Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не съм българче

Featured Replies

Не съм българче горделиво, щото всичко е фалшиво. Всеки гледа да те спре, ако честен си поне.

Мазни шефове се хилят, правилата те си милят. Плащаш ли си — ще върви, иначе проблем създай си ти!

Хора злобни, без морал, с манталитет пълен провал. Завист, клюки и омраза... Я млъкни ве! Ще те накажа!

Софийските баби горделиви, с техните вмирисани, дърти сливи, ходят по паветата златисти — дееба тез бивши социалисти!

Българин да се наричам, първа мъка е за мене. Що ме роди, майко, в това шибано провалено племе? 

Ами ставай и заминавай от това шибано провалено племе. Какво правиш още тука? На запад с погача те чакат!

Как на всеки българин, неуспял в живота задължително някой друг му е виновен, никога той!

• Автор
преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Ами ставай и заминавай от това шибано провалено племе. Какво правиш още тука? На запад с погача те чакат!

Как на всеки българин, неуспял в живота задължително някой друг му е виновен, никога той!

И как си успял като бачкаш за смешни пари и даваш част от тях на Бойко и Пеевски? 

Да, "неуспелите" са виновни, че в голяма част от Булгаристан има режим на водата. 

преди 19 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ами ставай и заминавай

прав е човека ! кой та спира е ??? заминавай е ...

с ква цел пишеш тук ? са прайш на умен ? или имаш някое евро от гИрманията и си господ ?

като не ти харесва изчезвай и не се връщай !

Българче си горделиво
и от космоса е видно,
с вирнат нос си и хапливо
с отношение обидно.

Всеки в твоята родина
крив ти е и е тъпак,
част от родната картина
си и нашенски глупак.

Знай не може да вирее
туй що корен няма свой
слънце и в чужбина грее
но един е краят твой.

Без извинение, така ми дойде а и ме ядоса отношението ти, проблеми и тъпи хора има навсякъде, ако те помня правилно преди време търсеше начин да напуснеш България, хубаво това ама да скачаш така срещу родната си страна....
Укроти се, с това поведение доникъде няма да стигнеш.

преди 5 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Плащаш ли си — ще върви, иначе проблем създай си ти!

плаща се след свършена работа, а не  за незапочната !

в някоя друга държава живееш!

• Автор
преди 2 часа, Bubbles написа:

Българче си горделиво
и от космоса е видно,
с вирнат нос си и хапливо
с отношение обидно.

Всеки в твоята родина
крив ти е и е тъпак,
част от родната картина
си и нашенски глупак.

Знай не може да вирее
туй що корен няма свой
слънце и в чужбина грее
но един е краят твой.

Без извинение, така ми дойде а и ме ядоса отношението ти, проблеми и тъпи хора има навсякъде, ако те помня правилно преди време търсеше начин да напуснеш България, хубаво това ама да скачаш така срещу родната си страна....
Укроти се, с това поведение доникъде няма да стигнеш.

Булгаристанецът ако го критикуваш, 

той ще го приеме като нападение. 

Ядосва се и атакува, все едно го псуваш, 

А всъщност просто споделяш мнение. 

Трудно е да обичаш родина, 

в която има такава мизерия. 

Ама теб те изкарват гадина, 

че си недоволен за тях е трагедия. 

Това, че си роден на парче земя, 

не значи, че си му длъжен. 

Каза националистът "Задето си неверен, ще те заклеймя!" 

Ама е ясно, че не може да се измъкне, затова е тъжен. 

Хората са пълни със злоба, ненавист и ярост, 

Затова се бяга, трудно се търпи. 

Ама то искат да останеш да мизерстваш, такава наглост! 

Затова положението на още по-лошо ще върви. 

преди 40 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Булгаристанецът ако го критикуваш, 

той ще го приеме като нападение. 

Ядосва се и атакува, все едно го псуваш, 

А всъщност просто споделяш мнение. 

Трудно е да обичаш родина, 

в която има такава мизерия. 

Ама теб те изкарват гадина, 

че си недоволен за тях е трагедия. 

Това, че си роден на парче земя, 

не значи, че си му длъжен. 

Каза националистът "Задето си неверен, ще те заклеймя!" 

Ама е ясно, че не може да се измъкне, затова е тъжен. 

Хората са пълни със злоба, ненавист и ярост, 

Затова се бяга, трудно се търпи. 

