преди 2 минути, NovakJ написа:

192 bit шина, 12 GB GDDR6, 2800MHz

Това само на картата ли е? И какъв е смисъла?

преди 37 минути, Joss Bomon написа:

Ти го буташ да купи видео карта, за безумни пари, която в неговия случай е безмислена. Не отговаряш дали би си я купил за тази сума. Вместо това почваш да шикалкавиш, че няма нужда да купуваш карта, пускаш някакви бенчове, че в друг сайт е по-евтина и прочие. Малко си като Лупи а.к.а Александър Томов. Зададат му въпрос, а той почва да разтегля локуми един час и накрая не е отговорил на въпроса. Човек ако даде 500лв. за тази видео карта, значи не уважава парите, който е изкарал. Това ми е мнението. За оем производителя NEC на be quilet по-добре да го пропуснем, че и така стана много дълго. И да, в цял свят, за качество се плаща, но българинът е свикнал, ако може да е евтино и качествено. Да, ама не с малки изключения. И накрая какво се получава. Евтиното излиза по-скъпо. Спирам, че наспамихме темата на човека. Лека вечер!

П.П. Можех да му предложа и амд4 за около 900-1000лв., което щеше да е предостатъчно, но реших, че като си е определил такъв бюджет, по-добре да е актуалната платформа и с качествени компоненти, защото влизат в бюджета. Но в крайна сметка, както се казва…всеки сам си преценява.

преди 9 часа, Velcho Andreev написа:

Ти го буташ да купи видео карта, за безумни пари, която в неговия случай е безмислена.

Продължаваш да натрапваш своето мнение на човек, който вече има сформирано такова. Искаш да ми обясниш, как мога да си купя кола с климатик, но на мен не бил ми нужен такъв, щото можело да си отворя джама и всичко това заради забележката ми за ненужно скъпата ти кутия. Бенчове и сравнения винаги са нужни, когато човек е решил да харчи пари, за да знае за какво ги дава. Казахме си съображенията, остава автора да уточни за себе си.

Престанете да давате акъли каква видеокарта да си купи автора тъй като ясно е посочил , че ще се ползва за сърф и работа и офис документи .Това което мога да му препоръчам е до 1000 или 1200 лв е идеално в днешно време много се целиш за 1500 до 1800 такива машина се водят полугеймърски какъвто аз си взех преди 3 месеца има няма :) Свържи се на лични с @Gaming_Solutions и той ще ти направи конфигурация от посоченият от теб бюджет .

преди 10 минути, adersa написа:

Престанете да давате акъли каква видеокарта да си купи автора тъй като ясно е посочил , че ще се ползва за сърф и работа и офис документи .Това което мога да му препоръчам е до 1000 или 1200 лв е идеално в днешно време много се целиш за 1500 до 1800 такива машина се водят полугеймърски какъвто аз си взех преди 3 месеца има няма :) Свържи се на лични с @Gaming_Solutions и той ще ти направи конфигурация от посоченият от теб бюджет .

Той ли е човека, който прави полугеймърски ? Тази категория не я знам.

Миналата седмица съм сглобил два за 639 кинта. Само че са ам4. Като гледам колегите, в това число и моя милост - предлагаме ам5 за да е актуален поне десетина години напред. 

преди 1 час, Teemo v.3 написа:

Той ли е човека, който прави полугеймърски ?

Казвам , че моя е такъв защото беше 1500 лв .Сега както се разберат за колко пари да е те си знаят.Вие тука му набутвате само за видеокарта 2 бона .... А той каза още отначало , че не държи за игри , а само за стандартна работа колкото машината да го държи с години .

Аз не искам да се намесвам в темата и затова само казвам мнението си.

Автора на темата е описал за какво ще ползва компютъра и ако трябва за да предложа конфигурация съобразена с нуждите и посочения бюджет, ще предложа интелска на сокет 1700! 

Що не разделите въпросите:

1. Каква минимална конфигурация трябва за тези задачи?
    С някакъв резерв, за моралното остаряване.
  2. На каква цена може да се намери и откъде?
    Ако му подаря суперкомпютър - авторът ще е супер доволен, ама ... не съм Дядо Коледа!

Пп. Всички, дето си мерят пи ... упс, видеокартите - да дойдат и да им покажа - как работи вградена GeForce GT 610M (1GB DDR3).

• Автор

Благодаря на всички за предложенията.

Мисля, че нямам нужда от видео карта.

