Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Samsung s25 256gb превключва от 4g на 5g

Featured Replies

Здравейте, 

От два дни съм горд притежател на s25 256. Старият ми телефон беше Huawei mate 20 lite. В момента забелязвам, че когато е на мобилен интернет чертички те на обхвата играят и превключва от 4g на 5g. На старият телефон това не го е имало, сравнително стабилен е обхвата. Сим картата е сменена. Моля собственици на самсунг да споделят мнение и благодаря. 

• Автор
преди 22 минути, Raze написа:

на същия оператор ли като на 'стария' телефон?

Да на същия, Yettel

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Какво ти отговориха от Самсунг?

Не съм се обаждала в Samsung

преди 17 минути, Plezla_1988 написа:
преди 39 минути, Raze написа:

на същия оператор ли като на 'стария' телефон?

Да на същия, Yettel

А на същите места ли сте - както със стария телефон?

Йеттел на моменти никакви ги няма.

преди 18 минути, The Lone Star написа:

Какво ти отговориха от Самсунг?

Какво да кажат - всичко е индивидуално, според много фактори.

преди 1 час, Plezla_1988 написа:

Здравейте, 

От два дни съм горд притежател на s25 256. Старият ми телефон беше Huawei mate 20 lite. В момента забелязвам, че когато е на мобилен интернет чертички те на обхвата играят и превключва от 4g на 5g. На старият телефон това не го е имало, сравнително стабилен е обхвата. Сим картата е сменена. Моля собственици на самсунг да споделят мнение и благодаря. 

https://www.galaxys25guide.com/galaxy-s25-cant-connect-to-5g-network/

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s25-series/s25-ultra-sim-issues/td-p/11605594

Не, това не е нормално поведение за Samsung S25. Телефонът трябва да поддържа стабилна връзка с 5G мрежата, ако е налична. 

преди 5 минути, nusho73 написа:

Не, това не е нормално поведение за Samsung S25. Телефонът трябва да поддържа стабилна връзка с 5G мрежата, ако е налична. 

Ти го каза! Проблемът не е от телефона!

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Ти го каза! Проблемът не е от телефона!

Аз затова си мисля, че просто 5g е още толкова нестабилна, че в повечето пъти се опитва да се закачи към 5g мрежата и не успява и се връща отново на 4g.И така постоянно

преди 32 минути, Plezla_1988 написа:

Аз затова си мисля, че просто 5g е още толкова нестабилна, че в повечето пъти се опитва да се закачи към 5g мрежата и не успява и се връща отново на 4g.И така постоянно

В някой моменти даже 3G не държи - точно Йеттел! Вътре в стая - направо ми пише „Вие сте офлайн“!

преди 27 минути, The Lone Star написа:

Но с предишният ти телефон не е имало такъв проблем.

Напоследък разбутаха всички мрежи - нали уж ще изключват 2G и 3G.

А и 5G апаратите се увеличават, като бройка.

• Автор
преди 4 часа, The Lone Star написа:

Но с предишният ти телефон не е имало такъв проблем.

Предишния му телефон не беше 5g

В настройкитре слагаш мобилната мрежа да ти е на 4G, махаш VoLTE и VoWiFi и си ползваш телефона.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

В настройкитре слагаш мобилната мрежа да ти е на 4G, махаш VoLTE и VoWiFi и си ползваш телефона.

И аз за това си мислех. То постоянно превключване да се свързва към това 5g. Но и си мисля, че прост индикацията на екрана на обхвата отчита и най малкото колебание в сигнала. Сравних

преди 8 минути, Plezla_1988 написа:

И аз за това си мислех. То постоянно превключване да се свързва към това 5g. Но и си мисля, че прост индикацията на екрана на обхвата отчита и най малкото колебание в сигнала. Сравних

Така лекувам поне аз подобни оплаквания. Досега оплакал се няма. 5G почти го няма в момента, да не говорим, че 4G е абсолютно предостатъчно, за да работят всички приложения в телефона.

• Автор
преди 10 часа, Plezla_1988 написа:

И по кратките ми наблюдения си правя извода, че наистина индикацията на обхвата на екрана наистина е много чувствителна на всяка промяна в сигнала. Сравних двата телефона и разликата в dBm и asu беше до 5 единици най- много, а на екрана чертичките бяха различен брой на обхвата (samsung има 4 чертички за обхват, а Huawei има 5 по принцип). Мисля че това не е проблем. А като цяло за 5g мрежата мисля, че покритието и стабилността далеч не е много добро все още. 

преди 45 минути, Емил Костов написа:

Така лекувам поне аз подобни оплаквания. Досега оплакал се няма. 5G почти го няма в момента, да не говорим, че 4G е абсолютно предостатъчно, за да работят всички приложения в телефона.

Колега - това не е решаване на проблема на автора а заобикаляне на проблема. Аз съм с С25 ултра и при мен ако съм статичен на едно място не сменя 4-5г. Тук на работата ми пише 5г+ и не мърда.

• Автор
преди 3 минути, Belefor написа:

Колега - това не е решаване на проблема на автора а заобикаляне на проблема. Аз съм с С25 ултра и при мен ако съм статичен на едно място не сменя 4-5г. Тук на работата ми пише 5г+ и не мърда.

