Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мишката не ме слуша

Featured Replies

Разрешен от Banesc

преди 9 минути, Banesc написа:

виж там какво пише 

New-Bitmap-Image-11.png

:tongue2:

Я си пусни своя тема - ГЛАВАТА НЕ МЕ СЛУША!!!

• Отговори 75
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• M.Николов
    M.Николов

Вземи си мишка с кабел, за да нямаш пак подобни проблеми.

• не се обяснявай маркирай ми отговора  като решил проблема  това беше решението но както и да е  благодаря

• Ами нахрани я със сиренце първо Сега шегата настрана но без модел и ОС няма кой да ти помогне

Публикувани изображения

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Безжична мишка поне от тези: Мишки LOGITECH

Ползвам две - на a4tech с клавиатура и ергономична Anker - без проблеми.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Айде спрете се с лиготиите бре!

Що??? Притеснява ли те?

преди 14 часа, Anneliese написа:

...

Mouse.jpg

Toва е бюджетна мишка. Произведено в Китай размива Laan van Barcelona в поредния ширпотреб.
Една батерия АА и ключето издава, че тази мишка е усложнена с SEPIC конвертор. Избягвай в бъдеще подобни решения. Когато прага на батерията падне под 1.1V конверторът изпада в нестабилна генерация и това води до фантомни движения на курсора. За предпочитане е вариант 2хАА. Там нещата са опростени. Издържа повече с един комплект и  с лекота, чрез интервенция батериите могат да се изстискат до 0.45V, което обрича избора на акумулаторни или презареждаеми такива.

Скролерът сеца, защото в подобна ценова категория се ползва механични енкодери. Найлоново зъбно колелце притиснато от пружина-тенеке. Механичен износ след време от употреба и в резултат пропуснати стъпки или спонтанен реверс. Псевдо-ремонт е отваряне на мишката. С клеща, да се пристегне металния кожух на енкодера, за да се компенсира износеното зъбно колелце. Що се касае грапавия лист на решителя е поредната колхозщина. Подобен трик издава, че пирамидата на оптичната система се е разместила или по-зле - надраскала. Това пречупва лъча и се губи фокуса върху оптическия сензор. Масовият микроконтролер е MX8650 . На снимката се вижда деформация на контура на мишката - падала е от високо на твърд под.

Нова година нов късмет и разкарах стария ми зоопарк. Раздадох го на желаещи. Ако бе на една ръка разстояние щях да ти подаря мишка, която на времето купих за 240лв и втора с килимче, което е безжично зарядно за мишката - тоже не евтина.

Смело мога да ти препоръчам за малката китка решение на Baseus. Само 10.80лв търси в жълтия магазин. ABS пластик, тихи бутони, двойно подключване: 2.4GHz радио-канал и BT. Супер е! През деня с таблета по bluetooth, вечер с компа по радиоканал.

преди 1 час, jhoro написа:

Що??? Притеснява ли те?

мен  почва да ме притеснява 

то си го пише  черно на бяло решението 

преди 51 минути, Profruit написа:

Toва е бюджетна мишка. Произведено в Китай размива Laan van Barcelona в поредния ширпотреб.
Една батерия АА и ключето издава, че тази мишка е усложнена с SEPIC конвертор. Избягвай в бъдеще подобни решения. Когато прага на батерията падне под 1.1V конверторът изпада в нестабилна генерация и това води до фантомни движения на курсора. За предпочитане е вариант 2хАА. Там нещата са опростени. Издържа повече с един комплект и  с лекота, чрез интервенция батериите могат да се изстискат до 0.45V, което обрича избора на акумулаторни или презареждаеми такива.

