Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупуване на кола, която така и не видях

Featured Replies

Какво може да се направи в следния случай? Разбрахме се с един господин да ми продаде кола, която ще внесе от Германия. Колата не съм я виждал, а господина ме лъже всеки ден, че ще я докара. Парите съм ги пуснал по банка, но дотук.... Договор нямам. Има ли вариант да се направи нещо? Благодаря

Дано поне не си изгорял с много... нищо не може да се направи как ще превеждаш пари дори и да е така можеше само едно дребно капаро и останалите като я докара,а с него виждал ли си се ? Или сигурно и него не си го виждал

преди 8 минути, Rudy M. написа:

Наздраве, и друг път да не правиш такива глупости.

+1, но с:

chashi-za-uiski-1.jpg = Поне да ти утеши душата! 

• Автор
преди 5 минути, Ant1Lamer написа:

Дано поне не си изгорял с много... нищо не може да се направи как ще превеждаш пари дори и да е така можеше само едно дребно капаро и останалите като я докара,а с него виждал ли си се ? Или сигурно и него не си го виждал

Виждал съм го .... Все още ми вдига, знам къде работи. Въпроса ми беше дали мога да го съдя за тези пари въз основа на това че съм ги пуснал по банка с основание: закупуване на автомобил 

преди 28 минути, Димитър1292 написа:

Виждал съм го .... Все още ми вдига, знам къде работи. Въпроса ми беше дали мога да го съдя за тези пари въз основа на това че съм ги пуснал по банка с основание: закупуване на автомобил 

Е какво ти казва, като ти вдига?! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Е какво ти казва, като ти вдига?! 

Колата била в София, щеше да я докара онзи ден, после вчера, сега остана за утре. Всеки ден има някакво оправдание за отлагане на следващия ден. И още един въпрос, да приемем че съм излъган и няма кола, няма нищо. Преди около седмица и половина ми върна 2/3 от парите, на ръка, като гаранция, че не ме лъже. В интерес на истината, парите не са кой знае колко.

преди 10 минути, Димитър1292 написа:

И още един въпрос, да приемем че съм излъган и няма кола, няма нищо.

Да! => Особено като ти е върнал 2/3 от ....

Честито!!!

п.п. Разчита, че сумата е малка, т.е. ще трябва да потрошиш повече пари по адвокати!!!

Просто не си гледал "Решала", за да схванеш измамните схеми!!!

п.п. @Емил Костов трябва да му пратиш, че го бива с лопатата. :) 

преди 24 минути, Димитър1292 написа:

Колата била в София, щеше да я докара онзи ден, после вчера, сега остана за утре. Всеки ден има някакво оправдание за отлагане на следващия ден. И още един въпрос, да приемем че съм излъган и няма кола, няма нищо. Преди около седмица и половина ми върна 2/3 от парите, на ръка, като гаранция, че не ме лъже. В интерес на истината, парите не са кой знае колко.

Най-вероятно сделката не се е състояла, щом започва да ти връща парите. И понеже, той вероятно ги е похарчил или ги е ползвал за нещо друго, сега гледа да си запази реномето. По никакъв начин повече не давай пари напред, дори да им и подписан договор. Парите се дават при свършена работа или при докарана стока. Съвест от мен, дори и да не го приемаш.

преди 23 минути, (:IdioibI:) написа:

Да! => Особено като ти е върнал 2/3 от ....

Честито!!!

п.п. Разчита, че сумата е малка, т.е. ще трябва да потрошиш повече пари по адвокати!!!

Просто не си гледал "Решала", за да схванеш измамните схеми!!!

п.п. @Емил Костов трябва да му пратиш, че го бива с лопатата. :) 

Знаеш ли колко бързо ще се оправят нещата ако му пратиш някой с лопатата. Никак не е смешно даже! 

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Знаеш ли колко бързо ще се оправят нещата ако му пратиш някой с лопатата. Никак не е смешно даже! 

Тия фокуси с лопатите и щангите нали знаеш как завършват?Обикновено тоя къде я е извадил, после му я вадят от зад*ика.

преди 5 минути, THEWiZRD написа:

Тия фокуси с лопатите и щангите нали знаеш как завършват?Обикновено тоя къде я е извадил, после му я вадят от зад*ика.

Не е точно така, но няма да навлизам в спорове! 

преди 2 часа, Димитър1292 написа:

Въпроса ми беше дали мога да го съдя за тези пари въз основа на това че съм ги пуснал по банка с основание: закупуване на автомобил 

Можеш спокойно да го съдиш за сумата.За теб важно е единствено да докажеш плащането.

Пари получени без основание или с отпаднало такова подлежат на връщане.

Цитат

Има различни видове неоснователно обогатяване, като основните са:

1. Получаване на нещо без основание: Това означава, че лицето е получило нещо без никаква правна причина. Пример за това може да бъде получаването на плащане по грешка.
  2. Неосъществено основание: В този случай, лицето е получило нещо с очакването, че определено събитие или условие ще се осъществи, но това не се е случило. Например, плащане, направено в очакване на доставка на стока, която никога не е доставена.
  3. Отпаднало основание: Това се отнася до ситуации, при които основанието, върху което е направено получаването, е престанало да съществува. Например, ако договорът, въз основа на който е направено плащането, бъде анулиран.

https://www.advokatkolibanekova.com/advokatski-blog/kak-da-zaveda-delo-za-neosnovatelno-obogatyavane-v-blgariya-sreshchu-fizichesko-ili-yuridichesko-lice

По банков път може да се докаже за какво и на кого си пратил пари, така, че се хвани първо в това - стига да е вписано някъде , че е за покупка на кола.

