Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За мъжете и жените в домакинството и работата

Featured Replies

От тези прочетени по долу неща, ми хрумна да направя тази тема, която е ОТЧЕТНА! Хайде да видим, кажете си с какво можете да се справяте най - добре и с кое най - зле от нещата, които върши противоположния пол. Тук няма място за срам. Споделете, дори да е нещо весело, някой гаф или пък успех. Интересно ми е да прочета колко от съфорумците мъже могат да готвят, да чистят и да се грижат за децата, както и да ги възпитават. И колко от съфорумките могат да цепят дърва и да поправят кухненските кранчета. Кой от двата пола по - успешно може да поправя счупени детски играчки?:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Че кой ни спира да работим наравно с мъжете в къщи. И дърва можем да нацепим, въглищата да пренесем, на животните да изчистим, кранчето на чешмата да поправим, да сменим тапетите, да боядисаме тавана... 😉🤣🤣🤣

Цитат

Хайде да направим разчет с какви дейности се сблъскват единия и другия:
1. На работното място - регламентирано работно време, почивка и отпуск. Относително постоянен кръг задачи от една сфера, колеги, контрагенти

2.В домакинството
- готвене -  знания за продукти, подправки, възможни съчетания, термична обработка на материалите, принципи на работа на видовете нагревателни уреди (печка, котлони - ел., газов, термо, индуц.)
- пране - видове препарати, видове тъкани, температурни въздействия на водата, центробежни сили и въздействието им върху тъканите
- почистване - видове препарати, видове повърхности, уреди за почистване
- климатизация
- дребни ремонти
Какво обобщено трябва като знания за домакинстване - химия, физика, на академично ниво - термодинамика, механика, топлотехника, електротехника.
- икономика и счетоводство - умения за съставяне на бюджет и спазване на бюджетна дисциплина (лично и от членовете на семейството)
- отглеждане на децата - психология, психиатрия, спешна медицина, педагогика, мода, спорт, медии, социални мрежи + учебния материал от 1 до 12 клас и минимум един чужд език.
- умения за едновременно изпълнение на минимум два вида дейности от горепосочените
Работно време - винаги, когато си необходим, регламентирани почивки - когато децата спят и дейности готвене/пране/почистване са успешно приключени
Отпуск - какво е това?

Както се казва - винаги съм готова за размяна на местата.

ПП Моля да се чете с необходимата доза чувство за хумор.

преди 49 минути, Anneliese написа:

От тези прочетени по долу неща, ми хрумна да направя тази тема, която е ОТЧЕТНА! Хайде да видим, кажете си с какво можете да се справяте най - добре и с кое най - зле от нещата, които върши противоположния пол. Тук няма място за срам. Споделете, дори да е нещо весело, някой гаф или пък успех. Интересно ми е да прочета колко от съфорумците мъже могат да готвят, да чистят и да се грижат за децата, както и да ги възпитават. И колко от съфорумките могат да цепят дърва и да поправят кухненските кранчета. Кой от двата пола по - успешно може да поправя счупени детски играчки?:yanim::yanim::yanim:

Местото на жените е в кухнята! И в кревата!!!

господ е изобретил жената за  секс и да слуша мъжа си каквото  мъжът и каже тва е  и изпълнява 

да ми се  маркира отговора като решил проблема 

ЧУ ЛИ ?  

Inana..

Anneliese

Муца

преди 22 минути, BulgarianYouguart написа:

вече няма два или повече пола а само един пол , този пол се нарича капиталистическа единица и всеки оцелява както намери за добре. 
p20492218_b_h9_ad.jpg

като взема властта  ще въведа гладиаторските битки

и скуид гейм ще стане национален спорт и ще идват чужденците да гледат и ще развиеме западналия туризъм

и ще се  изпълни бизнес плана на исторически парк 1 милион туриста за да може да си плати заплатите и   осигоровките 

преди 3 часа, Anneliese написа:

Пуснала си темата в сектор "Политика"  :D

• Автор

Ами, това е най - четеният раздел. А и има общо с глупостите по света.

• 4 седмици по-късно...

Противоположен пол няма! Има полове, които се допълват взаимно. Останалите са ЛГБТ+ същества. 

Между двама човека с различен пол се сформира разбирателство кой какви функции в един дом да изпълнява. По-тежките ги поема по-силния пол. Когато остареят, то, по-тежките ги поемат децата им. 

