Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми конфигурация

Featured Replies

Здравейте,

Значи в момента имам стара конфигурация на сокет А и възнамерявам постепенно да я подменя.

На първо време мисля да взема само Дъно и Процесор, а другото като има пари.

За процесора съм се насочил горе долу кън някой от тези два:

AMD ATHLON64 3500+ /2.2G/ 512K CACHE , s.939

AMD ATHLON64 3700+ /2.2G/ 1024K CACHE, s.939

Разликата в цената е $12

Мислих и за сокет АМ2 ама ще ми излезе много скъпо, затова този.

Кажете заслужава ли си да взема по-скъпия и с какво ще ми помогне по големия 1024K CACHE ???

За дъно си нямам на идея самоче какво ще взема, и тук ми е проблема.

Видео карта си имам за това не ми трябва вградена.

Имам си и звукова и лан карта ама дъно без вградени такива май намя.

В момента ползвам DDR памет, но възнамерявам да си взема DDRII по нататака, така че дъното трябва да поддържа и двте памети.

Имам два харда АТА, но може да ги сменя с SATA, затова трябва да поддържа и двете.

Освен слот за Видео картата ще ми трябват още 4-5.

Това е горе долу.

Ако някой може да ме насочи към нещо което отговаря на изискванията, моля да каже.

Мерси предварително

1. Процесора с повечето L2 кеш си засужава парите, съвета ми е да го вземеш.

2. Графичната ти карта е на AGP слот, а в днешно време няма смисъл да се купува дъно с AGP, желателно е да е с PCIe. От там излиза въпроса и за графичната карта.

3. За да можеш да ползваш DDR2, трябва да си вземеш дъно със сокет АМ2, но той не поддържа DDR (двата вида рам не са съвместими). В този случай трябва и рам да купиш.

Така че помисли си какво точно искаш, сокет 939 и да си ползваш рамта и евентуално графичната карта или по-новият сокет АМ2 и изцяло нова конфигурация.

• Автор

Значи АМ2 поддържаи DDR и DDRII, а 939 само DDR

Значи АМ2 поддържаи DDR и DDRII, а 939 само DDR

Не, 939 поддържа DDR, АМ2 поддържа DDR2. Toва е и основната разлика между двата сокета.

• Автор

Значи няма сокет който да поддържа и двете

А ако избера АМ2 най-добрия процесор който мога да си позволя е AMD ATHLON64 3500+, /2.2G/512K/64bit, s.AM2 BOX

.

Той по-добър ли е от AMD ATHLON64 3700+ /2.2G/ 1024K CACHE, s.939

Редактирано от ice85 (преглед на промените)

Според мен вземи едно дъно с.939 с вградено видео, ще ти излезе по евтино, ако не, изчакай още докато събереш повече пари и си вземи AM2

с нова памет DDR2, ново видео, не забравяй че ще ти трябва и качествено захранване за новия процесор!

Значи няма сокет който да поддържа и двете

Точно така. Затова се ориентирай за трите ти възможности:

1. Сокет 939 с АGP слот за да си ползваш рамта и графичната карта

2. Сокет 939 с PCIe слот за да си ползваш само рамта

3. Сокет АМ2 и изцяло нова конфигурация

От горе на долу възможностите стават по-скъпи, но и по-разумни. Или реши сам, или кажи с какви средства разполагаш и ще ти помогнем в решението :lock:

P.S. Не си казал каква ти е рамта, ако не е DDR 400, по-добре да забравиш първите два варианта и да се ориентираш към АМ2. С бавна рам няма смисъл от бърз процесор.

• Автор

Най-добрия избор наистина е АМ2.

Аз мислех сега да вземя само дъно и процесор за около 250-300лв.

като цяло мога да си позволя около 550лв, но май няма да стигнат.

Само 512ДДР2 е 100лв а за видео още не съм мислил.

PS: DDR 400 е

A какво мислите за това видео :GALAXY GF 7300LE- PCI Express, 256MB DDR2, TV OUT, DVI

много ли е орязано щото е $64. Имайте на предвид че аз на игри не играя

Най-добрия избор наистина е АМ2.

