Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блутут колонка Tribit StormBox 2

Featured Replies

Здравейте! Имам блутут колонка JBL Flip 4, която си закупих още през 2019 година от Емаг. Тя пристигна от румънски доставчик и ОРИГИНАЛНИ ИЗЦЯЛО и като кутия; и като съдържание; и като продукт. От 2019 година до ден днешен е в отлично състояние поради добрата експлоатация от мен. Единственото 2023 година се скапа батерията на JBL Flip 4, тогава си купих нова батерия и след гледане на клипчета в ютюб  за да видя как се разглобява и успях да го. Смених си старата и сложих новата и JBL Flip 4 продължи да си работи както преди. Та до ден днеше съм доволен от JBL FLIP 4, която има отчетлив и плътен звук с технологията “Pure bass” и добре се справя с трите диапазона, тоест Ниски, средни и високи”, като за непретенциозен аудиофил.  

Миналата години съвсем случайно попаднах на блутут колонка, конкурентна на JBL и SONY, която е по нисък като цена и също изглежда обещаваща. Това е Tribit”, модел StormBox.

Проявих интерес към тази марка и много се рових из интернет но никъде не намерих търговец от България да предлага тази марка и модел. Днес попаднах отново на марката “Tribit” но със нов модел “StormBox 2” но вече такава марка и този модел се предлага от български търговци.

Блутут колонка Tribi StormBox:

Tribit StormBox безжична Bluetooth тонколонка-черен цвят 

Преносим високоговорител Tribit, StormBox 360°, Безжичен, 2x12 W, Водоустойчив IPX7, Микрофон, XBass, Bluetooth 5, 2x2600 mAh, Черен - eMAG.bg

Блутут колонка Tribi StormBox 2: 

Tribit StormBox 2 BTS32 Портативна/Преносима тонколона Black - Muziker 

Високоговорител Tribit StormBox 2 wireless speaker BTS32 (black)

Преносима тонколона Tribit StormBox 2, Bluetooth, 34W, с вграден микрофон, 360 градусов звук, бутон за допълнителен бас, черен, 24 часа, TWS - eMAG.bg

Разликата между двата модела е че StormBox предоставяше 24 вата мощност и батерия от 2600 mAh а “StormBox 2” вече е със 34 вата мощност, които предоставят 24 часа време на работа и има приложение, което след, като се изтегли има различни функции за настройка на звука чрез еквивалайзер. Освен това предлага версията на Блутута е 5.3 а батерията е 5200 mAh. А като цяло и двете имат 360 градусов звук и IPX 7 водоустойчивост.

Обаче четох коментари, гледах ревюта в ютюб и ревюта в сайтове, като този:

Tribit StormBox 2 review: Legacy obliges - STEREO GUIDE

и казват, че минусите са:

Цитат

Най-много има лека загуба на прозрачност и резолюция отстрани. Дори и без превключваемото усилване на басите, ударите излизат от малкия високоговорител с богат и контурен звук.С включен „XBass“ StormBox 2 натиска много силно в долния край на честотния диапазон – особено ако звукът е увеличен само до около 70 процента. След това танцовите песни могат да изглеждат малко напрегнати. От около 80 процента електрониката леко заглушава баса, за да противодейства на претоварването на малките драйвери. Това може да придаде леко хладен послевкус на високите женски гласове, но това не е изолиран случай, а по-скоро правило.

Някой имал ли си е работа с такава блутут колонка Tribi StormBox 2” и има ли смисъл да инвестирам в тази марка и модел Tribi StormBox 2” или да продължа да използва моята “JBL Flip 4”.🧐

преди 1 час, толчо написа:

Някой имал ли си е работа с такава блутут колонка Tribi StormBox 2” и има ли смисъл да инвестирам в тази марка и модел Tribi StormBox 2” или да продължа да използва моята “JBL Flip 4”.🧐

JBL това е една доказала се в аудиото марка,държаща на авторитета си.Не вярвам този модел на Триби,който е на някава неизвестна Индийска марка,да е по-добър.

