Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся I7-4790K !

Featured Replies

Някой продава ли този процесор

image.webp

Разрешен от Joss Bomon

• Автор
преди 9 минути, The Lone Star написа:

Човекът иска да си пробва клокърските умения. Важна е тръпката.

Има нещо вярно :D

• Автор
преди 7 минути, Joss Bomon написа:

За 150лв. се взима чисто нов 6-ядрен с гаранция Райзън. Останалото са глупости...

същия сокет ли е този процесор?

Не, но не си струва да даваш над 120 лева за 11 годишен процесор. В али-то са по толкова приблизително: i7-4790K CPU Processor i7 4790K 4.0 GHz Quad-Core Eight-Thread CPU Processor 88W 8M LGA 1150 - AliExpress

Като толкова ти се играе да клокваш, може да пробваш и 4770K за под 100 лева: Core i7 4770K SR147 3.5GHz Quad-Core CPU Desktop LGA 1150 Processor I7-4770k - AliExpress

Devil's Canyon са процесори с колекционерска стойност, затова са изкуствено надути цените им. Но ако е само за тръпката да го притежаваш, кеф цена няма. :) И на мен са ми слабост Haswell.

А то на другите защото пък не са надути? Виж колко струват I7 7 поколение. Почти са конкуренция на тези, въпреки че са малко по-нови и по-добри, реално са 8 годишни процесори и за парите, които им искат, се намират по-нови с двойно повече ядра втора употреба, както и чисто нови с 6 ядра.

За обикновени задачи един 10100/10105  за около 200 лева е напълно достатъчен. Даже в момента съм с 7500 и нямам оплаквания.

Както казах, това е класика. :D Пък и за човек, който по някаква причина е получил (или намерил на безценица) дънна платка и RAM, 200 лева за такъв процесор си е далавера. Иначе, купувай процесор, купувай му дъно, купувай му памет ... За всеки влак си има пътници. Такива процесори, обикновено ги купувам, за да изпъна на макс някой стар марков компютър, като така му давам още няколко години живот, преди да стане електронна скрап. За чисто нова сглобка е безсмислено, много ясно.

То ако става въпрос, аз мога да си ползвам стария лаптоп за почти всичко - I7 4710HQ, 860m, 12 GB DDR3, за което ползвам десктопа, дори преди време го ползвах за писане и компилиране на java и андроид код, вървят си виртуални машини, андроид емулатори и всичко, макар и по-бавно от на съвременен компютър. Дори подкарвам и някои от новите игри за експеримент. Иначе в момента съм му пуснал един докер с постоянна postgresql база данни да имам под ръка ако ми затрябва, понеже ми е включен денонощно към телевизора в кухнята и гледам филми там като хапвам от десктопа или локално.

• Автор
преди 33 минути, Raze написа:

А то на другите защото пък не са надути? Виж колко струват I7 7 поколение. Почти са конкуренция на тези, въпреки че са малко по-нови и по-добри, реално са 8 годишни процесори и за парите, които им искат, се намират по-нови с двойно повече ядра втора употреба, както и чисто нови с 6 ядра.

Много пари им искат не знам защо така

преди 3 минути, ggg qqq написа:

Много пари им искат не знам защо така

преди 41 минути, Corvax написа:

процесори с колекционерска стойност, затова са изкуствено надути цените им.

То по тази логика всички трябва да са колекционерски. Реалността е, че се намират под път и над път, в алиекспрес цените са горе-долу приемливи, сравнено с цените, които им искат в олх, а на места, където хората си подменят стария хардуер, дори ги изхвърлят (то от там ги вземат и фирмите за втора уптореба и китайците, за да ги препродават).

• Автор

Не си заслужава парите ще си седя със стария за сега.Мислех да направя лек ъпгрейд но за тези цени няма смисъл. 

преди 3 минути, Raze написа:

То по тази логика всички трябва да са колекционерски. Реалността е, че се намират под път и над път, в алиекспрес цените са горе-долу приемливи, сравнено с цените, които им искат в олх, а на места, където хората си подменят стария хардуер, дори ги изхвърлят (то от там ги вземат и фирмите за втора уптореба и китайците, за да ги препродават).

Пък и не вярвам да има толкова интерес за този процесор че цените да са такива .

преди 1 минута, ggg qqq написа:

Не си заслужава парите ще си седя със стария за сега.Мислех да направя лек ъпгрейд но за тези цени няма смисъл. 

Не, не, абсурд. Ако ще скачаш от Celeron, примерно, може. Ама от отключен i5, да речем, е безсмислено.

Като ти се занимава с клок, има на никакви пари дъна с памет на 775/напр. asus p5Q/ и клокърски коре 2 дуо/ куад процесори, с които за 60-70лв. ще имаш "занимавка" за експерименти, а и нямат проблем да им се инсталира 10. Това бяха последните дъно и процесори, с които си начесах крастата за овърклок.

• Автор
преди 8 минути, Corvax написа:

Не, не, абсурд. Ако ще скачаш от Celeron, примерно, може. Ама от отключен i5, да речем, е безсмислено.

Сега съм с I5-4670 и взех 1660 на оферта + 16гб рам.Идеята ми беше да сменя и процесора ако го намеря за някви къси пари НО като гледам май няма да е.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Като ти се занимава с клок, има на никакви пари дъна с памет на 775/напр. asus p5Q/ и клокърски коре 2 дуо/ куад процесори, с които за 60-70лв. ще имаш "занимавка" за експерименти, а и нямат проблем да им се инсталира 10. Това бяха последните дъно и процесори, с които си начесах крастата за овърклок.

Не че толкова ми се занимава с клок просто исках лек ъпгрейд за 100 200 лв

преди 8 минути, ggg qqq написа:

Гладал съм ги 

Ако пък толкова ти е мерак, свържи се по телефона с някой продавач и опитай да свалиш до удобна за тебе цена... Щом го е пуснал да се продава, в крайна сметка цената е тази, на която се появява купувач.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.