Ама то искат да останеш да мизерстваш, такава наглост! 

Затова положението на още по-лошо ще върви. 

Нещо много ти е изкривен мирогледа приятел.
Никъде не е цвете за мирисане.
Последния път ти казах заповядай във Франция но ще трябва да се трудиш и то много, хората тука са готини, но никой не размита за теб.
А тая неприязън към родината...
...тя не ти е виновна за нищо, така че където и да си обичай я.

преди 9 часа, Bubbles написа:

А тая неприязън към родината...
...тя не ти е виновна за нищо, така че където и да си обичай я.

към малоумният автор на темата -

това че си с две леви и са ти завряни в з...... кой ти е виновен ?

има начини и тук да се изкарват свестни пари - кой ти е виновен че ти не можеш ???

че и да си обиждаш Родината ... колко трябва да си тъп ???

черни офце и бандити има навсякъде по света ...

и пак те питам , след като си мразиш родната страна - какво майкината си търсиш още тука !?

вярно е , не си българче ... кретен...

• Автор
преди 2 часа, mr. 5r0ff написа:

към малоумният автор на темата -

това че си с две леви и са ти завряни в з...... кой ти е виновен ?

има начини и тук да се изкарват свестни пари - кой ти е виновен че ти не можеш ???

че и да си обиждаш Родината ... колко трябва да си тъп ???

черни офце и бандити има навсякъде по света ...

и пак те питам , след като си мразиш родната страна - какво майкината си търсиш още тука !?

вярно е , не си българче ... кретен...

Навсякъде може да изкарваш пари, ама няма да бягам от Булгаристан, заради парите. Бягам, заради злобарите и необразованите простаци като теб. Ти дори и да изкарваш хубави пари, пак виждаш как баби и дядовци ровят по кофите, пак по улиците няма осветление и пак газиш в калта в "престижните" квартали. 

Ама ти като нямаш пари да пътуваш в чужбина, няма как да разбереш в каква мизерия живееш. Щях да те съжалявям, ако не ми беше толкова смешен, гледайки колко неграмотно пишеш. 

Хайде кажи на всички дечица, които в Helpkarma просят пари за лечение в чужбина, колко било хубаво в България... Изрод. 

преди 3 часа, mr. 5r0ff написа:

... кретен...

....И олигофрен и Имбецил !!! Предай му , щото съм го блокирала отдавна това чучело , което обижда Българите !!!

преди 10 минути, Inana.. написа:

....И олигофрен и Имбецил !!! Предай му , щото съм го блокирала отдавна това чучело , което обижда Българите !!!

Лелче, ти си добър пример за тези индивиди, които описвам. Необразовани, неграмотни, злобни, завистливи... Направо ви е яд, че някой не спазва статуквото и иска да живее някъде, където му е добре, вместо да седи в мизерията, заради някакво сбъркано чувство за национализъм.

Заради такива руски подлоги като теб, държавата никога няма да се оправи и образованите хора ще продължават да бягат. Кеф ви е да живеете в един потъващ кораб - най-бързо умиращата страна.

май някои хора се припознаха в тая тема 🤔

• Автор
преди 4 минути, buldak написа:

май някои хора се припознаха в тая тема 🤔

Хора злобни, без морал, с манталитет пълен провал. Завист, клюки и омраза... Я млъкни ве! Ще те накажа! 

Точно такива, каквито са описани в стихотворението. Липсата на самосъзнание е друга характерна черта на тези индивиди. 

преди 21 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Не съм българче горделиво, щото всичко е фалшиво. Всеки гледа да те спре, ако честен си поне.

Мазни шефове се хилят, правилата те си милят. Плащаш ли си — ще върви, иначе проблем създай си ти!

Софийските баби горделиви, с техните вмирисани, дърти сливи, ходят по паветата златисти — дееба тез бивши социалисти!

Българин да се наричам, първа мъка е за мене. Що ме роди, майко, в това шибано провалено племе? 

Ми оди о курец красен мършо

проявете емпатия

човека си е  прав за него си .

на 8.02.2025 г. в 17:41, HelpMeGetOut1 написа:

щото всичко е фалшиво.

така е 

Всеки гледа да те спре, ако честен си поне.

когато си честен хората  се обиждат

най-вероятно нямаш много  приятели 

то е и за твое добро

Хора злобни, без морал, с манталитет пълен провал

50 %

Софийските баби горделиви

така е защото политическата система го е допуснала 

. Що ме роди, майко, в това шибано провалено племе? 

