Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не купувайте от магазини Зора. Подиграват се с клиентите си.

Featured Replies

Здравейте, поръчахме си от Zora чисто нов телевизор, който пристигна със счупен дисплей и отказват да ни възстановят парите или да ни го заменят с друг. На всичкото отгоре ни искат 390 лв, за да ни го оправят, а той струваше 300 лв. Пълна подигравка с клиентите си.

Като го разопаковахте и видяхте, снимахте ли ситуацията? Ако не сте, пренастройте дата/час на телефона към момента на получаване от куриера и снимайте.
Жалба в Защита на потребителите

Как точно 'пристигна'? С техен транспорт ли го докараха? Разопаковахте ли го пред тях при доставката? С толкова 'много подробности' нищо не се разбира.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Как точно 'пристигна'? С техен транспорт ли го докараха? Разопаковахте ли го пред тях при доставката? С толкова 'много подробности' нищо не се разбира.

С еконт ни го изпратиха. Взехме го и го включихме у нас и се оказа, че е със счупен дисплей. Веднага се свързахме с Зора и обяснихме ситуацията и след множество опити и разигравания по телефона ни дадоха мейл, на който да обясним за ситуацията. Поискаха да го върнем като платим доставката за наша сметка - 20 лв (както и е нормално в такива ситуации ), за да го видят. След няколко дни ни пратиха нов мейл, на които с две думи ни обясниха, че трябва да пием една студена вода. Пратиха ни нов емайл, с който ни дадоха срок от няколко дни ако си искаме счупения телевизор обратно (за който трябва да платим още 20 лв за доставка, за да дойде при нас) иначе си остава за тях. Днес пък ми изпратиха нова оферта - 390 лв да ми го ремонтират, при положение, че ние го закупихме за 300 лв. Не съм за 300 лв, но не ми харесва как големите магазини се отнасят с клиентите си. Опитват се да те забаламосат, докато си закупиш даден продукт, но в подобни ситуации винаги ти обръщат гръб. Още отначало можеха да ми кажат, че няма да стане нищо и поне да избегна да плащам излишни доставки и разправии. Що се отнася до пукнатината в телевизора - тя е доста малка и не възможно да се забележи без да включиш телевизора.

IMG_0558.jpeg

При доставката имаш право на преглед. Отваряш кашона и гледаш в екрана, не в кашона. Ако си подписал, че всичко е наред... здраве да е. 

Може пък еконтчиите да са му е теглили няколко шута. 

Зора са гадни. Навсякъде имат отвратително държане. А и цените май са по- високи при тях. (Ако не е на промоция). Иначе подай жалба в КЗП.

Ясно се вижда смачкания горен десен ъгъл. Това няма как да се случи в транспортната опаковка. За мен, телевизора е изтърван след разопаковането.

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Ясно се вижда смачкания горен десен ъгъл. Това няма как да се случи в транспортната опаковка. За мен, телевизора е изтърван след разопаковането.

Знае ли човек как са го подмятали доставчиците нме само до крайния клиент имам предвид... 
Но пък точно там горе обикновено има стиропор тааа не знам доколко е възможно точно там да се пукне.

Автора е трябвало да го разопакова пред доставчика преди да плати, ся оди доказвай че си бил при комшийката само за сол.

Не съм сигурен дали нешо се не случва с веригата. Преди години се ядваха. Последните години само неква дреболия успях да купя от удобния ми (близо до нас) техен магазин. Това положителна проверка за наличност за нишо го нямат. Пишело, че го имат в тоя магазин, ама го нямали точно в него. А пиша това, щото същият този магазин (случайно видях неква бележка на вратата) вече е затворен. Някъде от около 8-ми март... не се постарах да запомня. До второ нареждане. Или пришествие.

Може и да греша. Може да се мести (въпреки, че не пишеше... май пишеше "Временно затворен... От ръководството")... може да е висок наем... нисък приход... Но беше некак странно.

За съжаление, матриците на мониторите и телевизорите са едни от най-рисковите изделия за транспортиране. Чупят се дори и от лек удар, и много често не личи, докато не се включи уредът. Затова - при доставка с куриер или фирмен транспорт задължително искате преглед и тест. Ако не ви разрешат - отказвате поръчката. Защото, след като се подпишете, че приемате без забележки, отговорността за счупване при транспорт я поемате вие. А още по-добрият вариант е да отидете до магазина, и да си го вземете лично. Там продавачът на място ще ви го покаже, изпробва, и опакова обратно в оригиналния му кашон. 

