Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с TCL 43C61B - няма звук

Featured Replies

Здравейте , от месец и половина имам TCL 43C61B 43 инча QLED. Телевизора е супер , но през 2-3 дни , като го пусна изобщо няма звук . Има картина , работи си добре , но звука липсва изцяло. Няма го никакъв . Гледах настройки , не е натиснат бутона за заглушаване и т.н. . Единствено се оправя като го изключа от контакта , изчакам около 5-10 секунди и го включва отново . Тогава звук има . Все едно иска рестарт . Взет е Tехнополис . Как мога да процедирам и изобщо мога ли да се възползвам от гаранцията ? Проблема е , че трябва да седи 2-3 дни без да се пуска и тогава няма звук . Някой с подобен проблем ? Мисля като проблема е налице да направя едно видео с телефона и директно с телевизора да им го покажа . Иначе съм доволен от телевизора много . Прекрасна картина , бързо работи , лесно меню и т.н. . 

преди 7 минути, Митко Стефанов написа:

Взет е Tехнополис . Как мога да процедирам и изобщо мога ли да се възползвам от гаранцията ? 

Разбира се, че можеш. 

Занеси го в най-близкия магазин, с кашона и документите, и на "Рекламация" обясни какъв е проблемът. Ако нямаш наблизо магазин, или не ти се ходи - обади се на националния телефон 0700 12340, обясни какъв е проблемът, ще ти дадат указания какво да правиш.

• Автор
преди 9 минути, Rudy M. написа:

Разбира се, че можеш. 

Занеси го в най-близкия магазин, с кашона и документите, и на "Рекламация" обясни какъв е проблемът. Ако нямаш наблизо магазин, или не ти се ходи - обади се на националния телефон 0700 12340, обясни какъв е проблемът, ще ти дадат указания какво да правиш.

Проблема , че не ми се остава месец без телевизор . Забелязвам и друг проблем - При определени програми (TLC HD & PLANETA 4K) пише , че някакъв модул CI/C не е поставен правилно . Какви са тези глупости ? С LG-то в спалнята нямам изобщо никакви такива проблеми . 

И защо тогава не си купи още едно LG, а скочи на китайска боклучава марка?...

Какъв е според теб варианта да не оставаш един месец без телевизор? От Технополис няма да пратят техник у вас, да ти го оправи за 5 минути, и то безплатно. 

• Автор
току-що, Rudy M. написа:

И защо тогава не си купи още едно LG, а скочи на китайска боклучава марка?...

Какъв е според теб варианта да не оставаш един месец без телевизор? От Технополис няма да пратят техник у вас, да ти го оправи за 5 минути, и то безплатно. 

Прав си . Ще изчакам пак да направи проблема със звука , ще запиша видео на телефона ( за да не кажат : ми то при нас го няма този проблем) . Еми не знам защо го взех . QLED и Гугъл ТВ . Супер предава и работи много добре ама явно няма да е ... 

Проблема само при кабелна телевизия ли го има или през друг източник? На другия телевизор имаш ли модул, да пробваш да ги смениш и да видиш дали ще го има проблема със звука и не разпознаването на модула?

• Автор
преди 28 минути, Raze написа:

Проблема само при кабелна телевизия ли го има или през друг източник? На другия телевизор имаш ли модул, да пробваш да ги смениш и да видиш дали ще го има проблема със звука и не разпознаването на модула?

Еми само на кабелната го прави . На LG-то не знам дали имам такъв модул честно казано . Би трябвало да има . ЛГ-то и то е смарт - модел 50UM7450PLA . Никакви проблеми с него . А е на може би 4 години . 

Едит: Явно TLC HD & Planeta 4K не са включени в безплатния пакет от кабелната телевизия . Това се водели HD & 4K програми за , които се плаща още 4 лева отгоре на месец . На стандартното TLC няма никакви проблеми . Сравних програмите и на LG-то не тръгва TLC HD . Да пробвам да репликирам проблема с звука , ще запиша видео и ще бягам освен към Технополис . 

Пробвай с модула от другия телевизор, аз ли да гадая на кой телевизор какво имаш, при условие, че и двата телевизора са при теб? Пробвай и през друг източник - компютър, лаптоп, смартфон, дори ако телевизора има SMART функции - youtube или някое друго приложение, което може да изкара звук. Направи и пълно нулиране на телевизора с връщане на фабрични настройки, виж и дали има по-нов софтуер и ако има го обнови.

