Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на кола, която така и не видях

Featured Replies

преди 1 час, Bubbles написа:

Мирише на

th?id=OIP.26sdHT76H4Sdx-UfxCEpjgHaFj%26p

имаше на скоро такъв случай

преди 27 минути, teo-glavata написа:

И повярвак ми, платих доста повече за "услугата"

Ние в семейството също имаме право на инвалидни стикери, макар че нямаме автомобили !

Никога не сме ги търсили от социалните служби. Най-вероятно са ви продали някой от нашите стикери (които

ни се полагат), на вас !?

преди 2 часа, Димитър1292 написа:

В основанието беше вписано, че е за покупка на автомобил. Никак не ми се искаше да се стига до съд, но...

Благодаря за помощта 

Звъниш му утре на пича, даваш му 5 работни дни да ти върне и останалата сума съа заплаха да пуснеш жалба в полицията и прокурата. Ако не ти ги върне пускаш жалба.

преди 22 часа, Димитър1292 написа:

Виждал съм го .... Все още ми вдига, знам къде работи. Въпроса ми беше дали мога да го съдя за тези пари въз основа на това че съм ги пуснал по банка с основание: закупуване на автомобил 

Над 5000 лв., задължително трябва да има договор за възложение, за да можеш да си търсиш правата по съдебен път. Това, че си превел пари по банка, нищо не означава. Няма ли нотариален документ с подписите ви, че парите си му ги броил за кола, става твоята дума срещу неговата и никой съд няма да отсъди в твоя полза. В основанието можеш да напишеш и "Покупка на ракети с ядрени бойни глави", то няма юридическа стойност. Ако беше "Плащане по фактура No. 123456789", това е друго - веднага може да се направи справка в НАП и нещата придобиват една друга тежест. Но ти и фактура нямаш, всичко е на юнашко доверие между двама ви. Сега просто висиш на неговата честна дума. Нямаш права.

• Автор
преди 8 часа, Corvax написа:

Над 5000 лв., задължително трябва да има договор за възложение, за да можеш да си търсиш правата по съдебен път. Това, че си превел пари по банка, нищо не означава. Няма ли нотариален документ с подписите ви, че парите си му ги броил за кола, става твоята дума срещу неговата и никой съд няма да отсъди в твоя полза. В основанието можеш да напишеш и "Покупка на ракети с ядрени бойни глави", то няма юридическа стойност. Ако беше "Плащане по фактура No. 123456789", това е друго - веднага може да се направи справка в НАП и нещата придобиват една друга тежест. Но ти и фактура нямаш, всичко е на юнашко доверие между двама ви. Сега просто висиш на неговата честна дума. Нямаш права.

Ами парите са под 5000 лв, но вероятно пак съда няма да отсъди в моя полза. Вече ще си знам....

преди 4 минути, Димитър1292 написа:

Ами парите са под 5000 лв, но вероятно пак съда няма да отсъди в моя полза. Вече ще си знам....

Е, платил си под 1667, за да знаеш вече!!!

Повече не повтаряй!!!

Успех!

преди 30 минути, Димитър1292 написа:

До 5000 минават и само със свидетелски показания. Свидетел да имаш?

• Автор
преди 1 минута, Corvax написа:

До 5000 минават и само със свидетелски показания. Свидетел да имаш?

На разговора, колко да платя и за каква кола става въпрос присъстваше и мой колега.... Така че да имам свидетел 

преди 8 часа, Corvax написа:

Вие по всяка вероятност знаете ЗАКОНИТЕ и бихте ме упътили, как да постъпя в моя случай.

Мина близо месец откакто пратих писмо с обратна разписка на касиерката ни във входа, 

в което бях описал подробно нарушенията и по Закона за етажната собственост.

От както е поела касата на входа ни от 2020 година, до ден-днешен тя не е направила никаква ревизия и не е публикувала

никаква информация, върху приходите и разходите правени през този период. Аз съм от хората които си плащат редовно всеки

месец и досега по дадените ми квитанции ( без номер и подпис ) от нея, съм внесъл в касата някъде около 1 000 лева.

През този петгодишен период не са правени никакви ремонти, освен да се плаща осветлението във входа.

Асансьор нямаме, защото сградата ни е стара. От хора с които съм кореспондирал до този момент, съм събрал следната информация.

Тези които са водили дела в САС са "лапнали" дървото със суми от 3000-4000, които са дали за хонорари по адвокати,

държавни такси и други. После дори и да спечелиш делото и осъдят отсрещната страна да ти възстанови разходите, вероятността

да си ги върнеш в пълен размер е почти . . .нулева !

Затова този вариант със съда, към който ме насочиха от Общината (тъй като те не поемат страна в подобни спорове), се отказвам категорично !

Другата вероятност е да търся съдействието на НАП или Икономическа полиция, където бих имал значително по-малки разноски.