а можеше  да е по зле 

да се родиш в африка  и да събираш пластмасови бутилки за рециклиране и да те ухапе малариен комар и да хванеш слонска болест  на краката и да не можеш да ходиш  и анебата да ти влезе в мозъка докато се къпеш и да ти изяде мозъка 

• Автор

Пичове, ще призная, че Булгаристан не е дупка, когато спрат да газят деца на пешеходни пътеки, когато спрат да управляват мутрите и  когато няма режим на водата в толкова много градчета и селца. Как така в Англия нито веднъж не ми е спирала водата, а в София в "престижен" квартал става всеки месец? За какво да се гордея, че съм българин??? 

• 4 седмици по-късно...
на 8.02.2025 г. в 19:34, mr. 5r0ff написа:

прав е човека ! кой та спира е ??? заминавай е ...

с ква цел пишеш тук ? са прайш на умен ? или имаш някое евро от гИрманията и си господ ?

като не ти харесва изчезвай и не се връщай !

Те еврото отдавна му ги взеха родата. Сега иска да заминава, ама още не е дошъл сезона за бране на ягоди. Такива като него нито в чужбина ги искат ни в България.

• Автор
преди 17 часа, Коркодила написа:

Те еврото отдавна му ги взеха родата. Сега иска да заминава, ама още не е дошъл сезона за бране на ягоди. Такива като него нито в чужбина ги искат ни в България.

Крокодилчо, гущерчо, за разлика от теб имам и образование, и пари. А ти цял живот ще живееш на село при кравите. 

Жалко, че не можеш да си позволиш самолетен билет 😂

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Сега съм в Англия и съм в шок колко са учтиви, подредени, мили и дружелюбни хората. Чисто е навънка, всеки ти отстъпва път, направо по-добре се чувствам като чужденец тук, отколкото в "родината". 

Чудно ми е, не можаха ли британците да ни завладеят, да ни оправят обществово? Очевидно не можем сами да се оправяме, трябва някой да цивилизова българите. 

• 1 месец по-късно...
на 18.03.2025 г. в 6:38, HelpMeGetOut1 написа:

Сега съм в Англия и съм в шок колко са учтиви, подредени, мили и дружелюбни хората. Чисто е навънка, всеки ти отстъпва път, направо по-добре се чувствам като чужденец тук, отколкото в "родината". 

Чудно ми е, не можаха ли британците да ни завладеят, да ни оправят обществово? Очевидно не можем сами да се оправяме, трябва някой да цивилизова българите. 

Браво,остави ги тези,те ти завиждат431188597_829281489242481_1827333753424780734_n.jpg.997306af81c6cb540fbbac9e2da14a4c.jpg

• 1 месец по-късно...
Цитат

🌍 Това изказване е поетично-фактологична еволюция на класическата фраза „България на три морета“ — но адаптирана към реалностите на XXI век, където границите не се измерват с география, а с човешко присъствие. Ето ти един байдимански анализ:

🏰 От мечтата за три морета — към реалността на седем континента

• „На три морета“ е средновековен идеал, свързан с териториалния пик при цар Симеон Велики
    ➤ Черно, Егейско и Адриатическо море
    ➤ Символизира национално величие, военна експанзия, централизирана власт

• „На седем континента“ е модерна трансформация
    ➤ Българите не са империални завоеватели, а диаспора от личности — учени, лекари, творци, гурбетчии
    ➤ От Камчатка до Капската област, от Антарктида до Ванкувър — българският дух пътува със знание, не с армия

✈️ Глобализацията като ново българско измерение

• Миграцията превръща българите в граждани на света, не само на една държава
  • Националната идентичност се носи в ръкава, не в паспорта
  • Формира се „квантов българин“ — едновременно тук и навсякъде

🎭 Байдиманска интерпретация:

„Навремето се гордеехме с бой по три морета — сега се хвалим с рожби по седем континента.
Велика е нацията не със знамена, а с хора, които където и да идат, не забравят ‘Наздраве’ и ‘Майка ми прави най-добрите сърми’.“
😄🥬🥃

Да го развием ли в „Карта на българското присъствие по света“, с роза в Африка, лютеница в Канада и гъдулка в Австралия? 📜🌐📍 Кажи и я рисуваме!

Който не разбира българите = да се "изнася" задочно или символично или буквално от този свят! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.