Скролерът сеца, защото в подобна ценова категория се ползва механични енкодери. Найлоново зъбно колелце притиснато от пружина-тенеке. Механичен износ след време от употреба и в резултат пропуснати стъпки или спонтанен реверс. Псевдо-ремонт е отваряне на мишката. С клеща, да се пристегне металния кожух на енкодера, за да се компенсира износеното зъбно колелце. Що се касае грапавия лист на решителя е поредната колхозщина. Подобен трик издава, че пирамидата на оптичната система се е разместила или по-зле - надраскала. Това пречупва лъча и се губи фокуса върху оптическия сензор. Масовият микроконтролер е MX8650 . На снимката се вижда деформация на контура на мишката - падала е от високо на твърд под.

Нова година нов късмет и разкарах стария ми зоопарк. Раздадох го на желаещи. Ако бе на една ръка разстояние щях да ти подаря мишка, която на времето купих за 240лв и втора с килимче, което е безжично зарядно за мишката - тоже не евтина.

Смело мога да ти препоръчам за малката китка решение на Baseus. Само 10.80лв търси в жълтия магазин. ABS пластик, тихи бутони, двойно подключване: 2.4GHz радио-канал и BT. Супер е! През деня с таблета по bluetooth, вечер с компа по радиоканал.

Добро съдържание, но стилът ... Google Преводач ли си ползвал или AI?

преди 5 минути, jhoro написа:

Добро съдържание, но стилът ... Google Преводач ли си ползвал или AI?

Какъв стил? Какви АИ, ебати дебила си да ми лепиш такива намеци ...

преди 6 минути, Profruit написа:

Какъв стил? Какви АИ, ебати дебила си да ми лепиш такива намеци ...

Ето един цитатче - „Механичен износ след време от употреба“??? На български не е износ, а износване!

„Внос - износ“ е друга бира!

преди 4 минути, jhoro написа:

Ето един цитатче - „Механичен износ след време от употреба“??? На български не е износ, а износване!

„Внос - износ“ е друга бира!

Аре бе философе дървен. Специално за теб ще ти кажа, че от 21 години не живея в България. Говоря на други два езика и българският ми остана само в този форум. Дреме ми какво мислиш ти за мен и как се пишело. Цесекарчето каза, че това не е форум на БАН и има конкретно правило, обсъждащо членове на форума и действия на модератор. Ти верно си конска муха из темите и те търпях, но не знаех, че си такава рядка диария-буквояд.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 27 минути, Profruit написа:

Аре бе философе дървен. Специално за теб ще ти кажа, че от 21 години не живея в България. Говоря на други два езика и българският ми остана само в този форум. Дреме ми какво мислиш ти за мен и как се пишело. Цесекарчето каза, че това не е форум на БАН и има конкретно правило, обсъждащо членове на форума и действия на модератор. Ти верно си конска муха из темите и те търпях, но не знаех, че си такава рядка диария-буквояд.

Извинявай, ако съм те засегнал. Коментирах само стила на изразяване.

Това правило ... включва ли използване на епитети, като „дебил“???

Цитат

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Не бъркай административните си функции като модератор, с участието си в темите - като потребител!

На три години разглобих мързеливо копче на нощна лампа и попаднах под токов удар. На конкурсния изпит по математика след 8-ми клас се наредих втори в електротехникума. В 9-ти клас пoбедих на олимпиада по електроника и ме наградиха с български поялник 100W. Изпитах оргазъм след първата проба. Този поялник е реликва днес и носи сантиментална стойност. Той бе дясната ми ръка в продължение на десетилетия и не случайно ти показах малката си колекция от поялници. В II-ри курс сглобих 2х100W усилвател и бях главен ди-джей и озвучител на електро-техникума. Често единият канал прегаряше и всичко завършваше с разочароваща вандалщина. Редовно ми дупчеха басовете, но това не ме отказа. Продавах цветомузики мое производство. С две думи - електрониката се превърна в цел и смисъл на живота. Истинската голяма любов на моя живот, защото в нея виждах вълшебство и смисъл на живота. Дипломната ми работи бе личен проект на смесителен пулт на аудиоканали. Даскалите нище не разбираха от шум на ОУ 709 и разликата му с 741, но с кеф ми лепнаха шестица, защото четяха огъня в очите ми и моето потяпане в темата.

