Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шум(тракане) от вътрешното тяло

Featured Replies

Подов климатик Daikin FVXM35A9 на 2 месеца. От известно време се чува тракане от вътрешното тяло на ниски обороти. Интересно, че не трака постоянно, а от време на време за 2-4 мин макс! Идваха от монтажната фирма, но тъй като за 1 час не притрака, нямаше какво много да направят освен да затегнат малко перката (компресора). 

Проблема е, че пак си трака от време на време, но сякаш с една идея по леко.... да не би да трябва още да се затегне?... Има ли някой идея как да оправя ПРОБЛЕМА!!!

Прикачил съм видео!!! 

Нищо не можеш да направиш, освен пак да ги викнеш техниците, след като е в гаранция. Този звук променя ли се при различни обороти на вентилатора?

Провери дали е нивелиран както трябва. Звучи сякаш перката се дисбалансира и създава вибрации, при мен чат пат го прави на външното тяло, това е при определени обороти, като го размърдам леко се оправя, но все пак е отвън и не се чува, освен ако не отворя прозореца.

• Автор
преди 8 часа, arcovk написа:

Провери дали е нивелиран както трябва. Звучи сякаш перката се дисбалансира и създава вибрации, при мен чат пат го прави на външното тяло, това е при определени обороти, като го размърдам леко се оправя, но все пак е отвън и не се чува, освен ако не отворя прозореца.

Като го размърдам си остава така, но като променя струята например от ауто на 1 чертичка, или от 1 на 2 чертички, веднага спира тракането. Техниците го бяха отворили и клатехме перката, но не се опираше никъде 🙄.... 

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Нищо не можеш да направиш, освен пак да ги викнеш техниците, след като е в гаранция. Този звук променя ли се при различни обороти на вентилатора?

Да. На момента спира като променя настройката на духане.... 

Имах подобен проблем с моя новия като го взех преди няколко години. За 6 месеца виках техниците 4-5 пъти тогава. Казаха, че може да е или от турбината (нищо, че и моята не опираше никъде) или от лагерите на мотора. Накрая го разкачиха и го пратиха в сервиза и гаранционно му смениха турбината. Закачиха го пак тракаше (вече си казах, че сигурно и лагери на мотор ще трябва да сменят), но след 1-2 седмици ползване се "понамести" явно и оттогава насам никакви ядове повече. А съм сменям настройките за духане от Auto на различните там чертички и дори миналата година ги виках за почистване и пак го разглобиха целия (притеснявах се после да не почне пак да трака като го разбутам, но не почна). Та при мен явно беше от дефектна турбина. Но казаха, че се получавало така и от лагери на мотора. Иначе при мен сменяха и втулките и т.н. и беше без резултат. Само смяна на турбината помогна.

Между другото звука на моя проблем беше 1:1 с това от прикаченото видео!!!

Турбина или лагери на мотор. Викай ги пак и да сменят турбината. Ако не помогне после и лагерите.

Успех!

• Автор
преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Имах подобен проблем с моя новия като го взех преди няколко години. За 6 месеца виках техниците 4-5 пъти тогава. Казаха, че може да е или от турбината (нищо, че и моята не опираше никъде) или от лагерите на мотора. Накрая го разкачиха и го пратиха в сервиза и гаранционно му смениха турбината. Закачиха го пак тракаше (вече си казах, че сигурно и лагери на мотор ще трябва да сменят), но след 1-2 седмици ползване се "понамести" явно и оттогава насам никакви ядове повече. А съм сменям настройките за духане от Auto на различните там чертички и дори миналата година ги виках за почистване и пак го разглобиха целия (притеснявах се после да не почне пак да трака като го разбутам, но не почна). Та при мен явно беше от дефектна турбина. Но казаха, че се получавало така и от лагери на мотора. Иначе при мен сменяха и втулките и т.н. и беше без резултат. Само смяна на турбината помогна.

Между другото звука на моя проблем беше 1:1 с това от прикаченото видео!!!

Турбина или лагери на мотор. Викай ги пак и да сменят турбината. Ако не помогне после и лагерите.

Успех!

Благодаря Ви за отговора! Ще се наложи явно да ги викам обратно 😏

• 11 месеца по-късно...

Подов климатик Дайкин,монтиран в средата на месец ноември 2025.Появи се тракане във вътрешното тяло около 20 дни след монтажа.Абсолютно същото тракане,както е във видеото.Идваха веднъж от монтажната фирма,не тракаше.Не констатираха,нищо нередно.Тази седмица,отново трябва да дойдат от монтажната фирма.Може би е механичен проблем и трябва да се сменя някоя част...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.