Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Страхлив ли е българинът или е обезверен

Featured Replies

Дали от всичко случващо се в България и по света ние загубихме вяра в бъдещето или сме страхливи, това ми е въпросът....

Бъдещето на кого?! Ти ако не вярваш на наследниците си, то за какво ти е минал живота? 

За да изпитваш страх, то явно нещо е опасно за теб. Бъдещето няма как да представлява опасност! То за всеки е свързано със смъртта му. 

Въпроса е да умреш щастлив или удовлетворен, а не да мислиш за загубата на вяра. Вяра не се губи!!! Тя се трансформира в Нова вяра. 

Аз казах!

всичко е сплетено като свински черва

ако   някой прояви смелост ще трябва да удари някой роднина 

и сеир за един ден по телевизията 

и другите ще зяпат и кервана  ще продължи да върви 

проблемите почват  още от семейно ниво и върха на пирамидата  е управлението на държавата 

промяната може да дойде само от свободни необвързани хора които няма какво да губят 

преди 6 часа, Веси Филипова написа:

Дали от всичко случващо се в България и по света ние загубихме вяра в бъдещето или сме страхливи,

човечеството няма цел.

и е много пренаселено

един гладомор ще дойде по естествен път 

в българия е добре  но има много пенсионери  а и не са образовани 

ще е хубаво пенсията  да се обвърже с образованието  който е  учил повече  в училище да му се дава повече пенсия а който не се е учил минимална пенсия

преди 39 минути, Banesc написа:

човечеството ... е много пренаселено

Това е разпространявана неистина. По правило, по- гъсто населените държави и градове са по- успешни, а тези с малко и рядко население са по- назад? Примерно Корея срещу Монголия. 

преди 7 часа, Веси Филипова написа:

Дали от всичко случващо се в България и по света ние загубихме вяра в бъдещето или сме страхливи, това ми е въпросът....

Кое по- конкретно нещо е повод за въпроса? В България и света се случват разни работи. Има космически полети, земетресения, райски курорти. У нас има частни палати, скъпи коли, луксозни хотели. Кое?

преди 7 часа, Веси Филипова написа:

Факт е, че от ден на ден, българите живеят по-богато и разполагат с все повече екстри в живота.

На всеки втори българин, се пада по един автомобил. Повечето българи живеят в собствено жилище и пътуват по света, ходят на почивки, в спа хотели, или по няколко пъти на море.

Жизненият стандарт на българина е много по-висок от жителите на много други държави по света. 

Така че, стига сте се оплаквали и ревали!

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Примерно Корея срещу Монголия. 

корея и северна и южна  е 10 пъти по-добре от европа

и монголия е по добре нищо че е пустиня

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

По правило, по- гъсто населените държави и градове са по- успешни,

по успешни в замърсяването

в индия виждал ли си каква е  мизерия една фланелка  от памук и на полето за бране на памук 

това им е целта на съществуването 

преди 1 час, Solly написа:

На всеки втори българин, се пада по един автомобил. Повечето българи живеят в собствено жилище и пътуват по света, ходят на почивки, в спа хотели, или по няколко пъти на море.

Жизненият стандарт на българина е много по-висок от жителите на много други държави по света.

пак извадих лош късмет

не ми се пада автомобил

а и да ми се падне  ще ми го вземат  корумпираните ченгета с фалшиви тестове 

собстевеното жилище е  за дъртаците дето бай тошо им е построил

докато не измрат никакво собствено жилище 

тия  дето ходят по пътувания са  главно леки жени за да  изневеряват на мъжете си 

малко са тия дето ходят по няколко пъти на море   1-2 на милион

обикновено бизнесменчетата  ходят на море да профукат каквото са изкарали с експлотация на човишки труд 

така е жизнения стандарт ни е висок понеже сме от златния стандарт но и това ще свърши

няма кой да поправи електропреносната мрежа

пп като бях  млад имах желание и си пускам молбата

и някакъв ме разпитва ама можеш ли  опит имаш ли  някакво мутренско държание  колко пари  ще изкара от мен и му затворих  телефона 

и после ми  звъни да ме търси и не  му вдигнах 

същата работа и с водопровада айде канализацията   е лесна гробищарите ще се хванат да изкопаят по една септична яма 

а за панелките да не говорим в пълна разруха и населението ще почне пеш да се качва  щото няма кой да ремонтира и поправи асансьор 

преди 26 минути, Banesc написа:

тия  дето ходят по пътувания са  главно леки жени за да  изневеряват на мъжете си 

изглеждаш доста изостанал и с остаряло мислене

преди 27 минути, Banesc написа:

малко са тия дето ходят по няколко пъти на море   1-2 на милион

ще видим лятото опашките към Гърция, Турция и нашето Черноморие където не могат да се намерят свободни места по хотели и квартири.

преди 28 минути, Banesc написа:

не ми се пада автомобил

но за сметка на това, в голяма част от семействата има по два, три или повече

преди 29 минути, Banesc написа:

а за панелките да не говорим в пълна разруха и населението ще почне пеш да се качва  щото няма кой да ремонтира и поправи асансьор 

ще се качват пеш, като не искат да плащат ремонта

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Това е разпространявана неистина. По правило, по- гъсто населените държави и градове са по- успешни, а тези с малко и рядко население са по- назад? Примерно Корея срещу Монголия

Има много гъсто-населени държави в които мизерстват. Както и градове. Не съм сигурен, че в Корея удовлетвореността от живота е по-висока от Монголия. Тук вече се намесват други фактори.

По темата: страх е силно казано, но несигурността в обществото е висока и съответно притеснението. Доверието към държавата у нас си е традиционно ниско, но в настоящето още повече. Що се отнася до обезвереността, Българите са горд народ и със самочувствие, но без вяра в бъдещето. Нямаме обща цел...

Всеки с малко повече въображение може да опита да си представи нацията ни, но като един човек, с определени добри и лоши страни. Също и другите държави в контекста на международните отношения. Какво ли щи се получи? Да се разглеждат само отрахът и примиреността е твърде недостатъчно. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.