Всичката техническа литература изкупувах с замах и редовен абонат на списания по темата. Изхвърлих бозите по литература и тъпчех книги само по електроника и електротехника в библиотеката. Всичките картинки в учебниците по история ги доизкусорявах. Родните герои превръщах в рекламни лица на японска и немска електроника. Sanyo, Hitachi, Sony, Technics. Toгава не бе модно да си татуиран, но аз ги татуирах от скука и вместо ятагани и тъпкачи рисувах двукасетъчен магнетофон Sharp GF555 в ръцете им. Тепърва нигерите брейкаджии се размотава с такива бандури на рамо.

Държах кандидат-студентски изпит и ме приеха. Това ме изстреля в Школата за истински мъже в град-герой Плевен и доказах на синовете на тулупите, че аз съм отличника на взвода и съответно младши лейтенант за награда. В края на киртащината се изсипа черна волга и ме застави да подпиша докименти. Това ме качи на влака София-Москва и в следващите 6 години държах 47 изпита. Завърших с червена диплома. На 3-ти курс започнах да опознавам света. Заминах с влака в Китай за две седмици. 100 доларова банкнота свих на пура, която скрих в кората на учебник. Тези бакси смених за сиви йоани и си купих първия компютър. Бях тръгнал за цветен телевизор, но компа надделя. Още тогава съзрях, че Китай ще се превърне в супер тигър по електроника и ще засенчи Matsushita, на която две десетилетия бях кръводарител.

На бейсик написах цялата дипломна работа и ми предложиха аспирантура. Доцентите и професора, който ми бе куратор идея си нямаше от битове и програмиране. Отказах по финансови причини. Моята стая в общежитието бе прототип на станция "Мир". Купих съветски поялници, руски телевизор, тонколони, усилвател, 4-глав видеомагнетофон Toshiba  с стоп кадър. Кино "Млада гвардия" пасти да яде. Това бе шоу рум на емир от Якоруда.

Чай будешь? Тортик будешь? Гаси тока и сваляй гащите! Луминисцентното тяло от тавана  инсталирах под пружината за интим обстановка и по-свенливи. Студентството ми даде първа професия - дилър на руски чарколяци за съветски телевизори. Москва я шарех на надлъж и на шир, с монета пробита и завързана за китката. Разговорите бяха с часове, докато намеря заветните съветски тупузи. Първи хакове на телефон с шайба.

На раздяла продадох два от поялниците на едни колектори от Дагестан, но един запазих за себе си. Оказва се, че прохождащите батки инквизират с поялник в аналника, а такива девайси бяха супер дефицит.

Завърнах се в България и ме обявиха за кремълски провокатор и духай супата в свободния свят. С 100W-я поялник станах "оторизиран сервиз" на чичо Бонбон. Крупен дилър на китайски чукачки-касетофони по 5000W. Ремонтирах в името на "котката в чувала", защото исках да видя що за фекал е поредната шитня. Сега светна ли ти полюлея, че руския език ми стана втори майчин и той меши българския ми изказ. В Якоруда настъпи стагнация и поех по стъпките на конкискадорите в търсене на щастие в новия свят.

Взех с себе си 200кг багаж и се качих в самолета. Половината бе учебниците ми, комп, CRT monitor, принтер, мишка с топче, клавиатура, карта за сателитна телевизия. Замисъла да ремонтирам компове се разми, защото в новите земи това не се практикува. В коша и нов. Това, че работих в енергото не отвори врати за мен, защото ми предложиха да дърпам жици по учлините стълбове. Теглих им майна и постъпих при първия факир. Окопитих се и заминах за Чили и там разбрах смисъла на реинкарнацията. Най-тъпото е, че миткарстването ми по света ме бъркат с руснак. Това ядски ме беси . Винаги изстъквам, че съм българин . Не крия произхода си и от 2004г се задържах в този български форум, заради либерализма и начина да изрзявам своето състояние на душата.