С оглед на това, че рядко сменям конфигурацията и колко бързо се покачват изискванията към количеството РАМ, мисля да поръчам следното:

дъно: https://www.vario.bg/asrock-b650m-pro-rs-wifi-90-mxblz0-a0uayz

процесор: https://www.vario.bg/amd-ryzen-5-8600g-100-100001237box

охлаждане: https://www.vario.bg/thermalright-peerless-assassin-120-se

РАМ: https://www.vario.bg/kingston-fury-beast-dimm-kit-32gb-kf560c30bbk2-32

Диск: https://www.vario.bg/kingston-kc3000-pcie-4-0-nvme-ssd-1tb-m-2-skc3000s-1024g

Кутия: https://www.vario.bg/fractal-design-define-7-mini-black-solid-fd-c-def7m-01

Захранване: https://www.vario.bg/cooler-master-v-series-v550-gold-v2-550w-mpy-550v-afbag-eu

Обща стойност: 1 582 лв.

Моля за още един съвет.

Съвместими ли са компонентите и ще тръгне ли така конфигурацията?

на 15.01.2025 г. в 22:26, Raze написа:

Аз съм със същата памет и с 8600g и ми върви на 6400MT/s.Аз ползвам компютъра за същото и ми трябваше и на мен 16 гб рам но кит,и да ,сравнително трудно се намира.................

на 16.01.2025 г. в 1:26, Velcho Andreev написа:

Ти го буташ да купи видео карта, за безумни пари, която в неговия случай е безмислена. Не отговаряш дали би си я купил за тази сума. Вместо това почваш да шикалкавиш, че няма нужда да купуваш карта, пускаш някакви бенчове, че в друг сайт е по-евтина и прочие. Малко си като Лупи а.к.а Александър Томов. Зададат му въпрос, а той почва да разтегля локуми един час и накрая не е отговорил на въпроса. Човек ако даде 500лв. за тази видео карта, значи не уважава парите, който е изкарал. Това ми е мнението. За оем производителя NEC на be quilet по-добре да го пропуснем, че и така стана много дълго. И да, в цял свят, за качество се плаща, но българинът е свикнал, ако може да е евтино и качествено. Да, ама не с малки изключения. И накрая какво се получава. Евтиното излиза по-скъпо. Спирам, че наспамихме темата на човека. Лека вечер!

П.П. Можех да му предложа и амд4 за около 900-1000лв., което щеше да е предостатъчно, но реших, че като си е определил такъв бюджет, по-добре да е актуалната платформа и с качествени компоненти, защото влизат в бюджета. Но в крайна сметка, както се казва…всеки сам си преценява.

Запозна ли се с новата В570?

на 16.01.2025 г. в 10:36, Joss Bomon написа:

Продължаваш да натрапваш своето мнение на човек, който вече има сформирано такова. Искаш да ми обясниш, как мога да си купя кола с климатик, но на мен не бил ми нужен такъв, щото можело да си отворя джама и всичко това заради забележката ми за ненужно скъпата ти кутия. Бенчове и сравнения винаги са нужни, когато човек е решил да харчи пари, за да знае за какво ги дава. Казахме си съображенията, остава автора да уточни за себе си.

Мися, че темата е приключила, но ако за в бъдеще реши да инвестира във видео карта... В570 в ниския клас впечатлява. 🙂

на 16.01.2025 г. в 0:22, jhoro написа:

Това само на картата ли е? И какъв е смисъла?

Винаги има смисъл да имаш пред това да нямаш. 🙂 Не се знае кога ще ти потрябва и за какво.

Новата видео карта на Intel B570 не е нещо кой знае какво, но когато вземем предвид съотношението цена-качество си заслужава. За гейминг компютър с нисък бюджет и АМ4/5 платформа е идеалното решение. 🙂

преди 9 часа, NovakJ написа:

Винаги има смисъл да имаш пред това да нямаш. 🙂 Не се знае кога ще ти потрябва и за какво.

Само при положение, че някой ми подарява! А не да купувам ... щото, нали - може да потрябва!

преди 9 часа, NovakJ написа:

За гейминг компютър с нисък бюджет и АМ4/5 платформа е идеалното решение. 🙂

След думата гейминг ме загуби 

преди 2 часа, jhoro написа:

След думата гейминг ме загуби 

Ти па що си мислиш, че всички на тебе говорят и си длъжен да коментираш всеки и всичко?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.