Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протестът на шофьорите от градския транспорт

Featured Replies

Днес, това беше новината, която изключително ми се наби на очи. Още повече като си направих едни "сметки" по исканията на шофьорите.

И аз не съм много съгласна да се вдигат заплатите на ченгенцата с 50%, на учителите със 125 и т.н.- като и за двете професии си имам съображения, още повече, че цените в магазините са вдигнати са всички, и няма учителка или полизай да ми купи хляба и сиренето, нали.

Но бях втрещена как за 7000 служители в градския транспорт се иска увеличение от 40 МИЛИОНА!!!! Те били обидени, на предложените им 100 лв. отгоре, ок 100 лв. не са нищо.

Но като разделите 40 милиона на 7000 се получава между 5-6 000 отгоре над вече заплатите им.

Ами, започвам сериозно да се замислям дали да не подкарам един тролей, честно!

преди 12 минути, Maleficient написа:

Но като разделите 40 милиона на 7000 се получава между 5-6 000 отгоре над вече заплатите им.

Нещо не сте разбрали! Исканията са за 29 мил. лв. за Сф, 6,5 мил. лв. за Варна и останалите до 40 са за Русе.

Да не говорим, че за шофьор в градски транспорт, едни 9-10 хил. лв чисти са сравнително малко - то затова и има глад за кадри. Но не трябва да ги искат от бюджета а трябва да се разпродадат линиите на градски транспорт на частни фирми и билета да е не по малко 2 €

частните фирми са абсолютни измамници в транспорта , няма нищо от по-лошо от това да се им се дава възможност да ескплоатират общинската мрежа , положението в Пловдив затова е толкова грозно , обратно на горното мнение полезно за страната е градския транспорт да стане безплатен , по-малко емисии , по-малко поддръжка на пътната мрежа , повече спасени животи и т.н и т.н

Напълно основателни искания. Всичко скача /ток, вода, парно, GSM операторите си слагат индексации, цените в магазините/.

• Автор
преди 3 часа, teo-glavata написа:

Нещо не сте разбрали! Исканията са за 29 мил. лв. за Сф, 6,5 мил. лв. за Варна и останалите до 40 са за Русе.

Да не говорим, че за шофьор в градски транспорт, едни 9-10 хил. лв чисти са сравнително малко - то затова и има глад за кадри. Но не трябва да ги искат от бюджета а трябва да се разпродадат линиите на градски транспорт на частни фирми и билета да е не по малко 2 €

Защо да не съм разбрала? Какво значение има от/за кой град са? При положение, че е ясно, как за София ще е най-много. Пак са 7000 служители, и пак +/- е 5000 лв. отгоре. Какво значи "сравнително малко"? Защо? По-малко тоалетна хартия ли ползва, или повече? С какво разходите на един шофьор в градския транспорт да са от по-голямо значение и по-важни, от моите или от на всеки друг, който не получава 9-10 000 лв- а ако наистина толкова получават и искат и още, това е мародерстване- и заслужават да им се направи бойкот, както на магазините- и един билет или карта да няма продадени, да ги видя, с какво са толко по-важни!!!

Хайде малко и да помислят за останалите, защото ако на тях им се даде, ще се вземе от друг ... нали се сещате.

Всички тия данъци защо се плащат? За да си плащаш всичко, да има министерство на транспорта, и глоби и контрольори, а в един момент "глад за кадри"?

Да съкратят 1000 човека от министерство на транспорта и да платят на бедните отрудени шофьори.

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Нищо не скача. Инфлацията е 2,5%. Питайте НСИ, ако не вярвате.

Мда и аз четох за това, големи веселяци са тия.

• Автор
преди 2 часа, andreygg написа:

Напълно основателни искания. Всичко скача /ток, вода, парно, GSM операторите си слагат индексации, цените в магазините/.

Ми то тогава, да вземат те да ми плащат мойто парно, или пък не, по-добре това да е вдъхновяващо за младите, и да започнат да мечтаят да станат шофьори- и така в един момент да се напълни с шофьори на автобуси, а пък доктори/медицински сестри и други разни, да ходят да се оправят по чужбините.

Разбрах.