Аз мислех сега да вземя само дъно и процесор за около 250-300лв.

като цяло мога да си позволя около 550лв, но май няма да стигнат.

Само 512ДДР2 е 100лв а за видео още не съм мислил.

PS: DDR 400 е

A какво мислите за това видео :GALAXY GF 7300LE- PCI Express, 256MB DDR2, TV OUT, DVI

много ли е орязано щото е $64. Имайте на предвид че аз на игри не играя

Щом не играш игри и вградено видео ще ти свърши работа, пък и няма да се обвързваш с AGP или PCI-Express. 550 лв. са достатъчни за прилична АМ2-система ;) - например:

Asrock ALIVE NF4G-DVI, AM2, NF6100, DDR2, VGA+PCI Express, SB7.1, Lan, SerialATA Raid - 129.83 лв.

K8 Athlon64 3500+ Socket AM2, BOX - 188.16 лв. (ако твоя 3700+ е горе-долу толкова скъп, той е по-добър избор, наистина по-големия кеш си заслужава парите :wors: !)

2х 512MB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty - 2х 131.71 лв.

на което дъно да си ползваш старите твърди дискове ;) , а другите части да продадеш или да си ги запазиш за втори компютър, евентуално cool.gif ...

Алтернативата е да си вземеш дъно

Asus A8N-VM, NFORCE410, S939, DDR400/Dual/, VGA+PCIExpress, SB5.1, Lan, ATA133, Serial ATA2 131.63 лв. и този ATHLON64 3700+ /2.2G/ 1024K CACHE, s.939 процесор и да си използваш паметта и твърдите дискове, но той е с по-малка перспектива за бъдещи ъпгрейди (освен с една PCI-Express видеокарта).

Моето мнение също е ,че трябва направо да отиваш на АМ2 .В този ред на мисли ,можеш да помислиш върху -

Дъно - Asrock

CPU - Sempron 3000 +

Охлаждане на процесора - Arctic Freezer 64 PRO - 20$ или Spire SP792B12-U, AM2/S754/939/940 - 17 лв. ( Вярно , че не е Атлон , но пък се клоква прилично )

Ram - A-Data 2x 256 MB

Това дотук е 341 лв. + ДДС -68лв. - 409 лв.

Ако продадеш твоята Рам памет - може и да ти останат пари за захранване - напр. Fortron

Що се отнася до видеокартата - 7300LE е слабичко - по-добре карай с вграденото на дъното видео ( щом не играеш и то ще ти върши работа поне докато събереш някой лев и си купиш поне - Galaxy GF 7300GT- PCI Express, 128MB DDR3, TV OUT, DVI, HDTV -82 $ ) .

Останалите компоненти си ги имаш ,така че в рамките на бюджета спокойно можеш да преминеш на АМ2. Разбира се , ако останат пари можеш да смениш двете плочки х 256 MB Ram за две х 512 - казвам х 2 ,тъй като само можеш да имаш полза от двуканален режим на паметта.

Имайте на предвид че аз на игри не играя

Значи една вградена 6150 ще ти свърши засега работа:

Asus M2NPV-MX, Gef6150, AM2, DDR800, VGA+PCIExpress, SB5.1, Lan, Serial ATA - 146лв :baby:

След отпадането на видеокартата можеш да се насочиш към по-производителен процесор и повече памет, както е предложил Shuurfak rai Shedler, а kokomil правилно те е насочил към качествено захранване :gift:

• Автор

Мерси за предложенията, но не ми се нрави видеото да е на дъното и бих предпочел дори и да излезе по скъпо да вземя отделна видео карта дори и да е по слаба. Като гледам мисля че ще мога да си позволя и това:Galaxy GF 7300GT- PCI Express, 128MB DDR3, TV OUT, DVI, HDTV -82 $.

Колкото до захранването мислех за Fortron 300W - $25 не са чак толкова повече.