В неделя летя за Чили отново. Да, с тройно гражданство съм. Данъци и подновяване на договор за наем. Полет: Мадрид-Сан-Пауло-Сантияго де Чиле. Връщане в края на месеца. А на 3 февруари полет до Манила Филипините. Там също има електроника. Там също има завод на Intel.  Заповядай в една от двете дестинации за моя сметки. Гарантирам кюфтета и бира на корем. Хотел. Филипинките са декоративни и не са ревниви. Многоженството е разрешено. ОК!

След подобно автопризнание как очакваш да реагирам? Жаргона в този форум прелива и  ми е лесно, да усетя, кой е римлянин, кой е бил распиздяй в часовете по литература и български, и кой е израстнал в чужбина. 21 години е голям срок и в последните три лета си позволих да прелитам в България за летния сезон в Поморие. Така или иначе един лодката и мен ще откара в вечните ловни полета, а това място се нарича България.

Американски английски при мен е документация, а в Intel Israel - Кирят Гат работи колектив от 120 000 човека. И процесорите, които обсъждате тук са перото за семки и бонбонки. Нещата са много по-сериозни, защото един ден се случва закона на Вселената - това което търсиш търси тебе. Неизбежно при такова силно желание. Подобното привлича подобното.

Така че прости! Но аз също съм хуманоид с своя свят и разбирания, и подмятането счетох за кръвна обида.
Винаги стоя зад думите си и нахалост не си губя времето. То за мен стана най-големия капитал. Не очаквах Берковица да ме разбере. Но просто обядвах и реших да пролея светлина в тунела. Написах го за тези, които са тръгнали по моите стъпки и са в началото, а който не го проумее значи не му трябва.

Лека вечер!

на 17.01.2025 г. в 0:28, Banesc написа:

няма смисъл от безкабелна

вземи си  с кабел

Без кабелна е по - добре , защото е в пъти по удобна . Ей такава     https://plasico.bg/bezzhichna-bluetrack-mishka-microsoft-sculpt-mobile-mouse-cherna-5580.html.    взех преди години и само сменям батерии , и работи без подложки безотказно - дори на килим , мокет , одеяло , чаршав , изобщо където сваря с лаптопа . 

Даже съм взел презареждащи се батерии и си карам с две батерии ...

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Без кабелна е по - добре , защото е в пъти по удобна .

няма такова нещо

еднакви са 

разликат е че при едната следиш батериите

а при другата понякога кабела може да направи проблем  1 на милион 

преди 13 часа, Profruit написа:

Жаргона в този форум прелива....

Защо им се вързваш?

Мен също редовно ме обвиняват, че преписвам от чат-бот, най-много пъти колегата @Raze. Това се случва когато ползвам сложни думи и в същото време се държа интелигентно. Някои потребители все още не могат да осъзнаят факта, че всички чат-ботове са създадени от нас хората и е напълно нормално да приличат на нас... 

Тук в форума, предпочитания начин да изразиш мнението си е да пишеш простичко (може и селската)! Тогава всичко е наред нищо, че чат-ботовете могат да пишат по какъвто начин им се каже.... 

п.п. Аз съм в форума още от време оно, когато беше в дата.бг! 

• Автор

@Profruit , страхотен и изненадващ разказ, браво! Някой път, когато имаш време, ще ни напишеш ли един разказ за Чили? И не те ли е страх да живееш на континент като Южна Америка, където върлуват страшни болести?

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

работи без подложки безотказно - дори на килим , мокет , одеяло , чаршав , изобщо където сваря с лаптопа . 

Каято изброяваш варианти - не се ли сещаш, че това са все плътни материи?
На бюрото ми в момента има сложено стъкло! Я да видя - коя мишка ще работи без подложка???

преди 50 минути, NovakJ написа:

Защо им се вързваш?