преди 3 часа, Maleficient написа:

И аз не съм много съгласна да се вдигат заплатите на ченгенцата с 50%, на учителите със 125 и т.н.- като и за двете професии си имам съображения, още повече, че цените в магазините са вдигнати са всички, и няма учителка или полизай да ми купи хляба и сиренето, нали.

Извинете вие като каква работите?

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Извинете вие като каква работите?

Продавам билетчета за градския транспорт- не го ли споменах, сори!

преди 2 минути, Maleficient написа:

Продавам билетчета за градския транспорт- не го ли споменах, сори!

Ами значи и вие сте в градския транспорт тоест ако успеят и вас ще ви огрее.

Бъзика се. Но има една поговорка според която докато не заплаче бебето, майка му не му дава да яде.

преди 25 минути, Maleficient написа:

Ми то тогава, да вземат те да ми плащат мойто парно, или пък не, по-добре това да е вдъхновяващо за младите, и да започнат да мечтаят да станат шофьори- и така в един момент да се напълни с шофьори на автобуси, а пък доктори/медицински сестри и други разни, да ходят да се оправят по чужбините.

Разбрах.

Ааа, парното не. Ще вземеш да забогатееш. Един бивш колега казваше: "Не може всички да са висшисти и началници, трябва да има и работници"

само на шофьорите трябва да им се вдигне заплатата да е над средната

и билетите да се вдигнат  на 3-4 лв щото разни бабички  само се возят по цял ден и да се спрат картите 

да има промоция купуваш 10 билета получаваш 1 гратис 

преди 4 часа, Maleficient написа:

40 милиона на година, а не на месец. Не че 400-500лв увеличение не са им много, но все пак не е като "5-6000 отгоре".

Ставайте за първа смяна в 1 и на работа от 3-3:30; вечер свършвайте в 23:30-1:00. Въртете геврека в натоварения градски трафик, разправяйте се по цял ден с изнервени пътници. И още, и още... И работете за 2к лева.
А инфлацията не е 2+%, а 4%.

преди 8 часа, The Lone Star написа:

Бъзика се. Но има една поговорка според която докато не заплаче бебето, майка му не му дава да яде.

:offtopic_s:

Какво бебе?! => Демокрацията е на 30+ години! :) (Обажда се "бащата" от кръчмата където бистри политиката с кмета, даскала и попа). :) 

п.п. Основното е: Докато има повече уважение към "чашката" или друг вид пристрастия, то няма как да има качествени шофьори! :) 

Някои от вас шофирал ли е из София и прочие из големите градове? => Трафика е "ужасен"! Никой не проявява толерантност към Градския транспорт! 

А, в един нормативен документ е указано: Работодателят трябва да осигури безопасни условия на труд! 

Де да бяха само парите проблем! 

Синдикатът е "мафия"! По-лесно им е да правят протести, отколкото да си гледат работата! 

Единствения културен протест е стачка! НО, тя трябва да е на територията на гаража! Всяко излизане на улицата е противозаконно, защото иначе е нарушение на обществения ред!  

преди 9 часа, Banesc написа:

само на шофьорите трябва да им се вдигне заплатата да е над средната

и билетите да се вдигнат  на 3-4 лв

Да, ама всички искат евтини продукти, но високи заплати! 

Как да стане това? С висока заплата, може ли да се създаде евтин продукт?

преди 1 час, baitexpo написа:

Шофьорите в градския на София взимат между 3 и 4 хиляди лева и са на сигурна държавна работа. Против какво точно протестират?

Протестират ЗА пари, заплащане.

Спряха автобус с износени гуми и спукано стъкло, изпратен за превоз на деца от Кричим | dnes.dir.bg

Вижте и други проблеми с които се сблъскват професионалните шофьори! Малоумник ще шофира такъв автобус! 

Не пътищата са виновни, а собствениците на МПС-ва

Решението е просто. Софиянци са богати.

Трябва да вдигнат десеторно данъците на колите в София а градския транспорт трябва да е безплатен.

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Малоумник ще шофира такъв автобус! 

И к'во? Ще кажеш на шефа си "Няма да карам това недоразумение"? 'ми, нали веднага ще те смени с друг отвън...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.