Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 4 минути, В. Велев написа:

Ти по-добре е да вярваш на очите си отколкото на държавните институции. Цените се вдигат, а инфлацията не мърда :) По-голям факт - здраве му кажи.

А доходите ти не се ли вдигат,а? Като не ти стигат парите, мисли за още някакъв бизнес

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 6 минути, В. Велев написа:

Ти по-добре е да вярваш на очите си отколкото на държавните институции. Цените се вдигат, а инфлацията не мърда :) По-голям факт - здраве му кажи.

какво коментираме инфлацията - или как ще се обменя еврото

като се вдигат доходите се вдигат и цените икономика

като се вдигне заплата, пенсия или друг доход - бизнеса просто вижда едни пари, които да вземе - и вдига цените

преди 5 години олиото скочи с 300% кой бе виновен - еврото ли

преди 29 минути, В. Велев написа:

Ти не четеш ли? Сега ще ме упрекнат че само се самоцитирам:

Знам че много ви се иска, ама...хайде спрете да четете глупости и да ги споделяте.

преди 44 минути, В. Велев написа:

Научи се да четеш, бе! Валутните пазари не ги интересува борда и фиксирания курс на вашта територия.

преди 1 час, В. Велев написа:

Велев, ей заради такива кът тебе, 3та година си внасям работна ръка от Шри Ланка! По не съм на далавера, ама пък ми е кеф, как се гърчите без пари

преди 1 час, teo-glavata написа:

Велев, ей заради такива кът тебе, 3та година си внасям работна ръка от Шри Ланка! По не съм на далавера, ама пък ми е кеф, как се гърчите без пари

Това като изакването на Тожко за лекарите...

преди 4 часа, teo-glavata написа:

Мормалните хора, от години държим левовите сметки само за парлама.

Какво държиш пък ти бре? Та ти едвам събираш пари да си платиш нет-а, ама сметки си бил държал :giggle1:

на 30.04.2022 г. в 0:01, NewRedDragon написа:

За съжаление, след минута нета за днес свършва. 

на 1.05.2022 г. в 1:34, NewRedDragon написа:

Айде, че пак ми свършва нета

преди 11 часа, teo-glavata написа:

Валутните пазари не ги интересува борда и фиксирания курс на вашта територия.

Добър ден! Нали и аз това казвам. Ама тука ми показват какво решило НС какъв да бъде курса. 

Цитат

Само две държави от Източна Европа, присъединили се към еврозоната – Естония (2011 г.) и Литва (2015 г.), имаха правно обвързващи споразумения за валутен борд. Нито една от страните не промени валутния си курс, след като еврото послужи като валутна котва. Естония фиксира кроната спрямо еврото (чрез германската марка) от 1999 г. нататък; централният паритет и крайният обменен курс във валутния механизъм ERM II бяха идентични. Литва промени котвата на борда си от щатския долар към еврото през 2002 г. и запази валутния курс непроменен по време на ERM II и приемането на еврото. Дисциплината на валутния борд в Естония и Литва остава напълно запазена по време на прехода към еврото; не бяха използвани никакви механизми /девалвации или ревалвации/ за изпълнение на критерия от Маастрихт за валутен курс.

Прочете повече на: https://www.fiscal-council.bg/bg/publikacii/prehod-ot-valuten-bord-kum-evrozona-na-iztochnoevropeiskite-ikonomiki

Източник - в цитата

преди 43 минути, lebel написа:

Източник - в цитата

Пазара си е най-добрия и точния показател. Не можеш да го излъжеш. Към това спада и "Дисциплината на валутния борд".

Ако България произвеждаше и изнасяше, но забележи със собствени предприятия и продукция, тогава щеше да е добре и нямаше проблеми да има с евро-зоната. Но сега 90% от предприятията и магазините са чуждестранни. Така че от България се изнасят само пари!

преди 4 часа, В. Велев написа:

Ако България произвеждаше и изнасяше, но забележи със собствени предприятия и продукция,

И какво точно можете да произвеждате, със собствени суровини, че това нещо да е конкурентно на Световните пазари, като цена и качество?