Мен също редовно ме обвиняват, че преписвам от чат-бот, най-много пъти колегата @Raze. Това се случва когато ползвам сложни думи и в същото време се държа интелигентно. Някои потребители все още не могат да осъзнаят факта, че всички чат-ботове са създадени от нас хората и е напълно нормално да приличат на нас... 

Тук в форума, предпочитания начин да изразиш мнението си е да пишеш простичко (може и селската)! Тогава всичко е наред нищо, че чат-ботовете могат да пишат по какъвто начин им се каже.... 

п.п. Аз съм в форума още от време оно, когато беше в дата.бг! 

Това си е чиста комплексарщина - не те обвинявам, само констатирам!

Простия изказ няма нищо общо правилния словоред, семантиката, морфорогията и всички останали филологични норми.

Цитат

Но разкажи със думи прости
на тях - на бъдещите хора ...

преди 17 минути, Anneliese написа:

@Profruit , страхотен и изненадващ разказ, браво! Някой път, когато имаш време, ще ни напишеш ли един разказ за Чили? И не те ли е страх да живееш на континент като Южна Америка, където върлуват страшни болести?

По-добре страшни болести, отколкото страшна простотия!

преди 4 часа, Banesc написа:

няма такова нещо

еднакви са 

разликат е че при едната следиш батериите

а при другата понякога кабела може да направи проблем  1 на милион 

Глупости . 

Удобството на без жичната е в пъти по -  голямо . Пример : лаптопа седи на 2 метра срещу мен на нощното шкафче , а аз в леглото с без жични клавиатура и мишка си цъкам . 

И 🔋 я следиш един път в годината при подмяна  . 

При пренос да не говорим за удобството ...

преди 3 часа, jhoro написа:

Каято изброяваш варианти - не се ли сещаш, че това са все плътни материи?
На бюрото ми в момента има сложено стъкло! Я да видя - коя мишка ще работи без подложка???

Пробвал съм я и на стъклена маса на стъкло триплекс , като средния слой беше като натрошено и работи . А на стъклена маса с прозрачно стъкло не работи , но я ползвах в единия ъгъл на лаптопа ...

Пример : лаптопа седи на 2 метра срещу мен на нощното шкафче ,

виждаш ли му екрана ?

Пробвал съм я и на стъклена маса на стъкло триплекс , като средния слой беше като натрошено и работи . А на стъклена маса с прозрачно стъкло не работи , но я ползвах в единия ъгъл на лаптопа ...

Това не е сериозно- говоря за обикновено стъкло, просто по-дебело.

преди 43 минути, Banesc написа:

виждаш ли му екрана ?

За лаптоп - едва ли, но същото работи на телевизора.

преди 9 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Да .

А виждаш ли - какво става на екрана?

преди 1 час, jhoro написа:

Това не е сериозно- говоря за обикновено стъкло, просто по-дебело.

За лаптоп - едва ли, но същото работи на телевизора.

Пробвах днес и на стъклена маса ( отдалечена на 6 метра от лап топа ) - накъсва но работи .

Аз си виждам добре на два метра на лап топа . Дори мога да чета от телефон от 1.2 метра .

преди 7 минути, jhoro написа:

А виждаш ли - какво става на екрана?

Да даже и субтитри чета от 2 метра като гледам филм .

преди 22 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Аз си виждам добре на два метра на лап топа . Дори мога да чета от телефон от 1.2 метра .

Да даже и субтитри чета от 2 метра като гледам филм .

Браво - имаш орлов поглед! Аз от два метра виждам ... че има лаптоп.

преди 13 минути, jhoro написа:

Браво - имаш орлов поглед! Аз от два метра виждам ... че има лаптоп.

За погледа трябват ,моркови ( или сок от моркови . Но ако е сок повече от 80 милилитра на ден да не се пият заради авитаминоза . Аз лично пия 50 % сок от моркови по половин литър на ден ,  2 до 4 пъти седмично  ) , и редовни упражнения за очите , за да не ги оставяш да мързелуват ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.