Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разберем да ли една кола си заслужава без да сме отишли на оглед

Featured Replies

Моя богат опит ми е донесъл доста познания в областа. Та за всички начинаещи и хора, които искат да се сдобият с автомобил бих искам да им дам малко акъл, как да не се прекарат да бият много километри и да пият една студена вода. Аз първо обръщам внимание колко снимки са направени. Ако са една или три направо отминавам. Второ трябва да се види като цяло вида на автомобила. Ако е запазен вътре и вън най-вероятно и технически ще е добре подържан. Снимана ли е колата  с работещ двигател, вижда се по таблото и стрелката на оборотомера. Ако не е има вероятност да светят лампи, което значи ремонт. Има ли описание. Ако само са отментнати техническите екстри и характеристики, значи собственика го мързи едно описание да напише ка моли да я подържа технически изправна. Да ли е чиста вътре. Ако е мръсна лош знак! Вероятно значи и лошо състояние. За мен обаче много важно нещо е отношението на продавача, когато му звънна. Ако ми се държи надменно и арогантно значи при евентуална нужда да ми съдейства или проблем при покупката значи, че ще имам проблеми и това автоматично значи, че тази кола не е за мен. Ако откаже да съдейства по телефона на мои въпроси например ,,Работи ли климатика,, и той да ми отговори ,,Ела си го виж,, директно му затварям телефона. Реално една покупка продажба на автомобил е взаимна отговорност между продавач и купувач. Отказ от страна на продавача да даде техническа информация, на която проверката не отнема повече от 15 до 20 мин. си е чисто бягане от отговорност и опит да ти набута нещо неработещо. Това е. Покупката на кола е трудна задача, ако ударите на камък после  да се отървеш от нея и да си върнеш парите  е още по-трудна.

Изглежда бая си цакан през годините с автомобилите, които си ползвал :newspaper: За това карам чисто нови автомобили, не скъпи, но нови!

Не можеш да разбереш дали една кола си струва без да отидеш на оглед. Стига пуска малоумни теми вече! 

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Изглежда бая си цакан през годините с автомобилите, които си ползвал :newspaper: За това карам чисто нови автомобили, не скъпи, но нови!

Всичките нови бюджетни коли са тотален кенеф. Вчера гледах Ибизите. Тотал Кенеф! Всичките дори върховата им версия са с 1.0 мотор. Цената в Нидерландия където живея за него е 32 000 евро. Само дето на 200 000км тая кола вече е скраб. Аз както карам по 50-60 000км на година след 4 години пак трябва да си търся кола. Дачия Сандеро за 18 000 евро получаваш три цилиндъра кенеф със 1.0 литър мотор и той на 200 000км е за скраб. Я го виж Белжо как я е консервирал за 12 години 8000км само. Те тва те чака с новите бюджетни коли. Я кажи ти какво караш, и да ли са лични или служебни. Иначе от мен да знаеш сине. Е това е най-голямата грешка на автомобилостроенето. 1.9TDI в Голф. Няма умиране. Музиката е Алпине с крайно стъпало Пайнер. Е така както ме гледаш тука мога да изкарам 20 годишна обсада. Удрял съм чакал с 200км на аутабана в Германия колата не мръдна. 

IMG_0909.jpeg

IMG_0912.jpeg

преди 15 минути, Коркодила написа:

Всичките нови бюджетни коли са тотален кенеф. Вчера гледах Ибизите. Тотал Кенеф! Всичките дори върховата им версия са с 1.0 мотор. Цената в Нидерландия където живея за него е 32 000 евро. Само дето на 200 000км тая кола вече е скраб. Аз както карам по 50-60 000км на година след 4 години пак трябва да си търся кола. Дачия Сандеро за 18 000 евро получаваш три цилиндъра кенеф със 1.0 литър мотор и той на 200 000км е за скраб. Я го виж Белжо как я е консервирал за 12 години 8000км само. Те тва те чака с новите бюджетни коли. Я кажи ти какво караш, и да ли са лични или служебни. Иначе от мен да знаеш сине. Е това е най-голямата грешка на автомобилостроенето. 1.9TDI в Голф. Няма умиране. Музиката е Алпине с крайно стъпало Пайнер. Е така както ме гледаш тука мога да изкарам 20 годишна обсада. Удрял съм чакал с 200км на аутабана в Германия колата не мръдна. 

