Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Не е ли погрешна посоката, която избират днешните народни избраници, мисля, че това евро ще обърка още повече окаяното ни положение.

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

трябва да  приемем долара

обаче световното  задкулисие не ни дава

а иначе няма значение евро лев

хората няма да станат по- умни  и грамотни в българия

няма да се намерят  електротехници доктори водопроводчици 

Че то лев няма от 1999 година - след въвеждането на валутния борд!

По принцип съм за приемането на еврото, но не и по начина по който днешните българси управници се опитват да го направят.

току-що, jhoro написа:

Че то лев няма от 1999 година - след въвеждането на валутния борд!

Тогава за чий ти е да минаваш на евро като вече го имаш?

приемането на еврото не трябва да става ще се отпушат едни  50 милиарда буфер  и ще се раздадат на сулю и пулю приближени до властта  и частния бизнес няма да има смисъл да работи и ще стане верижна реакция от инфлация и фалити 

Въпроса не е дали трябва, а защо? 

Основната причина, за да приемем еврото е, че България е фалирала! Това е поради една основна причина = не произвеждаме "принадена стойност"! 

"Принадената стойност" не е ДДС-то, което е "Допълнителна стойност". 

Отделно което самата схема пари -> стока -> пари' (именно е тази принадена стойност) е повредена (корумпирана), защото самите ни предприемачи (бизнесмени) я употребяват за свои егоистични цели, а не да я реинвестират в производството или в икономиката на България или по-общо за благото на България. В следствие на което из България са се "навъдели" спекуланти, т.е. самото ни ценообразуване е сбъркано! 

Най-скъпата стока из света е човешкия труд. Всеки паричен поток от него отива в икономиката било то на България или друга държава. Само се замислете колко хора харчат парите си в България и колко в други държави!?

Следователно: В България приеме ли се еврото за официална валута, то към трудещите се българи ще достигнат пари, т.е. няма да се налага да "бягат" в друга държава, за да спечелят по-добри пари.

преди 28 минути, Т.Христов написа:

Не.

Кое е по-добро: Да получаваш евро или лева??? 

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

Не е ли погрешна посоката, която избират днешните народни избраници, мисля, че това евро ще обърка още повече окаяното ни положение.

Правилната посока е Москва. Трябва да приемем рублата за да излезем от окаяното положение.

a cat is laying on top of a stack of money with the words the bread 5 above it

Трябва да станем първата държава освободила се от капиталистическите отношения и да живеем без валути. Като компромисен вариант обаче може да приемем юан-а китайски , за да сме едни гърди напред като Китай задмине Америка и започне да командори света

ако се освободим от капиталистическите  отношения ще  дойде режима на силата

който има оръжие той ще казва как да е 

диктатура

и ще дойде сащ да ни наложи пак  капитализма  понеже е най-силен 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Кое е по-добро: Да получаваш евро или лева??? 

лева е по добре

ще  е излишен разход за печатане

няко  сулю ще лапне милиарди  за изработка на  българския вариант на  евро банкнотите 

ще има и фалшификации

когато хората не ги познават някой мангал  ще ти подаде нещо напечатано на принтера и ще каже че е евро

нищо чудно че държавата и парламента работи за приемане на еврото

все пак е легализирала телефонните измамници да стават частни  домоуправители 

преди 3 часа, Banesc написа:

лева е по добре

Лично за мен ми е все едно, т.е. дали от банкомата ще тегля евро или лева. :) 

Проблем ще е за тези които вземат кеш. Аз нямам клиенти от визираното от теб съсловие. :) 

Има и друго: Навремето (преди да се пенсионирам) заплащането ми е било свързано с доларов еквивалент (по-късно в евро еквивалент). 