• Автор
преди 31 минути, Raze написа:

Пробвай с модула от другия телевизор, аз ли да гадая на кой телевизор какво имаш, при условие, че и двата телевизора са при теб? Пробвай и през друг източник - компютър, лаптоп, смартфон, дори ако телевизора има SMART функции - youtube или някое друго приложение, което може да изкара звук. Направи и пълно нулиране на телевизора с връщане на фабрични настройки, виж и дали има по-нов софтуер и ако има го обнови.

Изобщо не знам какъв е този модул . Как се изкарва и тем подобни ... Проблема с модула го дава само при кабелната телевизора и то заради HD/UHD пакетите на Escom (оператора) . Не е проблема в модула . Телевизора дори при Youtube , HBO GO , Showcase няма никакъв звук . Изобщо дори не работи звука при натискане на клавиш на дистанционното . Само с изключване от контакта са оправя . И така работи нормално няколко дни и после пак няма звук . Обнових днес до най-новия софтуер (телевизора даже сам се обнови като го включих отново към контакта) . Ако пак го направи , освен ще пробвам с фабрични настройки (макар , че по звуковите настройки не съм барал нищо) . Дано ако се стигне до гаранция да ми го заменят за LG или Самсунг . 

Да, това беше въпроса, дали го прави само на кабелна да е нещо от модула, но щом го има и при други източници, значи е нещо от телевизора най-вероятно. Ако се стигне до гаранция, най-вероятно ще ти го ремонтират, ако не могат, ще ти го заменят с друга нова бройка, стига да не е спрян от продажба/производство, като ще си получиш остатъчната гаранция. Ако и това не е възможно, тогава може да ти възстановят сумата, която си платил или да ти предложат аналогичен модел с доплащане евентуално.

преди 1 час, Митко Стефанов написа:

Еми само на кабелната го прави .

А да не би да е нещо от кабелната ти? Пробвал ли си, в моментите, в които няма звук, да пуснеш сигнал от друг източник? Например  - филм от флашка, или клип от YouTube (ако моделът го поддържа)? 

Еми само на кабелната го прави . На LG-то не знам дали имам такъв модул честно казано . Би трябвало да има . ЛГ-то и то е смарт - модел 50UM7450PLA . Никакви проблеми с него . А е на може би 4 години .

Как така не знаеш дали имаш? Ако от кабелната са ти дали карта за кодираните канали я слагаш в него

Така изглежда https://www.technopolis.bg/bg/TV-aksesoari-drugi/PCMCI-CARD-CONAX-CAM/p/16307

• Автор
преди 25 минути, Rudy M. написа:

А да не би да е нещо от кабелната ти? Пробвал ли си, в моментите, в които няма звук, да пуснеш сигнал от друг източник? Например  - филм от флашка, или клип от YouTube (ако моделът го поддържа)? 

Като няма звук съм пробвал всичко . Няма нито звук при кабелната , нито при Youtube , HBO GO , Showcase , Netflix и т.н. . Все едно е изключен звука . Изгася ли го от контакта , и го включа отново . Телевизора се рестартира и вече има звук . Няма свързано нищо към телевизора (саундбар и тем подобни) . 

преди 7 минути, ined написа:

Как така не знаеш дали имаш? Ако от кабелната са ти дали карта за кодираните канали я слагаш в него

Така изглежда https://www.technopolis.bg/bg/TV-aksesoari-drugi/PCMCI-CARD-CONAX-CAM/p/16307

Нямам такова нещо . Кабелната е стандартна . Кабел и директно в телевизора . Както казах по-горе - кабелната ми явно е кодирала някои канали като TLC HD , Planeta 4K и тем подобни като HD/UHD канали , които са към HD пакет който се заплаща с 3-4 лева отгоре . Просто не знаех , че кабеларката е ограничила тези стандартни HD канали и трябва да се плаща за тях допълнително (за допълнителното качество) .   Пренаредих каналите които са HD & UHD . Тествах кои работят и кои не . Главния проблем е при звука и това , че го няма понякога . 