IMG_0909.jpeg

IMG_0912.jpeg

Тези приказки съм ги чувал многократно, че ако нямаш гоУф хеле tdi, нямаш нищо :ski4:

Ама кефа да си първи собственик, т.е. никой да не си е разхлабвал айроколията на седалките е по-голяма от комплексите на собственици на дъргели, висящи нонстоп по сервизите. :newspaper:

преди 3 часа, Коркодила написа:

Моя богат опит ми е донесъл доста познания в областта. 

Иначе казано търсиш си балъци от българско да им пробуташ услугите си в качеството ти на нелегален посредник за закупуване на стара каруца от плоската земя. При тебе да дойдат и ти да ги "уредиш".

А моята Дачия е на 8 години и на около 24000 км.

• Автор
преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Тези приказки съм ги чувал многократно, че ако нямаш гоУф хеле tdi, нямаш нищо :ski4:

Ама кефа да си първи собственик, т.е. никой да не си е разхлабвал айроколията на седалките е по-голяма от комплексите на собственици на дъргели, висящи нонстоп по сервизите. :newspaper:

Аз не разбрах ти на какви чисто нови коли си си разхлабил айроколията, или нещо тв хвана срам като пръднал на родителска среща. Щото ясно е, че с устата си можеш всичко, особенно вятър…..

преди 2 минути, Белгиеца написа:

А моята Дачия е на 8 години и на около 24000 км.

Тоест ти си купил декорация за къщата. Бравос!

колите не стават за нищо само разходи

ако някой иска кола то е  добре да стане автомонтьор да си я поправя сам

иначе  първия автомонтьор частен ще я бракува  и ще се ходи всяка седмица на ремонт с абонамент 

преди 20 минути, Белгиеца написа:

А моята Дачия е

у белгия дачия ли карате

мислех нещо по така марково лачено 

кия спортиж 

преди 6 часа, ostavime написа:

За това, само нови коли. 5 години нямате проблеми, после сменяте. 

То така е най добре, ама нашенеца е свикнал да купува кошници осма употреба и да мрънка че тропат, не се движат и гражданската му е висока.

Корки браво, че се опитваш да си полезен. 🙂

преди 15 часа, ostavime написа:

За това, само нови коли. 5 години нямате проблеми, после сменяте. 

Колкото е по-нова една кола, толкова по-скъпа и е поддръжката и консумативите.

Това важи и за старите коли след един момент нататък.

Трябва да се търси златната среда.

преди 12 часа, Коркодила написа:

Аз не разбрах ти на какви чисто нови коли си си разхлабил айроколията, или нещо тв хвана срам като пръднал на родителска среща. Щото ясно е, че с устата си можеш всичко, особенно вятър…..

Тоест ти си купил декорация за къщата. Бравос!

Да, срам ме е че карам собствена нова кола! Много лошо се минах, като знам, че по-Убаво няма от 25 годишна нафтова МК4-ка, с озвучителна система базирана на Магнат, качена на седемнайски с гудиъри 2015 дот :newspaper:

преди 4 минути, ivan_pop написа:

Колкото е по-нова една кола, толкова по-скъпа и е поддръжката и консумативите.

Това важи и за старите коли след един момент нататък.

Трябва да се търси златната среда.

Не всичко опира до пари. Има и друг фактор, който не се споменава - надеждност! Всяка кола може да се поправи, обслужва и т.н., но за някой, като мен е излязло на преден план надеждността на колата, да знаеш, че може да разчиташ в голяма степен на нея, да не те остави на пътя, когато я ползваш и имаш нужда от нея ежедневно! И аз естествено съм минал през втора ръка коли, но просто от няколко години нямам време да се занимавам с ремонти и разправии покрай тях. Това спестено време е безценно за мен!