Ако си ги пратил през Revolut можеш да пишеш на чат support, които работят 24/7. Д

Да им обясниш, че по "погрешка" си пратил пари и искаш да ти ги върнат обратно.

преди 5 часа, Димитър1292 написа:

Какво може да се направи в следния случай? Разбрахме се с един господин да ми продаде кола, която ще внесе от Германия. Колата не съм я виждал, а господина ме лъже всеки ден, че ще я докара. Парите съм ги пуснал по банка, но дотук.... Договор нямам. Има ли вариант да се направи нещо? Благодаря

при данъчните 

Имах подобно доста неприятно изживяване преди 10-12 години. Клъвнах на двама братя - джамбази. Показаха ми един албум с коли в Германия и аз си харесах един Пасат. Дадох капаро и написахме договор за доставка - марка автомобил, срок на доставката ит.н. Но никъде не беше описана конкретна кола. След 10 дни ми се обадиха да отида на автомивка, тяхна собственост, да се порадвам на новата си придобивка. Няма да Ви описвам колко голямо бе разочарованието ми, когато видях един изпърдян Пасат, нямащ нищо общо с този, за когото говорихме и дадох аванс.  При опита ми да възразя, че не ни е това уговорката отговорът бе: "Ще караш, каквото сме ти дикарали, или гориш с парите. Ние ще му намерим мераклия". Отидох в едно районно да пусна жалба. За мой много голям късмет попаднах на много, много читав човек. След като заведе жалбата ми той ми каза какво следва. Затвори границата на РБ за двамата братя, т.е. тоя, който е тук не може да замине за Германия за коли, а другият след прибирането си също не може да излезе. Аз останах в очакване на тяхната реакция. След 3-4 дни единият хитрец ми се обади, че не може да излезе , за да ми изпълни доставката. Много лекинко му "споделих", че знам. Поканих го да вземе следобеда да ми донесе марките, които му бях дал като капаро, за да приключим "сделката". Насрочих срещата в градинката пред едно столично РПУ. Дойдоха дамата юнаци, бледи като платно и като че ли леко притеснени. Извадиха кинтите, аз ги преброих и им казах да ми се махат от очите и забравят за мен. След 3-4 дни отидох при полицая с един малък армаган, разказах му как е свършила моята сага и всичко приключи. Най-вероятно той е вдигнал забраната да напускат страната и двамцата наглеци са продължили да хвърлят въдиците си за други риби.  

• Автор
преди 1 час, isi-to-fi-a написа:

По банков път може да се докаже за какво и на кого си пратил пари, така, че се хвани първо в това - стига да е вписано някъде , че е за покупка на кола.

В основанието беше вписано, че е за покупка на автомобил. Никак не ми се искаше да се стига до съд, но...

Благодаря за помощта 

друг път да си знаете, че такива неща не се купуват по този начин - и в България има прекрасни коли....

В много случай се налага да се рискува, когато си притиснат от обстоятелствата.

Не вземеш ли някакви мерки и се оставиш на волята на шибаните ни чиновници, като подадеш  документите си

на общо основание с "благоверните", си прецакан отвсякъде !

На съпругата и предстои да се явявя на медицинска комисия и искат 2500 лева предварително на ръка !

Тя е инвалид, но на никой не му дреме в тази кочина /държава/.

Другата седмица има среща с тези мародери в бели престилки, на която съм и казал да се пазари и да не дава цялата сума,

преди да е видяла документа / черно на бяло/. Така че ако се наложи да "изгори", да бъде изработена поне с . . .по-малко !

За съжаление такава е жалката действителност в този "бандустан" на европейска територия.

преди 4 минути, Сiнбад написа:

На съпругата и предстои да се явявя на медицинска комисия и искат 2500 лева предварително на ръка !

Я покажи документи за това? Каква медицинска комисия? Ако говориш за ТЕЛК - там нещата от доста време са само онлайн!

Дайте ми линк /ако е възможно/, за да разбера как стават нещата, след последните промени в тази област.

И защо тези играчи от мафията с "бели престилки", я уверяват че може да и уредят документите и запазят групата

инвалидност, без да и разглеждат документите онлайн /на случаен принцип/.

преди 5 минути, Сiнбад написа:

Дайте ми линк /ако е възможно/, за да разбера как стават нещата, след последните промени в тази област.

Въпртоса ти е извън контекста на темата

преди 6 минути, Сiнбад написа:

И защо тези играчи от мафията с "бели престилки", я уверяват че може да и уредят документите и запазят групата

Ключа за палатката е в болдираното от мен. Щом искаш по "втория начин" - плащаш! Всичко може!

ПС: Аз също имам документите, които ми трябват да нося инвалидни стикери на колите си....ама съм здрав като бик /почти/. И повярвак ми, платих доста повече за "услугата"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.