Т.е. При преминаване към евро, то и пенсията ми ще стане европейска. :) -> Което означава, че съм за еврото!!! :) -> В момента за мен не е добре, че получавам левове. :) За нищо не стигат .... :) 

преди 5 минути, (:IdioibI:) написа:

Лично за мен ми е все едно, т.е. дали от банкомата ще тегля евро или лева. :) 

Проблем ще е за тези които вземат кеш. Аз нямам клиенти от визираното от теб съсловие. :) 

Има и друго: Навремето (преди да се пенсионирам) заплащането ми е било свързано с доларов еквивалент (по-късно в евро еквивалент). 

Т.е. При преминаване към евро, то и пенсията ми ще стане европейска. :) -> Което означава, че съм за еврото!!! :) -> В момента за мен не е добре, че получавам левове. :) За нищо не стигат .... :) 

ако  се приеме еврото ще ти спрат пенцията

ще фалираме ЕС

до каквото се е приближил ганьо го е фалирал 

като не ти стигат левовете  ги обърни в евро да ти стигат 

преди 2 минути, Banesc написа:

ще фалираме ЕС

К'во ти пука за ЕС?! Нали си за САЩ??? :) 

п.п. Ей по-горе някои пък са за РФ. :) 

преди 10 часа, Bubbles написа:

По принцип съм за приемането на еврото, но не и по начина по който днешните българси управници се опитват да го направят.

Тогава за чий ти е да минаваш на евро като вече го имаш?

Затова трябва да минем на евро ,защото утре като ни кажат господата от запад ,че се маха борда и както вземаш примерно 2000лв равни на 1000евро ще почнеш да вземаш равностойността на 500евро.Е затова трябва да се минава веднага на евро,защото в нашта държава няма нищо предсказуемо както стана 1997г със скъпоценнното ни левче.По добре да знам че вземам сигурни 1000евро отколкото незнайни до кога 2000лв.

преди 5 минути, LOSHIAT написа:

Затова трябва да минем на евро ,защото утре като ни кажат господата от запад ,че се маха борда и както вземаш примерно 2000лв равни на 1000евро ще почнеш да вземаш равностойността на 500евро.Е затова трябва да се минава веднага на евро,защото в нашта държава няма нищо предсказуемо както стана 1997г със скъпоценнното ни левче.По добре да знам че вземам сигурни 1000евро отколкото незнайни до кога 2000лв.

капитализъм сме

никой не го интересува лев евро долар

пазара ще регулира  вземанията

2000 лв ще станат 1000 евро

след това ще стане 2000 лв 800 евро

понеже някой трябва да плати на печатницата  да напечата кешовицата  и новите евро монети 

а старите трябва да се  дадат  за претопяване 

Твърдо против. Нашата парична единица беше единственият ни останал символ на независимост. С това евро буквално ставаме колония!:angry:

Първото и най-важно нещо е защо нашите американски марионетки толкова държат, да влезем в еврозоната? Това за мен е крайно непонятно, вероятно причината е, че пак ще захлебят доволно от цялото упражнение. Има сума ти държави, които са членки на е*аният им Европейски съюз, но не са приели еврото. Другият важен въпрос е защо не беше проведен референдум, защо не беше гласувано това нещо в Народното събрание, някакъв обществен дебат и прочее. Откакто Тръмп стана президент на САЩ, почна из основните медии да се прокрадва тук-там и някакво друго мнение от общоприетото и да се канят икономисти като Григор Сарийски, които са настроени негативно към този ход. Извинявайте, ама има страшно много въпроси около въвеждането му, за които така и не стана окончателно ясно. Например, при какъв обменен курс ще влезем в еврозоната? Понеже виждаме в Хърватия как се случиха нещата и колко доволни са хърватите от приемането на еврото. И що ли си мисля, че и тук ще стане същата работа...

.

преди 3 минути, communismatic написа:

Първото и най-важно нещо е защо нашите американски марионетки толкова държат, да влезем в еврозоната?

за българия е по добре да влезе в еврозоната

но е по- добре да влезе в доларовата зона

но няма да ни пуснат никъде

преди 5 минути, communismatic написа:

и да се канят икономисти като Григор Сарийски, които са настроени негативно към този ход.

колко пари има сарийски ?