преди 21 минути, (:IdioibI:) написа:

Противоположен пол няма! Има полове, които се допълват взаимно. Останалите са ЛГБТ+ същества. 

Между двама човека с различен пол се сформира разбирателство кой какви функции в един дом да изпълнява. По-тежките ги поема по-силния пол. Когато остареят, то, по-тежките ги поемат децата им. 

Под по-силния пол имаш предвид женския ? Те са на власт днес та за това ми дойде тази асоциация , само че не виждам да поемат нищо ама си живеят безотговорно.

преди 29 минути, BulgarianYouguart написа:

Под по-силния пол имаш предвид женския ? Те са на власт днес та за това ми дойде тази асоциация , само че не виждам да поемат нищо ама си живеят безотговорно.

Отговорността за дома е и на двамата, т.е. жените имат една сила, а мъжете друга. Въпроса е съчетаване на двете сили, за да е добре домакинството и домочадието. Общото и власт имащо са децата им. В противен случай след време домът отива по дяволите!  

Има ли противопоставяне между мъжа и жената не може да се говори за съществуването на дом и семейство! 

След като за теб жените са безотговорни и са на власт, то явно си ЛГБТ+ същество, т.е. теб не те касае тази тема. За какво ти е дом и семейство? => Има толкова публични домове, където с пари да упражняваш властта си! :)     

Тази тема е Статистика кой какво може във форума Следователно кой с кого би имал нещо общо

• 4 седмици по-късно...
на 16.01.2025 г. в 21:55, Anneliese написа:

Интересно ми е да прочета колко от съфорумците мъже могат да готвят, да чистят и да се грижат за децата, както и да ги възпитават.

Защо грижата и възпитанието на децата са причислени към женските роли? Всеки мъж може да си гледа децата.

Държите се с мъжете като с малоумници и после се оплаквате.

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Защо грижата и възпитанието на децата са причислени към женските роли? Всеки мъж може да си гледа децата.

Държите се с мъжете като с малоумници и после се оплаквате.

Струва ми се че трябва да си говориш повече с жените от феминисткия ти клуб , там сексизма ти също ще бъде по-добре приет отколкото във форума

преди 4 минути, BulgarianYouguart написа:

Струва ми се че трябва да си говориш повече с жените от феминисткия ти клуб , там сексизма ти също ще бъде по-добре приет отколкото във форума

Кое е феминистко?

Че като става дума за възпитанието на децата, се съобразявам с мнението на мъжа ми или че го смятам за способен и отговорен родител?

Ти да видиш мъжете колко "знаели"! Особено тези от Перник! :lol6:

на 7.03.2025 г. в 20:08, Коркодила написа:

Аз сменям съединител с демпферен маховик, жената памперсите на лапето. Точка.

Вашата къща - вашите правила.

Да сменяш съединител е умение.

Въпросът е, ако жена ти влезе в болница за три дена или трябва да отсъства от къщи по някаква друга причина, ще си гледаш ли детето по най-добрия начин на който си способен?

преди 4 часа, Greta Simmer написа:

Вашата къща - вашите правила.

Да сменяш съединител е умение.

Въпросът е, ако жена ти влезе в болница за три дена или трябва да отсъства от къщи по някаква друга причина, ще си гледаш ли детето по най-добрия начин на който си способен?

Апсолютно.

• 4 месеца по-късно...

Така или иначе, жената трябва да си знае мястото, ако ли не ...има си стар и изпитан метод за превъзпитание, който действа безотказно още от възникването на човечеството. На зла круша зъл прът!

на 20.07.2025 г. в 15:03, herkules2 написа:

Така или иначе, жената трябва да си знае мястото, ако ли не ...има си стар и изпитан метод за превъзпитание, който действа безотказно още от възникването на човечеството. На зла круша зъл прът!

Със сигурност в живота си или изоставен мъж, който трябва да изплаща издръжка за децата, или си мъж под чехъл и тъй-като вкъщи нямаш думата, а си просто един дребен мишок, по форумите се правиш на смел и силен лъв. 🤣

Solly що не го извикаш на улицата да го набиеш и да се свършва. Сигурен съм че ще ти окаже честта въпреки че си жена. 

А ето как жените гледат на "работещата жена"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.