Лошото е че от съкооператорите ми във входа, където повече от половината апартаменти са дадени под наем на украинци, турци и цигани,

не очакам никакво съдействие и подкрепа. Имам предчуствие че пари за входа се събират единствено от останалите няколко семейства българи.

Почти всички са болни, стари и немощни. За това борбата ще трябва да я водя сам. Но смятам да не се отказвам въпреки враждебната

среда в която живея. Не смея да си помисля до къде ще стигне тази държава след 10 години, при подобно такова плачевно развитие на нещата

с демографията ни, когато българите станат малцинство в собствената си държава.

Касиерът е избран с протокол от общо събрание, или е някоя лелка, просто набедена за касиер? Домоуправител имате ли? Надзорен съвет от минимум 3-ма души, който да наблюдава работата на домоуправителя и касиера, е излишно да питам дали имате.

В общи линии, домоуправството и касиерството са се превърнали в професии, защото ние все чакаме друг да ни решава проблемите. Искаме да си платим 5 лева и да забравим за ангажименти и проблеми. Това отвори нишата за куцо, кьораво и сакато да отваря фирми и поема такива длъжности, после да фалира фирмата си и да завлече маса народ с инкасирани пари. За такава малка дума - 1000 лева - която е под размера на една минимална работна заплата, едва ли прокуратурата ще си размърда ... пръста. Управлението на етажна собственост е тегава работа, разбирам те напълно. Особено с обезлюдени и отдадени под наем апартаменти. Ако не си юрист или не разполагаш с правни лостове тук-там, положението е "куче влачи автобус".

преди 15 часа, Corvax написа:

Касиерът е избран с протокол от общо събрание, или е някоя лелка, просто набедена за касиер? Домоуправител имате ли? Надзорен съвет от минимум 3-ма души, който да наблюдава работата на домоуправителя и касиера, е излишно да питам дали имате.

В общи линии, домоуправството и касиерството са се превърнали в професии, защото ние все чакаме друг да ни решава проблемите. Искаме да си платим 5 лева и да забравим за ангажименти и проблеми. Това отвори нишата за куцо, кьораво и сакато да отваря фирми и поема такива длъжности, после да фалира фирмата си и да завлече маса народ с инкасирани пари. За такава малка дума - 1000 лева - която е под размера на една минимална работна заплата, едва ли прокуратурата ще си размърда ... пръста. Управлението на етажна собственост е тегава работа, разбирам те напълно. Особено с обезлюдени и отдадени под наем апартаменти. Ако не си юрист или не разполагаш с правни лостове тук-там, положението е "куче влачи автобус".

Благодаря за отношението което взехте в този случай, който може да се окаже че не е само "мой" проблем.

Сигурен съм че болшинството от моите сънародници имат подобни "изживявания", изключвайки тези хайдуци из между нас,

които са се уредили да живеят в затворените частни мини-комплекси.

Домоуправителката ни по принцип не живее в блока, но дава апартамента си под наем на украинка.

Надзорен съвет никога не е имало, който да контролира работата на касиерката.

Снощи се опитах да разговарям с нея, но тя ме нагруби и ми тръшна вратата под носа ми.

С хора които са патили като мен, съм имал разговори по този въпрос. 

За това на първо време смятам да отида при тези турлаци в общината и да направя проверка, дали е регистрирана

въобще като касиер на входа. Не знам в такива случаи дали тя трябва, да се води и като "материално-отговорно" лице след

като работи с пари. Квитанциите които взимам от нея са без номер (което означава че не са от кочан), който трябва според мен

да е прошнуровен и проверен от компетентни органи. Освен това тя въобще не се подписва на квитанциите с които работи.

Другият ми вариант е икономическа полиция (който е малко спорен) защото Закона гласеше "на времето", че досъдебно производство

може да бъде образувано, само ако сумата надвишава минималната работна заплата.

Не знам като резервен вариант, дали мога да отида и запозная със случая кварталния ни отговорник,

защото не съм сигурен дали подобни финансови спорове, влизат в неговата компетенция.

И третият последен вариант ми остава НАП:

а именно да я подплашат от там, а ако имат "доброто" желание (след подадена от мен там молба) да и направят проверка.

Смятам че за никого не е тайна че страната ни е на едно от водещите страни в света, притежаваща най-много чиновници,

на глава от населението. Защо да си даваме парите на ментарджии (адвокати ) и корумпирани съдии, а да не натовариме

тази 450 000 армия от мижитурки, насядали по бюрата си и "смучещи" държавни пари.

Така че бих бил радостен да чуя и други практични съвети от хора, които са се сблъсквали с подобен проблем, 

но не желая тази НЕМАЛОВАЖНА тема да я обърнем на . . .ГОВОРИЛНЯ !

на 27.02.2025 г. в 11:57, Емил Костов написа:

Е какво ти казва, като ти вдига?! 

И какво по-точно ти вдига?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.