• Автор
преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да, срам ме е че карам собствена нова кола! Много лошо се минах, като знам, че по-Убаво няма от 25 годишна нафтова МК4-ка, с озвучителна система базирана на Магнат, качена на седемнайски с гудиъри 2015 дот :newspaper:

Не всичко опира до пари. Има и друг фактор, който не се споменава - надеждност! Всяка кола може да се поправи, обслужва и т.н., но за някой, като мен е излязло на преден план надеждността на колата, да знаеш, че може да разчиташ в голяма степен на нея, да не те остави на пътя, когато я ползваш и имаш нужда от нея ежедневно! И аз естествено съм минал през втора ръка коли, но просто от няколко години нямам време да се занимавам с ремонти и разправии покрай тях. Това спестено време е безценно за мен!

Ясно караш Дачия като Белгиеца. Само да ти кажа, че тоя кенеф никаква надеждност няма. Ако го подпукам както карам Голфа по 60 000км на година, тоя кенеф няма да може да си изкара и гаранционния период повярвай ми. Иначе за протокола гумите са ми Пирели с ДОТ 2024г. Не всичко чисто ново е хубаво. И да всичко опира до пари. Не може да сравняваш надежността на една кола, която е струвала в магазина 16 000лв. с надеждността на кола, която е струвала в магазина 66 000лв.

преди 40 минути, Коркодила написа:

Ясно караш Дачия като Белгиеца. Само да ти кажа, че тоя кенеф никаква надеждност няма. Ако го подпукам както карам Голфа по 60 000км на година, тоя кенеф няма да може да си изкара и гаранционния период повярвай ми. Иначе за протокола гумите са ми Пирели с ДОТ 2024г. Не всичко чисто ново е хубаво. И да всичко опира до пари. Не може да сравняваш надежността на една кола, която е струвала в магазина 16 000лв. с надеждността на кола, която е струвала в магазина 66 000лв.

Тези приказки, както ти казах съм ги чувал многократно на места с квартален хоремаг/не кръчма/. Служат за забавление на позапилите му обичайни посетители, някои от които са безделници, имащи както казах достатъчно време за убиване, особено в ремонти, кърпежи и пишман тунинговане.

Другото ми звучи , като една стара гатанка - "Гуми има, кола няма, що е то?" ........... Гоуф обут с нови гуми Пирели :diving:

• Автор
преди 41 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тези приказки, както ти казах съм ги чувал многократно на места с квартален хоремаг/не кръчма/. Служат за забавление на позапилите му обичайни посетители, някои от които са безделници, имащи както казах достатъчно време за убиване, особено в ремонти, кърпежи и пишман тунинговане.

Другото ми звучи , като една стара гатанка - "Гуми има, кола няма, що е то?" ........... Гоуф обут с нови гуми Пирели :diving:

Аз постнах снимки, километри и работата на автомобила ми на -1 градус. Защото съм сигурен в надежността му, и че карам истински автомобил. А ти понеже си толкова несигурен в това, което караш за това ни снимки ни марка модел и година на производство. Има вариянт и да си с градския и тука в датата тайно да мечтаеш да станеш горд собственик на Дачия с тримцилиндров 1000 кубиков двигател. Не се отчайвай. Белгиеца винаги може да ти даде акъл как да станеш преведен зад някъде в чужбинско и, ако слушкаш като такъв може и да ти купят чисто нова Дачия.

преди 4 часа, Коркодила написа:

Аз постнах снимки, километри и работата на автомобила ми на -1 градус. Защото съм сигурен в надежността му, и че карам истински автомобил. А ти понеже си толкова несигурен в това, което караш за това ни снимки ни марка модел и година на производство. Има вариянт и да си с градския и тука в датата тайно да мечтаеш да станеш горд собственик на Дачия с тримцилиндров 1000 кубиков двигател. Не се отчайвай. Белгиеца винаги може да ти даде акъл как да станеш преведен зад някъде в чужбинско и, ако слушкаш като такъв може и да ти купят чисто нова Дачия.

Търся вече mk4 arl какъвто и да било. Малко се потят ама няма нищо, важното е че съм сигурен в нея, че е вечно моя :ski4:

• Автор
преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Търся вече mk4 arl какъвто и да било. Малко се потят ама няма нищо, важното е че съм сигурен в нея, че е вечно моя :ski4:

mk4 е Голф 4, по-добре се насочи към Голф 5 1.9TDI. Другите ги отпиши защото хвърлят глави.

Предпочитам половин милионен нафтов кадилник, на место нов автомобил. Все пак и сервизите трябва хляб да ядат 🤑

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.