• Автор
преди 1 час, Димитър 59 написа:

JBL това е една доказала се в аудиото марка,държаща на авторитета си.Не вярвам този модел на Триби,който е на някаква неизвестна Индийска марка,да е по-добър.

Да съгласен съм с вас!👍👌 Както вече споменах до сега, моята JBL Flip 4 не е мръднала, като качество по отношение на звук още от 2019 година от както я купих! Единствените неща които се случиха след дълга експлоатация са следните:

• оригиналната батерия, обвита в зелена обвивка просто вече и свърши живота и до като я заредиш от 0 до 100 % и изведнъж почва да пада на 0 %, поради което се наложи да си закупя нова с марката Phatona и поставих, след разглабяне;
  • отстрани пластмасата  около пасивните радиатори на места стана леко жълтеникаво- избледняла от използването на вън и досега със слънчевата светлина;
  • отпред, върху оранжевото лого има много миниатюрна точка от чукнато, която не се вижда с човешкото око ами трябва леко да прокараш нокът за да усетиш;

И това са минимални забележки от добро и старателно използване от мен. Даже си пазя оригиналната кутия, документацията и оранжевия кабел е във отлично състояние.

И другото: за разлика от новите аудио устройство на пазара със блутут версия 5.3 или 5.2, моят JBL Flip 4 е със блутут версия 4.2.

Но пък това няма никакво значение за мен защото продължава да вади прекрасен звук! Е да като връзка и разстояние понякога се случва да прекъсне но това са минимални случаи.

И все още съм доволен от марката JBL! Но просто ми е любопитно за тази марка "Tribit".

Това,че твоята колонка е остаряла външно,не пречи да продължава да свири добре.Едва ли ще се намери някой,който да има или да е сравнявал двата модела,за да ти задоволи любопитството. Аз не бих заменил леко одраскан мерцедес за лъскава лада...

• Автор
преди 1 минута, Димитър 59 написа:

Това,че твоята колонка е остаряла външно,не пречи да продължава да свири добре.Едва ли ще се намери някой,който да има или да е сравнявал двата модела,за да ти задоволи любопитството. Аз не бих заменил леко одраскан мерцедес за лъскава лада...

Ами да така е! В мен се създава любопитство? Иначе не ми се разделя с моя верен приятел JBL Flip 4, който със тези леки забележки е във отлично състояние като вид и страхотен звук!

преди 41 минути, толчо написа:

В мен се създава любопитство?

И чакаш някой да ти каже купи си Tribit ли? Такъв отговор ли чакаш? Ами,ако не свири по-добре от JBL-чето ?

• Автор
преди 8 минути, Димитър 59 написа:

И чакаш някой да ти каже купи си Tribit ли? Такъв отговор ли чакаш? Ами,ако не свири по-добре от JBL-чето ?

Не не чакам, някой да ми каже да си купя. А просто искам да разбера дали някой изобщо се е занимавал със такава марка блутут колонка.

току-що, толчо написа:

А просто искам да разбера дали някой изобщо се е занимавал със такава марка блутут колонка.

Ако има такъв,притежаващ такава колонка,нали знаеш израза „от моето по хубаво няма“,така че се сещаш за неговото мнение. Затова писах горе,че без сравнение на живо между двата модела,няма как да определи по-добрият.

• Автор
преди 11 минути, Димитър 59 написа:

Ако има такъв,притежаващ такава колонка,нали знаеш израза „от моето по хубаво няма“,така че се сещаш за неговото мнение. Затова писах горе,че без сравнение на живо между двата модела,няма как да определи по-добрият.

Е да на мен ми е ясно, че трябва трябва сравнение на живо между двата модела но няма от къде?🤨

преди 14 часа, толчо написа:

Е да на мен ми е ясно, че трябва трябва сравнение на живо между двата модела но няма от къде?🤨

На първо четене, изглежда читава марката.
Погледни за ревюта и саунд сравнения в тубата.