Досега съм карал с 256ДДР и мисля че 512 ще е пре достатъчно за сега(пък по нататъка може и още едно такова)

И ако може да не осветлите как вървят тези компоненти втора рака, да знам колко горе долу да очаквам да ми предложат за тях:

MB: elitegroup K7s5a

CPU: duron 1.1

VGA: GF2 MX400 TV-OUT

RAM: 256DDR

В момента 512Mb са по-скоро премалко. Ако не играеш на игри или не извършваш друга, силно зависима от видеокартата дейност, тези пари за отделна карта са по-скоро хвърлени на вятъра biggrin.gif

За старите компоненти можеш да вземеш поне 80+лв според мен ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Мерси за предложенията, но не ми се нрави видеото да е на дъното и бих предпочел дори и да излезе по скъпо да вземя отделна видео карта дори и да е по слаба. Като гледам мисля че ще мога да си позволя и това:Galaxy GF 7300GT- PCI Express, 128MB DDR3, TV OUT, DVI, HDTV -82 $.

Колкото до захранването мислех за Fortron 300W - $25 не са чак толкова повече.

Досега съм карал с 256ДДР и мисля че 512 ще е пре достатъчно за сега(пък по нататъка може и още едно такова)

И ако може да не осветлите как вървят тези компоненти втора рака, да знам колко горе долу да очаквам да ми предложат за тях:

В такъв случай:

MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 144.88 лв. :hush: ;

K8 Sempron 3000+ Socket AM2 111.01 лв., ако ще можеш да го оувърклокнеш (охладителите, които kokomil посочи са идеални за умерен клок) или

K8 Athlon64 3500+ Socket AM2, BOX 188.16 лв., ако няма да се занимаваш с оувърклок (както виждаш, по-евтино излиза варианта с оувърклока, но това е така само ако знаеш какво правиш и не си "окепазиш" компонентите :hush: )

и

512MB DDR-2 800MHZ, Kingmax/TwinMos, 3Year Warranty - 131.71 лв. - засега толкова, пък по-нататък може и още толкова от същия модел ;) .

Но споделям мнението на myd, че ти най-вероятно няма да усетиш разликата от отделната видеокарта, макар тя да е най-доброто решение за ценовия си клас :lol6: ! С повече памет компютъра ще работи по-добре като цяло, но решението си е твое! Ако смяташ, че освен тези компоненти ще можеш скоро и още 512 MB памет да си вземеш, не се и замисляй, ами така направи biggrin.gif !

А колкото до захранването, щом ще е Fortron, гледай да е PNF!

За продаването - към 100 лв., максимум 150, ако купувача е на градус :hush: !

• Автор

И аз си мислях нещо от тоя род за цените.

Ползвам AutoCad и PhotoShop

Това дъно ми харесва вече MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 144.88 лв

и рама става

колкото до ЦПУ не мога да клоквам но ако намеря някой познат дето да може избора е ясен, ако не ще е Атлона

Като се има предвид , че Рам паметите са си скъпи - имай предвид ,че само на Рам-а търсиш 30-35 лв. , като нищо можеш и 100лв. да събереш , въпреки че дъното и процесора са без цена ( ниска ) .

Що се отнася до вграденото видео - не го подценявай ( не става въпрос за съвременни игри) - пък и дъната,които ти показахме си имат и PCI-E слот ,в който винаги ,когато имаш възможност можеш да бучнеш отделно видео.

• Автор

предпочитам да не давам пари за вградено видео а от ся да сложа някво щото като ми скимне мога да го сменя с друго

За вграденото видео в случая не мисля ,че даваш допълнително пари .Дъната на Асрок, които са на най-ниска цена просто си имат вградено видео .Ето едно без вградено - даже ще можеш да си използваш и твоето AGP - дори има и 5 PCI слота - но не го препоръчвам заради AGP слота. Другото в тоя ценови диапазон с PCI-E е това ,но то пак си има вградено видео . Оттам нататък има доста дъна за АМ2 ,но те са на по-висока цена - Jetway -74 $ , Asus - 107 $

По-евтините на Асус също са с вградено видео - но не виждам това да е някакъв повод за притеснение.

• Автор

Това ASROCK AM2NF3-VSTA /AM2 и това ASROCK ALIVENF4G-DVI/AM2 стават, разликата в цената е минимална но ще си помисля.

И това: MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 144.88 лв ми хареса но ще видим все пак всичко зависи от парите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.