преди 38 минути, AAUUXX написа:

Ако не е обновяван софтуера може да се провери за нова версия преди да бъде изпратен телевизора към сервиз.

Днес като го изключих от контакта - сам се обнови . Да видим дали проблема ще се повтори . 

преди 1 час, Raze написа:

Ако се стигне до гаранция, най-вероятно ще ти го ремонтират, ако не могат, ще ти го заменят с друга нова бройка, стига да не е спрян от продажба/производство, като ще си получиш остатъчната гаранция. Ако и това не е възможно, тогава може да ти възстановят сумата, която си платил или да ти предложат аналогичен модел с доплащане евентуално.

Не е спрян от продажба, има го наличен в цялата верига. Най-вероятно ще го ремонтират - ще сменят дефектен елемент, или ще евентуално цяла платка със същата, ако имат от друг, със счупена матрица например. До замяна със Samsung или LG е много малко вероятно да се стигне.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ако не е обновяван софтуера може да се провери за нова версия преди да бъде изпратен телевизора към сервиз.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Чукча писател?

Телевизора дори при Youtube , HBO GO , Showcase няма никакъв звук . Изобщо дори не работи звука при натискане на клавиш на дистанционното .

Обнових днес до най-новия софтуер (телевизора даже сам се обнови като го включих отново към контакта) .

Аз да го видя написано точно и ясно. За всеки случай. 

Да не си разходи човекът напразно телевизора до отдел "Рекламации", и да му го върнат с диагнозата "Не е установен проблем". 

преди 58 минути, Митко Стефанов написа:

Като няма звук съм пробвал всичко . Няма нито звук при кабелната , нито при Youtube , HBO GO , Showcase , Netflix и т.н. . Все едно е изключен звука . Изгася ли го от контакта , и го включа отново . Телевизора се рестартира и вече има звук . Няма свързано нищо към телевизора (саундбар и тем подобни) . 

Нямам такова нещо . Кабелната е стандартна . Кабел и директно в телевизора . Както казах по-горе - кабелната ми явно е кодирала някои канали като TLC HD , Planeta 4K и тем подобни като HD/UHD канали , които са към HD пакет който се заплаща с 3-4 лева отгоре . Просто не знаех , че кабеларката е ограничила тези стандартни HD канали и трябва да се плаща за тях допълнително (за допълнителното качество) .   Пренаредих каналите които са HD & UHD . Тествах кои работят и кои не . Главния проблем е при звука и това , че го няма понякога . 

Днес като го изключих от контакта - сам се обнови . Да видим дали проблема ще се повтори . 

Без CAM модул или допълнително устройство няма как да ти кодират избирателно канали само на теб. А и сам си казал

преди 3 часа, Митко Стефанов написа:

пише , че някакъв модул CI/C не е поставен правилно

Провери дали има нова версия на софтуера/firmware-a. И го обнови .

Също, ако си го обновявал наскоро, върни му фабричните настройки/reset.

Помага, ако има бъг в софтуера.

преди 8 минути, Mr. ?? написа:

Провери дали има нова версия на софтуера/firmware-a. И го обнови .

Също, ако си го обновявал наскоро, върни му фабричните настройки/reset.

Помага, ако има бъг в софтуера.

Добре, за трети път ли да пише автора, че е обновил софтуера, даже по-горе го цитирах.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Добре, за трети път ли да пише автора, че е обновил софтуера, даже по-горе го цитирах.

Даже ъпдейтът е от преди няколко седмици ... поне така пише в информацията за ъпдейта . 

преди 37 минути, nusho73 написа:

Автора да вика техник, щом не знае че да приема кодирани програми трябва ci modul и карта.

Откъде да знам , телевизор не гледам от поне 2-3 години . 95% жената гледа на него нещо ... а аз го ползвам като гледам ютуб видеа или филмче с нея . Знаех само , че за Диема Спорт каналите трябваше такава карта . Ама за TCL HD , Planeta , Animal Planet HD , Travel Channel HD и тем подобни не знаех . 

• 1 месец по-късно...
  • 9 месеца по-късно...
  • Автор

Проблема наистина се оправи . Получи 2-3 актуализации през последни 8-9 месеца и всичко е окей . Поне през последните 8-9 месеца . Живи и здрави ! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.