то е лесно да се говори теория

преди 6 минути, communismatic написа:

И що ли си мисля, че и тук ще стане същата работа...

зависи от хората а не от валутата 

приемането на еврото ще е негатив 

щото няма българина да стане по-умен

както циганите почнаха да ги казват роми 

същото е  и с  лева дали ще е евро 

По принцип има хубави и лоши страни.Хубавото е предимно за тези,които търгуват или пътуват в чужбина.Лошото е,че на практиката във всички страни приели еврото,моментално се получи неизбежна инфлация,а ние и без това сме на дъното във всичко.Трябва да се знае,че в деня в който го приемат,ще станем веднага с поне 30% по-бедни.Друго лошо е че ни лишават от националната валута,за да ни набутат тяхната,чрез която могат да ни манипулират по-лесно.

преди 18 минути, Banesc написа:

но е по- добре да влезе в доларовата зона

Еврото е завързано с долара,така че автоматично сме зависими и от долара,който в последните години постепенно губи стойноста си,което означава,че същата съдба ни очаква като приемем еврото.

В Русия провеждат ли референдум за всяко решение на властта? В Беларус? В Северна Корея?

Аз пък предлагам да заменим символа на валутата ни от лъв на конь (аспарухов).
Защото проскубан лъв сме вече ние.
Или по-добре кочь(симовол на веещи се и нападащи)!
Да сме трън роги в очите на ЕС и еврото! 

Общо-взето основните въпроси, които всеки нормален български гражданин би трябвало да си задава по въпроса за приемането на еврото са...
1/ Това не е ли национален въпрос? Не трябва ли, да се организира референдум, както НЕ се организира по въпросите за членството ни в НАТО и Европейският съюз? Тази важна стъпка за България ще предначертае и икономическото ни бъдеще за десетки години напред...
2/ Защо толкова много държат нашите политици, да се приеме еврото? Държави като Румъния, Чехия, Дания, Унгария и прочее не са приели еврото, понеже не смятат, че е редно да бъдат в еврозоната... Защо ние толкова държим, да влезем вътре, и то след като виждаме нагледно какво се случва в Хърватия?
3/ За мен е крайно съмнително и как ние покриваме критериите за влизането ни в Еврозоната. Просто статистиката на НСИ е адски съмнителна, т.е. поредният ключ който ни подсказва, че нашите управляващи много желаят, да влизат там... Очевидно нещо са им предложили и ще захлебят яко от този ход на държавата.
4/ Какво България ще спечели от приемането на еврото? Ама конкретно? Понеже... тия мантри как след като влезем в еврозоната, как тук щели да нахлуят мощни чуждестранни инвестиции... това е мантра за тъпанари. Ние сме държава без всякаква икономика, кой ще иска, да инвестира тук, каквото и да било!? Колкото инвестираха за 35 години капитализъм, толкова и след влизането ни в еврозоната. Да не говорим, че тия данни как лихвите щели да са по-ниски, инфлацията щяла да е по-ниска, икономическите ни показатели щели да се подобрят и да се изравним с тия от Западна Европа са абсолютна смехория, това дори Евростат го казва, а не аз. Гърция например... тя е идеален пример, понеже е най-близо географски до нас. Огромен външен дълг, а заплатите им са далече от тия в Западна Европа.
5/ По какъв курс ще влезем в еврозоната? Понеже доколкото аз разбрах той се определя не от сегашният, а от Европейската централна банка. Т.е. дори и по тоя параграф не е особено сигурно, че ще сме добре. В момента курса е 1.95583... дано да е такъв и след влизането ни в еврозоната. Ама май и това не е много сигурно.

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

К'во ти пука за ЕС?! Нали си за САЩ??? :) 

п.п. Ей по-горе някои пък са за РФ. :) 

ЕС е по- близо

ес ще фалира и ще ни идват  нелегални мигранти   и ще трябва да прави ограда  както в мексико   и сащ няма да ни приемат  с тия навлеци от западна европа 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.