Bang & Olufsen правят най-добрите колконки, може да са една идея по-скъпи, но си заслужава и ще забравиш за другите марки, можеш да погледнеш модела Beosound Explore, има го на приемливи цени.

• Автор
преди 2 часа, Mr. ?? написа:

На първо четене, изглежда читава марката.
Погледни за ревюта и саунд сравнения в тубата.

Ще погледна за ревюта но що се отнася до звукова сравнение и тестове ще придобия представа за разлика от живото слушано но все пак ще пробвам. 👍

• Автор
преди 1 час, arcovk написа:

Bang & Olufsen правят най-добрите колконки, може да са една идея по-скъпи, но си заслужава и ще забравиш за другите марки, можеш да погледнеш модела Beosound Explore, има го на приемливи цени.

🤔През 2019 година, когато разглеждах блутут колонки в Емаг, между тези марки, които бях набелязал:

• JBL FLIP 4
  • SONY SRS- XB30B
  • TRONSMART
  • ANKER
  • PHILIPS
  • BOSE

също така разглеждах и марката Bang & Olufsen, към която също гледах много ревюта и звукови тестове в ютюб. На края взех решение да заложа на сигурно и вземах JBL, модел FLIP 4, който в средния ценови клас беше много нашумял.

🙂👍👌Честно да си кажа въобще не съм разочарован! Звук наистина е чист със технологията PURE BASS и баса си е чист бас без пращене и пукане! Хубаво е че има и стандартен звуково изживяване и така нареченият "LOUDNESS", който се включва, като се задържат едновременно двата бутона BLUETOOTH  с което се увеличава баса. Въпреки, че и във СТАНДАРТЕН режим и във LOUDNESS режим ми липсва малко повече ВОКАЛ на база на баса.

🤔Но като цяло за всички производители не само на блутут колонки но и на блутут слушалки и всякаква аудио техника в днешно време немога да разбера, каква е тази МАНИЯ на производителите да добавят толкова много БАС? Да съгласен съм, че трябва да има бас за да обогатява и подплатява звука но като слушаш музика много, ама много бас и вокала се чува глухо все едно си не в пещера а се криеш под леглото от нощното, ТАЛАСЪМЕНО чудовище? За мен е важно във звуковото изживяване да има баланс във ВОКАЛА и БАСА, 50 - 50 %. Аз не съм от този тип аудио маниаци, които са луди на тема бас. Аз предпочитам да има БАЛАНСИРАН БАС, колкото да обогати и подплати звука и на фона на него да се чува приятно ВОКАЛА.  🤔

🤔И друго нещо? Като вземат производителите да си правят реклама с техните търговски трикове батерията на която и да е марка, модел блутут колонка издържала 12, 24, 30, 34 часа време на работа. Това са пълни глупости! Нали виждам и на моята колонка JBL FLIP 4 дават и 12 часа (почти 2 дни) но дори и преди със оригиналната и сега новата батерия PHATONA и двете от 3000 mAh, като я напънеш дори, само на наполовината и няма как да издържи 12 часа, защото това НЕЩО иска ЕНЕРГИЯ за да работи.🤔

Ако става на въпрос за моята JBL FLIP 4, която, всичко и е наред и си работи перфектно и дори и тази батерия след края на своя цикъл загина и се наложи пак да купувам нова и да разглобявам JBL- а съм склонен да си остана със нея до като напълно не се разпадне.

Що се отнася до марката "StormBox" проявих интерес за тази марка в средния ценови клас. Иначе нямам намерение веднага да се хвърля на нея при условие, че моята JBL все още си работи отлично.

преди 9 часа, цър-вул написа:

Едно сравнително ревю
https://versus.com/en/bang-olufsen-beoplay-a1-vs-jbl-flip-4

Сравнението, което си дал е на тази колконка, мен лично дизайна на Explorer-a по ми харесва.

spacer.png

https://versus.com/en/bang-olufsen-beosound-explore-vs-jbl-flip-4

spacer.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.