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Какво държиш пък ти бре? Та ти едвам събираш пари да си платиш нет-а, ама сметки си бил държал :giggle1:

Каквото трябва държа.

Нека още веднъж ти кажа: Не съм идиот, да платя на кораба пакет нет за 12 часа, като ще ползвам по-малко от половината! Погледни часовете на постовете, които си цитирал! Обикновено, през ноща спя, дори когато съм на почивка

преди 42 минути, teo-glavata написа:

И какво точно можете да произвеждате, със собствени суровини, че това нещо да е конкурентно на Световните пазари, като цена и качество?

наркомани на фентанил като в сащ 

даже производството на стоката е местно а не внос  от китай като в сащ 

тръмп щел да слага  100 % мито на фентанила  е тогава ще им се разкаже играта на американците

дозата от  долар на  два долара....

гответе се!

направете си собствено производство !

Нека още веднъж ти кажа: Не съм идиот, да платя на кораба пакет нет за 12 часа, като ще ползвам по-малко от половината! Погледни часовете на постовете, които си цитирал! Обикновено, през ноща спя, дори когато съм на почивка

Не си идиот? Може, но това си е твое мнение, което не е задължително да е меродавно.

Разбира се че няма да плащаш, когато паричките са ти разчетени до стотинка. Ако дадеш за нет и за през нощта, после ще трябва да караш цяла седмица на леб и лютеница, вместо да хапнеш кебапчета на "Мръвката" 

преди 8 минути, ivottoshev написа:

което не е задължително да е меродавно.

Напротив! Моето мнение винаги е меродавно! Не ме интересува мнението на раята

преди 8 минути, teo-glavata написа:

Не ме интересува мнението на раята

Прав си. Тая "рая" си плаща за нет. Каква глупава постъпка. Не бъди като раята, пести за да имаш за кебапчета :giggle1:

Напротив! Моето мнение винаги е меродавно! Не ме интересува мнението на раята

Ти си роб. Робуваш и си зависим.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Я кажи какво стаса с курса лев-евро, че вчера се потопи.

Какво да стане? Ти явно не разбра, че ти казах че до 1.1.2026 курса лев-евро по всяка вероятност няма да е сегашния. А не тия дни.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Какво да стане? Ти явно не разбра, че ти казах че до 1.1.2026 курса лев-евро по всяка вероятност няма да е сегашния. А не тия дни.

Кой курс - купува или продава? На коя банка/чейндж бюро? Толкова много левчета имаш в бурканбанк, че  да те интерсуват 2 евроцента?

Левовите сметки се прубразуват по курса, договорен с ЕЦБ и той е 1.95583, като се ползва стандартното математическо правило за закръгление на втория знак, след десетичния дрлимитет

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Ти я виж какво става в Румъния...

Какво точно да видя, че утре тръгваме към бг. В момента в Мамая, сезона си върви, всичко е нормално

преди 20 минути, В. Велев написа:

източник, аз ти показах решение на НС, а ти какво мислиш като не си вземеш хапчетата

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

източник, аз ти показах решение на НС, а ти какво мислиш като не си вземеш хапчетата

При тях е късно за хапчета. Влака отдавна е изтърван.  Ама и онова мекере от израждане плещи глупости и комунетата му вързват. 

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

Източник: Иди в магазина и виж цените. Друг източник: Следи всетовната икономика и в частност Европейската. Митата на Тръмп, войните, действията на пришълците и т.н.н.

Значи НС решава колко ще е курса? Това майтап ли е или шега? А защо НС не приеме курс 1:1?

преди 2 минути, В. Велев написа:

Източник: Иди в магазина и виж цените. Друг източник: Следи всетовната икономика и в частност Европейската. Митата на Тръмп, войните, действията на пришълците и т.н.н.

Значи НС решава колко ще е курса? Това майтап ли е или шега? А защо НС не приеме курс 1:1?

Какво му е на магазина? Кайсиите за ракия са по скъпи. Е, и? Пак ще купиш.

НС нищо не решава, а верифицира договореното в международните договори. Чисто формален акт.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.