Сигурно много зависи и какво е покритието на 5g на мястото където се намираш. Аз съм от Пловдив и мисля че тук обхвата не е ок

преди 23 минути, Belefor написа:

За теб може и да не е, но за мен е. Това че ти пише 5G не значи че го имаш. Няма да навлизам в подробности сега, а и не мога поради ред причини. Ще мине още мноого време преди да има истинско 5G.

преди 21 минути, Plezla_1988 написа:

Сигурно много зависи и какво е покритието на 5g на мястото където се намираш. Аз съм от Пловдив и мисля че тук обхвата не е ок

Не зависи само от обхват. При мобилната мрежа и мобилните услуги няма гаранция. Зависи, от натовареност, трафик, рутиране, пренос и прочие. Гласът винаги е с приоритет. 

преди 6 часа, Plezla_1988 написа:

Предишния му телефон не беше 5g

Тази подробност ... изобщо я изпуснах!

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Че в Настройки - Връзки - Мобилни мрежи - Мрежов режим SIM ще избере LTE/3G/2G вместо 5G/LTE/3G/2G е ясно.

Но защо да спира VoLTE и VoWiFi?

преди 51 минути, Belefor написа:

Там, при теб ... не казваш къде е това там? Тук, в България нещата са по-различни!

Освен това - „ако си статичен“! Скоростите се мерят И в движение - например във влак или кола.

преди 26 минути, Емил Костов написа:

За теб може и да не е, но за мен е. Това че ти пише 5G не значи че го имаш. Няма да навлизам в подробности сега, а и не мога поради ред причини. Ще мине още мноого време преди да има истинско 5G.

Не зависи само от обхват. При мобилната мрежа и мобилните услуги няма гаранция. Зависи, от натовареност, трафик, рутиране, пренос и прочие. Гласът винаги е с приоритет. 

То е LTE не е точно 4G, ама ... така си му викаме.

Колкото до приоритетите на телефонията ...
Доста често ми се е случвало, когато сърфирам и някой звъни - да ми покаже, че съм офлайн.

VoLTE го спирам, защото това е глас през 4G. Където има проблем с обхвата или телефонът се чуди коя мрежа точно да избере, край с обажданията. Започва да се чува металически глас, разговорите накъсват или разпадат, или се получават SMS за пропуснати повиквания.

VoWiFi се спира, защото безжичната мрежа е с приоритет пред мобилната. Когато е активна тазия опция гласът минава през WiFi. Има клиенти, на които постоянно е пуснат WiFi модула на телфона. Когато телефонът види свободна безжична мрежа, автоматично се свързва към нея. Познай какво става с разговорите тогава.

Различни производители, различен хардуер, антени и така нататък. То ако тръгнеш да им сравняваш процесори, памети, камери, софтуер, също ще намериш разлики. Нормално е това.

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Различни производители, различен хардуер, антени и така нататък. То ако тръгнеш да им сравняваш процесори, памети, камери, софтуер, също ще намериш разлики. Нормално е това.

Май наистина няма смисъл от никакви сравнения. Важното е да си има Интернет и да се говори без проблем. А колко са чертичките на обхвата и дали превключва постоянно няма никакво значение. Няма смисъл само да се занимавам с маловажни неща. 

преди 46 минути, Емил Костов написа:

Ще мине още мноого време преди да има истинско 5G.

Ок - съгласих се. Само исках да кажа, че едва ли е от телефона.

п.с.кратка статистика отпреди 5 мин - слагам го ръчно на 4Г и спеедтест ми дава около 200/100 Mbp/s, слагам 5Г и ми дава около 800/250 Mbp/s - при мен това е разликата от 4 до 5Г

преди 12 минути, Емил Костов написа:

VoLTE го спирам, защото това е глас през 4G. Където има проблем с обхвата или телефонът се чуди коя мрежа точно да избере, край с обажданията. Започва да се чува металически глас, разговорите накъсват или разпадат, или се получават SMS за пропуснати повиквания.

VoWiFi се спира, защото безжичната мрежа е с приоритет пред мобилната. Когато е активна тазия опция гласът минава през WiFi. Има клиенти, на които постоянно е пуснат WiFi модула на телфона. Когато телефонът види свободна безжична мрежа, автоматично се свързва към нея. Познай какво става с разговорите тогава.

При мен всичко е включено.

За VoLTE - нямам проблеми с LTE обхвата, а за VoWiFi - ползвам Intelligent WiFi и се свързва автоматично само с 4 мрежи. За другите трябва ръчно! Познай вкъщи - при WiFi 6 / 802.11ax WiFi на 5 GHz - дали имам проблеми?

преди 2 минути, Plezla_1988 написа:

Май наистина няма смисъл от никакви сравнения. Важното е да си има Интернет и да се говори без проблем. А колко са чертичките на обхвата и дали превключва постоянно няма никакво значение. Няма смисъл само да се занимавам с маловажни неща. 

Ще има значение САМО за батерията!

Когато телефонът е в режим 5G/LTE/3G/2G и избира стандарт - батерията ще се изтощава по-бързо!

преди 1 минута, Belefor написа:

Ок - съгласих се. Само исках да кажа, че едва ли е от телефона.

А здрасти! Съмна ли ти?

Изобщо не е от апарата!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.