Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Be Quiet Silent Base 802 - Въздушен поток.

Featured Replies

Разрешен от Колчо

напоследък май се пускат теми , не от питащи - а от спорещи ...

хем пита , хем не схваща кво му обясняваш ...

те хората ти отговориха :

за макс въздушен поток в твоята кутия - 3 отпред да вкарват , 1 отзад и 2 отгоре да изкарват !

самият охладител - отпред , посока назад ...

а оборотите през биос според стайната температура !

аз даже съм сложил един на решетката над захранването , да дърпа и духа у вентовете на видеото ... 7 са ..

послушай хората тук , има доооста опитни във всяко едно отношение !

В моята кутия има горе- три вентилатора на водния радиатор

Отзад един който изкарва въздух, духа навън

Отдоли три които духат навътре

Отстрани два 14 които духат навътре

На видео картата има два вентилатора

На захранването също има един

Вентилаторите отзад отдолу трите и отстрани двата 14 са купени от Алиекспрес светещи са от тези

image.png.41247014e244094ea7e123ab0e6984a0.png

Тези отдолу са с обратни перки двата отстрани 140мм също са с обратни перки. Шумове няма! От БИОС съм намалил оборотите така , че да има постоянен поток на въздуха в кутията която не е малка.

Какво бих направил аз ако бях на твоето място? Бих разкарал проблемните вентилатори които издават дразнещи шумове, ако това са вентилаторите на охладителя, бих го изхвърлил и ще го сменя с нов който да не бръмчи. Все пак говорим за бюджет от 200 лева които не бих дал за вентилатори независимо дали са от прехвалена марка и само заради рейтинга струват майка си и татко си. 

Ще съм благодарен ако коментара ми ти помогне по някакъв начин за да решиш проблема! 🙂

преди 1 час, Колчо написа:

Отгоре не искам защото тези отгоре събират най много прах дори през филтъра на кутията.

В момента въздушния поток в твоята кутия, не е оптимален: т.нар. positive air pressure/положителен въздушен поток.

Вентилаторите вкарват повече свеж въздух. А изкарват малко (останалият топъл въздух излиза бавно от отворите на кутията).

Баланса е колкото, въздушен поток влиза в кутията, толкова и да излиза.

Tested: Positive vs. Negative Air Pressure

• Автор
преди 37 минути, Mr. ?? написа:

В момента въздушния поток в твоята кутия, не е оптимален: т.нар. positive air pressure/положителен въздушен поток.

Вентилаторите вкарват повече свеж въздух. А изкарват малко (останалият топъл въздух излиза бавно от отворите на кутията).

Баланса е колкото, въздушен поток влиза в кутията, толкова и да излиза.

Tested: Positive vs. Negative Air Pressure

Има вероятност да преместя задния вентилатор на тавана на кутията но за целта ще трябва да сложа друг 140 мм на негово място.

преди 2 часа, Velcho Andreev написа:

1. Нито видеото, нито процесора са ти лакоми, но кутията ти е от по затворен тип, а и в стаята ти е 25 градуса и е нармално да имаш малко по-високи температури.

2. Да дадеш 200+лв. за вентилатори при това, че процесора ти е по-евтин, за мен не е ок, но както се казва...кеф цена няма. Аз бих ти препоръчал да си вземеш три(два вкарващи и един изкарващ) на Artic P14 Max, за по 12лв. бройката и да ги пробваш тях, като си ги поръчаш online, и ако не ти харесат да ги върнеш. Ако се спреш на тях, само гледай ревизията да не е със сачмените лагери, а да е с хидродинамични.

3. При охладителя  АК620 го има това бас-баритоново виене(както се изразяваш ти)при някои бройки(явно си изтеглил късата клечка), като то се получава в даден интервал на оборотите на вентилатора. Пробвай да ги сваляш и качваш, за да видиш в кои го прави, и след това си направи крива, която да не влиза в тях, освен ако не го прави постоянно без значение от оборотите. Тогава те съветвам да си използваш гаранцията.

и аз го обмислям - 3 140ки и 2 120 Noctua за процеорната кула.

преди 1 минута, Колчо написа:

Има вероятност да преместя задния вентилатор на тавана на кутията но за целта ще трябва да сложа друг 140 мм на негово място.

По напред в темата мисля, че бях ти писал за добавянето му.

• Автор
преди 4 минути, Mr. ?? написа:

По напред в темата мисля, че бях ти писал за добавянето му.

Аз написах че ме притеснява прахта.
Другото което гледам сега са ето тези евтини Noctua - http://nikem-bg.net/computer-components/Noctua-Fan-140mm-NF-P14s-redux-1500-PWM/
За 2 предни и един заден мисля са доста добро решение.

преди 32 минути, Колчо написа:

Аз написах че ме притеснява прахта.
Другото което гледам сега са ето тези евтини Noctua - http://nikem-bg.net/computer-components/Noctua-Fan-140mm-NF-P14s-redux-1500-PWM/
За 2 предни и един заден мисля са доста добро решение.

Redux-a са добри вентилатори. Използвам една 140-ка за отгоре за изкарване на в. п. вече 2 години.

Но, ти щом имаш отпред Pure Wings 2. не ги сменяй.

По скоро намери виновника за шума (изключи всички вентилатори на кутията или, им намали оборотите на мин).

Като тестваш, дали шума е от охлаждането/вентилаторите на Deep Cool. Примерно пусни един bench на процесора, от някоя програма.

CPU-Z или Cinebench (за един цикъл, да нареди картинката).

Почистването на машината от прах, също може да намали шума от вентилаторите/перките.

• Автор
преди 14 часа, Mr. ?? написа:

Redux-a са добри вентилатори. Използвам една 140-ка за отгоре за изкарване на в. п. вече 2 години.

Но, ти щом имаш отпред Pure Wings 2. не ги сменяй.

По скоро намери виновника за шума (изключи всички вентилатори на кутията или, им намали оборотите на мин).

Като тестваш, дали шума е от охлаждането/вентилаторите на Deep Cool. Примерно пусни един bench на процесора, от някоя програма.

CPU-Z или Cinebench (за един цикъл, да нареди картинката).

Почистването на машината от прах, също може да намали шума от вентилаторите/перките.

Предопичтам класически вентилатори с двоен лагер а не такива с втулка и флуиди. Мое предпочитание.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.