А що се отнася до Зора ... Преди време трябваше да купя телевизор, от друг град. Отидох в Технополис. Предварително си бях избрал модел, и поисках един от първия срещнат продавач. Отвори го пред мен, включи го, видя логото на LG на тъмен екран в средата, и тръгна да го опакова. Помолих го да ми пусне някакъв сигнал, или тестовите екрани с цветове, да видя дали няма горещи или изгорели пиксели. Много учуден, продавачът ми се тросна: "Нали го видяхте, че работи, какво повече ви трябва?". След 2-3 реплики се разбра, че продажба няма да има. Излязох си от Технополис, и влязох на 200 м. по-надолу в Зора. Същият телевизор, на същата цена. Продавачът ми го разопакова, включи, по мое искане ми пусна цветните екрани, даже и едно 4К клипче от служебната флашка. И човекът направи продажба, разделихме се с благодарности и усмивки :) .

Така че - в някои случаи е на късмет, на какъв продавач ще попаднеш. 

преди 3 часа, Bubbles написа:

Знае ли човек как са го подмятали доставчиците нме само до крайния клиент имам предвид... 

Има стиропори отгоре и отдолу върху рамката няма как да бъде ударен ъгъла от подмятане при опакован телевизор.

преди 5 часа, ruraru написа:

Може пък еконтчиите да са му е теглили няколко шута.

Във времето купувам 2 лаптопа.
Първия е на седалката при куриера-снима преди да ми го даде (Еконт)
Втория е в багажника на буса-и ми го суркат по пода (Спиди)-(замръзна му крака като му казах че подритва Макбук Еър)

Та имаи си едно на ум за доставката...и фирмата от която си закупил.

Този телевизор със сигурност е изтърван извън опаковката. Дали от вас или някой преди вас го е върнал и от магазина са решили да ви го дадат на вас "ако мине" е трудно да се докаже. Трябвало е да го огледате при получаването от куриера. Ако е имало опция 'преглед' и сте се подписали, значи се съгласявате с външния вид. Ако е нямало, имате шанс пред КЗП, пробвайте с жалба.

преди 1 минута, Raze написа:

Този телевизор със сигурност е изтърван извън опаковката.

Как стигна до това заключение?

преди 11 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Опаковките са конструирани да понасят сериозен набор от удари и сътресения, запазвайки съдържанието. А и за подобна повреда щеше да е сериозно нарушена и външната опаковка и да е ясно видима, ако пораженията са направени по пътя до клиента.

Или е преопакован счупен, или е счупен след разопаковането. Това са вариантите, но коня вече е минал реката...

току-що, Joss Bomon написа:

Опаковките са конструирани да понасят сериозен набор от удари, запазвайки съдържанието. А и за подобна повреда щеше да е сериозно нарушена и външната опаковка и да е ясно видима.

Или е преопакован счупен, или е счупен след разопаковането. Това са вариантите, но коня вече е минал реката...

Сериоззно?!?

Хвърлят ти опаковката в багажника и после ти я изритват или влачат....

Едно хвърляне или ритане и ще му повредят дисплея на телевизора

преди 14 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Виж горния-десен ъгъл как е подбит, това се вижда и от далеч. Ако е станало докато е опакован, опаковката щеше да е много смачкана и едва ли щяха да го вземат в такова състояние.

преди 1 минута, Raze написа:

Виж горния-десен ъгъл как е подбит, това се вижда и от далеч. Ако е станало докато е опакован, опаковката щеше да е много смачкана и едва ли щяха да го вземат в такова състояние.

Тва и гледах-и в ляво и в дясно спуквания.
Реално мислиш ли че магазина ще му прати такава стока?

Всякакви хора работят в магазините, и аз съм работил в голяма верига (въпреки че такива неща не сме правили). Да, удара не е само там, но там най-много си личи без да се включва и това ако стане докато е опакован, със сигурност опаковката щеше да е много смачкана. Също и при удара в лявата част.

yEZ4Q4A.jpeg

преди 6 минути, Маншон и Полу-обувка написа:

Едно хвърляне или ритане и ще му повредят дисплея на телевизора

И ги хвърлят и ги ритат, и то не веднъж при претоварванията! Гони се време и се разчита точно на тази здрава опаковка. 

току-що, Joss Bomon написа:

И ги хвърлят и ги ритат, и то не веднъж при претоварванията! Гони се време и се разчита точно на тази здрава опаковка. 

Tочно това имах предвид.
И то не за друго,ами понеже съм ги виждал смачканите и очукани пакети...бяха след моята доставка,какво ли е било преди моята...

може и еконтажиите да са 

един път си поръчах едни неща

без преглед и  беше една бройка по-малко  но е възможно и  този дето ми продаде нещата да е скатал една  бройка

затова винаги преглед 

щото после  е недоказуемо кой е виновен 

а специално за чупливата техника най добре лично да се вземе 

преди 21 часа, fo0rev3r написа:

Здравейте, поръчахме си от Zora чисто нов телевизор, който пристигна със счупен дисплей и отказват да ни възстановят парите или да ни го заменят с друг. На всичкото отгоре ни искат 390 лв, за да ни го оправят, а той струваше 300 лв. Пълна подигравка с клиентите си.

Пиши на Комисията за защита на потребителите (КЗП) или направо им се обади. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.